-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αναμένεται εγκύκλιος ή πολ που θα αποσαφηνίζει το θέμα των τόκων. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην υπάρχει υποχρέωση δήλωσης τόκων κάτω από 250 ευρώ.
Και οι τόκοι άνω των 250 ευρώ γιατί να φορολογούνται ξανά? Δεν έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς? Εκτός και αν χάνω κάτι.
δεν φορολογουνται ακριβως... υπολογίζονται στην εισφορά αλληλεγγύης.
-
Στην Εμπορική που είμαι εγώ τέτοια επιτόκια δεν παίζουν απλά.
Είπαν στην τιβι ότι θα πρέπει και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ να εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών από το internet όπως το ΙΚΑ και το ΟΓΑ. Μπήκα στα 2 τελευταία και έχει κανονικά εφαρμογή. Στο ΝΑΤ δεν έχει. Είμαι στραβός;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στην Εμπορική που είμαι εγώ τέτοια επιτόκια δεν παίζουν απλά.Είπαν στην τιβι ότι θα πρέπει και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ να εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών από το internet όπως το ΙΚΑ και το ΟΓΑ. Μπήκα στα 2 τελευταία και έχει κανονικά εφαρμογή. Στο ΝΑΤ δεν έχει. Είμαι στραβός;
Φίλε μου άλλαξε τράπεζα!!!!!!Εδώ χαίρι δεν είδαν οι Γάλλοι μαζί της και την πήρε ο όμιλος της ΑΛΦΑ μΠΑΝΚ...τι περιμένεις...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είπαν στην τιβι ότι θα πρέπει και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ να εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών από το internet όπως το ΙΚΑ και το ΟΓΑ. Μπήκα στα 2 τελευταία και έχει κανονικά εφαρμογή. Στο ΝΑΤ δεν έχει. Είμαι στραβός;ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι, από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/05/2013 θα λειτουργήσει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ( στην ιστοσελίδα http://www.nat.gr ),
που θα επιτρέπει στους Συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΝΑΤ-ΚΕΑΝ, για όλες τις κατηγορίες σύνταξης ( γήρατος, αναπηρίας ,θανάτου ).
Η νέα υπηρεσία, θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΝΑΤ-ΚΕΑΝ, που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών
από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΝΑΤ στην Ελλάδα.
Μέχρι σήμερα, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων αποστέλλονταν Ταχυδρομικά από τις Υπηρεσίες του ΝΑΤ.
Η Βεβαίωση Αποδοχών που θα εκδίδεται, θα είναι ΕΝΙΑΙΑ για ΝΑΤ-ΚΕΑΝ.
Για την εκτύπωση της βεβαίωσης αποδοχών, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε:- τον Α. Φ. Μ. (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου )
- τον Α. Μ. Κ. Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης )
- τον Α. Μ. Σ (Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου )
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ
-
Σε μερσώ Σταύρο.
εδιτ: όταν μπήκα το πρωί δεν υπήρχε αυτή η ανακοίνωση.
-
Ξέρετε αν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ χορηγούν αντίστοιχες βεβαιώσεις (+βεβαιώσεις καταβληθεισών εισφορών για τους εν ενεργεία ασφαλισμένους);
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ξέρετε αν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ χορηγούν αντίστοιχες βεβαιώσεις (+βεβαιώσεις καταβληθεισών εισφορών για τους εν ενεργεία σφαλισμένους);Ταχυδρομικά τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους.
-
Στη βεβαιωση εργοδότη μου στην τελευταια στηλη αναφερει 'εκτακτη εισφορα X', δε διευκρινιζει (πχ ποσο που αναλογει, ποσο που παρακρατηθηκε μ ενω σε ολα τα αλλα ποσα τα λεει αναλυτικα)
Αυτη υπολογιζεται μεσω καποιου τυπου και αναφερεται εκει ενημερωτικα (...) ή το αναγράφει ως ποσο που μου εχει παρακρατηθει ηδη και το οποιο θα εβαζα στο πεδίο 333 στο Ε1 (wishful thinking.... ) -
Λογικά είναι το ποσό που σου παρακράτησε μέσα στο 2012, για τη στήλη 333 [δεν υπάρχει έκπτωση επί του αναλογούντος όπως στον φόρο εισοδήματος για να το διαχωρίζει σε 2 στήλες...]
