-
Καλησπέρα σε όλους.Θα μπω κατευθείαν στο θέμα.
Πριν από 1 χρόνο αγόρασα ένα FIAT PUNTO 1,4 135 PS.
Πριν από περίπου 1 μήνα μου παρουσίασε Υγρασία στα πίσω φανάρια.Το πήγα λοιπόν στην αντιπροσωπεία και μου τα αλλάξανε.Στο πρώτο πλύσιμο μετά ξανα υγρασία.Τα πάω μήπως ήταν προβληματικά αυτά που μου βάλανε και τα ξανα-αλλάζουνε.Μαντέψτε....μετά από λίγο καιρό Υγρασία ξανά...Πριν από λίγες μέρες αφησα το αμάξι επάνω να κάνουνε κάτι μετρήσεις και να τις στείλουνε στην FIAT και μου απάντησαν πως θα μας απαντήσουν στα τέλη Ιουνίου με κάτι καινούρια εξελιγμένα φανάρια που έβγαλε η FIAT γιατί τους έχει ξαναπαρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα...Ρωτάω και εγώ λοιπόν τον υπεύθυνο εκεί σε περίπτωση που δεν διορθωθεί η ζημιά τι γίνεται και μου λέει οτι δεν μπορουν να κάνουν τιποτα γιατι αυτοι παίρνουν εντολές από τη FIAT.Επειδή τα φανάρια του ΠΟΥΝΤΟ είναι ενιαία δεν μπορούνε είπανε να τα στεγανοποιήσουνε ή να δούνε αν υπάρχει κάποια τρύπα στο γύρω λάστιχο...Και ρωτώ εσάς,σε περίπτωση που και με τα καινούρια φανάρια δεν γίνει τίποτα,τι να κάνω?Γιατι πραγματικά με έχει εκνευρίσει αυτή η ιστορία....Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Πριν από περίπου 1 μήνα μου παρουσίασε Υγρασία στα πίσω φανάρια.Το πήγα λοιπόν στην αντιπροσωπεία και μου τα αλλάξανε.Στο πρώτο πλύσιμο μετά ξανα υγρασία.Τα πάω μήπως ήταν προβληματικά αυτά που μου βάλανε και τα ξανα-αλλάζουνε.Μαντέψτε....μετά από λίγο καιρό Υγρασία ξανά...Πριν από λίγες μέρες αφησα το αμάξι επάνω να κάνουνε κάτι μετρήσεις και να τις στείλουνε στην FIAT και μου απάντησαν πως θα μας απαντήσουν στα τέλη Ιουνίου με κάτι καινούρια εξελιγμένα φανάρια που έβγαλε η FIAT γιατί τους έχει ξαναπαρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα...Ρωτάω και εγώ λοιπόν τον υπεύθυνο εκεί σε περίπτωση που δεν διορθωθεί η ζημιά τι γίνεται και μου λέει οτι δεν μπορουν να κάνουν τιποτα γιατι αυτοι παίρνουν εντολές από τη FIAT.Επειδή τα φανάρια του ΠΟΥΝΤΟ είναι ενιαία δεν μπορούνε είπανε να τα στεγανοποιήσουνε ή να δούνε αν υπάρχει κάποια τρύπα στο γύρω λάστιχο...Και ρωτώ εσάς,σε περίπτωση που και με τα καινούρια φανάρια δεν γίνει τίποτα,τι να κάνω?Γιατι πραγματικά με έχει εκνευρίσει αυτή η ιστορία....Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Ίδιο πρόβλημα είχα με 2 seicento, και τα περισσότερα που κυκλοφορούσαν ήταν γεμάτα νερό.
-
Πριν δύο εβδομάδες άλλαξα το πίσω φαναρι - ενυδρείο- του Mazda 2. Μια μικρή κακοτεχνία η μια ρωγμή μπορεί να κάνει την ζημιά...
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
....Κατάλαβα....Άκρη δε θα βρω..
-
Αν στα αλλάξανε με καινούργια που έχουνε το ίδιο πρόβλημα με αυτά που είχες ζήτα πίσω τα λεφτά σου και βάλε τα παλιά δικά σου. Δεν φαντάζομαι να είναι και φτηνά.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αν στα αλλάξανε με καινούργια που έχουνε το ίδιο πρόβλημα με αυτά που είχες ζήτα πίσω τα λεφτά σου και βάλε τα παλιά δικά σου. Δεν φαντάζομαι να είναι και φτηνά.στην εγγυηση τα αλλαξε αν καταλαβα καλα.
-
αν καταλαβα καλα εχεις τα φαναρια που εχει το evo... τα ιδια εχω και εγω στο punto 2012 και εχουν και εμενα υγρασια!!
