-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Ελεος με τις (ασχετες) συγκρισεις.
Αυτό λέω κ εγώ.
Κι΄εγω αυτο λεω . Ποιος εκανε συγκρισεις ?
Άσχετες; Εσύ.
Στοιχεία για την ανάπτυξη της Τουρκίας; Πλάκα μας κάνεις...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η Τουρκία, μια χώρα χωρίς ίχνος brand name, craftmanship κλπ, θα μπορούσε να παραδειγματίσει πολλούς, αλλά όχι τους Έλληνες. Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποιοι μας κυνηγάνε, κάποιοι μας προορίζουν, κάποιοι δεν μας αφήνουν κλπ κλπ κλπ. Εν τω μεταξύ, 4 χρόνια μετά την πρώτη κρίση, η απάντηση στην ερώτηση 'τι άλλαξε;' παραμένει 'αν εξαιρέσεις ότι κόπηκαν τα δάνεια, τίποτα'.
Η απάντηση είναι απλούστατη. Η Τουρκία είναι μια αγορά 60 εκατομμυρίων και μάλιστα με φθηνότερα κόστη και πιο χαλαρή εργατική νομοθεσία.
Η Τουρκία είναι μια χώρα με 34 εκ. εργατικό δυναμικό στην ηλικιακή κλίμακα 25-54 έτη (17 εκ. άντρες - 17 εκ. γυναίκες), το 42% του πληθυσμού, που αριθμεί 80 εκ. Και όπως είπες είναι μια χώρα με τεράστια αγορά για τα δεδομένα της ευρώπης αλλά με χαμηλή αγοραστική δύναμη.
-
dimitris μια που είσαι ζεστός δεν ξηγιέσαι ένα ορισμό για την ανάπτυξη;
Περιμενω να μου τον δωσει (μαζι με τα επιστημονικα κριτηρια για τον ορισμο των 'δημοσιων αγαθων') ο Σαμουελσον στο τουιτ του. Αλλα δεν μου εχει απαντησει ακομη ο μακαριτης . Μηπως απαντησε σε σενα ?
Έχει κάνει poke στον Keynes, οπότε νομίζω ότι το βλέπουν μαζί.
Για την ανάπτυξη οι κύριοι έχουν δώσει τους ορισμούς τους άσχετα αν αυτοί στερούνται επιστημονικών κριτηρίων.
Περιμένουμε κάτι πιο ουσιαστικό από σένα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω σταθερη την βλεπω την ανεργια στο 9%
http://www.tradingeconomics.com/turkey/ ... yment-rate
Και το ΑΕΠ περιπου σταθερο,με μια μικρη πτωτικη ταση απο το '12
http://www.tradingeconomics.com/turkey/gdp-growthΕσυ , ομως, δεν βλεπεις καλα. Στο λινκ που εχεις βαλει , το 9% ειναι το ελαχιστο ποσοστο για το διαστημα Ιαν 2011 - Ιαν 2013 και αφορα μονο καποιους μηνες .
Στο λινκ που εχω βαλει (http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?load=detay&link=204459)εχει τα ποσοστα ανεργιας (ανα ετος) για το διαστημα 2001 - 2012. Και αναφερει : 'Labor and Social Security Minister Ömer Dinçer stated that although 2009’s 14 percent unemployment rate was slightly better than the expected 14.8 percent, the problem is difficult, stating that it was no longer the case that increased production automatically meant increased employment.'
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
dimitris μια που είσαι ζεστός δεν ξηγιέσαι ένα ορισμό για την ανάπτυξη;
Περιμενω να μου τον δωσει (μαζι με τα επιστημονικα κριτηρια για τον ορισμο των 'δημοσιων αγαθων') ο Σαμουελσον στο τουιτ του. Αλλα δεν μου εχει απαντησει ακομη ο μακαριτης . Μηπως απαντησε σε σενα ?
Έχει κάνει poke στον Keynes, οπότε νομίζω ότι το βλέπουν μαζί.
Για την ανάπτυξη οι κύριοι έχουν δώσει τους ορισμούς τους άσχετα αν αυτοί στερούνται επιστημονικών κριτηρίων.
Περιμένουμε κάτι πιο ουσιαστικό από σένα.Το τι θεωρειται αναπτυξη το εχω γραψει. Και προσθεσα οτι αναπτυξη (αυξηση του ΑΕΠ) χωρις δημιουργια θεσεων εργασιας (μειωση της ανεργιας) , αυξηση του πραγματικου εισοδηματος των εργαζομενων και βελτιωση του κοινωνικου κρατους δεν ειναι (για μενα) αναπτυξη. Η αναπτυξη πρεπει (για μενα) να εχει ως βασικο στοχο τις αναγκες των ανθρωπων και να αναπτυσσει τις δυνατοτητες και τις δεξιοτητες τους με τον καλυτερο , για τους ιδιους , τροπο.
