-
Όπως έλεγα κ παλιότερα, όταν έχεις κόσμο που έχει μπει ανεξέλεγκτα δεν ξέρεις με τι κόσμο έχεις να κάνεις. Υπάρχει 'μαφία', υπόκοσμος, εγκληματικότητα, φατρίες, ... Απέχουν πολύ από το να χαρακτηρίζονται **συλλήβδην **'κακόμοιροι που τους εκμεταλλεύονται οι φραουλάδες'.
Χαρακτηριστική η απουσία των δημοσιογράφων στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία είναι τουλάχιστον το ίδιο σοβαρή με την προηγούμενη. Επίσης χαρακτηριστικό το μηδενικό ενδιαφέρον του κόσμου.http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi ... YkjHLU72Wc
*Μία περίεργη υπόθεση απαγωγής που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη εξετάζουν από νωρίς σήμερα οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας καθώς το ραντεβού για την απόδοση των λύτρων δόθηκε χθες το βράδυ σε καταυλισμό οικονομικών μεταναστών στην περιοχή της Νέας Μανολάδας. Η συνάντηση τελικά κατέληξε σε… συμπλοκή καθώς τα δύο άτομα που βρέθηκαν στο σημείο για να παραδώσουν μέρος του χρηματικού ποσού που είχε συμφωνηθεί δέχθηκαν επίθεση από πέντε ομοεθνείς τους, που δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το παζάρι για τα λύτρα. Σε τέσσερις συλλήψεις έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί.Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές που διαμένει στην Αθήνα δέχθηκε τηλεφώνημα, όπου άγνωστος τον ενημέρωνε ότι είχε απαγάγει τον αδερφό του στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Λίγες μέρες αργότερα το τηλέφωνό του χτύπησε ξανά με τον απαγωγέα αυτή την φορά να αξιώνει το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ για να αφήσει ελεύθερο τον άτυχο οικονομικό μετανάστη. Όταν ο αδελφός του θύματος ρώτησε τον άγνωστο για τον τρόπο που θα του έδινε το χρηματικό ποσό που απαιτούσε, αυτός του έδωσε ραντεβού σε καταυλισμό στην περιοχή της Νέας Μανολάδας. Εκεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο απαγωγέας, θα τον περίμενε κάποιο δικό του άτομο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι πρόκειται για τον αδελφό του δράστη, ο οποίος θα παραλάμβανε τα χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ο οικονομικός μετανάστης έφτασε χθες από την Αθήνα στη Μανολάδα, συνοδευόμενος από κάποιον ομοεθνή φίλο του. Όπως κατήγγειλαν στους αστυνομικούς του Τμήματος της Βάρδας, στο σημείο που είχαν δώσει ραντεβού τους περίμεναν πέντε άτομα. Όταν τους εξήγησαν ότι είχαν μόνο πεντακόσια από τις έξι χιλιάδες ευρώ που είχαν συμφωνηθεί, κατέθεσαν ότι δέχτηκαν επίθεση με ρόπαλα, σιδερένια κοντάρια αλλά και μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Οι τραυματίες απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας όπου ενημέρωσαν τις αρχές για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η κινητοποίηση των αστυνομικών υπήρξε άμεση καθώς δίχως να χαθεί πολύτιμος χρόνος, έκαναν σε έρευνες στον καταυλισμό και προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια με λάμες μήκους 13 και 14 εκατοστών, δύο ξύλινα ρόπαλα μήκους 48 και 75 εκατοστών, μία σιδερένια ράβδος μήκους 110 εκατοστών καθώς και ένα ξύλινο μπαστούνι του κρίκετ.*
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ε ναι, οταν κανει το ΚΚΕ κινητοποιησεις για το μπαγκλαντες η απαντηση ειναι εμεις θα το σωσουμε?ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.
Ποιο ΚΚΕ, τους προλαβε ο Γιώργης Χαρισιάδης. Εδω και 40 χρονια χυνεται δακρυ για το Μπαγκλαντες...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όπως έλεγα κ παλιότερα, όταν έχεις κόσμο που έχει μπει ανεξέλεγκτα δεν ξέρεις με τι κόσμο έχεις να κάνεις. Υπάρχει 'μαφία', υπόκοσμος, εγκληματικότητα, φατρίες, ... Απέχουν πολύ από το να χαρακτηρίζονται **συλλήβδην **'κακόμοιροι που τους εκμεταλλεύονται οι φραουλάδες'.
