-
Α ξεχασα να πω: στο δικαστηριο για τα προσωρινα ασφαλιστικα μετρα, προχθες (δεν εχει βγει αποφαση ακομα), ο διευθυντης πωλησεων της Παπαστρατος, εμας τους 100+ που καταστρεφομαστε κ χανουμε τα παντα ενω με προσωπικο ρισκο κ χρημα εχουμε φτιαξει το μεριδιο τους στην αγορα (ενω αυτοι ειναι εξασφαλισμενοι μεσω των εγγυητικων), μας αποκαλεσε 'ιστορικο καταλοιπο που καποια στιγμη θα καταργειτο'...
-
Μακαρι να πανε ολα καλα για εσας..
Απορια: Αφου σταματα την συνεργασια απο μονη της, δεν πρεπει να σας δωσει πισω τις εγγυητικες ?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μακαρι να πανε ολα καλα για εσας..Απορια: Αφου σταματα την συνεργασια απο μονη της, δεν πρεπει να σας δωσει πισω τις εγγυητικες ?
Yπάρχουν υπόλοιπα που πρέπει να εξοφληθούν .
-
Προφανως, αλλα δεν μπορει να σου κραταει ο αλλος εγγυητικη 10Κ, αν η οφειλη σου ειναι 3Κ.
-
Δεν δουλευει ετσι το πραγμα. Δεν την 'κραταει', ζηταει την καταπτωση της για να πληρωθει.
Εστω οτι χρωστας 5 χιλιαρικα κ δεν μπορεις να τα δωσεις:
Παπαστρατος ζηταει καταπτωση της εγγυητικης (που ειναι υψους πολλων περισσοτερων χιλιαρικων, αυτο δεν εχει σημασια).
Πληρωνεται τα 5 χιλιαρικα απο τη τραπεζα σε πρωτη ζητηση (=αμεσως κ χωρις εξηγησεις).
Η τραπεζα σε καλει να τα δωσεις.
Αν δεν τα εχεις, ισως σε καλεσει σε καποιο διακανονισμο.
Αν δεν μπορεις, σου παιρνει το ακινητο που εχεις προσημειωσει για να παρεις την εγγυητικη.Κ προφανως δεν μιλαμε για 5 χιλιαρικα...
-
Συγγνωμη, οι εγγυητικες δεν προυποθετουν δεσμευμενο χρημα?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μακαρι να πανε ολα καλα για εσας..Ευχαριστω. Εγω ειμαι μαλλον στη καλυτερη μοιρα απο ολους, γιατι οτι χρωσταω εγω το εχω σε στοκ μεσα στο μαγαζι κ εχω κ μετρητο να καλυψω 'τρυπες', αποζημιωσεις κλπ κλπ. Αλλοι δεν εχουν τιποτα απο αυτα κ θα χασουν περιουσιες. Τα βασικα μου προβληματα εμενα ειναι δυο:
α) ηταν μια ετοιμη, στρωμενη καλη δουλεια που εβγαζε ενα καλο εισοδημα, και 60 χρονια μαγαζι (με αυτη τη μορφη, γιατι με αλλες αλλα στο ιδιο αντικειμενο παμε πολυ πιο πισω). Την οποια για να αναλαβω παρατησα τις σπουδες μου ως μηχανολογος. Για την ακριβεια πηρα το πτυχιο αλλα δεν ασχοληθηκα ποτε εδω κ 8 χρονια οποτε ειναι σαν να μην εγινα ποτε μηχανολογος.
β) οι πελατες μου μου χρωστανε ενα 6ψηφιο ποσο που δεν θα παρω ποτε, ειτε γιατι δεν θελουν να το δωσουν ειτε γιατι κ αυτοι θα σφαγιαστουν απο τα νεα δεδομενα. Ειπαμε, ο Παπαστρατος **πονταρει **στο οτι τα 2000 απο τα 6000 σημεια λιανικης θα κλεισουν.
ΥΓ Πριν μερικες μερες αυτοκτονησε ο προεδρος των περιπτεραδων του Βολου, κ χθες ή προχθες πεθανε απο ανακοπη 46χρονος συναδελφος μου στην Αθηνα. Κ αυτο ειναι η αρχη μονο.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Συγγνωμη, οι εγγυητικες δεν προυποθετουν δεσμευμενο χρημα?Οχι απαραιτητα: εγω κ η συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων εχουμε προσημειωσει ακινητο στη τραπεζα και με εξασφαλιση αυτο αντι για χρημα, εχουμε λαβει την Ε/Ε που εχουμε δωσει στους προμηθευτες μας. Εννοειται οτι πληρωνουμε κ προμηθεια επι του ποσου, καθε τριμηνο.