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Λογικά είναι το ποσό που σου παρακράτησε μέσα στο 2012, για τη στήλη 333 [δεν υπάρχει έκπτωση επί του αναλογούντος όπως στον φόρο εισοδήματος για να το διαχωρίζει σε 2 στήλες...]Μακάρι να είναι αυτο γιατί έτσι πέφτει 60% ο φόρος που βγαινει να πληρώσω
-
Απορία που έχω εδώ και χρόνια:
Ε1, πίνακας 5 ('ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για ιδιοκατοικημένη ή μισθούμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία και έως δύο δευτερεύουσες κατοικίες).
Σενάριο α: φυσικό πρόσωπο χωρίς ακίνητη περιουσία, δίνει ενοίκιο για το σπίτι στο οποίο διαμένει.
Σενάριο β: φυσικό πρόσωπο με ένα σπίτι στην κυριότητά του, μένει όμως στο σπίτι των γονιών του και νοικιάζει σε τρίτον το σπίτι που έχει στην κυριότητά του.Πείτε με αφελή, αλλά από τη διατύπωση που έχω υπογραμμίσει παραπάνω, δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω αν ο ποιητής εννοεί την κύρια κατοικία μας είτε έιναι ΔΙΚΙΑ μας, είτε πληρώνουμε ενοίκιο γι' αυτήν, είτε μας την έχουν δωρεάν παραχωρήσει
ή ΕΑΝ εννοεί ότι πρέπει να γράψουμε το ένα σπίτι που έχουμε, είτε το κατοικούμε, είτε το έχουμε νοικιάσει (ΕΚμισθώσει και ΟΧΙ 'μισθώσει', άρα ο πίνακας 5 θα έπρεπε να λέει 'εκμισθούμενη' κατοικία) σε άλλον, είτε το έχουμε παραχωρήσει σε άλλον.
Έχω την αίσθηση ότι είναι το πρώτο - με άλλα λόγια, στην περίπτωση του σεναρίου β, ο πίνακας μένει ασυμπλήρωτος.
Σωστά; -
-
Ε1, πίνακας 5 ('ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για ιδιοκατοικημένη ή μισθούμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία και έως δύο δευτερεύουσες κατοικίες).
Σενάριο α: φυσικό πρόσωπο χωρίς ακίνητη περιουσία, δίνει ενοίκιο για το σπίτι στο οποίο διαμένει.
Σενάριο β: φυσικό πρόσωπο με ένα σπίτι στην κυριότητά του, μένει όμως στο σπίτι των γονιών του και νοικιάζει σε τρίτον το σπίτι που έχει στην κυριότητά του.
Έχω την αίσθηση ότι είναι το πρώτο - με άλλα λόγια, στην περίπτωση του σεναρίου β, ο πίνακας μένει ασυμπλήρωτος.
Σωστά;Ναι(popolaros tm)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Υποχρεωτική η αναγραφή τόκων άνω των 250 ευρώ στη φορολογική δήλωσηΓια τις περιπτώσεις πολλών δικαιούχων σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, είπε ότι οι φορολογούμενοι καλούνται να αποφασίσουν για το ποιος από αυτούς θα δηλώσει τους τόκους των καταθέσεων.
Ενδιαφέρον..
Να σας ρωτήσω εγώ σχετικά με αναδρομική μισθοδοσία Δημοσίου μερικών μηνών του 2012, που καταβλήθηκε όμως στον δικαιούχο το 2013. Δηλώνεται φέτος (για το 2012) ή να συμπεριληφθεί στη δήλωση του 2014;
-
για τα εισοδήματα από Φ/Β στις στέγες, έχουμε κάτι σίγουρο; πέρυσι οι δύο γνώμες ήταν να το δηλώσεις στα αφορολόγητα εισοδήματα ή (Αφού δεν υπάρχει κάποια βεβαίωση εισοδήματος από τη ΔΕΗ) να μην το δηλώσεις καθόλου.
