-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μολις 2 εβδομαδες μετα, αποδυκνειεται εξαιρετικη η αποφαση πωλησης του ΟΠΑΠ στα 8 απο τον κουτσαν παρα τις διαφωνιες που εκφραστηκαν...
Για τις τραπεζες δε μιλαμε καν, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ καψαν πολυ κοσμο
Η ΕΤΕ θα πέσει τώρα μετά την ΑΜΚ...
Το να αγοράσει μετοχές κ warrants είναι η λογική του 1999, ελπίζοντας ότι θα ανέβει...
Η μετοχή θα πέσει, οπότε πάλι διπλά χαμένος θα βγει...Μετάφραση;
btw το ΕΤΕΔ είναι αρκετά δελεαστικό (και θα γίνει ακόμη περισσότερο) για να μπεις, αλλά δεν θα το πρότεινα σε κανέναν.
-
Έχει ξεφτιλιστεί τελείως το ΕΤΕΔ - κάπου είχα διαβάσει ότι αρκετεί φορείς-μέτοχοι της ΕΤΕ απαγορεύεται να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, οπότε αναγκαστικά σκοτώνουν το δικαίωμα.
-
Όχι ακριβώς απαγορεύεται, μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους αλλά δεν δικαιούνται warrants και τα κεφάλαια που θα βάλουν δεν θα προσμετρηθούν στην ελάχιστη συμμετοχή των ιδιωτών.
http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... thyro.html
-
@tiger, αυτο που λες **ΠΑΛΙ **δεν ισχυει, γιατι η ΕΤΕ εχει δει πολυ χαμηλοτερη τιμη απο τη τωρινη, και μαλιστα πριν 30 μερες, αρα ολοι ξερουν οτι μπορει να παει παρακατω απο οτι ειναι τωρα, εκτος και αν ανοιξαν τους δεκτες τους τις τελευταιες 10 μερες. (αυτο δεν σημαινει οτι τη θεωρω φτηνη η ακριβη να εξηγουμαστε )
Το θεμα ξαναλεω ειναι τι κανουμε οσοι για χ,ψ λογους ειμαστε μεσα στην ΕΤΕ απο πριν ολα αυτα. Οτι τωρα δεν μπαινουμε μεχρι να ξεκαθαρισει η κατασταση αν δεν ειμαστε μεσα το ξερουμε. Αλλα εχουμε ηδη ΕΤΕΔ και το να το πουλησεις ειναι χαρτοπολεμος, 0,14ευρω σε προ RS ορους...
Επισης το θεμα ειναι αν η ΕΤΕ ειναι πραγματικα στη χειροτερη θεση, η θα πουλησει καμμια finans και θα γινει το ντου, γιατι σε αντιθεση με την Αλφα η ΕΤΕ εχει και 5 περιουσιακα στοιχεια. Την ΠΕΙΡ αστη καλυτερα, δε νομιζω οτι ειναι να ασχοληθει κανεις...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όχι ακριβώς απαγορεύεται, μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους αλλά δεν δικαιούνται warrants και τα κεφάλαια που θα βάλουν δεν θα προσμετρηθούν στην ελάχιστη συμμετοχή των ιδιωτών.http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... thyro.html
Συγνώμη τότε, λάθος μου
-
Το ότι η ΕΤΕ είναι στη χειρότερη θέση το ξέρουν και οι πέτρες, δεν είναι καμία σοφία.
Το είσαι μέσα στην ΕΤΕ δεν λέει τίποτα απολύτως : όποτε θες πουλάς (ή δεν βάζεις άλλα) την ΕΤΕ και τα χρήματα τα τρως πασατέμπο ή αγοράζεις ΟΤΕ ή ΕΛΠΕ ή ΟΛΠ ή ΟΛΘ ή ΑΛΦΑ ό,τι θες τέλος πάντων. Μόνο ψυχολογικό είναι το νόημα της φράσης 'είμαι μέσα στην ΕΤΕ και τι να κάνω ;' Το θέμα είναι αν θεωρείς ότι η ΕΤΕ θα πάει καλά και για την ακρίβεια αν θα πάει καλύτερα από την ΑΛΦΑ πχ ή άλλες μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου. Αν πιστεύεις ότι η χ μετοχή θα πάει καλύτερα από που κι ως που σκέφτεσαι να χώσεις τα ωραία λεφτουδάκια σου στην ΑΜΚ της ΕΤΕ ; Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κάνεις κάτι άλλο, η δε φράση 'είμαι ήδη μέσα' είναι μηδενικής αξίας με όρους 'χρηστής' διαχείρισης χρημάτων.
