-
Για να κάνεις καλό αφρό, θα πρέπει να αγοράσεις από το εξωτερικό ειδικό αφροποιητή που συνδέεται με το μηχάνημά σου. Κόστος περίπου 50 ευρουλάκια.
Όσο ακριβό πιεστικό και να είχες ο αφροποιητής που δίνει στάνταρ η εταιρία, απλά βγάζει ένα νερουλό πράγμα και όχι αφρό. Πιθανά όμως και να κάνεις τη δουλειά σου -
Καλημέρα παιδιά. Είχα αγοράσει πριν καιρό το nilfisk c110 το οποίο τελικά παρά τα λίγα bar (110 ) με βόλεψε πολύ για το πλύσιμο του αυτοκινήτου ιδιαίτερα όμως στο πλύσιμο της αυλής .
Σκέφτομαι να πάρω ένα απορρυπαντικό αυτοκινήτου για τον αφροποιητή της nilfisk .
Αυτό που θέλω να ρωτήσω εξαρχής είναι αν κάνουν όλα τα απορρυπαντικά αυτοκινήτου για πιεστικα μηχανήματα ή είναι συγκεκριμένη κατηγορία απορυπαντικών? Δηλαδή τα απορρυπαντικά για πλύσιμο με το σφουγγάρι κάνουν για τον αφροποιητή του πιεστικού?
Έχετε να μου προτείνετε ορισμένες αξιόλογες εταιρίες απορυπαντικών για τον αφροποιητή της nilfisk ? -
Ο χρήστης Dare-Devil έγραψε:
Δηλαδή τα απορρυπαντικά για πλύσιμο με το σφουγγάρι κάνουν για τον αφροποιητή του πιεστικού?
Έχετε να μου προτείνετε ορισμένες αξιόλογες εταιρίες απορυπαντικών για τον αφροποιητή της nilfisk ?Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς σφουγγάρι αλλά βούρτσα, το σφουγγάρι κάθετε επάνω από τις σκόνες και τρίβοντας γδέρνει το χρώμα, αντίθετα η βούρτσα έχει πιο φιλική συμπεριγορά στο χρώμα γιατί διώχνει τις σκόνες αντί να τις καπακώνει και να τις τρίβει επάνω στο χρώμα.
Οι σκόνες ( ελαφριά λάσπη στεγνή λάσπη ) δεν φεύγουν με το πλυστικό όλες, μετά το πλύσιμο με το πλυστικό, ένας κουβάς με σαμπουάν αυτοκινήτου και μια βούρτσα είναι ότι πρέπει, ακόμα καλύτερα οι περιστρεφόμενες βούρτσες που πέρνουν νερό από το λάστιχο και στη λαβή τους βάζεις φυσίγγια απορρυπαντικού.
-
Ο χρήστης Dare-Devil έγραψε:
Καλημέρα παιδιά. Είχα αγοράσει πριν καιρό το nilfisk c110 το οποίο τελικά παρά τα λίγα bar (110 ) με βόλεψε πολύ για το πλύσιμο του αυτοκινήτου ιδιαίτερα όμως στο πλύσιμο της αυλής .
Σκέφτομαι να πάρω ένα απορρυπαντικό αυτοκινήτου για τον αφροποιητή της nilfisk .
Αυτό που θέλω να ρωτήσω εξαρχής είναι αν κάνουν όλα τα απορρυπαντικά αυτοκινήτου για πιεστικα μηχανήματα ή είναι συγκεκριμένη κατηγορία απορυπαντικών? Δηλαδή τα απορρυπαντικά για πλύσιμο με το σφουγγάρι κάνουν για τον αφροποιητή του πιεστικού?
Έχετε να μου προτείνετε ορισμένες αξιόλογες εταιρίες απορυπαντικών για τον αφροποιητή της nilfisk ?Θα πρέπει να σε ενημερώσω οτι με τον αφροποιητή που δίνει η Nilfisk δεν πρόκειται να πετύχεις σωστό αφρό που να κάθεται στο αυτοκίνητο πάνω κάποια λεπτά ώστε με τις καθαριστικές του ιδιότητες να αφαιρεί ενα μεγάλο ποσοστό βρωμιάς. Αντιθέτως θα είναι ενα αραιό διάλυμα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αφρό που σου δίνει ενας σωστός αφτερμάρκετ αφροποιητής.
Σου παραθέτω ενα βιντεάκι απο το youtube για να καταλάβεις πως είναι ο σωστός αφρός.Θα σου πρότεινα να προμηθευτείς εναν τέτοιο αφροποιητή. Η τιμή του είναι στα 50 ευρώ περίπου αλλά πραγματικά αξίζει τα λεφτά του!
Τα σαμπουαν αυτοκινήτου είναι διαφορετικά απο αυτά που προορίζονται για χρήση σε αφροποιητή.
