-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...cool story bro
cool enough but just for us...
as for the rest: divide & conquer...
-
Τι divide & conquer τσαμπουνάς σύντροφε. Απ' αρχής του Ελ κράτους η πλειοψηφία των υπανάπτυκτων κατσίβελων που το κατοικούν ήταν χωμένοι σε clans και καβαντζωνόταν ανάλογα με τις δυνατότητες του καθε clan.
Και έχουν το θράσος τέτοια μουνιά να μιλάνε και για αλληλεγγύη.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αφού περιμένεις στην ουρά, κάνεις χειρόγραφη αίτηση, αποδείξεις ποιός είσαι, πας 2 ορόφους παραπάνω για θεώρηση, κατέβεις να σου την βγάλει μέσω computer, ξαναπάς στον θεωρήσαντα την αίτηση διευθυντή της ΔΟΥ για να σου την υπογράψει κ την ξανακατεβάσεις στον υπάλληλο, να κρατήσει το πρωτότυπο κ να σου δώσει το δικό σου. Αν δεν φταίει η μηχανοργάνωση, γιατί δεν ενημερώνεται κατ' ευθείαν η τράπεζα αν χρωστάς ή δεν χρωστάς, να μην χρειάζεται ν΄ασχοληθείς εσύ καθόλου, μα καθόλου;
Γιατί η εγκύκλιος 1.101.101,10, δυνάμει του νόμου 121/1821 λέει ότι πρέπει να γίνει όλη αυτή η διαδικασία. Δεν φταίνε ούτε οι υπάλληλοι ούτε η μηχανοργάνωση. Η νόμοι και η διοίκηση φταίνε.
Αν κάποιος ΦΤΑΙΕΙ, είναι ο μικρός, ΜΑΛΑΚΑΣ δυ, που δεν θέλει ν' αλλάξει η εγκύκλιος κ ο νόμος για να μην φανεί ότι η θέση του δεν προσφέρει τπτ παραπάνω από μια θέση σ' αυτόν.
Κ καλά, ας πω ότι αυτό δεν το κατάλαβες. Δεν μπορώ να βγάλω ΦΕ μέσω ταξις νετ γιατί ... μπερδεύεται, καταλαβαίνεις ότι ούτε γι' αυτό φταίει η μηχανοργάνωση;
Ξέρεις τι μου θυμίζουν αυτά που λες; Το παλιό ανέκδοτο, που χρειάζονταν δυο πλυντήρια στο κάθε σπίτι, γιατί η σκάφη δεν καθόταν καλά στο ένα. Έτσι σήμερα, στη ΔΟΥ ο κάθε υπάλληλος έχει 3 computers σε 3 διαφορετικά γραφεία, γιατί η καλή δουλειά ΜΟΝΟΝ έτσι γίνεται. ΑΥΤΗ είναι η σωστή μηχανοργάνωση: Άλλος computer λέει τι χρωστάει ο πολίτης, άλλος αν πληρώνει τον φόρο του σε δόσεις κ ο τρίτος εκτυπώνει τις ΦΕ. Μηχανοργάνωση επιπέδου 3Α. Όχι, παίζουμε...Οι οποίοι δ/ντές δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ..... τι, ακριβώς;;;;;;;;;;;;
Εγώ βλέπω πως το μένος κατευθύνεται κατά του τελευταίου Δ.Υ. που πίνει φραπέδες και παίζει τάβλι αντί να εξυπηρετεί τον κόσμο στο γκισέ... Ούτε με την διεύθυνση, ούτε με τους πολιτικούς βλέπω να υπάρχει πρεμούρα...
Ναι, μάλιστα. ΠΟΛΥ βολικό. Τα ίδια λέει κ κάποιος άλλος γνωστός μου όταν δεν μπορεί να πει τπτ άλλο, ότι οι ΔΥ τα κάνουν όλα καλά κ φταίνε κάτι άλλοι που ναι μεν πληρώνονται εφ' όρου ζωής από το Ελ Δημόσιο, ναι μεν καταλαμβάνουν θέσεις που δεν αλλάζουν ποτέ, αλλά, λέει, δεν είναι ΔΥ. Είναι κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τι divide & conquer τσαμπουνάς σύντροφε. Απ' αρχής του Ελ κράτους η πλειοψηφία των υπανάπτυκτων κατσίβελων που το κατοικούν ήταν χωμένοι σε clans και καβαντζωνόταν ανάλογα με τις δυνατότητες του καθε clan.Και έχουν το θράσος τέτοια μουνιά να μιλάνε και για αλληλεγγύη.