Χαρακτηριστική η απουσία των δημοσιογράφων στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία είναι τουλάχιστον το ίδιο σοβαρή με την προηγούμενη. Επίσης χαρακτηριστικό το μηδενικό ενδιαφέρον του κόσμου.http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi ... YkjHLU72Wc
*Μία περίεργη υπόθεση απαγωγής που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη εξετάζουν από νωρίς σήμερα οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας καθώς το ραντεβού για την απόδοση των λύτρων δόθηκε χθες το βράδυ σε καταυλισμό οικονομικών μεταναστών στην περιοχή της Νέας Μανολάδας. Η συνάντηση τελικά κατέληξε σε… συμπλοκή καθώς τα δύο άτομα που βρέθηκαν στο σημείο για να παραδώσουν μέρος του χρηματικού ποσού που είχε συμφωνηθεί δέχθηκαν επίθεση από πέντε ομοεθνείς τους, που δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το παζάρι για τα λύτρα. Σε τέσσερις συλλήψεις έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί...
*Ατιμοι μπαγκλαντεσιανοι. Εκτος του οτι εκμεταλλευονται αγρια τους φραουλοπαραγωγους κανουν και απαγωγες.
Οι συχνοι ψεκασμοι των φραουλων εχουν και παραπλευρες απωλειες. Ατιμοι ψεκαστες, δεν ξερουν καλο σημαδι.
Κανενας δεν εγραψε οτι ολοι οι μεταναστες ειναι αγιοι. Αυτο που αναφερθηκε ηταν οι συνθηκες αγριας εκμεταλλευσης , εκφοβισμου και βιαιης συμπεριφορας (μεχρι και τραυματισμους) κατα των εργατων-μεταναστων στις καλλιεργειες φραουλας στην Ηλεια. Αντιστοιχες συνθηκες υπαρχουν και σε αλλα μερη της Ελλαδας και σε πολλα αλλα μερη του κοσμου, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι για να αναφερθουμε στις συνθηκες που επικρατουν στην Ηλεια πρεπει προηγουμενως να αναφερθουμε και σε ολες τις αλλες αντιστοιχες περιπτωσεις .
-
Ε, ναι, τι κ αν έχουν εξαφανιστεί μερικές 100δες άνθρωποι τα τελευταία χρόνια, τι κ αν κάθε τόσο κάποιοι καταλήγουν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, όσο τα κάνουν μεταξύ τους, οι αεροζόλ αυτού του τόπου δεν βρίσκουν λόγο ν' ασχοληθούν.
Όλα τα καταλαβαίνω, αλλά, όπως κ να το κάνουμε, καλό είναι άμα σε λένε αεροζόλ να μη μιλάς για ψεκασμούς. -
To αεροζολ χρησιμοποιειται για τον ψεκασμο δεν υφισταται τις συνεπειες του ψεκασμου.
Μεγαλο μπερδεμα εχεις . Και σε σχεση με τη συνδεση αυτου που ανεφερες με τις συνθηκες που επικρατουν στις καλλιεργειες φραουλας στην Ηλεια και για το τι ειναι το 'αεροζολ' και σε σχεση με αλλα θεματα.
-
Απο τοπικό site της Ηλείας www.ilialive.gr
Πηγαίνοντας αρκετά συχνά στη Μανωλάδα για να βρεθώ δίπλα στους πρόσφυγες εργάτες γης και να σταθώ αλληλέγγυος μαζί τους , βρέθηκα και σε ένα άλλο πλήθος προβλημάτων
– καταστάσεων που συντηρούνται – απορρέουν εξαιτίας του βασικού προβλήματος.Την Κυριακή 28/04 , κατά την διάρκεια της πορείας από τη Μανωλάδα μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας (4klm περίπου) είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς πρόσφυγες – εργάτες γης. Κάποια στιγμή ρωτάω έναν μπαγκλαντεσιανό συνοδοιπόρο - ”Ρε φίλε , εσείς εδώ , που γαμάτε , υπάρχουν γυναίκες που τις πληρώνεται για να πάτε μαζί τους;
Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: - ”Υπάρχουν σπίτια , τα περισσότερα μέσα στα χωράφια , που έχουν γυναίκες και με 20 ευρώ πάμε” Τον ρώτησα αν οι γυναίκες είναι ελληνίδες ή ξένες και μου απάντησε ότι υπάρχουν από όλο τον κόσμο ακόμα και ”chinese girls” όπως μου είπε χαρακτηριστικά ! Τον ρώτησα για το ποιος έχει τα σπίτια και τις γυναίκες και μου είπε ότι τα έχουν έλληνες , αλλά πολύ σπάνια πάνε οι ίδιοι και στο πόδι τους αφήνουν ρουμάνους και βούλγαρους ”γύφτους” !
