-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Απολύσεις να μην γίνουν πουθενά αν είναι δυνατόν, αλλά δεν θα κλάψω κιόλας για τους βιβλιοθηκάριους. Λες και ήταν ασφυκτικά γεμάτες οι βιβλιοθήκες και δεν προλαβαίνανε. Ας τους μετακινήσουν σε άλλους τομείς με πραγματικές ανάγκες.Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι κάθε μια βιβλιοθήκη που κλείνει σημαίνει παιδιά (αλλά και ενήλικες) που θα στερηθούν γνώση και μόρφωση. Η δε γνώση είναι αυτή που μας πάει μπροστά. Μη μου πεις δε για ιντερνέτια κλπ γιατί πολλά πράγματα που υπάρχουν σε έντυπη μορφή στις δανειστικές βιβλιοθήκες ή δεν τα βρίσκεις ή πρέπει να τα αγοράσεις.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Απολύσεις να μην γίνουν πουθενά αν είναι δυνατόν, αλλά δεν θα κλάψω κιόλας για τους βιβλιοθηκάριους. Λες και ήταν ασφυκτικά γεμάτες οι βιβλιοθήκες και δεν προλαβαίνανε. Ας τους μετακινήσουν σε άλλους τομείς με πραγματικές ανάγκες.
Σε τι τομεις να μετακινησουν τους βιβλιοθηκονομους; Στη διαφημιση;
Στην απόλυση.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Απολύσεις να μην γίνουν πουθενά αν είναι δυνατόν, αλλά δεν θα κλάψω κιόλας για τους βιβλιοθηκάριους. Λες και ήταν ασφυκτικά γεμάτες οι βιβλιοθήκες και δεν προλαβαίνανε. Ας τους μετακινήσουν σε άλλους τομείς με πραγματικές ανάγκες.
Σε τι τομεις να μετακινησουν τους βιβλιοθηκονομους; Στη διαφημιση;
Δεν μας νοιάζει κύριος! Να φύγουνε, να πάνε αλλού!
Και σιγά τώρα το θέμα με τα βιβλία, αφού κανένας δεν διαβάζει...(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι κάθε μια βιβλιοθήκη που κλείνει σημαίνει παιδιά (αλλά και ενήλικες) που θα στερηθούν γνώση και μόρφωση. Η δε γνώση είναι αυτή που μας πάει μπροστά. Μη μου πεις δε για ιντερνέτια κλπ γιατί πολλά πράγματα που υπάρχουν σε έντυπη μορφή στις δανειστικές βιβλιοθήκες ή δεν τα βρίσκεις ή πρέπει να τα αγοράσεις.
-
Δεν ξέρω ούτε 1 (έναν) άνθρωπο που να έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε βιβλιοθήκη, πλην βιβλιοθήκης σχολής. Δεν αμφισβητώ τη χρησιμότητά της, αμφισβητώ όμως την αναγκαιότητά της στην παρούσα φάση.
-
Να φανταστώ ότι δεν έχεις πατήσει ποτέ σε βιβλιοθήκη Πάνοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς;
-
Δεν ξέρω ούτε 1 (έναν) άνθρωπο που να έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε βιβλιοθήκη, πλην βιβλιοθήκης σχολής. Δεν αμφισβητώ τη χρησιμότητά της, αμφισβητώ όμως την αναγκαιότητά της στην παρούσα φάση.Περιτριγυρίζεσαι από αμόρφωτους...
-
Δεν ξέρω ούτε 1 (έναν) άνθρωπο που να έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε βιβλιοθήκη, πλην βιβλιοθήκης σχολής. Δεν αμφισβητώ τη χρησιμότητά της, αμφισβητώ όμως την αναγκαιότητά της στην παρούσα φάση.η δημοσια βιβλιοθηκη θεωρειται πολυτελεια ;
-
Κανονικά δεν θα έπρεπε αλλά για την Ελλάδα του 2013 είναι.
-
Να φανταστώ ότι δεν έχεις πατήσει ποτέ σε βιβλιοθήκη Πάνοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς;Μ' έπιασες!
Εσύ πρέπει να 'χεις φάει πολλά βιβλία, ε; -
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι κάθε μια βιβλιοθήκη που κλείνει σημαίνει παιδιά (αλλά και ενήλικες) που θα στερηθούν γνώση και μόρφωση. Η δε γνώση είναι αυτή που μας πάει μπροστά. Μη μου πεις δε για ιντερνέτια κλπ γιατί πολλά πράγματα που υπάρχουν σε έντυπη μορφή στις δανειστικές βιβλιοθήκες ή δεν τα βρίσκεις ή πρέπει να τα αγοράσεις.
