Ο χρήστης Babisstergiou έγραψε:
Φίλοι μου, είναι συγκινητικός ο ζήλος που ανταποκριθήκατε στο μήνυμά μου.Σας ευχαριστώ πολύ.
-
Ο προβληματισμός που εξέθεσα στο μήνυμα δεν είναι νέος ! Τον είχα και πριν τρία χρόνια.Κι όπως βλέπετε ακολούθησα την επικρατέστερη από τις απόψεις που διατυπώσατε και που δεν είναι άλλη από το να το κρατήσω.Ναι, τρία χρόνια το κράτησα ακριβώς για τους λόγους που είπατε.
Το CRV είναι καλό αυτοκίνητο. Πάω από τη Χαλκίδα στην Καρίτσα Καρδίτας(350 km) και είμαι το ίδιο ξεκούραστος όπως πριν αναχωρήσω. Είναι απόλαυση να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο αυτό με 120 Κμ/ώρα , χωρίς να βιάζεσαι και να κάνεις τη διαδρομή μέρος της εκδρομής χωρίς να τη βλέπεις ως αναγκαίο κακό. Αλλά και με 160 το ίδιο νοιώθεις, εκτός βέβαια από την τσέπη που αρχίζει να γίνεται πιο ....ανάλαφρη μετά από τις στάσεις στα βετζινάδικα !!!
-
Δεν σας κρύβω και δε ντρέπομαι για αυτό- ότι στο να το κρατήσω με παρακίνησε και η γυναίκα μου, στην οποία αρέσει πολύ.
''... Τόσα αυτοκίνητα'' ,μου λέει , '' άλλαξες και έχασες τόσα λεφτά! Αυτό που το ευχαριστηθήκαμε 10 χρόνια, που είναι σταθερό και ασφαλές, αυτό θέλεις να δώσεις ; Κράτα το όσο μπορείς κι αν δεις ότι δεν έχεις 500 ευρώ το χρόνο, τότε δόστο!''
Δεν της καταλόγισα άδικο για τη θέση της. Είναι όμως το άλλο που με βασανίζει :
'' Μήπως ενώ τόσοι άλλοι συνάνθρωποι υποφέρουν από την ανεργία και άλλα αδιέξοδα, εγώ παραμένω εγωιστικά προσηλωμένος στα πάθη και τις ανέσεις μου και δε θέλω να παραδεχθώ ότι θέλω δε θέλω πρέπει να πάω τη ζωή μου προς τα πίσω ; ''
Αλλά , με το να προσαρμόσω τη ζωή μου στο ζοφερό σήμερα , φοβάμαι πως στο συγκεκριμένο θέμα μάλλον υποβάλλω τον εαυτό μου σε θυσία χωρίς νόημα. Αν ήταν να πωλείταιτο αυτοκίνητο σε μια τιμή των 7-10 χιλιάδων, κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να μου πει :''φίλε πούλα το και τα λεφτά που θα πάρεις δώστα να ζήσει μια οικογένεια !''.
Εδώ όμως η ίδια σου η πατρίδα, με ηλίθιες επιλογές, σε κάνει φτωχό χωρίς κανένα λόγο.Με το να το δώσεις , ούτε κερδίζεις, ούτε γλυτώνεις κάτι, ειδικά αν χρειάζεσαι και το δεύτερο αυτοκίνητο όπως εμείς.Όλα αυτά τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού(ας μείνω στα δίλιτρα) που τα τρία χρόνια πουλήθηκαν ή αποσύρθηκαν, ήταν για τη χώρα μία ακόμα μεγάλη οικονομική ζημιά, διότι κόστισαν τόσα εκατομμύρια ευρώ και ξεπουλήθηκαν τζάμπα στο εξωτερικό έναντι εξευτελιστικού αντιτίμου.
Φίλος μου έλεγε ότι αυτοκίνητο δίλιτρο που δόθηκε με ανταλλαγή σε αντιπροσωπεία, εθεάθη την άλλη μέρα σε νταλίκα να ταξιδεύει για άγνωστο προορισμό με πιθανότερο την Ανατολική Ευρώπη !
Πάνω λοιπόν σε αυτή την ανάγκη, γεννήθηκε την ίδια μέρα από κάποιους μια κερδοφόρα επιχείρηση εξαγωγής τέτοιων αυτοκινήτων σε άλλες χώρες.
Λοιπόν, να μη σας κουράζω : Αντί να δώσω 20 000 ευρώ να πάρω ένα υποδεέστερο αυτοκίνητο , θα πάω αύριο να αλλλάξω ελαστικά(500 ευρώ) και δύο ακρόμπαρα με δυο φουσκίτσες και θα το κρατήσω ένα χρόνο ακόμα.Κι όπως σοφά είπατε, του χρόνου εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.
Δεν σκέφτομαι τόσο τα 20 000 ευρώ για ένα νέο αυτοκίνητο(δεν έχω άλλα, αλλά από το να τα κουρέψουν και να πάνε τα μισά χαμένα, τα δίνω) ,αλλά είναι ότι δεν μου αρέσει ο κρατικός εκβιασμός και εξαναγκασμός να πετάξω ένα καλό αυτοκίνητο και να πάρω κάτι άλλο.
Αν δε μου άρεσε το CRV , θα το έβαζα φωτιά και θα είχα πάρει άλλο αυτοκίνητο χωρίς καν να λυπηθώ. Αλλά να με κάνουν να γίνω βλάκας, με το έτσι θέλω, αυτό πάει πολύ.
Θα το κινώ -όπως είπατε - πιο λίγο και μόνο όταν είναι για τα βουνά ή τις αμμουδιές , με οικονομική ταχύτητα και θα κάνω τα μακρινά μου ασφάλτινα ταξίδια με το clio1.5 diesel που πήρα πέρυσι, έχοντας ως εγγύηση και τη θετική άποψη των μελών του forum αυτού, τη δική σας δηλαδή , που με παρότρυναν να το πάρω.
Ευχαριστώ όλους αυτούς τους άγνωστους αλλά κοντινούς φίλους δημόσια, διότι το αυτοκίνητο αυτό είναι όντως πολύ καλό.Ευχαριστώ όμως πρωτίστως εσάς , διότι οι απόψεις σας μετρίασαν τους δισταγμούς μου και δυνάμωσαν την σκέψη να κρατήσω το CRV μέχρι ....νεοτέρας.
Να είστε όλοι καλά !!!
Μπάμπης Στεργίου
Φιλε Μπαμπη καλα κανεις και τα σκεφτεσαι τα πραγματα .Λιγο παραπανω σκεψη δεν εβλαψε κανεναν.Αλλα μη φτανεις στο αλλο ακρο να νιωθεις και ενοχες που κρατας ενα αμαξι δεκαετιας....Ειπαμε.
Απο τι στιγμη που εχεις και το clio νομιζω οτι εισαι οκ.