-
Έχω χρησιμοποιήσει τα 720 για 4 χρόνια (δύο αλλαγές) και τώρα από τον Σεπτέμβρη του 2004 φοράω exalto ΙΙ.
Για μένα είναι μακράν καλύτερα γιατί:
1 Ζεσταίνονται γρηγορότερα.
2. Kαι με τα δύο ελαστικά κρύα τα michelin κρατάνε καλύτερα
Συνυπολογίστε για τα δύο παραπάνω ότι τα exalto II που φοράω είναι με δείκτη ταχύτητας W ενώ τα 720 με V.
3. Στο βρεγμένο δεν έχουν καμμία σχέση,
4. Είναι πιο ήσυχα...
5. Είναι πιο σύγχρονο ελαστικό. Το 720 παράγεται από το 99 (μπορεί και πιο πριν) ενώ το exalto II είναι ελαστικό του 2004. Μία πενταετία διαφορά στην εξέλιξη είναι σημαντική.Ένα θετικό που έχουν τα 720 είναι ότι έχουν πολύ καλές προσφορές αυτή την περίοδο...
-
meco ..... τα είπες όλα ...
-
exalto και για μένα.
Όπως ήδη αναφέρθηκε πολύ καλή πρόσφυση στο φρενάρισμα και στη βροχή.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το καλοκαίρι στην Άλφα θα βάλω τα Εξάλτο 2. Το σκέφτηκα πολύ, ίσα με ένα κλάσμα! Επαγωγικά... Αφού τα 1 είναι άπιαστα, και όλοι λένε πως τα 2 είναι βελτιωμένα, τότε γιατί να ρισκάρω;
Σε σχέση με τα Ι τα ΙΙ έχουν βελτιωμένα πλαϊνά το οποίο ισοδυναμεί με καλύτερη αίσθηση και απόκριση στο στρίψιμο, είναι περισσότερο ήσυχα και (αν και δεν είναι σημαντικό αυτό ας το παραθέσω) είναι πιο 'κομψά' στην εμφάνιση...
Πάντως για να μη βγάλουμε και άχρηστα τα 720 οφείλω να πω πως αν ζεσταθούν είναι άπιαστα και ότι από ένα σημείο φθοράς και μετά εμφανίζεται καινούρια γόμα που μας δίνει και πάλι εξαιρετικά κρατήματα.
Αυτό νομίζω, είναι χαρακτηριστικό όλων των ελαστικών της σειράς potenza... -
pilot exalto και ξερό ψωμί,
κρατάνε πάρα πολύ καλά και θα συμφωνήσω
με όλα τα θετικά που αναφέρονται παραπάνω.Αρνητικό δεν έχω εντοπίσει ακόμη...
ίσως μία μικρή λεπτομέρεια στα χιόνια
έχουν αρκετά χαμηλή πρόσφυση...
αλλά δεν έχω και δείγμα γραφής από άλλα
λάστιχα σε χιόνι.έχω 28.οοο κμ και δεν γλυστράνε καθόλου
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το καλοκαίρι στην Άλφα θα βάλω τα Εξάλτο 2. Το σκέφτηκα πολύ, ίσα με ένα κλάσμα! Επαγωγικά... Αφού τα 1 είναι άπιαστα, και όλοι λένε πως τα 2 είναι βελτιωμένα, τότε γιατί να ρισκάρω;
Σε σχέση με τα Ι τα ΙΙ έχουν βελτιωμένα πλαϊνά το οποίο ισοδυναμεί με καλύτερη αίσθηση και απόκριση στο στρίψιμο, είναι περισσότερο ήσυχα και (αν και δεν είναι σημαντικό αυτό ας το παραθέσω) είναι πιο 'κομψά' στην εμφάνιση...
Πάντως για να μη βγάλουμε και άχρηστα τα 720 οφείλω να πω πως αν ζεσταθούν είναι άπιαστα και ότι από ένα σημείο φθοράς και μετά εμφανίζεται καινούρια γόμα που μας δίνει και πάλι εξαιρετικά κρατήματα.
Αυτό νομίζω, είναι χαρακτηριστικό όλων των ελαστικών της σειράς potenza...Γιούπι!!!
Με την γρήγορη κρεμαγιέρα της 156 θα απολαύσω τα καλύτερα πλαϊνά, και χαάς ευαγγέλια!!