Οποτε, οταν ο προμηθευτης θελησει να πληρωθει κ εσυ δεν εχεις (κ ειπαμε, δεν μιλαμε για μερικα χιλιαρικα αλλα ποσα που δεν βρισκονται ευκολα) ζηταει την καταπτωση της ε/ε. Η τραπεζα το κανει, πληρωνει τον προμηθευτη κ ζηταει απο εσενα το ποσο. Αν δεν το εχεις κ δεν μπορεις να το βρεις/διακανονισεις, σου παιρνει την εξασφαλιση = το ακινητο.
-
Όλοι μαζί δεν μπορείται να αντιδράσετε με προφυγή κλπ ? οι νομικοί σας τι λένε ?
-
το εχουν κανει ηδη, τωρα περιμενουν.
Αν και πασχαλιατικα δε θελω να στενοχωρησω κανεναν, δεν βλεπω και ιδιαιτερο φως.
-
Περιμενουμε αποφαση για προσωρινα ασφαλιστικα μετρα που εχουμε ζητησει (να υποχρεωθει να συνεχισουμε κανονικα τη συνεργασια) μεχρι να εκδικαστει η κανονικη αγωγη οπου εκει εμεις λεμε οτι αυτο που παει να κανει ειναι παρανομο, βασει του ιδιαιτερου νομικου καθεστωτος που ισχυει στο καπνικο.
Κ θετικη να ειναι η εκβαση, προσωρινο θα ειναι γιατι πολυ απλα μεχρι την κανονικη αγωγη θα αλλαξουν το νομο με ενα τηλεφωνακι, αλλα αυτος ο χρονος που θα μας δωθει (αν τον κερδισουμε) θα ειναι κρισιμος.
Για να δειτε τι @@ ειναι, υπαρχει το εξης: επειδη ειμαστε αρκετοι που εχουν κανει ασφαλιστικα, μας μοιρασαν σε δυο γκρουπακια με 2 δικασιμους, μια που εγινε 20κατι Απριλη κ περιμενουμε αποφαση μετα το Πασχα, κ μια που θα γινει 14/5. Μας ειπαν οτι αν βγει θετικη προς τα εμας η αποφαση των πρωτων πριν την 1η Ιουνιου που μας καταργουν, θα συνεχισουν να δινουν τσιγαρα σε αυτους τους 6-7 που θα εχουν την αποφαση, αλλα στους αλλους 6-7 που δικαζεται στις 14 Μαιου κ δεν θα εχει βγει η αποφαση, δεν θα δωσουν τσιγαρα, αναγκαζοντας τους φυσικα να κλεισουν.
-
μια σκεψη, χωρις να θελω να στην πω η τιποτα, ρωταω μιας και εσυ τα ξερεις καλυτερα
αν καταλαβα καλα η δουλεια που περιγραφεις ειναι κατι σαν χονδρεμπορας σωστα?
δηλαδη συγκεντρωνετε τα τσιγαρα απο διαφορες βιομηχανιες και μετα τα μοιραζετε στα περιπτερα.τι benefit εχει απο ολο αυτο η καπνοβιομηχανια; (θεωρω δεδομενο οτι αυτος που θελει να καπνισει θα καπνισει, θα παει και θα αγορασει, δε θα πεσουν οι πωλησεις τσιγαρων συνολικα δηλαδη)
καταλαβαινω οτι μπορει να προσφερετε καποιο convenience στο μπαρμπα μητσο που ανοιξε ενα μαγαζι και βαριεται να παει να προμηθευτει τα τσιγαρα και περιμενει να του τα φερει καποιος στην πορτα του (και να δωσει και κατι για αυτο) αλλα overall δε βλεπω καποιο added value στην αλυσιδα.
αν μπορει να υπαρξει μια πιο streamlined διαδικασια προωθησης στην αγορα , καλο δεν ειναι? ισως για αυτο να ανεφερε καποιος οτι ειναι relic μιας αλλης εποχης αυτο το μοντελο;το οτι μπορει να κλεισουν τα μισα απο τα σημεια πωλησης, απο μονο του δε λεει κατι αν τα σημεια πωλησης ηταν υπερβολικα πολλα (μια γυρα να βγω στη γειτονια εχει καθε λιγο μια τρυπα που πουλαει τσιγαρα και αναψυκτικα). Αυτο ειναι υγιης επιχειρηση δηλαδη;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
καταλαβαινω οτι μπορει να προσφερετε καποιο convenience στο μπαρμπα μητσο που ανοιξε ενα μαγαζι και βαριεται να παει να προμηθευτει τα τσιγαρα και περιμενει να του τα φερει καποιος στην πορτα του (και να δωσει και κατι για αυτο) αλλα overall δε βλεπω καποιο added value στην αλυσιδα.
