-
Τα πακέτα τα έστελναν κατευθείαν στον κάθε πολίτη κι αυτός αντί να επενδύσει ως όφειλε σαν καλός καπιταλιστής, αποφάσιζε να πάρει αυτοκίνητο; Για δες τι μαθαίνει κανείς...
-
οχι τα εδιναν στο κρατος, το κρατος διοριζε τους πελατες, και τα λεφτα τα τρωγανε αυτοι μαζι με τους κολλητους επιχειρηματιες.
υπαρχουν και αλλες κατηγοριες βεβαια.
ΕΕ που επαιρναν επιδοτησεις χωρις κριτηρια και τις εκαναν σπιτια και BMW.
συνταξιουχοι τυφλοποντικες.
κρατικοδιαιοι επιχειρηματιες που κανανε δουλειες εχοντας κολλητους μεσα στα κομματα με το αζημιωτο. Αλλοι που επαιρναν θαλασσοδανεια με τηλεφωνο απο τον υπουργο κτλ κτλ
εκδοτες (συνηθως και εργολαβοι ταυτοχρονα) που καλυπταν/εκβιαζαν τους παραπανωτωρα που δεν υπαρχει κρατικο χρημα, η χηρα στριγγλιζει.
το κακο ειναι οτι την νυφη την πληρωσαν αδικα και παρα πολλοι που δεν συμμετειχαν στο παρτυ. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το κακο ειναι οτι την νυφη την πληρωσαν αδικα και παρα πολλοι που δεν συμμετειχαν στο παρτυ.Α μπράβο! Όχι λοιπόν 'τα κάναμε BMW'. Κάποια λαμόγια τα κάνανε BMW!
-
εγραψα εγω οτι τα καναΜΕ BMW?
ΕΕ που επαιρναν επιδοτησεις χωρις κριτηρια και τις εκαναν σπιτια και BMW.
χρειαζεται διευκρινηση οτι δεν αναφερομαι σε ολους;
αν συμφωνεις με ολα τα υπολοιπα και κολησες μονο στο παραπανω, χαιρομαι πολυ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μας εδιναν τα πακετα τα κοροιδα και μας μεις οι μαΝγκες τα καναμε BMWΠου υπονοεί όλους μας ή έστω την πλειοψηφία. Εκεί στάθηκα, στα άλλα δεν θα διαφωνήσω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
στα άλλα δεν θα διαφωνήσω.παω να τσεκαρω τους φουρνους στη γειτονια και επιστρεφω
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ωπα
ειπα εγω οτι ο κομμουνισμος και ο φασισμος ειναι το ιδιο?
εγω ειπα οτι αυτο που ειχε η εσσδ και η γερμανια ηταν το ιδιο
αρα μαλλον η εσσδ δεν ειχε κομμουνισμο
τον ειχε δηλαδη στα χαρτια,οπως και οι αλλες χωρες που ειναι 'κομμουνιστικες' σημεραΔεν ξέρω τι λέτε στα αναρχικά στέκια μεταξύ 9ης και 11ης Αμστελ αλλά αυτό που υπήρχε στην ΕΣΣΔ δεν ήταν φασισμός με καμμία περίπτωση. Αν δεν ξέρεις τι είναι φασισμός, τι κομμουνισμός, τι δικτατορία του προλεταριάτου, τι υπαρκτός σοσιαλισμός κλπ κλπ κλπ, αυτό είναι μία έλλειψη που δεν μπορεί να την υποκαταστήσει μία απάντηση σε φόρουμ, θα πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις μερικά πράματα από μόνος σου, αντί να αναμασάς μικροαστικά αγράμματα κλισέ.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ αρ.285: Το σύστημα μας εχει τη Γερμανία, έχει και την Μπουρκίνο Φάσο, έχει την Αγγλία, έχει και το Μπαγκλαντες. Αρνουμαι την παραμικρή συζήτηση περί καπιταλισμού χωρίς να συμπεριληφθουν στο πλάνο του συστήματος οι τριτοκοσμικές χώρες γιατί η ευημερία των κάποιων, είναι άμεσα συναρτημένη με την εξαθλίωση των δισεκατομμυρίων. Φαντάζομαι ότι σε 1-2 μήνες αν υπάρχει φόρουμζ θα χρειαστεί να το ξαναπώ
-
'καπιταλισμος ειναι η εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο, ενω σοσιαλισμος ειναι ακριβωσ το αντιθετο'
πλακα εχει, καπου το διαβασα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το κακο ειναι οτι την νυφη την πληρωσαν αδικα και παρα πολλοι που δεν συμμετειχαν στο παρτυ.