δεν μαζευει υγρασια το τζαμακι αυτο που ειναι οι λαμπες, καθως αν εχεις δει εχει 2 τζαμια... οποτε μαζευει σε εκεινο το κενο αναμεσα στα 2 τζαμια μια πολυ μικρη ποσοτητα νερου και ετσι κανει την υγρασια που βλεπουμε (το εχουν και τα ibiza και τα mazda rx8 που εχουν ιδιο στυλ φαναρια με το πunto evo/2012)!η λυση ειναι μονο να βαλεις φαναρια απο grande punto που δεν ειχαν προβλημα!
λεω και εγω τωρα εντος εγγυησης να τα αλλαξω... αλλα παλι τα ιδια θα εχω!
(φαναρια made in turkey τι περιμενεις...)
-
Sto 206 μου στα 8 περίπου χρόνια παρατήρησα υγρασία μέσα στα πίσω φανάρια με διαφορά περί τις 2 βδομάδες δεξί απο αριστερό. Καμία ρωγμή, απλά ειχαν ξεραθεί τα 'σφουγγαράκια' με τα οποία σφραγίζει το φανάρι στο αμάξωμα και κάτι λίγο περνούσε μέσα.
Τα άλλαξα (κόστος κάτι του στυλ 12 ευρώ) και το πρόβλημα λύθηκε.
-
Στα πιο πολλά αμάξια αυτό συμβαίνει.
Πάντως υγρασία ΜΕΣΑ στο φανάρι περνάει από ψιλό ράγισμα που σχεδόν δεν φαίνεται.
Τέτοια ραγίσματα αποκτούν τα φανάρια όταν ακουμπούν στο παρκάρισμα - όχι πολύ δυνατά για να σπάσουν αλλά αρκετά για να αποκτήσουν ένα ράγισμα και να μπαίνει μέσα το νερό. -
Χαζη ερωτηση...Για αισθητικους λογους θελετε να τ αλλαξετε ή δημιουργει καποιο προβλημα?
-
Αρχικά λειτουργικούς. Στο δικό μου που ήταν εγκλωβισμένο νερό και όχι υγρασία έκαιγε την ασφαλεια.
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στα πιο πολλά αμάξια αυτό συμβαίνει.Πάντως υγρασία ΜΕΣΑ στο φανάρι περνάει από ψιλό ράγισμα που σχεδόν δεν φαίνεται.
Τέτοια ραγίσματα αποκτούν τα φανάρια όταν ακουμπούν στο παρκάρισμα - όχι πολύ δυνατά για να σπάσουν αλλά αρκετά για να αποκτήσουν ένα ράγισμα και να μπαίνει μέσα το νερό.Στα δικά μου η υγρασία που ήταν μέσα (η οποία όταν τα έβγαλα και τα ταρακούνησα έγινε λιμνούλα από εγκλωβισμένο νερό και μου πήρε γύρω στο 20λεπτο να το αφαιρέσω όλο τινάζοντάς τα και φυσώντας επάνω τους ζεστό αέρα με το σεσουάρ) ήταν 100% εξαιτίας των ξεραμένων 'σφουγγαριών'.
Το πρώτο πράγμα βέβαια που σκέφτηκα κι εγώ ήταν να ψάξω προσεκτικά για ρωγμές με το φακό, όμως δε βρήκα κάτι. Μετά διάβασα στο peugeot sport club για τα σφουγγαράκια.
-
Μάλιστα...αλλά εγώ προσωπικά αγοράζωντας ένα καινούριο αμάξι και δίνωντας 15 χιλιάρικα δεν θέλω προβλήματα...Δηλάδη πιστέυω πως από τη στιγμή που το πρόβλημα αυτό το έβγαλε μόνο του και είναι και μέσα στην εγγύηση θα πρέπει να το φτιάξουν.Δεν δικαιολογείται 1 χρόνου αμάξι να βγάζει υγράσια(και δεν το έχω ακουμπήσει ουτε σε τοίχο)...Πραγματικά δεν με πειράζει τόσο για την υγρασία αλλά κυρίως για την όλη διαδικασία...εγώ προσωπικά είμαι διατεθημένος να το κυνηγήσω όσο δεν πάει...έτσι γιατί τα λεφτά δεν τα βρήκαμε στο δρόμο...
-
μην αγχωνεσαι, θα στο καλυψει η εγγυηση! και εγω θα τα αλλαξω... αρκει το ανταλλακτικο να μην εχει ιδιο προβλημα ξανα!!
και αν μου ξαναβγαλει, τοτε θα κοιταξω για τα φαναρια του grande... αν και αυτα μου αρεσουν πολυ!
Υγρασία στα Πίσω Φανάρια