αν μπορει να υπαρξει μια πιο streamlined διαδικασια προωθησης στην αγορα , καλο δεν ειναι? ισως για αυτο να ανεφερε καποιος οτι ειναι relic μιας αλλης εποχης αυτο το μοντελο;Ο κάθε μπαρμπαμήτσος με το ψιλικατζήδικο δέν μπορεί να πάρει γύρα όλα τα εργοστάσια για να πάρει τσιγάρα, πατατάκια και σοκολάτες
Είναι πιό streamlined να πάνε 10 kacey με τα φορτηγά τους στο εργοστάσιο και να τα γεμίσουν παρά να πάνε 1000 μπαρμπα μήτσοι να πάρουν απο μία κούτα ο καθένας
-
Εγω, οπως ο καθε χονδρεμπορος, κανουμε μια δουλεια κ παραγουμε ενα εργο (προφανως οχι κοινωνικο, επιχειρηση ειμαστε): την τοπικη διανομη προιοντων στους λιανεμπορους, απο τους κατασκευαστες/εισαγωγεις. Δεν ειμαστε 'μεσαζοντες', δηλαδη δεν πουλαμε αερα.
Στα πλαισια αυτης της δουλειας:
Παρεχουμε πιστωσεις, εκπτωσεις κ παροχες στους πελατες μας, στα πλαισια του μεταξυ μας ανταγωνισμου.
Ο ψιλικατζης/περιπτερας, σαφεστατα δεν μπορει να τρεχει σε 5 διαφορετικα εργοστασια, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ή και ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, για να προμηθευεται προιοντα.
Το εργοστασιο, δεν μπορει με 2-3 διανομεις να εξυπηρετει αποτελεσματικα ολες τις χιλιαδες σημεια λιανικης, ασχετα με το τι λενε αυτοι. Ειναι τεχνικως αδυνατον.Κ ακριβως για αυτο το λογο, πονταρουν στο κλεισιμο 2 απο τις 6 χιλιαδες σημειων στην Αττικη: οχι για εξορθολογισμο της αγορας, αλλα γιατι αλλιως δεν βγαινει το πλανο τους με το νεο συστημα διανομης. Δηλαδη, θα τους εξαναγκασουν σε κλεισιμο, μεσω επαχθων ορων συνεργασιας, ΓΙΑ ΝΑ κανουν τη δουλιτσα τους τα εργοστασια. Κ η δουλιτσα δεν ειναι να γινει πιο streamlined η διαδικασια αλλα για να καρπωθουν το κερδος μας (οι διανομεις τους θα δουλευουν με μικροτερο κερδος απο εμας κ θα καρπωθουν τη διαφορα τα εργοστασια) ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΟ.
-
Πες ότι έγινε αυτο και κλείσανε οι μισοι πιστεύεις ότι ο κόσμος θα ψωνίζει λιγότερα τσιγάρα, θα μειωθουν οι πωλήσεις η ότι θα αυξηθούν οι τιμές για τον τελικό καταναλωτή;
Αν όχι, απο τη μερια του εργοστασιου υπάρχει κατι μεμπτο; απλα μεγιστοποιουν το κέρδος τους, απομυζοντας κέρδη που καταφερναν αλλοι στην αλυσιδα. -
Ο τελικος καταναλωτης δεν θα επηρεαστει. Τα τσιγαρα θα φτανουν στα χερια του κ οι λιανικες τιμες ειναι προκαθορισμενες απο το εργοστασιο. Ο ανταγωνισμος μεταξυ μας (χονδρεμπορων) ειχε θετικο αντικτυπο στους πελατες μας λιανεμπορους.
Απο εκει κ περα, εξαρταται πως εννοεις το μεμπτο.
Νομικα? Εμεις λεμε ναι γιατι υπαρχει νομος που λεει οτι αυτο που θελει να κανει ο Παπαστρατος ειναι παρανομο. Εκεινος λεει οτι με το νομο του 2011 για το ανοιγμα των επαγγελματων κ την απελευθερωση του ανταγωνισμου, καταργειται ο νομος που λεει οτι αυτο που κανει ειναι παρανομο. Κ χρησιμοποιει αυτο το νομο που σκοπο εχει να ανοιξει τα επαγγελματα κ να απελευθερωσει τον ανταγωνισμο, για να κανει τους 92 (αττικη) τρεις, να κλεισει το επαγγελμα κ να εκμηδενισει τον ανταγωνισμο δημιουργωντας ενα απολυτα ελεγχομενο ολιγοπωλιο...