Ορισμοι (εχεις θεματακι με τους ορισμους , ε ?) υπαρχουν διαφοροι. Για παραδειγμα, ο Σαμιρ Αμιν εχει πει (στο περιπου) οτι αναπτυξη ειναι ο εκσυγχρονισμος των παραγωγικων συστηματων θετοντας ταυτοχρονα αυτο τον εκσυγχρονισμο να δουλεψει για την κοινωνικη προοδο.
Θες κατι αλλο ?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ελεος με τις (ασχετες) συγκρισεις.
Αυτό λέω κ εγώ.
Κι΄εγω αυτο λεω . Ποιος εκανε συγκρισεις ?
Άσχετες; Εσύ.
Στοιχεία για την ανάπτυξη της Τουρκίας; Πλάκα μας κάνεις...
dip ya dip
-
http://www.tradingeconomics.com/turkey/gdp-growthΕσυ , ομως, δεν βλεπεις καλα. Στο λινκ που εχεις βαλει , το 9% ειναι το ελαχιστο ποσοστο για το διαστημα Ιαν 2011 - Ιαν 2013 και αφορα μονο καποιους μηνες .
Στο λινκ που εχω βαλει (http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?load=detay&link=204459)εχει τα ποσοστα ανεργιας (ανα ετος) για το διαστημα 2001 - 2012. Και αναφερει : 'Labor and Social Security Minister Ömer Dinçer stated that although 2009’s 14 percent unemployment rate was slightly better than the expected 14.8 percent, the problem is difficult, stating that it was no longer the case that increased production automatically meant increased employment.'
Διακυμανση απο το 10% εως το 9% δεν ειναι διακυμανση ουσιαστικα,και οπως θα ειδες το τελευταιο διαστημα ειναι γυρω απο το 9%
Το link που εχεις βαλει ειναι απο μια εφημεριδα,δεν λεω οτι σωνει και καλα δεν ειναι εγκυρο, αλλα δεν μπορω να το εμπιστευτω.
Σε καθε περιπτωση,τα πραγματα ειναι απλα,σε μια οικονομια σαν την τουρκικη ΑΕΠ και ανεργια πανε μαζι,για την ακριβεια αυτο ισχυει σε καθε οικονομια απλα σε καποιες περιπτωσεις τα πραγματα ειναι πιο περιπλοκα (πχ Ιρλανδια λογω εταιρειων-κελυφη) και φυσικα υπαρχουν και οι στατιστικες μαυρες τρυπες του στυλ στρατιωτικη θητεια,part time εργασία,μαυρη εργασια κτλ,που ποικιλλουν σε καθε χωρα
-
Έχω ένα θεματάκι με όσους αμφισβητούν την επιστημονικότητα βασικών όρων πάνω στους οποίους έχει εκπαιδευτεί το σύνολο των οικονομολόγων (ντάξει δεν ξέρω στη Βόρειο Κορέα τι τους μαθαίνουν), μόνο και μόνο επειδή τους χαλάει την προσωπική τους κοσμοθεωρία.
Οι ορισμοί αυτοί -όπως είδες στην περίπτωση των δημόσιων αγαθών- δεν γράφτηκαν στην πλάκα αλλά βασίζονται στον τρόπο λειτουργίας του οικονομικού κυκλώματος.
Όπως ας πούμε ο ορισμός της οικονομικής ανάπτυξης λέει ξεκάθαρα ότι αναφέρεται σε μακροχρόνια τάση (δεκαετίες) και όχι σε βραχυχρόνια διακύμανση (τρίμηνα, εξάμηνα).
Οπότε ο ορισμός καλύπτει και το ενδεχόμενο η ανάπτυξη αυτή να είναι πλασματική και να μην συνοδεύεται από βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. -
*τα οικονομικα κυκλωματα αλλαζουν επομενως και οι ορισμοι, οποτε ολα ειναι σχετικα
**και ο Δημητρης δεν λεει κατι διαφορετικο απ αυτο που λες στην τελευταια παραγραφο. Θεωρει οτι ειναι πλασματικη η αναπτυξη η οποια δεν συνδυαζεται με μειωση ανεργιας, αυξηση βιοτικου επιπεδου και τετοια, τλχ αυτο καταλαβαινω εγω με τη μειωμενη μου αντιληψη.Και μη κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο, δεν νομιζω ο ililias να θελει ισχυρη Ελλαδα αλλα να μην παταει κανενας στο μαγαζι του, ουτε εσυ θελεις ισχυρη Ελλαδα και να δουλευεις για 513,47 ευρω το μηνα.
-
εγώ θέλω ισχυρή ελλάδα και να δουλεύει ο eddie για 513,47
-
Γιατι να παιρνει τοσα πολλα;
-
-
@Εντι,
Η Β. Κορεα που κολαει ? Οταν δεν εχεις τι να απαντησεις αμολας μια 'Β. Κορεα' και καθαριζεις ?