-
Διαφωνω γιατι εισαι ηδη σε μια θεση, και εχεις ηδη στο χαρτοφυλακιο σου αυτο το κωλοδικαιωμα που ειναι ευτελης αξιας η πωληση, και μεγαλης (θεωρητικα) πιθανης μοχλευσης η ασκηση.
Το ερωτημα δεν ειναι εχω 1000 ευρω να τα βαλω αλφα η ΕΤΕ, ειναι εχω αυτα τα κωλοδικαιωματα τα οποια αξιζουν 0 αλλα ζητανε λεφτα, και το πιθανο ρισκο ειναι μεγαλο. Αν παρεις ΟΤΕ οι συγκινησεις θα ειναι μικρες, αν μπεις στην ΑΜΚ θα ειναι μεγαλες (συμφωνω μαλλον προς τα κατω )
-
Το δικαίωμα που έχεις στα χέρια σου δεν είναι δωρεάν, σου ζητάει χρήμα και μάλιστα ζεστό ζεστό : θα βάλεις λεφτά για να το εξασκήσεις. Το αν αυτά τα λεφτά τοποθετούνται ορθά λοιπόν είναι αυτό που πρέπει να εξετάσεις. Αν έχεις μεγάλες αμφιβολίες για το που θα πάνε τα λεφτά η τιμή που σου δίνουν για να ξεφορτωθείς το δικαίωμα είναι μια χαρά. Ακόμα πιο καλά θα ήταν να το είχες πουλήσει χθες και ακόμα πιο καλά να είχες πουλήσει ΕΤΕ 1-2 μέρες πριν κόψει (για να μείνω στο χθες κυριολεκτικά και να μην αναχθώ σε προηγούμενους μήνες χρόνια κλπ). Επίσης μπορούσες να είχες πουλήσει χθες τα δικαιώματά σου και σήμερα να τα έπαιρνες πίσω στο -50% , θα μπορείς σε λίγο καιρό να αγοράσεις warrants της ΕΤΕ από την αγορά κλπ κλπ Οι επιλογές είναι άπειρες, δεν υπάρχει μονόδρομος.
Ίσως αύριο αν το δικαίωμα έχει 0.50 ευρώ αντί για 0.80 που έχει τώρα θα λέμε τα ίδια και θα μου λες 'ναι αλλά τώρα είμαι μέσα και το δικαίωμα έχει πέσει πολύ πως να το πουλήσω τόσο χαμηλά ;' -
Aυτο που λες κατοπιν εορτης δεν εχει νοημα, ακομα καλυτερα ηταν να ειχα πουλησει οταν ειχε παει 2,5 πριν 1 χρονο.
Το θεμα ειναι οτι τωρα η πωληση των δικαιωματων μου φαινεται σαν να πηγαινω για τα 'ψιλα' στην ουσια τα χαριζω. Λογικα θα μπω ακομα πιο βαθεια με βαρκα την ελπιδα, αλλα την εχω καταταξει στις υψηλου ρισκου στο χαρτοφυλακιο παρεα με τη ΜΙΓ.
-
Οντως μεγαλο ρισκο οι ΑΜΚ. Εγω θα πουλησω τα δικαιωματα οσο ειναι στην αγορα και θα τις ξεχασω για κανενα χρονο.