Όταν επικρατούν τα γ*μω-clans, tribes, μαχαλάδες, ποια η επιλογή αυτών που πρέπει να κάνουν μία επιλογή να επιβιώσουν;
Οι ηγεσίες των clans/tribes/κλπ δεν φρόντιζαν να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση εις βάρος όλων τελικά;
Αρκεί εσύ να είσαι με κάποιον και εγώ με τον αντίπαλό σου... (ενώ οι 'αντίπαλοι' ή αν θέλεις οι στενοί πυρήνες τους περνούν βασιλικά εις βάρος και εσού και εμού)... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν κάποιος ΦΤΑΙΕΙ, είναι ο μικρός, ΜΑΛΑΚΑΣ δυ, που δεν θέλει ν' αλλάξει η εγκύκλιος κ ο νόμος για να μην φανεί ότι η θέση του δεν προσφέρει τπτ παραπάνω από μια θέση σ' αυτόν.Ναι, γιατί και να ήθελε θα άλλαζε!!!
Ναι, μάλιστα. ΠΟΛΥ βολικό. Τα ίδια λέει κ κάποιος άλλος γνωστός μου όταν δεν μπορεί να πει τπτ άλλο, ότι οι ΔΥ τα κάνουν όλα καλά κ φταίνε κάτι άλλοι που ναι μεν πληρώνονται εφ' όρου ζωής από το Ελ Δημόσιο, ναι μεν καταλαμβάνουν θέσεις που δεν αλλάζουν ποτέ, αλλά, λέει, δεν είναι ΔΥ. Είναι κάτι άλλο.
Το καταλαβαίνεις ότι δεν σου φταίνε οι υπάλληλοι αλλά αυτοί που για χρόνια κυβερνούνε; Ο υπάλληλος θα κάνει ότι του πούνε να κάνει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το καταλαβαίνεις ότι δεν σου φταίνε οι υπάλληλοι αλλά αυτοί που για χρόνια κυβερνούνε; Ο υπάλληλος θα κάνει ότι του πούνε να κάνει.Ε, εντάξει, μην το δέσουμε και κόμπο αυτό...
-
Δια.. εχεις να φερεις μια προταση που εχουν κανει οι υπαλληλοι του Δημοσιου μεσω των συνδικαλιστων τους ωστε να αλλαξει αυτη η 'οργανωση' της δουλειας τους και να γινει πιο παραγωγικη για αυτους αλλα και πιο απλη για τους πολιτες?? εαν οι συνδικαλισταδες δεν πιεζουν για αλλαγες, ποιος θα το κανει? αυτους ψηφιζουν οι υπαλληλοι να τους εκπροσωπουν... οπως εχουμε πει πολλες φορες ολοι πρεπει να περιφρουρουν τη δουλεια τους, οταν αυτο που κανουν δεν ειναι σε καλο των πολιτων,τοτε ολοι τα βαζουν μαζυ τους και μαλλον εχουν δικιο οι πολιτες-πελατες...
-
[ΛΟΛ]
Διευθυντρια υπηρεσιας συζητα για τη μηχανογραφηση της υπηρεσιας (το εργο εχει βγει σε διαγωνισμο απο τους απο πανω, εχει κατακυρωθει και αρχιζει) με στελεχος της αναδοχου εταιριας... και ξαφνικα ανοιγει η πορτα, βαζει το κεφαλι μεσα η γκομενα που εκανε πρωτοκολλο και λεει στη διευθυντρια θυμωμενα κατι σαν 'ακου να δεις, το πρωτοκολλο θα μεινει χειρογραφο θες δε θες, δε θα σου περασει' και εξαφανιζεται... (δε μιλαμε για φαση 'δε θελω να μαθω υπολογιστες' ειχε χρημα στη μεση)
[/ΛΟΛ]
Δε gαμιομαστε λεω εγω με τους ΔΥ που ειναι και θύματα της κυβερνησης? Έλεος.
Υπαρχουν και φιλοτιμοι, αλλα τους τρωει η μαρμάγκα, ειτε γιατι οι υπολοιποι εχουν κερδος χρηματικο, ειτε γιατι δε θελουν να φαινεται οτι δε δουλευουν.Εδω υπαρχουν σε ιδιωτικες επιχειρησεις (ειδικα παλιοτερα, τωρα θα εχει μειωθει σημαντικα ο αριθμος) ατομα που περιφερονταν σε διαδρομους με ενα χαρτι στο χερι για να δειχνουν οτι κατι κανουν, δε θα υπαρχουν τετοιοι εκει που δεν υπαρχει κανενα κερδος για τον προισταμενο να τους ελεγξει?
-
στην 'δική μου' εφορία, ηλεκτρονικό είναι το πρωτόκολλο
κατακυρωθει
ε.. full ακυρωμένο, τί να κάνει κι αυτό
-
Σε εμενα απαντας?
-
εσύ δεν έγραψες 'κατακυρωθει' στο αμέσως από πάνω post από το δικό μου;
-
Παντού ηλεκτρονικό είναι, αλλά το περνάει ο ίδιος υπάλληλος που το περνούσε κ πριν, ο οποίος (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) δεν είναι κ ο εξυπνότερος υπάλληλος της Υπηρεσίας - άσε που πλησιάζει στη σύνταξη κ ψιλομπερδεύεται.
Κ πάλι, βέβαια, σε κάποιες υπηρεσίες (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), το κρατάνε χειρόγραφο κ κάποια στιγμή μετά το περνάνε στο ηλεκτρονικό.10 εκατομμύρια άνθρωποι είμαστε, χωράμε όλοι σ' ένα φτηνό πισί. Από την άλλη, οι καλύτεροι κ πλέον καταρτισμένοι άνθρωποι στο Ελ, δουλεύουν στο Δημόσιο. Κ όμως, δεν είναι ικανοί να το μηχανοργανώσουν. Σε κάθε υπηρεσία, υπουργείο, βιβλιοθήκη, u name it, ο καθένας κάνει ό, τι του κατέβει, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συνεργασία των συστημάτων. Κ αντί να φτιάξουν ΕΝΑ κ να αντικαταστήσουν ΟΛΑ, συμφωνούν 2 να ενοποιήσουν τα συστήματά τους, όταν κοντεύουν να τα καταφέρουν αλλάζει ένας υπεύθυνος, ο καινούργιος τσακώνεται με τους παλιούς κ όλα πάλι απ' την αρχή.
Ένα κωλομάγαζο έχω, στα 10 πισί βλέπουμε όλοι τα ίδια - κ μπορούμε να βάλουμε άλλα 10, αν θέλουμε. 3 πισί έχει γύρω της η κοπελιά στη ΔΟΥ, το καθένα δείχνει κάτι διαφορετικό κ αυτή πρέπει να περάσει κ απ' τα 3 για να δώσει, ΑΦΟΥ πάρει υπογραφή κ από τον προϊστάμενο, μια φορολογική ενημερότητα με ισχύ 30 μέρες. Το τάξις νετ μπερδεύεται αν πληρώνεις τον φόρο σου σε δόσεις (όπως έχεις κάθε δικαίωμα) ή αν έχεις 2 ΑΦΜ (το προσωπικό + 1 εταιρία, φαντάσου να είχες 2 - 3 εταιρίες), κατά τα άλλα δεν φταίει η μηχανοργάνωση αλλά ο αόρατος εχθρός.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εσύ δεν έγραψες 'κατακυρωθει' στο αμέσως από πάνω post από το δικό μου;ναι, το λαθος δε βρισκω
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παντού ηλεκτρονικό είναι, αλλά το περνάει ο ίδιος υπάλληλος που το περνούσε κ πριν, ο οποίος (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) δεν είναι κ ο εξυπνότερος υπάλληλος της Υπηρεσίας - άσε που πλησιάζει στη σύνταξη κ ψιλομπερδεύεται.αυτό είναι μια αλήθεια. Στη 'δικιά μου' νομίζω είναι ελαφρώς καθυστερημένος αλλά το προσπαθεί, και στηρίζουμε ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ναι, το λαθος δε βρισκω
μπα, μάλλον δεν υπάρχει.
αλλά μπορεί στο ΔΥ να είχε κατα-ακυρωθεί, όπως λέμε κατα-γ@μήθηκε -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ναι, το λαθος δε βρισκω
κατοχυρωθεί ίσως;
εεεπ,
ειναι σωστος ο ορος 'κατακύρωση' (αντε για την παρτη σου εβαλα και τόνο ) οταν μιλαμε για την 'νικη' του αναδοχου στο διαγωνισμο, του 'κατακυρωνεται' το εργο. δες πχ εδω ενα τυχαιο σχετικο εγγραφο, τη γλωσσα που χρησιμοποιει:
http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/45ΒΔ0-0ΧΥΗ 'κατοχυρωση' ειναι αλλο πραγμα.
-
ναι το έκανα edit.
Και είναι εεπ [με δύο 'ε']
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ναι το έκανα edit.Και είναι εεπ [με δύο 'ε']
εμεις οι τσοπανηδες το λεμε και 'ιεέπ'
-
εεπ -> btw στα ελληνικά [ειρήσθω εν παρόδω]
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εεπ -> btw στα ελληνικά [ειρήσθω εν παρόδω]ουτε που μου ειχε περασει απο το μυαλο, εγω το χρησιμοποιουσα οπως στο ειπα... βλεπεις καποιον να κατουραει στο δρομο και λες 'εεεπ' και τον βλεπεις να ταραζεται
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....