Οσον αφορα τα δημοσια αγαθα εχω γραψει την αποψη μου και δεν ειδα να φερνεις κανα επιχειρημα (περα απο την προσφυγη σε καποιον ορισμο οταν μαλιστα υπαρχουν περισσοτεροι του ενος ορισμου , με διακριση σε αμιγη και μη αμιγη δημοσια αγαθα , ο Red Garland (οχι Gerland) παρουσιασε και αλλον ενα ορισμο ) για να την αντικρουσεις.
Μια οικονομικη θεωρια που θελει να δωσει αγοραιο χαρακτηρα (εμπορευμα) σε ,σχεδον, ολα τα αγαθα δινει εναν ορισμο για το τι ειναι 'δημοσιο αγαθο'. ΛΟΛΖΝταξει, η αναπτυξη (συμφωνα με τον ορισμο) πρεπει να εχει διαρκεια , αλλα δε μας λες τι ειναι 'αναπτυξη'.
-
mousatos,μην ξαναπαρεις τιποτα απο αυτους.
Πες ομως, ποσο νομιζεις οτι θα ειναι ο μισθος σε 2-5 χρονια αν μεινουμε κι αλλο στο μνημονιο; -
ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ ALERT
Μια από τις αναφερθείσες εταιρείες έχει διαψεύσει το παραπάνω επίσημα, μια μέρα μετά την πρώτη δημοσίευση του (κοινώς ο συντάκτης έγραφε ιστορίες από την κρύπτη).
Τώρα όμως τόσο ωραίο γραφηματάκι είναι κρίμα να πάει χαμένο, εξ' ού και η σταυροφορία-μποϋκοτάζ που θα διαβάζουμε για ακόμα 1-2 χρόνια στα βλογκς.
Η Β. Κορεα που κολαει ?
Δεν ξέρω αν στα οικονομικά τους πανεπιστήμια, μαθαίνουν στους φοιτητές ότι και τα πανεπιστήμια στον υπόλοιπο κόσμο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Διακυμανση απο το 10% εως το 9% δεν ειναι διακυμανση ουσιαστικα,και οπως θα ειδες το τελευταιο διαστημα ειναι γυρω απο το 9%
Το link που εχεις βαλει ειναι απο μια εφημεριδα,δεν λεω οτι σωνει και καλα δεν ειναι εγκυρο, αλλα δεν μπορω να το εμπιστευτω.
Σε καθε περιπτωση,τα πραγματα ειναι απλα,σε μια οικονομια σαν την τουρκικη ΑΕΠ και ανεργια πανε μαζι,για την ακριβεια αυτο ισχυει σε καθε οικονομια απλα σε καποιες περιπτωσεις τα πραγματα ειναι πιο περιπλοκα (πχ Ιρλανδια λογω εταιρειων-κελυφη) και φυσικα υπαρχουν και οι στατιστικες μαυρες τρυπες του στυλ στρατιωτικη θητεια,part time εργασία,μαυρη εργασια κτλ,που ποικιλλουν σε καθε χωρα
Σε καθε περιπτωση τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Γι΄αυτο αλλωστε εβαλα αυτα που δηλωσε ο τουρκος υπουργος εργασιας : 'the problem is difficult, stating that it was no longer the case that increased production automatically meant increased employment '.
-
Το μόνο σίγουρο είναι οτι no production = no employment
-
και no campari, no party.
-
Σε καθε περιπτωση τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Γι΄αυτο αλλωστε εβαλα αυτα που δηλωσε ο τουρκος υπουργος εργασιας : 'the problem is difficult, stating that it was no longer the case that increased production automatically meant increased employment '.Nα ξεχασουμε αυτα που ξερουμε δεν γινεται,εκτος εαν υπαρχουν καλοι λογοι για αυτο.
Με εφημεριδες και δηλωσεις πολιτικων ποτε κανεις δεν εφτασε στην αληθεια,ή εαν το εκανε ηταν εξαιρετικα τυχερος
Καπου εδω ξεχασα και ποιο ηταν το θεμα μας αρχικα -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε καθε περιπτωση τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Γι΄αυτο αλλωστε εβαλα αυτα που δηλωσε ο τουρκος υπουργος εργασιας : 'the problem is difficult, stating that it was no longer the case that increased production automatically meant increased employment '.
Nα ξεχασουμε αυτα που ξερουμε δεν γινεται,εκτος εαν υπαρχουν καλοι λογοι για αυτο.
Με εφημεριδες και δηλωσεις πολιτικων ποτε κανεις δεν εφτασε στην αληθεια,ή εαν το εκανε ηταν εξαιρετικα τυχερος
Καπου εδω ξεχασα και ποιο ηταν το θεμα μας αρχικαΔεν εχει σχεση με εφημεριδες και δηλωσεις πολιτικων. Απλα, το επιπεδο της καπιταλιστικης αναπτυξης ειναι τετοιο που πλεον (σε παγκοσμιο επιπεδο) ειναι περισσοτερες οι θεσεις εργασιας (θεσεις εργασιας και οχι θεσεις για ημι-δουλους ) που καταργει απο αυτες που δημιουργει. Αλλα αυτο ειναι μεγαλο θεμα και για καποια αλλη φορα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....