Καλές μάρκες είναι οι Valet Pro, Chemical Guys, Autobrite Direct κλπ.Τα βρίσκεις στα ελληνικά e-shops που αναφέρθηκαν σε προηγούμενο μήνυμα αλλά και στο ebay ή και σε e-shop εξωτερικού όπως π.χ. το shinearama.co.uk
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι ! Γνωρίζω ότι ο αφροποιητής της Nilfisk δεν κάνει σωστό αφρό και έχω σκοπό κάποια στιγμή να βάλω κάποιον after market. Προς το παρόν no money !!!
-
Καλησπερα εχω ενα lavor πλυστικο 160 bar και περνει σαπουνι σε ενα δοχειακι που εχει.Επειδη το σαπουνι αυτοκινητου δεν καθαριζει καλα τις ζαντες ενας φιλος μου ειπε να βαλω σουαζ (swaz)!Μηπως επειδή είναι σχετικα δυνατο καθαριστικό προκαλεσει βλαβη στο πλυστικο (στα o-ring) μιας και οτι καθαριστικό βαζω περναει μεσα απο την αντλια?
Και κατι αλλο ελεγα να παρω μια βουρτσα που μπαινει στην ακρη της κανης αλλα φοβαμαι μηπως προκαλεσει γρατζουνιες στο χρωμα του αυτοκινήτου..
-
Κανεις?
-
Δεν έχω ίδια μάρκα (έχω Karcher), και σε μένα το δικό του σαπούνι δεν καθαρίζει πάντα και πλήρως τις ζάντες, αλλά θα έλεγα να μην δοκιμάσεις κάτι πολύ πιο ισχυρό, καθώς όντως ελοχεύει ο κίνδυνος που αναφέρεις. Αν θέλεις οπωσδήποτε τέλειες ζάντες, βουρτσάκι και με το χέρι
Και καθώς εγώ έχω τη δικό του βούρτσα (που έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα και εναλλάσσει σαπούνι και απλό νερό), δεν έχω παρατηρήσει κάτι κακό (όσον αφορά σε γρατζουνιές), απλώς θέλει προσοχή και δεν είναι και τόοοοοσο εύχρηστο (και φαντάσου ότι της Karcher έχει ρυθμιζόμενο λαιμό και γωνία)
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
...ενας φιλος μου ειπε να βαλω σουαζ (swaz)!....Πήρα από ένα μαγαζί δύο μπουκάλια, εντελώς τυχαία.
Στο ίντερνετ βρήκα αρκετές πληροφορίες.
Θεωρείται 'πυρηνικό' καθαριστικό.
Θέλει προσοχή η χρήση του.
Εγώ ακόμη δεν τα έχω ανοίξει τα μπουκάλια. Φοβάμαι μην κάνουν 'μπαμ'... -
To αραιώνεις με νερό, δεν χρειάζεται να το ρίχνεις όπως είναι.
Και να μην μένει πολύ ώρα σε επιφάνειες που δεν έχουν βερνίκι. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
To αραιώνεις με νερό, δεν χρειάζεται να το ρίχνεις όπως είναι.
Και να μην μένει πολύ ώρα σε επιφάνειες που δεν έχουν βερνίκι.Αρα φιλε σε τι αραιωση να το βαλω στο δοχειο του πλυστικου για να κανω τις ζαντες?1/3?
Και κατι αλλο λες να κανει και για το υπολοιπο αυτοκινητο ή θα χαλασει το χρωμα? -
Θα πρότεινα να το κρατάς για δύσκολες βρωμιές, και να μην χρησιμοποιείς ένα τόσο ισχυρό καθαριστικό για το χρώμα.
Βάλτο σε ένα ψεκαστήρι προπίεσης και αραιωνέ το με νερό, για να να καθαρίζεις τροχούς θόλους κλπ.
Εγώ το έχω 1/3 ή 4 (στο περίπου). -
Για ζάντες εγώ χρησιμοποιώ καθαριστικό ζαντών της Autoglym. Ψεκάζεις σε κρυα ζάντα, αφήνεις 5 λεπτά, παίρνεις το βουρτσάκι και γίνονται όλες καινούριες.
Στη συνέχεια της περνάς με ένα σφραγιστικό και είσαι οκ για μερικά πλυσίματα.
Αντίστοιχα προϊόντα έχουν και άλλες εταιρείες του χώρου. Το σουάζ είναι πολύ ισχυρό καθαριστικό, εγώ δεν θα το έβαζα στο αυτοκίνητό μου σε καμία αραίωση. -
Καλησπερα.για να μην ανοιξω νεο τοπικ ρωταω εδω!!
την σκουπα υγρων-στερεων που εχει το Lidl στα 60 ευρω τιμη,την εχει δοκιμασει κανενας??
ΑΞιζει για τα λεφτα της ?
εγω την θελω για το αμαξι να κανω (οσο πιο καλα μπορω) βιολογικο καθαρισμο στο αμαξι και να μπορει να ρουφαει σωστα.Ευχαριστω!
ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΛΥΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