-
@ JarnoT
Νομιζω οτι μπορεις με τη φετεινη μιας και του χρονου πρεπει να κανεις συμπληρωματικη για το 2012......
Αληθεια οταν κανεις συμπληρωματικη δηλωση αθροιζονται και υπολογιζονται ολα τα ποσα και των δυο δηλωσεων,βγαινει καποιος φορος απο τον οποιον αφαιρειται ο ηδη βεβαιωμενος (και ισως πληρωμενος ) και απομενει ο πληρωτεος; Η γινεται υπολογισμος φορου μονο στο νεο ποσο χωρις να λαμβανονται υπ'οψιν ολα τα αλλα της αρχικης δηλωσης ; -
Ο χρήστης glf έγραψε:
για τα εισοδήματα από Φ/Β στις στέγες, έχουμε κάτι σίγουρο; πέρυσι οι δύο γνώμες ήταν να το δηλώσεις στα αφορολόγητα εισοδήματα ή (Αφού δεν υπάρχει κάποια βεβαίωση εισοδήματος από τη ΔΕΗ) να μην το δηλώσεις καθόλου.Φέτος δηλώνεται στα αφορολόγητα εισοδήματα
-
Και δώρο η αύξηση έκτακτης εισφοράς μέσω αυτού
-
Σενάριο β: φυσικό πρόσωπο με ένα σπίτι στην κυριότητά του, μένει όμως στο σπίτι των γονιών του και νοικιάζει σε τρίτον το σπίτι που έχει στην κυριότητά του.Πείτε με αφελή, αλλά από τη διατύπωση που έχω υπογραμμίσει παραπάνω, δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω αν ο ποιητής εννοεί την κύρια κατοικία μας είτε έιναι ΔΙΚΙΑ μας, είτε πληρώνουμε ενοίκιο γι' αυτήν, είτε μας την έχουν δωρεάν παραχωρήσει
ή ΕΑΝ εννοεί ότι πρέπει να γράψουμε το ένα σπίτι που έχουμε, είτε το κατοικούμε, είτε το έχουμε νοικιάσει (ΕΚμισθώσει και ΟΧΙ 'μισθώσει', άρα ο πίνακας 5 θα έπρεπε να λέει 'εκμισθούμενη' κατοικία) σε άλλον, είτε το έχουμε παραχωρήσει σε άλλον.
Σωστά;Εννοεί το πρώτο
Στην περίπτωση α το δηλώνει εκεί.
Στο σενάριο β αν οι γονείς παραχωρήσανε το σπίτι τους κι αυτοί μένουν αλλού τότε ισχύει η περίπτωση α. Αν όμως τον φιλοξενούν οι γονείς πρέπει να δηλώσει στον πινακα 7.10 ότι φιλοξενείται και ποιος τον φιλοξενεί με ΑΦΜ και πόσα τμ... -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
για τα εισοδήματα από Φ/Β στις στέγες, έχουμε κάτι σίγουρο; πέρυσι οι δύο γνώμες ήταν να το δηλώσεις στα αφορολόγητα εισοδήματα ή (Αφού δεν υπάρχει κάποια βεβαίωση εισοδήματος από τη ΔΕΗ) να μην το δηλώσεις καθόλου.
Φέτος δηλώνεται στα αφορολόγητα εισοδήματα
και πως το 'υπολογίζουμε'; θα κάνει ο καθένας προσθαφαιρέσεις από το λογαριασμό της ΔΕΗ;
δλδ, καμιά βεβαίωση από ΔΕΗ ή το ΛΑΓΗΕ δεν θα πρέπει να υπάρχει;
και σε περίπτωση πιστοποίησης πας στον έφορα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;λέμε το ακραίο σενάριο, αλλά κατάλαβες, με το Δημόσιο έτσι πρέπει να σκέφτεσαι...
ξέρεις στα σίγουρα αν το αναγράφει στη φετινή εγκύκλιο για τη συμπληρωση της δήλωσης; ειδικά για ΦΒ στις στέγες;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος