-
Πριν 4 χρόνια που αγόρασα το Peugeot 206 μου, μου είπε ο πωλητής ότι αν το παρω με δόσεις τότε αναγκαστηκά πρέπει να επιλέξω καποια ασφαλιστική εταιρεία που μου προτείνουν και να παραμείνω σε αυτή κάποιο χρονικό διάστημα(6 μήνες ή 1 χρόνο αναλόγως). Όταν πίεσα μου είπε ότι είναι θέμα της τράπεζας. Τελικά τα έσταξα, το πήρα μετρητίς και δεν ασχολήθηκα.
Το ίδιο άκουσα και απο πολλούς γνωστούς μου σε συζήτηση που είχα, αν και μου είπαν οτι αν πιέσεις πολύ μπορείς να το αποφύγεις.
Και τώρα που σκεφτομαι να πάρω καινούριο με δόσεις θέλω να δω τι θα μου πουν. Γιατί ρε μπαγλαμάδες να κάνω ασφάλεια σε σας και να μην κάνω στον ασφαλιστή μού τον Κυριάκο; Τι σχέση έχει η τράπεζα με την ασφαλιστική; Με πιο δικαίωμα να σε αναγκάσει να πας εκει που θέλουν αυτοί οι @#^$(^&^
Στο τέλος θα σου λεει στο συμβόλαιο ότι για τα πρώτα 2 χρόνια θα βάζεις βενζίνη απο BP, θα πλένεις το αυτοκίνητο εξωτερικά στήν ΕΚΟ και εσωτερικά στην SHELL.Αντε γειααααααα που λέει και ο Τσουκοκαλάς!!!
-
Πριν 4 χρόνια που αγόρασα το Peugeot 206 μου, μου είπε ο πωλητής ότι αν το παρω με δόσεις τότε αναγκαστηκά πρέπει να επιλέξω καποια ασφαλιστική εταιρεία που μου προτείνουν και να παραμείνω σε αυτή κάποιο χρονικό διάστημα(6 μήνες ή 1 χρόνο αναλόγως). Όταν πίεσα μου είπε ότι είναι θέμα της τράπεζας. Τελικά τα έσταξα, το πήρα μετρητίς και δεν ασχολήθηκα.
Το ίδιο άκουσα και απο πολλούς γνωστούς μου σε συζήτηση που είχα, αν και μου είπαν οτι αν πιέσεις πολύ μπορείς να το αποφύγεις.
Και τώρα που σκεφτομαι να πάρω καινούριο με δόσεις θέλω να δω τι θα μου πουν. Γιατί ρε μπαγλαμάδες να κάνω ασφάλεια σε σας και να μην κάνω στον ασφαλιστή μού τον Κυριάκο; Τι σχέση έχει η τράπεζα με την ασφαλιστική; Με πιο δικαίωμα να σε αναγκάσει να πας εκει που θέλουν αυτοί οι @#^$(^&^
Στο τέλος θα σου λεει στο συμβόλαιο ότι για τα πρώτα 2 χρόνια θα βάζεις βενζίνη απο BP, θα πλένεις το αυτοκίνητο εξωτερικά στήν ΕΚΟ και εσωτερικά στην SHELL.Αντε γειααααααα που λέει και ο Τσουκοκαλάς!!!
-
-
Είναι συμβάσεις που κάνουν οι τράπεζες με συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Είναι συμβάσεις που κάνουν οι τράπεζες με συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες.Δηλαδή αν αυριο οι τράπεζες κάνουν σύμβαση με την Pepsi, θα είμαστε αναγκασμένοι να την αγοράζουμε; Μου φαίνεται αδιανόητο. Στις άλλες χώρες τι καθεστώς ισχυει;
-
Η τράπεζα είναι λογικό να ζητήση κάποια ασφάλεια με το δάνειο. Ωστόσο, την ασφάλεια μπορείς να την κάνεις όπου θέλεις, αρκεί να τηρούνται οι όροι που τίθενται. Αυτό είχε γραφτεί πριν από καιρό εδώ πέρα...
Αν σου κάνουν τον δύσκολο άρχισε να μιλάς περί Επιτροπής ανταγωνισμού, ένωση καταναλωτών, κτλ... Στην χειρότερη σήκω και φύγε, αν δεν θέλεις να υποκύψεις...
-
πιστεύω ότι είναι θέμα 'προμήθειας' από την εν λόγο ασφαλιστική!
Το θέμα είναι να είναι καλυμένο σε αυτά που θέλουν όχι σε συγκεκριμμένη ασφαλιστική!Τα ίδια έλεγαν για την ασφάλιση του σπιτιού σε αντίστοιχη περίπτωση σε στεγαστικό δάνειο φίλου, μέχρι που τους είπε ότι αν δεν με αφήσετε να το ασφαλίσω στον αδερφό μου (είχε κ πλάτες ....) σε ότι βέβαια θέλετε να είναι ασφαλισμένο κ με τουσ δικούς σας όρους δεν το πέρνω!
Τι λέτε? φυσικά κ τον άφησαν.....Τα ίδια κ σε περίπτωση κ πάλι στεγαστικού όπου εκεί σαν προσημείωηση χρησιμοποιήθηκε κτήμα κ ήθελαν να του το ασφαλίσουν για φωτιά κ σεισμό γιατί έτσι λέει κάνουν....
Πιστεύω ότι πιέζουν όσο μπορούν κ ρίχνουν άδεια για να πιάσουν... προμήθεια
-
Τα εχουμε πει πολλάκις,δεν εισαι υποχρεωμένος ουτε καν σερβις να κανεις σε αυτους,πόσο μάλλον να παρεις απο αυτους την ασφάλιση.
Πες τους οτι συμβουλεύτηκες δικηγόρο και ότι θέλεις γραπτά αυτά που σου λένε,θα αλλάξουν τακτική άμεσα. -
Μην το δέχεσαι σε καμία περίπτωση. Δεν έχουν πολύ απλά το δικαίωμα.
Το μόνο που χρειάζεται η τράπεζα ή οποιοσδήποτε χρηματοδοτικός οργανισμός με τον οποίο συνεργάζεται η αντιπροσωπεία, είναι ένα αποδεικτικό ότι το αμάξι είναι ασφαλισμένο, σε οποιαδήποτε εταιρεία, και να περιλαμβάνει έως και την εξόφληση των γραμματείων συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως θεομηνία, τρομοκρατικά κτλ.
Τώρα αν σου ζητήσουν μεικτή ασφάλιση αν το κάνεις αλλού, ψαξ'το. Ούτε αυτό νομίζω μπορούν να στο ζητήσουν...
-
Δυστυχώς δεν ειναι καθόλου παράλογα αυτά που σου λένε.
Μην ξεχνάς ότι έως ότου ξεπληρώσεις το δάνειο του αμαξιού το αυτοκίνητο ΔΕΝ ειναι δικό σου. Είναι δικό τους. Την κυριότητα θα την αποκτήσεις αφού τους ξεπληρώσεις.Αυτά ειναι τα μειονεκτήματα των δόσεων.
-
Και εγώ έλεγα πως είναι παράνομο κτλ. αλλά πολύ απλά σου λένε 'θέλετε χρηματοδότηση από εμάς ? Αν ναι, τότε αυτοί είναι οι όροι μας, και η ασφάλιση πάει πακέτο με τη χρηματοδότηση, ή και τα δύο ή κανένα'. Μπορεί οι όροι να είναι καταχρηστικοί (είναι ? *) αλλά βασίζονται στο ό,τι κανένας δεν θα τους κυνηγήσει στα δικαστήρια.
Αυτό που έκανα εγώ ? Πήγα σε άλλη τράπεζα (Alpha Bank), ούτε παρακράτηση κυριότητας ούτε τίποτα και ίδιος τόκος. Αντε γειά !! (και αυτή είναι η ουσία της επιλογής του αγοραστή).
Κάτι άλλο που γίνεται και είναι σα να τους πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα (= πιθανότατα δεν πρόκειται να σε κυνηγήσουν στο δικαστήριο, εξάλλου δεν φαίνεται πουθενά τέτοια υποχρέωση του αγοραστή): ασφαλίζεσαι για το ελάχιστο χρονικό διάστημα (πχ. 6 μήνες) εκεί που σου λένε και μετά πάλι άντε γειά!! (μόνος μπελάς η αλλαγή ασφάλειας, η μεταφορά bonus-malus Κτλ.)
(*) Δεν ξέρω ποιός νόμος διέπει τη λογική του 'πακεταρίσματος' προϊόντων ή υπηρεσιών... Αν δηλ. εγώ πουλάω κάτι πακέτο με κάτι άλλο, είμαι άραγε υποχρεωμένος αν μου το ζητήσει κάποιος αγοραστής να 'σπάσω' το πακέτο και να πουλήσω τα κομμάτια του ξεχωριστά ή έχω το δικαίωμα να αρνηθώ μια τέτοια πώληση ? manosk, koutsan ?
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Δυστυχώς δεν ειναι καθόλου παράλογα αυτά που σου λένε.
Μην ξεχνάς ότι έως ότου ξεπληρώσεις το δάνειο του αμαξιού το αυτοκίνητο ΔΕΝ ειναι δικό σου. Είναι δικό τους. Την κυριότητα θα την αποκτήσεις αφού τους ξεπληρώσεις.Αυτά ειναι τα μειονεκτήματα των δόσεων.
Δεν τιθεται θέμα προς συζήτηση,ειναι αθέμιτος ανταγωνισμός και είναι παράνομο.Ας το δώσει αυτο γραπτά κάποια αντιπροσωπεία και τα ξαναλεμε.
-
παραλογο μπορει να μην ειναι (για τον λογο που ειπες) το θεμα ειναι αν ειναι νομιμο αυτο που ζητανε, οπου η απαντηση ειναι μαλλον οχι αρα μαλλον εχεις το δικαιωμα να κανεις οπου θελεις ασφαλεια. Παρε την συμβαση του δανειου και το συμβολαιο πωλησης, και αμα δεν αναφερει κατι τετοιο εκει (που πολυ αμφιβαλλω οτι θα αναφερει) πολυ απλα οταν σου ερθει το αυτοκινητο πες τους οτι δεν κανεις ασφαλεια εκει που σου λενε. Τι θα κανουν, δεν θα στο δωσουν?
-
Η σύμβαση του δανείου που μου πρότειναν έλεγε μέσα αυτό ακριβώς, πως πρέπει να ασφαλιστώ στην ασφαλιστική εταιρία της επιλογής τους. Τους είπα 'ευχαριστώ δεν θα πάρω' και την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η σύμβαση του δανείου που μου πρότειναν έλεγε μέσα αυτό ακριβώς, πως πρέπει να ασφαλιστώ στην ασφαλιστική εταιρία της επιλογής τους. Τους είπα 'ευχαριστώ δεν θα πάρω' και την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια...Ποια εταιρεία???
-
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
Η σύμβαση του δανείου που μου πρότειναν έλεγε μέσα αυτό ακριβώς, πως πρέπει να ασφαλιστώ στην ασφαλιστική εταιρία της επιλογής τους. Τους είπα 'ευχαριστώ δεν θα πάρω' και την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια...
Ποια εταιρεία???
Honda (Σαρακάκης) με τράπεζα Eurobank
-
εγω το επομενο εξαμηνο την διεκοψα και πηγα σε αλλη και εως την εξοφληση του αυτοκινητου δεν με ενοχλησε κανεις.
εαν παρω παλι με χρηματοδοτηση αυτοκινητο δεν θα δεχτω ουτε το πρωτο εξαμηνο στην δικη τους ασφαλεια εκτος αν οι οροι [ασφαλιστρα σε συνδιασμο με παροχες] ειναι ικανοποιητικοι.
-
Εγω επειδη δεν ηθελα να τρεξω και ηθελα να παραλαβω γρηγορα το αυτοκινητο, 'αναγκαστηκα' να κανω την 1η ασφαλιση εκει που μου ειπαν.
Στους 6 μηνες ομως, αλλαξα ασφαλιστικη και απο τοτε δεν με ξαναενοχλησαν! Οχι τιποτε αλλο, αλλα γλυτωσα και πολλα λεφτα.
-
Στην τελική, χαμένοι είμαστε εμεις όταν συμφωνούμε μ' αυτό και κερδισμένοι είναι οι τράπεζες, η αντιπροσωπεία και οι Ασφαλιστικές.
Αρμόδιος για την ασφάλιση και τον έλεγχο είναι το Υπουργείο Δημοσίας ΤάξηςΚανεις δεν μπορεί να σε υποχρεώσει τι είδους ασφάλεια θα κάνεις π.χ. κλοπής κρύσταλλα και τις λοιπές φαρφάρες. Γιατί συμφωνώ γενικά ότι όλοι καλό είναι να ασφαλιζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο καλό μας κάνει, άλλα μέχρι εκει που φτάνει η τσέπη μας και όχι ως εκει που μας ορίζει κάποιο συμβόλαιο.
Νομίζω ότι πέρα απο τις απειλές προς τις αντιπροσωπείες ότι θα το δεί ο δικηγόρος μας, καλό είναι να απευθυνθούμε στο ΙΝΚΑ ή σε κάποια αρμόδια αρχή μπας και γίνει τίποτα....άλλα ας προσγειωθώ ότι ζούμε στο Ελλαδιστάν.
-
Κι εγώ μετά το εξαμηνο την εκανα με ελαφρα πηδηματακια. Ο μονος που μ' ενοχλησε ηταν 2-3 φορες τηλεφωνικα η προηγουμενη ασφαλιστικη να μου υπενθυμισει οτι δεν πληρωσα τ' ασφαλιστρα κι οτι αν δεν πληρωσω θα διακοψει. Τελικα διεκοψε με συστημενη επιστολη 2 μηνες μετα το deadline! Αποδειξη οτι τελικα το θελουν το φεσακι τους (και σας το λεω εγω που δεν εχω καθυστερησει σε πληρωμη ουτε λογαριασμο κινητης 30 ευρω...)
Mε το στανιό...ασφάλιση στην αντιπροσωπεία! Γιατί?