Εκτος απο το νομικο θεμα, υπαρχουν κ πολλα αλλα:
με την κινηση αυτη, 100+ επιχειρηματιες θα χασουν τις επιχειρησεις τους. Επιχειρησεις δεκαετιων, κ ανθρωποι που ειναι 2η κ 3 γενια πρατηριουχοι κ αυτη ειναι η μοναδικη τους εμπορικη δραστηριοτητα.
πολλοι απο αυτους θα χασουν κ ακινητη περιουσια, αρκετοι δεν την πρωτη κ μοναδικη τους κατοικια...
αυτο γιατι ο ιδιος Παπαστρατος που κανει αυτη τη κινηση, θα απαιτησει τα λεφτα του για τα οποια ειναι εξασφαλισμενος μεσω ε/ε, κ θα τα παρει (κ η τραπεζα τα ακινητα). Δεν εχει κανενα ρισκο δηλαδη.
Οι επιχειρηματιες αντιθετως δεν θα παρουν τα λεφτα τους πισω (υπολογιζονται σε 44 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για ολους τους πρατηριουχους, τα οποια εχουν σε πιστωσεις στους πελατες) γιατι δεν ειναι εξασφαλισμενοι απο πουθενα.
οι υπαλληλοι τους θα χασουν τις δουλειες τους. ~1300 ατομα στο δρομο.
τα σημεια λιανικης θα σφαγιαστουν = αλλοι χιλιαδες ανθρωποι που θα μεινουν χωρις δουλεια.
Το επιχειρουμενο ολιγοπωλιο με την ανυπαρξια ανταγωνισμου ειναι προφανες οτι θα δημιουργησει χειροτερες συνθηκες κ ορους συνεργασιας των μεχρι προτινος πελατων μας με τους νεους διανομεις, γιατι εμεις ειχαμε ανταγωνισμο μεταξυ μας κ αυτο δημιουργουσε οφελος στο πελατη μας.
Την αγορα κ το μεριδιο της καθε εταιριας την φτιαξαμε εμεις, με προσωπικο κοπο, ρισκο κ χρημα κ σημερα ερχεται ο Παπαστρατος κ - γνωριζοντας το πελατολογιο μας, τους τζιρους καθενος κλπ κλπ - εχει ετοιμη τη δουλιτσα του.
Και αλλα πολλα.
Εχω πολλες φορες πει οτι στις μπιζνες το νομιμο ειναι νομιμο κ εκει τελειωνει η συζητηση, δηλαδη δεν χωραει κουβεντα περι ηθικου κλπ. Κ δεν θα αλλαξω αποψη τωρα επειδη με συμφερει. ΑΛΛΑ, αυτο δεν αλλαζει ολα τα παραπανω.
-
όπως το ακούω, και πέρα απο το αν είναι νόμιμο ή όχι με βάση τα ισχύοντα περί ανταγωνισμού/ολιγοπωλίων/απελευθέρωση κλπ.
το πρόβλημα είναι πιστωτικό.
δλδ ο Παπαστράτος βλέπει όλη την αγορά, βλέπει οτι είναι υπερκορεσμένη και θα συρρικνωθεί, και απο το να του σκάσουν οι δικές του πιστώσεις προτιμά να εξαργυρώσει και να βγει ώστε να σκάσουν στους άλλους.η τράπεζα τι σου λέει. μπορεί να σου καλύψει την εγγυητική με πίστωση έναντι της ίδιας εξασφάλισης?
-
η Philip morris είδε ότι στην επαρχία με το σύστημα των αποκλειστικων αντιπροσώπων πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τα 3 μεγάλα αστικά κέντρα (ελέγχει καλύτερα, πιο άμεσα τα σημεία λιανικής και περιορίζεται το ρίσκο των πιστωσεων στα πρατήρια...)
και για τον διανομέα που θα αναλάβει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων αυτών είναι μεγάλο ρίσκο γιατί τα συμβόλαια που υπέγραψαν έχουν αξιώσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθουν εταιρείες μικρού ή και μεσαίου βεληνεκούς.
τα συζητουσα αυτα με τον νέο διανομεα της Θεσσαλονίκης..
η πρόβλεψη για μεγάλη και άμεση συρρίκνωση των σημείων λιανικής κυκλοφορεί εδώ και χρόνια.... και χωρίς να αναφέρομαι σε σένα γνωρισα συναδελφους σου που μοίραζαν τα λεφτά (πιστωσεις-παροχες) σαν κομφετι....