Στην ερώτησή μου σε τι κατάσταση είναι οι γυναίκες μου απάντησε ότι δεν είναι όμορφες και ότι τις έχουν κλεισμένες – κλειδωμένες σε δωμάτια και ότι δεν βγαίνουν ποτέ έξω. Μου είπε ότι δεν μιλούν ποτέ και ότι δεν λένε ούτε όνομα , ούτε ψευδώνυμο. Είπε ακόμα ότι τα σπίτια δουλεύουν μέρα – νύχτα , όλες τις μέρες. Την κουβέντα αυτή (με τις ίδιες διαπιστώσεις ) την έκανα και με άλλους πρόσφυγες και τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες. Αυτό που ήταν όμως το διαφορετικό , ήταν ότι μου έδειξε προς το μέρος που ήταν ένα από τα σπίτια αυτά ”να εκεί , μετά το ποτάμι , κανένα μισάωρο περπατώντας ” μου είπε. Ξέρω από κουβέντες με τους πρόσφυγες , ότι οι καταυλισμοί τους είναι γεμάτοι από χαφιέδες – καρφιά και της αστυνομίας και των αφεντικών τους. Και ρωτώ , είναι ποτέ δυνατόν να μη γνωρίζουν , αυτό που εγώ έμαθα με μια απλή ερώτηση ; Και αν γνωρίζουν , τι κάνουν;
Το trafficking γυναικών είναι μεγάλη και πλούσια μπίζνα παγκοσμίως βέβαια , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από ανήθικο είναι ΚΑΙ παράνομο. Δεν έχω δει όμως , ούτε έχω ακούσει , καμιά καταδικαστική απόφαση , σε κανένα δικαστήριο , ούτε κανένα ΜΜΕ (μεγάλο ή μικρό ) να ασχολούνται καθόλου μα καθόλου με αυτό θέμα. Δίπλα μας υπάρχει και κινείται ένας παράλληλος κόσμος – υπόκοσμος που με την ενοχή , για να μην πω με τις πλάτες του συστήματος , βγάζει χρήμα , διακινεί σκλάβους – σκλάβες , ναρκωτικά , εκμεταλλεύεται κορμιά και ψυχές, πλουτίζει και με αυτόν τον βρώμικο πλούτο καταφέρνει και μας εξουσιάζει.
Υ.Γ. 1. Τα νόμιμα ”σπίτια” στην περιοχή είναι 4 – 5 και σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται να δουλεύουν σε αυτά μέχρι 2 γυναίκες (σε αυτά προφανώς θα υπάρχει καλύτερο ”υλικό” και άρα θα τα επισκέπτονται μόνο οι ντόπιοι).
Υ.Γ. 2. Στην ερώτησή μου σε άλλον πρόσφυγα , τι κάνουν όταν δεν έχουν λεφτά , μου μίλησε για βιασμούς των μικρότερων και πιο αδύναμων συμπατριωτών τους ή άλλων εθνοτήτων.
Υ.Γ. 3. Τα κέρδη της επιχείρησης – επένδυσης του trafficking στην περιοχή της Μανωλάδας είναι τεράστια , αν αναλογιστεί κανείς τους 8000 μουσουλμάνους άνδρες , ηλικίας από 15 έως 45 ετών (σίγουρη πελατεία – μονοπώλιο).