Α μπράβο! Όχι λοιπόν 'τα κάναμε BMW'. Κάποια λαμόγια τα κάνανε BMW!
Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα??
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
αυτο το ποστ κανονικα θα επρεπε να ειναι πριν του eddie, αλλα την ακουσε το internet την ωρα που το εγραφα.
Αυτό δεν ονομάζεται καΐλα αλλά λύσσα, πέρασες από τη μη-δημοκρατικότητα στο εσωτερικό του ΚΚΕ στο ε, δεν είμαι και τελείως αντίθετος με τους βασανισμούς στο Γκουαντάναμο σε χρόνο dt.
Δεν ξέρω αν αναλογίζεσαι αυτά που εκστομίζεις ειλικρινά. Από τη μία έλεγες πως η Δεξιά δεν έχει σχέση με τη θρησκεία, τώρα υποβιβάζεις εγκλήματα απλά και μόνο για να ταιριάξεις την απουσία λογικής στα επιχειρήματά σου.
Σίγουρα πάει και πιο κάτω, είμαι σίγουρος.Ναι, θα μπορουσα να ειμαι εσυ ας πουμε! (ΟΚ, πλακα κανω, εσυ κανεις πλακα ή μιλας σοβαρα?)
Δεν υπαρχει λυσσα, εκτος απο αυτη που εχουν καποιοι εδω, να χαρακτηριζουν φασιστες ευκολα και αδιακριτως, ολους οσους δεν ταιριαζουν με τα πιστευω ή τολμουν να αμφισβητησουν την παπικότητα των απόψεων τους. Επιμένω στην καϊλα.
BTW, δεν τα εκστομιζω, τα γραφω, δεν τα ακους, τα διαβαζεις. Υπάρχει σημαντική διαφορά. Οπως και το 'σιγουρα' και 'σιγουρος' στην ιδια προταση, την τελευταία που εγραψες, ειναι πλεονασμος. Μια φορα αρκουσε να το 'εκστομισεις'.
Πού κολλάει το ότι θα μπορούσες να είσαι εγώ, μόνο εσύ το ξέρεις.
Πόσο μάλλον όταν δεν ξέρεις τί είμαι εγώ, που εσύ θα μπορούσες να είσαι.
Αλλά εδώ βαφτίζεις αριστερούς τους αναρχικούς και χαίρεσαι μόνος σου, εκεί θα κολλήσεις;Ξέρεις μερικές φορές στη γλώσσα μας χρησιμοποιούμε και την ποιητική αδεία για να τονίσουμε καταστάσεις, όπως την επικότητα των πραγμάτων που συλλαμβάνει ένας νους όταν έρχεται ενώπιον των σαθρών επιχειρημάτων του, δεν είναι τίποτα, προχώρα παρακάτω.
Ελα ρε ποιητη!
Ξερεις, δεν κυκλοφορουν ολοι με τις πεποιθησεις τους σε κοινη θεα για να τους ξεχωριζεις, γινονται και λάθη, ανθρωποι ειμαστε. Ο ιδιος ο nintza (υποθετω πως σε αυτον αναφερεσαι) δεν εδειξε να παρεξηγειται απο τη λαθος εκτιμηση μου παραπανω, why do YOU bother?BTW θα ηθελα το σχολιό σου για αυτο που εγραψε, 'ε, τι Ναζί, τι Σταλιν' γιατι με βρισκει συμφωνο. Προσοχή μονο γιατι ο greo καιροφυλακτει και μπορει να σε στειλει και εσενα για διάβασμα.
