-
Ποσα τμ ειναι; Λιγο ακουγεται. Στην Αγγλια με 50κ ανακαινηζεις 40τμ στην καλυτερη. Καινουρια μπανια κουζινες κλπ
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η ερώτησή μου και ο προβληματισμός μου είναι άλλος.
Εκεί που θα χωθεί το ψυγείο, δε το βλέπω να 'αναπνέει' επαρκώς.
Αν υπάρχει ένα κενό 5 cm πάνω από το ψυγείο και αντίστοιχα από 1,5cm αριστερά και δεξιά του δεν υπάρχει θέμα. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν τα ερμάρια που θα υπάρχουν από πάνω του να έχουν μειωμένο βάθος , σε σχέση μ αυτά των στηλών δεξιά και αριστερά του ψυγείου , κατά 5cm.
-
Ευχαριστώ για την ιδέα Κωνσταντίνε, για το βάθος των ραφιών πάνω από το ψυγείο.
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ποσα τμ ειναι; Λιγο ακουγεται. Στην Αγγλια με 50κ ανακαινηζεις 40τμ στην καλυτερη. Καινουρια μπανια κουζινες κλπ120τμ είναι και αλλάζω μπάνια (2), κουζίνα, πατώματα, μεσόπορτες, ντουλάπες, βάζω πόρτα ασφαλείας, κουφώματα αλουμινίου, βάψιμο, γυψοσανίδες, ηλεκτρολογικά και διάφορα μικομερεμέτια.
Εκεί προφανώς είναι άλλες οι τιμές, δε ξέρω.
Εδώ όπως είναι τα πράγματα, έχουν πέσει αρκετά.
Το 50άρι που σου λέω είναι μάλιστα και η πιο ακριβή μας πρόταση μέχρι τώρα αλλά όμως η πιο λειτουργική, αυτή που αναφέρω και στην οποία θα καταλήξουμε. Υπάρχει βεβαίως και η φθηνή πρόταση των 36Κ (με το ΦΠΑ), από άλλο συνεργείο, αλλά δεν ανοίγει η κουζίνα και ποιοτικώς είναι δυο κλικ κάτω. Μια τρίτη πρόταση ήταν στα 45Κ (με το ΦΠΑ), αλλά πάλι δεν ανοίγει η κουζίνα και δε μου άρεσαν κι εδώ τα υλικά και γενικώς η αντιμετώπιση.
-
Νίκο αν επιτρέπεται πόσο θα πάει ο μαλλής για πλακάκια, μπάνια και κουζίνα;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Νίκο αν επιτρέπεται πόσο θα πάει ο μαλλής για πλακάκια, μπάνια και κουζίνα;Θα σου στείλω ΡΜ τώρα...
-
Όμορφα σχέδια, το σπίτι δείχνει πολύ φωτεινό και μοντέρνο
Όμως η κουζίνα δεν έχει καθόλου πάγκο και αυτό νομίζω είναι σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα: που θα βάλεις τις μικροσυσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά, που θα ακουμπάς διάφορα μικρά και μεγάλα αντικείμενα της κουζίνας που δεν θα θέλεις να μαζεύεις καθημερινά σε ντουλάπια και συρτάρια;
Μια λύση που βλέπω - αν και είμαι άσχετος με το αντικείμενο - είναι οι 2 μπαλκονόπορτες(;) που φαίνονται στην κουζίνα, αν δεν οδηγούν σε κάποιο μπαλκόνι ή αν υπάρχει βολική πρόσβαση σ΄αυτό από αλλού, να μετατραπούν σε παράθυρα και από κάτω να γίνει πάγκος κουζίνας. Έτσι, θα μπορέσεις να μεταφέρεις εκεί τον νεροχύτη ή / και τα μάτια της κουζίνας με τον απορροφητήρα ή να φτιάξεις το σχέδιο της κουζίνας διαφορετικά, οι επιλογές θα είναι περισσότερες. Δεν θα χάσεις σε φωτεινότητα - τα παράθυρα δείχνουν μεγάλα - και η κουζίνα θα είναι πιο λειτουργική.