Επειδή το Ίμπιζα και φασαριόζικο είναι, και αδύναμο, δεν ξέρω αν όντως τα 1 ήταν θορυβώδη, νορμάλ μου φαινόντουσαν (βέβαια όταν είχαν 'τελειώσει' μέχρι να τα αλλάξω έκαναν θόρυβο είναι η αλήθεια...) Οπότε αφού η 156 είναι πιο συχνά σε μεγάλες ταχύτητες καλοδεχούμενο κι αυτό!!Έχω ακούσει πως τα Μπρι θέλουν ζέσταμα, αλλά θέλω να νιώθω πως αν συμβεί κάτι θα έχω απόκριση από την ΠΡΩΤΗ τιμονιά, οπότε είναι ασύμβατα στο στυλ μου, ειδικά αφότου περιορίζεται ως προς τη διάρκεια του 'ζεστάματος' από το 'δεξί κάθισμα'...
-
Σπύρο, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εγώ πάντως έβαλα τα Uniroyal 550 πριν από 800-1000χλμ περίπου.
Πάντως, τα παλιά σου μην τα πετάξεις...
Κράτα τα για το TD7...
Ας μην κρατάνε και τόσο... Θα τα λιώσεις όμως χωρίς καθόλου τύψεις... και την επόμενη μέρα θα ξαναφορέσεις τα καινούρια...
-
Έχω τα exalto I σε 185/55-14 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Χρειάζονται λίγο ζέσταμα, είναι προοδευτικά και γενικότερα έχουν πολύ πρόσφυση πολλές φορές εκεί που δεν το περιμένειςΓνωρίζετε αν βγαίνει το II διάσταση 185/55-14?
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Γνωρίζετε αν βγαίνει το II διάσταση 185/55-14?
Μου είχαν πει ότι δεν βγαίνουν πια σε αυτή τη διάσταση ,αλλά το γράφω επιφυλακτικά...
-
Pilot Exalto -
Φοβερός και άμεσος Βασίλη!!!
-
΅Μόνο σε ZR βγαίνουν?!!Σε δείκτη για μικρότερες ταχύτητες?!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φοβερός και άμεσος Βασίλη!!!Ας ειναι καλα η DSL .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φοβερός και άμεσος Βασίλη!!!
Ας ειναι καλα η DSL .
Ξέρεις αν βγαίνουν και σε άλλο δείκτη από ZR (το ρώτησα στην τελευταία δημοσίευση της προηγούμενης σελίδας οπότε μάλλον δεν το είδες)!!
-
H φωτο ειναι απο το site της Michelin.
Βλεπω οτι ολα ειναι σε R και ZR αλλα αμεσως μετα την διασταση που σημαινει Radial .H ταχυτητα ειναι V & W .
http://www.blackcircles.com/general/sidewallΖR τι να σημαινει; Zuper Radial ;
-
Απο οτι φαινεται θα παω για τα exalto II. Eννοειται οτι μετα θα γραψω και τιμες, εντυπωσεις!
-
Κ εγω τελος του μηνα αλλαζω σε Pilot Exalto II....
Εχω ακουσει τα καλυτερα κ μενει να το διαπιστωσω κ εγω..
-
ρωτησα τιμη για τα exalto ΙΙ και μου ειπαν 460ε!!!!!
γνωριζετε κανενα πιο 'λογικο' μαγαζι????
edit****
απο οτι ειδα τα 460ε ειναι η χαμηλοτερη τιμη που βρηκα, μεχρι και 520ε μου ειπαν!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ρωτησα τιμη για τα exalto ΙΙ και μου ειπαν 460ε!!!!!γνωριζετε κανενα πιο 'λογικο' μαγαζι????
edit****
απο οτι ειδα τα 460ε ειναι η χαμηλοτερη τιμη που βρηκα, μεχρι και 520ε μου ειπαν!!!
Δυστυχώς στη διάσταση που ψάχνεις δεν θα βρείς φθηνότερα. Τα ίδια έπαθα και γω!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ρωτησα τιμη για τα exalto ΙΙ και μου ειπαν 460ε!!!!!γνωριζετε κανενα πιο 'λογικο' μαγαζι????
edit****
Σπυρο τι διασταση ψαχνεις???
Εγω σε 195/50 εχω βρει τιμες απο 240€ μεχρι 270 max.
EXALTO II VS POTENZA