Υ.Γ. 4. Θα ήθελα να σκεφτείτε λίγο και το ότι οι ντόπιοι αναπαράγουν την κοινωνική δομή και τις συνήθειες της κοινότητάς τους και στους πληθυσμούς των προσφύγων – σκλάβων. Άρα αυτά που παρακολουθούμε δεν είναι παρά η αντανάκλαση αυτών που συμβαίνουν εδώ.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δίπλα μας υπάρχει και κινείται ένας παράλληλος κόσμος – υπόκοσμος που με την ενοχή , για να μην πω με τις πλάτες του συστήματος , βγάζει χρήμα , διακινεί σκλάβους – σκλάβες , ναρκωτικά , εκμεταλλεύεται κορμιά και ψυχές, πλουτίζει και με αυτόν τον βρώμικο πλούτο καταφέρνει και μας εξουσιάζει.Όλη η ουσία του πράγματος...
-
Λειπει το λινκ...
Αν ενδιαφερεται ο αλληλεγγυος για το αν πηδανε καλα οι Μπαγκλαντεσιανοι, ας τους στειλει την αδερφή του, ή ας παει ο ιδιος να δωσει κουλούρι αν ειναι νεος και αδυναμος. Εννοειται οτι το ΥΓ 2 παιζει καργα στις Μουσουλμανικες χωρες, εφοσον γυναικα βλεπεις μονο παντρεμενος, μη του φαινεται παραξενο.
-
δλδ αυτό κατάλαβες από το κείμενο; το πρόβλημα είναι αν πηδάνε καλά οι μπαγκλαντεσιανοί;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δλδ αυτό κατάλαβες από το κείμενο; το πρόβλημα είναι αν πηδάνε καλά οι μπαγκλαντεσιανοί;περα απο τα προφανη, ναι
εσυ για εμποριο λευκης (ενιοτε και αλλων χρωματων) σαρκος, περιμενες τον τυπο αυτο να στο πει, δεν ηξερες οτι συμβαινει?
-
Kαλά, εντάξει. Έχω πολύ καιρό να διαβάσω τόσο αψυχολόγητο ποστ...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Kαλά, εντάξει. Έχω πολύ καιρό να διαβάσω τόσο αψυχολόγητο ποστ...Αλλος απο εδω που ακουει για πρωτη φορα για πουτανες και εκμεταλλευση. OMG, γινονται αυτα?
-
Ελα μου ντε βρε παιδιά, καθημερινά πράγματα, γιατί ασχολείστε?
Ας πούμε για τον καιρό. Με σύμμαχο το αεράκι, οι αθηναίοι εκδράμουν στις κοντινές παραλίες
-
τουλάχιστο δοκίμασε κανείς να πει αν είναι καλές;
Ένας ον τόπικ ρε παίδες
-
Πολύ καλές κ αναγνωρισμένες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυνατό brand name, με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.
-
Eχω φάει πολύ νοστιμότερες στην Ολλανδία
-
Κ εγώ έχω φάει νοστιμότερες από τις δικές σου στην Ολλανδία, από τη γλάστρα στο μπαλκόνι μου. Αυτό είναι το θέμα μας τώρα;
Οι φράουλες της Μανωλάδας είναι αναγνωρισμένες, ποιοτικές, πιστοποιημένες, καλές κ πουλιούνται σε όλη την Ευρώπη καλύτερα από τις Χολλανδικές. Άρπα την. :funis: -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eχω φάει πολύ νοστιμότερες στην Ολλανδίααλλοι τις καπνιζουν
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αλλος απο εδω που ακουει για πρωτη φορα για πουτανες και εκμεταλλευση. OMG, γινονται αυτα?Παρ'το τώρα που το έχω πρόχειρο:
Πραγματικά όμως, και πέρα από τη πλάκα, είναι τρομακτικό τι παρωπίδες φοράτε μερικοί...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αλλος απο εδω που ακουει για πρωτη φορα για πουτανες και εκμεταλλευση. OMG, γινονται αυτα?
Παρ'το τώρα που το έχω πρόχειρο:
Πραγματικά όμως, και πέρα από τη πλάκα, είναι τρομακτικό τι παρωπίδες φοράτε μερικοί...
ποιες παρωπιδες βρε Edmund? Για ξανατσεκαρε το αρχικο κειμενο. Τι καινουριο μας λεει? Πεταξου μια βολτα απο κεντρο το βραδυ (και εδω και πιθανα και εκει που μενεις) και δες τι γινεται. Τι αλλαξε τωρα που το ανεφερε ο αλληλεγγυος? ειπαν μερικοι απο τα σαλονια 'ααααααα, πωπωπω' και ξαναγυρισαν στην οικονομικη εφημεριδα.
Οι φράουλες της Μανωλάδας [Διάσπαση]