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Όμορφα σχέδια, το σπίτι δείχνει πολύ φωτεινό και μοντέρνοΌμως η κουζίνα δεν έχει καθόλου πάγκο και αυτό νομίζω είναι σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα: που θα βάλεις τις μικροσυσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά, που θα ακουμπάς διάφορα μικρά και μεγάλα αντικείμενα της κουζίνας που δεν θα θέλεις να μαζεύεις καθημερινά σε ντουλάπια και συρτάρια;
Μια λύση που βλέπω - αν και είμαι άσχετος με το αντικείμενο - είναι οι 2 μπαλκονόπορτες(;) που φαίνονται στην κουζίνα, αν δεν οδηγούν σε κάποιο μπαλκόνι ή αν υπάρχει βολική πρόσβαση σ΄αυτό από αλλού, να μετατραπούν σε παράθυρα και από κάτω να γίνει πάγκος κουζίνας. Έτσι, θα μπορέσεις να μεταφέρεις εκεί τον νεροχύτη ή / και τα μάτια της κουζίνας με τον απορροφητήρα ή να φτιάξεις το σχέδιο της κουζίνας διαφορετικά, οι επιλογές θα είναι περισσότερες. Δεν θα χάσεις σε φωτεινότητα - τα παράθυρα δείχνουν μεγάλα - και η κουζίνα θα είναι πιο λειτουργική.
Ο πάγκος της κουζίνας κάνει ένα 'Γ' που δε φαίνεται καλά στη φωτό, με το μικρότερο κομμάτι αυτού του 'Γ' να βρίσκεται κάτω από το παράθυρο και αριστερά από το νεροχύτη.
Έξω από τη πόρτα, αριστερά από το παράθυρο έχει μπαλκόνι.
-
με το καλο να τελειωσεις Νικος.
δωσε μεγαλη προσοχη στην κουζινα που ειναι σε ενιαιο χωρο με το σαλονι στο θεμα μυρωδιας.Ετσι ειναι το δικο μου και οποτε τηγανιζουμε ψαρια,καλαμαρακια μυριζει ολο το σαλονι.Επισης οχι αμελητεο οπως εγραψε και ο Λεωνιδας ο θορυβος απο τον αποροφητηρα.Δυναμωνεις την τηλεοραση οταν λειτουργει.Ενα αλλο μειον στον ενιαιο χωρο ειναι ο θορυβος οταν η νοικοκυρα μαγειρευει πλενει πιατα και εσυ παρακολουθεις τηλεοραση. -
Πλήρωσες για τέτοια renders?
-
@ roman...όχι, δεν πλήρωσα.
Γιατί ρωτάς?
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
δωσε μεγαλη προσοχη στην κουζινα που ειναι σε ενιαιο χωρο με το σαλονι στο θεμα μυρωδιας.Ετσι ειναι το δικο μου και οποτε τηγανιζουμε ψαρια,καλαμαρακια μυριζει ολο το σαλονι.Επισης οχι αμελητεο οπως εγραψε και ο Λεωνιδας ο θορυβος απο τον αποροφητηρα.Δυναμωνεις την τηλεοραση οταν λειτουργει.Ενα αλλο μειον στον ενιαιο χωρο ειναι ο θορυβος οταν η νοικοκυρα μαγειρευει πλενει πιατα και εσυ παρακολουθεις τηλεοραση.Ευχαριστώ μαν.
Μας είπε ότι υπάρχουν ειδικοί, πιο δυνατοί απορροφητήρες για κουζίνες ανοιχτού χώρου...ισχύει?