Σωστά, επειδή δεν έχουν τις πεποιθήσεις τους σε κοινή θέα πρέπει να τους κολλάμε ταμπέλες, για να γελάμε μόνοι μας.
Ας πούμε και εσύ μου φαίνεσαι για δεξιός, αλλά δε σε αποκαλώ(γράφω ή πιο σωστά πληκτρολογώ) δεξιό γιατί αγνοείς βασικά πράγματα του ΤΙ πρεσβεύει και ποιες είναι η αρχές της Δεξιάς.
Οπότε προτιμώ να μη σε χαρακτηρίζω πολιτικά, αν και θα μου ήταν ευκολότερο να σου απαντώ κάθε φορά που αναπαράγεις κλισέ τύπου εφημερίδας espresso.Εδώ ταυτίζεις την εσωτερική δομή του ΚΚΕ, με την ΕΣΣΔ ενώ παράλληλα κρυφο-αποδέχεσαι τους βασανισμούς στο Γκουαντάναμο (ενώ για το Αμπού Γράϊμπ μόκο), στην εξίσωση του Στάλιν με τους Ναζί θα χες πρόβλημα;
Διαφωνούμε για απλά πράγματα όπως τί είναι Δεξιά, και αδιαμφισβήτητα γεγονότα όπως τη ζωή του Μάρξ κτλ, και μετά από 35 κωλοτούμπες(λεκτικές, μη μου μπερδευτείς πάλι), καταλήγεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ότι συμφωνούμε. Πλέον επειδή η καΐλα σου έχει σημειώσει ιστορικό υψηλό, άσε το καλύτερα. Δεν αντέχω να βλέπω να βιάζεις τη λογική και σήμερα. Άσε που μπορεί να πεταχτεί ο spiros από καμιά γωνιά να ρίξει κανένα επικό σχόλιο και να χαθεί ξανά μέσα στη νύχτα και θα δέσει το γλυκό.Ξερεις, αυτο με τις ταμπελες ειναι ευκολο, οτι διαβαζει κανείς εδω, χαρακτηριζει αυτον που το γραφει στα ματια των αλλων, αφου (νομιζω) οι περισσοτεροι δεν εχουν δει τους αλλους κατα προσωπο, ποσο μαλλον να εχουν συζητησει. Το φορουμζ ειναι ενα μεσο επικοινωνιας και διατυπωσης αποψεων αλλα οχι το καλυτερο. Η συζητηση μας τρεχει ας πουμε 2 μερες τωρα, ενω σε 1 ωρα απο κοντα θα την ειχαμε εξαντλησει, και χωρις τσακωμους η οτιδηποτε (νομιζω επισης, συνηθως δεν τσακωνομαι). Προσωπικα προσπαθω να γραφω οπως θα μιλουσα σε καποιον απο κοντα, χωρις να παιξω μπουνιές. Αποφευγω να κολλησω ταμπελες τυπου 'κομμουνι' , 'φασιστας' κλπ. Εδω μεσα ειναι ΕΥΚΟΛΕΣ οι ταμπελιτσες, και με εξοργιζει αυτο. Μαντεψε απο ποια μερια ακουγονται οι περισσοτερες.
Σου ειπα εξ αρχης οτι η καθε 'Δεξια' χρησιμοποιεί τη θρησκεια σαν μεσο συνεταιρισμου συντηρητικων υποψηφιων, και αυτο δεν την κανει Δεξια=Χριστιανοι. Καθε αλλο. Επιμενεις να ταυτιζεις τη δεξια με τον ορισμο της στα βιβλια και πρεπει να το δεχτω? Η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη.