Δεν εχουν μονο εντυπα οι δημοσιες βιβλιοθηκες, ουτε απευθυνονται μονο σε παιδια, ουτε η μοναδικη αποστολη τους ειναι να δανειζουν βιβλια (δεν το λεω για σενα αυτο, γενικα το λεω)
Τεσπα, εδω συμβαινει το εξης: στις βιβλιοθηκες κατα βαση υπηρετουν ειδικοι επιστημονες (οκ και καποιοι εκπαιδευτικοι -οχι πολλοι πλεον) που δεν μπηκαν λογω μπαρμπα στην Κορωνη, επειδη τα λεφτα ηταν 'ρετιρε' κλπ κλπ. Οι πιο πολλοι, μαλιστα, μπηκαν με ΑΣΕΠ και ειναι ΤΕ αλλα και ΠΕ με μεταπτυχιακα και διδακτορικα. Α και τα λεφτα που παιρνανε ακομα και τις καλες εποχες ηταν ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ακρο των αμοιβων του δημοσιου (=ΚΑΝΕΝΑ επιδομα).
Αλλα ερχεται ο μεταρρυθμιστης Σαμαρας κι αντι να κλεισει ξερω γω αυτο http://www.eiead.gr/ (τυχαιο παραδειγμα ), που δε συμφερει για ευνοητους λογους, κλεινει τις βιβλιοθηκες που δεν πληρουν κανενα απο τα κριτηρια της μεταρρυθμισης my ass που θελει να κανει: εχουν συγκεκριμενη αποστολη και εξειδικευμενο και με προσοντα προσωπικο.
Βεβαια ο Στουπας κι ο Γεωργελες δεν θα γραψουν την παπαρια τους γι' αυτο: αν εκλεινε η υπερχρησιμη διαφημιστικη του Τζημερου θα σκιζανε τα ρουχα τους για τους ΙΥ που μενουνε στον δρομο. -
Δεν ξέρω ούτε 1 (έναν) άνθρωπο που να έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε βιβλιοθήκη, πλην βιβλιοθήκης σχολής. Δεν αμφισβητώ τη χρησιμότητά της, αμφισβητώ όμως την αναγκαιότητά της στην παρούσα φάση.Μενεις επαρχια;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν ξέρω ούτε 1 (έναν) άνθρωπο που να έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε βιβλιοθήκη, πλην βιβλιοθήκης σχολής. Δεν αμφισβητώ τη χρησιμότητά της, αμφισβητώ όμως την αναγκαιότητά της στην παρούσα φάση.
Μενεις επαρχια;
Όχι. Παίζει κάποιο ρόλο? Στην επαρχία σφύζουν από ζωή οι κατά τόπους βιβλιοθήκες?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Βεβαια ο Στουπας κι ο Γεωργελες δεν θα γραψουν την παπαρια τους γι' αυτο: αν εκλεινε η υπερχρησιμη διαφημιστικη του Τζημερου θα σκιζανε τα ρουχα τους για τους ΙΥ που μενουνε στον δρομο.
Πού είδες κάποιον να σκίζει τα ρούχα του για ΙΥ που μένουν στο δρόμο για να γίνει και τώρα;
-
Μενεις επαρχια;
Όχι.
Του το χάλασες...(ντάξει, κάπως θα το 'φτιάξει')
-
Μενεις επαρχια;
Όχι. Παίζει κάποιο ρόλο? Στην επαρχία σφύζουν από ζωή οι κατά τόπους βιβλιοθήκες?
Παιζει ρολο (για αυτο που ειπες) γιατι στην Αθηνα δεν εχει δημοσιες βιβλιοθηκες, οποτε δυσκολα θα ηξερες καποιον που παει.
Η δημοσια βιβλιοθηκη της Αθηνας ειναι η Εθνικη Βιβλιοθηκη.
Ναι, στις περισσοτερες πολεις που εχει δημοσιες βιβλιοθηκες αυτες σφυζουν απο ζωη. Σοβαρα μιλαω, δεν μπορεις να φανταστεις ποσο κοσμο εχουν και δεν μιλαω μονο για το γνωστο παραδειγμα της Βεροιας. -
Γιατί, οι δημοτικές βιβλιοθήκες της Αθήνας δεν συμπεριλαμβάνονται στις δημόσιες;
-
Τα άχρηστα ινστιτούτα και οι άχρηστοι οργανισμοί (κάποια στιγμή) θα κλείσουν.
Η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να δημιουργήσει νέες (αργόσχολες) θέσεις όπου θα διορίσει τα αργόσχολα στελέχη των άχρηστων οργανισμών.
Μόλις βρει τις νέες θέσεις όπου τα εν λόγω στελέχη θα συνεχίσουν να είναι αργόσχολα και να πληρώνονται αδρά, θα προχωρήσει (η κυβέρνηση) στο κλείσιμο των άχρηστων οργανισμών.
Οι βιβλιοθήκες πρέπει να κλείσουν για να γίνει εξοικονόμηση χρημάτων.
Έτσι (και βάζοντας χαράτσι στα μη ηλεκτροδοτούμενα) θα συνεχίσουν να πληρώνονται οι αργόσχολοι ημέτεροι και όλα βαίνουν καλώς. -
Οχι
-
Άρα ο stefan ξέρει άτομα που πάνε σε δημοτικές μόνο.
Κανένα που να πηγαίνει σε δημόσιες.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....