Τα μείον της ανοιχτής κουζίνας είναι τρία. Ότι πρέπει να την έχεις συνεχώς τακτοποιημένη, ότι μπορεί να έχει φασαρία από τον απορροφητήρα (αλλά ΟΚ, ίσως βρεις καλό αθόρυβο ) και ότι οι μυρωδιές πηγαίνουν στο σαλόνι.
Στη περίπτωσή μας όμως είναι μονόδρομος και επιθυμία της mrs.
-
H ανοιχτη κουζινα ειναι μονοδρομος αν εχεις περιορισμενο χωρο. Αν βαλεις ωραια ντουλαπια θα ειναι στολιδι ομως. Παντως βλεπω οτι το τζακι ειναι πολυ κοντα στην κουζινα που ειναι προβλημα πιστευω. Σκεφτηκατε να το καταργησετε;
Διαμερισμα ειναι;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
@ roman...όχι, δεν πλήρωσα.Γιατί ρωτάς?
δωσε μεγαλη προσοχη στην κουζινα που ειναι σε ενιαιο χωρο με το σαλονι στο θεμα μυρωδιας.Ετσι ειναι το δικο μου και οποτε τηγανιζουμε ψαρια,καλαμαρακια μυριζει ολο το σαλονι.Επισης οχι αμελητεο οπως εγραψε και ο Λεωνιδας ο θορυβος απο τον αποροφητηρα.Δυναμωνεις την τηλεοραση οταν λειτουργει.Ενα αλλο μειον στον ενιαιο χωρο ειναι ο θορυβος οταν η νοικοκυρα μαγειρευει πλενει πιατα και εσυ παρακολουθεις τηλεοραση.Ευχαριστώ μαν.
Μας είπε ότι υπάρχουν ειδικοί, πιο δυνατοί απορροφητήρες για κουζίνες ανοιχτού χώρου...ισχύει?
Τα μείον της ανοιχτής κουζίνας είναι τρία. Ότι πρέπει να την έχεις συνεχώς τακτοποιημένη, ότι μπορεί να έχει φασαρία από τον απορροφητήρα (αλλά ΟΚ, ίσως βρεις καλό αθόρυβο ) και ότι οι μυρωδιές πηγαίνουν στο σαλόνι.
Στη περίπτωσή μας όμως είναι μονόδρομος και επιθυμία της mrs.
Αν δουλευει ο αποροφητηρ και ανοιξεις το τζακι επισης μπορει να εχεις σ προβλημα, αλλα πιστευω το γνωριζεις.
Ωραια σχεδιακια, στη πραξη ομως δεν ειναι παντα οπως τα υπολογιζουμε. Αλλα απο το εντελως προχωραμε και βλεπουμε των προηγουμενων δεκαετιων σιγουρα ειναι ενα πολυ μεγαλο βημα.
Καιμτο δικο μου το το σχεδιαζω και το μελετω πολλα χρονια, αλλα ακομη δεν εχω καταφερει να ξεκινκησω. Μονο προδρομες εργασιες εχω κανει σε φασεις προσθηκης κλπ. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
H ανοιχτη κουζινα ειναι μονοδρομος αν εχεις περιορισμενο χωρο. Αν βαλεις ωραια ντουλαπια θα ειναι στολιδι ομως. Παντως βλεπω οτι το τζακι ειναι πολυ κοντα στην κουζινα που ειναι προβλημα πιστευω. Σκεφτηκατε να το καταργησετε;Διαμερισμα ειναι;
Η κουζίνα όπως είναι τώρα είναι πολύ μικρή κι επειδή νιώθεις κάπως περιορισμένος εκεί μέσα, θα πρέπει αν ανοίξει.
Το τζάκι δεν καταργείται, άλλωστε δε το ανοίγω συχνά.
Νομίζω έτσι όπως το έχει σχεδιάσει κι αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές της, η κουζίνα θα είναι στολίδι.
edit: ναι, διαμέρισμα.