Τωρα που πιασαμε την 'πραγματικοτητα', ναι, κατ' εμε, ΚΚΕ = ΕΣΣΔ. Απο ΕΣΣΔ ξεκινησε η πρακτικη εφαρμογη της θεωριας, με τα οποια γνωστα αποτελεσματα, το ΚΚΕ εχει στειλει δεκαδες παλουκαρια στην ΕΣΣΔ για μετεκπαιδευση (ειδικα παλιοτερα εστειλαν σωρηδον και οι εδω καταστάσεις ) συνεχιζει και εξυμνει την τοτε κατασταση και τα παραγωγά της (Κούβα, Κορεα, η Κινα δεν ειναι πλεον στα favorites κλπ), χρηματοδοτουνταν απο την ΕΣΣΔ, γιατι να μη τα ταυτισω? Επειδη καπου σε βιβλια γραφτηκαν καποιοι κανονες και θεωριες που στην ΕΣΣΔ διαστρεβλωθηκαν στην πραξη? E, και ? Αν το ΚΚΕ εβγαινε απο το 1960-65 και ελεγε, 'εεεε ξερετε εμεις ναι μεν κομμουνιστες, αλλα εκει εχουν ξεφυγει και το διαστρεβλωσαν το πραγμα' τοτε ναι. Εφοσον δεν εγινε ποτε αυτο, και μεχρι και τωρα το Κατυν θεωρειται προβοκατσια των Δυτικων απο το Ριζοσπαστη, αστο καλυτερα. Δε χρειαζεσαι 30τμ βιβλιοθηκη με σχετικα βιβλια για να βγαλεις συμπερασματα. Ας μην ειναι τα συμπρασματα σε 'επιπεδο' ακαδημαικό.
Αμπου Γκραιμπ, πρωην καθεστωτικη φυλακη του Σανταμ, νυν (τοτε) στρατιωτικη φυλακη εν καιρω πολεμου. Τι περιμενες, να παιξουν ταβλι? Στην τελικη η κοπελιτσα της φωτο (σιγουρα αυτη για τον αλλον δε θυμαμαι) καταδικαστηκε και ειναι στη φυλακη. Τι αλλο να κανουν δηλαδη? Να τη λιθοβολησουν? Τι ειναι αυτο το φοβερο που δεν εχεις ξαναδει? Η προσβολη της αξιοπρεπειας των φυλακισμενων? Τι αλλο περιμενεις να σχολιασω? Την 'αποτυχια και απανθρωπια' του 'καπιταλιστικου συστηματος'? Ισια ισα που εχει ανθρωπια, εγινε η μαλακια, μπηκε στη μπουζου, δεν κυκλοφορει ελευθερη, ουτε γινονται διαδηλωσεις 'αλληλεγγυης' για παρτη της.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tα ποστ του τριντεντ στα συγκεκριμενα τοπικα ειναι μια σωρρηδον αναπαραγωγη κλισε καφενιου.
Μαλλον καλυτερα βομβαρδισμος πραγματικα, κανε μια παυση απ το φορουμ, διαβασε και τπτ εκτος απ τη wiki και ελα παλι με το καλο, ποτε δεν ειναι αργατα 'χουμε ξαναπεί αυτά από την αρχή του thread.
Γιατί να διαβάσεις και να μάθεις τπτ, όταν υπάρχει το φόρμουμζε ναι.
Παραδοσιακά η γνώση δεν βοηθάει στο να καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει και τι.
Προπαντός δε, δεν βοηθάει στο να φτιάξουμε κάτι καλύτερο.Η αμορφωσιά και η αγραμματοσύνη, ήταν πάντα τα βέλτιστα εργαλεία για ένα καλύτερο αύριο.
Γνώση,κατανόηση, επεξεργασία και μαλακίες.
Τυχαίες πίπες ftw.Δηλαδη προτεινετε να αποσυρθουν οι 'αδιαβαστοι' για να γινει διαλογος σε ενα ας πουμε 'επιπεδο'?
Μιλαμε για τρελλα γελια.
-
Προτεινουμε να κανεις λιγο κρατει και να ποσταρεις και κατι με ελαχιστο νοημα, επιτελους
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προτεινουμε να κανεις λιγο κρατει και να ποσταρεις και κατι με ελαχιστο νοημα, επιτελουςNoted.
-
Μόσχα
Το «ο νεκρός δεδικαίωται» μάλλον δεν έχει αντίστοιχο στα ρωσικά ρητά: Τα σχόλια που ακολούθησαν την ψευδή αναγγελία του θανάτου του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (λόγω χακαρίσματος σε ρωσικό πρακτορείο) δείχνουν με τον σαφέστερο τρόπο το μένος που προκαλεί ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ σε μερίδα του ρωσικού πληθυσμού και έδωσαν στον 82χρονο μία εικόνα του τι θα λένε οι συμπατριώτες του όταν έρθει το τέλος.Και αυτά που θα λένε δεν θα είναι καθόλου κολακευτικά. Ο χαρακτηρισμός που επαναλαμβάνεται περισσότερο στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «προδότης» ενώ πάρα πολλοί Ρώσοι δεν δίστασαν να βρίσουν τον Γκορμπατσόφ τα πρώτα, υποτίθεται, λεπτά μετά τον δήθεν θάνατό του.
Μία σχολιάστρια, ενδεικτικά, στο mail.ru κατηγορεί τον «προδότη Γκορμπατσόφ» πως πούλησε για «30 αργύρια» την ΕΣΣΔ. Όσο για τους κληρονόμους του, λέει πως ο τέως ηγέτης είναι τόσο πλούσιος που τα εγγόνια του θα έχουν να τρώνε για είκοσι χρόνια.
H διάψευση της είδησης δεν κατεύνασε τα πνεύματα: «Ζει ακόμη ο προδότης που μισεί όλη η χώρα;» ρωτά ένας, «καλύτερα που δεν πέθανες, να σε δικάσει το δικαστήριο του λαού» γράφει άλλος, ενώ δεν λείπουν και τα αστεία πως ο Γκορμπατσόφ «δεν θα πεθάνει ποτέ, γιατί ο διάβολος φοβάται πως τότε θα καταρρεύσει κι η κόλαση».
Πολλές αναφορές είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως σχολιάζει το Spiegel: «Τι κρίμα που δεν πέθανε», «να τον πατήσει οδοστρωτήρας», «πέθανε σκύλε, όσο πιο γρήγορα γίνεται», «θα έρθουμε στην κηδεία σου για να φτύσουμε στο φέρετρο».
Στη διάψευση του θανάτου του, ο Γκορμπατσόφ είχε αναφέρει: «μάταια το ελπίζουν. Είμαι ζωντανός και είμαι καλά».
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231260841
Αγάπη για τον άνθρωπο που τους έδωσε την δημοκρατία...
ΑΛΗΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!! -
Όντως είναι πλούσιος;
-
Εσύ τι λες; Τσάμπα την έριξε την ΕΣΣΔ;
-
Δεν έχω ιδέα, πού θες να ξέρω;
Και πόση είναι η περιουσία του; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν έχω ιδέα, πού θες να ξέρω;
Και πόση είναι η περιουσία του;Δεν ξέρουμε... Άλλωστε έφτασε να διαφημίζει την Πίτσα...
Ίσως να δικαιολογεί τα λεφτά που απέκτησε! Επίσης έκανε μερικά σεμινάρια ντε-και-καλά έβγαλε και από εκεί... -
Tops List of Most Popular Soviet leader
- Brezhnev (56%)
- Lenin (55%)
- Stalin (50%)
τελευταίος Gorbachev, who is disliked by 66%
-
Γιατί άραγε; Αφού τους έδωσε την δημοκρατία, τον καπιταλισμό και την Pizza Hut... Αχάριστοι παιδί μου!!!
Capitalism vs Communism Mother of all topics