-
Με αυτά που σου λέω 'κατόπιν εορτής' σου υποδεικνύω απλά ότι όποιος είχε αγοράσει ΕΤΕ στα 20 ευρώ θα είχε κάνει ΑΡΙΣΤΗ κίνηση πουλώντας τη στα 5 ευρώ γιατί δεν υφίσταται η έννοια του 'εγκλωβισμένου'. Αν πιστεύεις ότι τα λεφτά που θα βάλεις στην ΑΜΚ έχουν υψηλές πιθανότητες να πάνε άκλαφτα απλά δεν πρέπει καν να ασκήσεις τα δικαιώματά σου, αν μάλιστα σου δώσουν και λεφτά γι αυτό τούμπες πρέπει να κάνεις, όχι το δύσκολο
Πήρα το μισό ΟΠΑΠ που είχα πουλήσει σε ΕΧΑΕ(2/3) και ΟΤΕ (1/3), το άλλο μισό ήθελα να το πάρω ΟΠΑΠ πάλι αλλά τον βλέπω τώρα στο +4.67% και δεν νιώθω έτοιμος
-
Την καταλαβαινω τη λογικη σου 100%, απο την αλλη ειναι ενας πανικος που δημιουργειται στα δικαιωματα, το αν αξιζει να χωσει καποιος 900 ευρω ειναι ενα θεμα, αλλα το οτι δεν αξιζουν 0,8 ευρω το ενα εγω το θεωρω λογικο. Δλδ αν ειναι ετσι καλυτερα απλα να μη τα ασκησω καθολου παρα να τα χαρισω για 0,8.
Εγω εχω παιξει τον οπαπ πολυ στο 7,5-6,5 γιατι ταλαντευεται συνεχεια εκει αναμεσα.... Πουλησες και σε ψηλα χρονου...
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Δλδ αν ειναι ετσι καλυτερα απλα να μη τα ασκησω καθολου παρα να τα χαρισω για 0,8.does not compute.
είτε τα ασκείς είτε τα πουλάς. οτιδήποτε άλλο είναι fail 1000%. -
Αυτες οι αυξησεις παντως μετοχικου κεφαλαιου με 10%,με ΤΧΣ,με warrants κτλ αν υπηρχε αντιστοιχο πειραμα στην ιατρικη θα ηταν παρανομο και ανηθικο
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
... Ίσως αύριο αν το δικαίωμα έχει 0.50 ευρώ αντί για 0.80 που έχει τώρα θα λέμε τα ίδια και θα μου λες 'ναι αλλά τώρα είμαι μέσα και το δικαίωμα έχει πέσει πολύ πως να το πουλήσω τόσο χαμηλά ;'
Βλέπω το δικαίωμα της ΕΤΕ σήμερα, από 0.8 που έκλεισε την Παρασκευή, έφτασε μέχρι και το 0.52 (-35%). Pas mal.
Στη δε ΠΕΙΡ κάτι traders της συμφοράς που είπαν να ρεφάρουν τη χασούρα 3 ετών σε 1 μήνα τους έχουν ξεβρακώσει 10 φορές τους κακόμοιρους -
Ακομα δεν εχουν πουλησει το δικαιωματα τα ασφαλιστικα ταμεια
Περιμενουν να πιασει πατο για να δωσουν και αυτα πωληση ωστε να μεγιστοποιησουν την ζημια τους -
Tα ταμεια δεν παιζει ρολο ποτε θα πωλησουν, εχουν τοσα πολλα, που οποτε και να πουλησουν λογω ελλειψης αγοραστων, η τιμη θα ειναι πατος.
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Tα ταμεια δεν παιζει ρολο ποτε θα πωλησουν, εχουν τοσα πολλα, που οποτε και να πουλησουν λογω ελλειψης αγοραστων, η τιμη θα ειναι πατος.Aν τα εδιναν λιγα-λιγα με το καλημερα, δεν θα διασωζανε κανα ψιχουλακι;
-
Δεν εχεις αδικο, αλλα σταγονα στον ωκεανο. Ως μαριδα δεν γνωριζουμε τι μελλει γενεσθαι ομως...
-
Το δικαιωμα της Πειραιως ποτε αρχιζει να διαπραγματευεται;
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]