-
Νίκο στο τζάκι γιατί δεν βάζεις μια ενεργειακή κασέτα να μην έχεις το παραμικρό θέμα με οσμές, καπνούς συν το θέμα της οικονομίας;
-
Ω ναι, αυτο ειναι το καλυτερο.
-
Τον αρπάξαμε από τα μούτρα τον καημένο τον Νίκο...
Τα σχέδια που βλέπουμε δεν αποτυπώνουν την απόλυτη πραγματικότητα. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον. Είναι μία προσέγγιση με βάση κάποιες βασικές παραμέτρους. Ούτε η τραπεζαρία, ούτε το σαλόνι πχ είναι αυτά που θα χρησιμοποιηθούν. Εξάλλου είναι λογικό να είναι πρόχειρα μια και μιλάμε για προσφορές.
@dbelkos
Εάν γίνει σωστή αποτύπωση και μελέτη από επαγγελματία που κατέχει τη δουλειά του, δε θα χρειαστεί ούτε μεζούρα, ούτε υποδεκάμετρο, ούτε τίποτα. Φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις αναζητάς την χρυσή τομή και δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου. Το θέμα είναι να γίνει αντιληπτό από τον πελάτη. Χρειάζεται και πολύ καλά επίπεδα επικοινωνίας. Μη πω πως αυτό είναι και το βασικότερο...
Καλή επιτυχία και στους δύο!
-
Και για το ψυγείο θα πρότεινα αγορά πλήρως εντοιχιζομενου για να μην εχεις δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον. Και εννοείται αυτό που έγραψε ο Κωνσταντίνος για τα ντουλάπια απο πανω του
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και για το ψυγείο θα πρότεινα αγορά πλήρως εντοιχιζομενου για να μην εχεις δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον. Και εννοείται αυτό που έγραψε ο Κωνσταντίνος για τα ντουλάπια απο πανω τουSent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Έχω ψυγείο, BOSCH inox, ολοκαίνουριο αγορασμένο πριν 3 χρόνια.
Γενικώς έχω πάρα πολλά πράγματα αγορασμένα πολύ πρόσφατα. Έχουμε ένα πλήρες σπίτι.
Νίκο στο τζάκι γιατί δεν βάζεις μια ενεργειακή κασέτα να μην έχεις το παραμικρό θέμα με οσμές, καπνούς συν το θέμα της οικονομίας;
Γιατί δεν υπάρχει λόγος να πετάξω χρήματα ρε συ. Όπως έγραψα και πριν, το τζάκι δεν το πολυανοίγω οπότε δεν υπάρχει λόγος να πετάξω 3-4 χιλιάρικα για να το κάνω ενεργειακό. Άσε που δε τα συμπαθώ καθόλου.
Η εστία θα μείνει εκεί και απλά θα αλλάξει η όψη της από αυτή που είναι τώρα με τη χρήση γυψοσανίδας.
Σχετικά με τα σχέδια τώρα, η αρχιτέκτων δεσμεύεται ότι πέρα από κάποια καδράκια και βάζα που έχει προσθέσει ως πρόταση διακόσμησης, θα μας το παραδώσει έτσι (τα έπιπλα που έχει βάλει είναι αυτά που έχουμε). Η προσφορά που αντικατοπτρίζεται στα φωτορεαλιστικά σχέδια περιλαμβάνει τα πάντα (μέχρι και τις ταπετσαρίες). Οπότε στόχος είναι αυτό. Για να δούμε...
-
Τοτε φρόντισε τα κενά που σου είπε ο Κωνσταντίνος να υπαρχουν αν θες να μην κλαταρει το ψυγείο καμια ζέστη μέρα
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
Δεν θέλει καμιά ιδιαίτερη προσοχή, είναι στάνταρ ότι το ντουλάπι που πάει πάνω από το ψυγείο είναι ρηχό, τραβηγμένο εμπρός ώστε να έχει αέρα από πίσω.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