sirbasil, μην το παίρνεις τόσο στραβά...
Αν βάλεις μπροστά (πλέον δε βάζουν, αλλά εγώ 'πρόλαβα' και έβαλα στο Ίμπιζα) είναι πολύ όμορφο σε ταξίδι καλοκαίρι μέρα (κλιματισμός πρωτόγνωρα καλός, καλύτερο κοντράστ και ας φορούσες γυαλιά ηλίου πριν, δεν ανάβουν τα χέρια και πόδια σου από τον άμεσο ήλιο), αλλά νύχτα μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Αν ΔΕΝ βάλεις στο παρμπριζ και βάλεις στα υπόλοιπα μόνο ΚΑΛΟ είναι!! Ακόμα και τη νύχτα!! (δε σε στραβώνουν οι Μ με τα προβολάκια)
Από την άλλη, ίσως να έχεις κίνδυνο αν πέσεις στη θάλασσα, αλλά έχεις από την άλλη αυξημένη ασφάλεια αν σε τρακάρουν από το πλάι και σπάσει το τζάμι, αν ένας τσαντάκιας πάει να σου σπάσει το παράθυρο να κλέψει το χαρτοφύλακα, από αδιάκριτα ΒΛΕΜΜΑΤΑ στο κασετόφωνό σου τη νύχτα, από αδιάκριτους ΑΡΠΑΓΕΣ πάλι τη νύχτα, είναι πιο ξεκούραστο στην οδήγηση τη μέρα μιας και δε σου καίει το χέρι ο ήλιος, ή και το πρόσωπο, ενώ αν σε πιάνει από το πλάι είναι λιγότερο ενοχλητικό, δουλεύει καλύτερα ο κλιματισμός κλπ...
Εμένα μου έβαλαν στο Ίμπιζα και την 156 στην λουμάρ, ο αδερφός μου έβαλε στο Γκολφ του, ενώ βάλαμε και στο αγωνιστικό, και δεν είχαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φουσκάλα!! Μιλάω για ορατές, αν πάρεις το μικροσκόπιο θα δεις κάμποσες, αλλά στην οδήγηση απλά δεν υπάρχουν! Εν τω μεταξύ έχεις 6 χρόνια εγγύηση, οπότε αν αρχίσουν να ξεκολλάνε (που δεν πρόκειται) στις επιδιορθώνουν! Απλά πήγαινε σε καλό μαγαζί και όχι τσαρλατάνο.
Το καλοκαρι με καύσωνα σε ταξίδι, ο κλιματισμός είναι ούτως ή άλλως είτε τέρμα, είτε στο όριο που δεν σου παιρνει τα αυτιά, και πάλι ιδρώνεις. Με τις μεμβράνες καλύτερα!
Κάθε ΠΡΩΙ πηγαίνοντας Μαρούσι - ΤΕΙ μου έψηνε το χέρι και μετά ήταν σαν αστακός! Με τις μεμβράνες απλά ποτέ δεν ξανάγινε!!
Πολλές φορές πλέον δεν χρειάζομαι καν γυαλιά ηλίου, ή σε άλλες φορές που τα φόραγα και πάλι ζάρωνα τα μούτρα μου από την ενόχληση τώρα είμαι ΟΚ.
Αστυνομία δεν με ενόχλησε ποτέ, όχι Ελλάδα, αλλά ούτε καν με την 156 στην Ελβετία που απαγορεύεται να έχεις στος εμπρός πόρτες και έχω! (αλλά σχετικά ανοιχτές! )
Δεν αντισταθμίζονται τα πλεονεκτήματα με τίποτα άλλο, και μοναδικό μειονέκτημα είναι πως θα αποχωριστείς το αμάξι σου για μισό πρωινό, μαζί με 200 ευρώ.
Προσοχή μην τις γρατζουνίσεις. ΔΕΝ είναι τόσο εύκολο, αλλά γίνεται (έκανα μια γρατζουνιά 1-2 εκατοστά στην μεμβράνη του οδηγού προσπαθώντας να βγάλω ένα σίδερο από τα καλύμματα των καθισμάτων... Πάντως στην οδήγηση δε φαίνεται μιας και είναι στο πλάι, από έξω δε φαίνεται με τίποτα λόγω σκύρου χρώματος, από μέσα ΑΝ το παρατηρήσεις είναι σα μικρή βρωμιά.)