δηλαδή η πραγματικότητα γκαριζε απο καιρό.... τη στιγμή που (τους ξέρεις καλύτερα από μένα) ανίκανοι και για συνταξιούχοι και με την ατάκα λυπησης 'περιπτεραδες ειμαστε' εβγαζαν 7+10 μισθούς το μηνα.
δεν τα γραφω αυτά ούτε γιατι εχω κάτι μαζί σου ούτε γιατί χαίρομαι με τα προβλήματα των συνανθρώπων μου αλλά οταν η αγορά βογκαει απο το 2008 απορώ πως το συγκεκριμένο αντικείμενο σφύριζε αδιάφορα. -
πρατηριο καπνου μπορουσε/μπορει να ανοιξει οποιος θελει;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πρατηριο καπνου μπορουσε/μπορει να ανοιξει οποιος θελει;Τυπικα ναι. Δεν χρειαζεται καποια αδεια. Στην πραγματικοτητα κ με διαφορα 'τερτιπια', ηταν πολυ δυσκολο να ανοιξει καινουριο πρατηριο γιατι δεν το ηθελαν οι καπνοβιομηχανιες. Ακομα και σε περιπτωσεις συνταξιοδοτησης του παλιου πρατηριουχου κ μεταβιβασης σε καποιον που ηταν εκτος του χωρου, δημιουργουσαν προβληματα.
η Philip morris είδε ότι στην επαρχία με το σύστημα των αποκλειστικων αντιπροσώπων πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τα 3 μεγάλα αστικά κέντρα (ελέγχει καλύτερα, πιο άμεσα τα σημεία λιανικής και περιορίζεται το ρίσκο των πιστωσεων στα πρατήρια...)
και για τον διανομέα που θα αναλάβει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων αυτών είναι μεγάλο ρίσκο γιατί τα συμβόλαια που υπέγραψαν έχουν αξιώσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθουν εταιρείες μικρού ή και μεσαίου βεληνεκούς.
τα συζητουσα αυτα με τον νέο διανομεα της Θεσσαλονίκης..Μεγαλο ρισκο ειναι μονο επειδη με την τρομακτικη υπερσυγκεντρωση που θελει να κανει η Παπαστρατος, μπορει να μην τους βγει το πλανο. Μεχρι να γινει αυτο ομως κ να καταλαβουν τι μαλακια εκαναν, εμεις θα εχουμε κλεισει.
η πρόβλεψη για μεγάλη και άμεση συρρίκνωση των σημείων λιανικής κυκλοφορεί εδώ και χρόνια.... και χωρίς να αναφέρομαι σε σένα γνωρισα συναδελφους σου που μοίραζαν τα λεφτά (πιστωσεις-παροχες) σαν κομφετι....
Σαφως. Βαραγε κανονι πελατης σε εμενα, κ οσο το κυνηγουσα εγω πηγαινε σε βλακα συναδελφο μου κ του εδινε κ εκεινος πιστωση, ενω ξερει οτι α) χρωσταει κ σε εμενα λεφτα (= συναδελφικη αλλυλεγγυη μηδεν, αλλα αυτο ας το θεωρησουμε αστειο, το σημαντικοτερο ηταν οτι:) β) που πας ρε μαλακα κ του δινεις πιστωση αφου ειναι αφερεγγυος?
ΑΛΛΑ, εγω τα ειχα κοψει μαχαιρι αυτα. Πρεπει να ειμαι ο μοναδικος πρατηριουχος (του Πειραια τουλαχιστον, που μιλαμε μεταξυ μας) που τα τελευταια 4 χρονια που ασχολουμαι ενεργα με το μαγαζι ειχα μαζεψει χρημα αντι να μοιρασω κ αλλο.
Ξαναλεω ομως, τα σημεια λιανικης δεν 'θα κλεισουν', αλλα 'θα ΤΑ κλεισουν' γιατι αλλιως δεν τους βγαινει το πλανο. Παραδοχη επιθεωρητη πωλησεων του Παπαστρατου, που κ αυτος την εχει ακουσει απο μεσα απο τα ψηλοτερα κλιμακια...
δηλαδή η πραγματικότητα γκαριζε απο καιρό.... τη στιγμή που (τους ξέρεις καλύτερα από μένα) ανίκανοι και για συνταξιούχοι και με την ατάκα λυπησης 'περιπτεραδες ειμαστε' εβγαζαν 7+10 μισθούς το μηνα.
αναφερεσαι στους πρατηριουχους? Αν ναι, τοτε αυτοι που ηταν τετοιοι τους αξιζε κ θα εκλειναν κ απο μονοι τους. Αυτο δεν σημαινει οτι αξιζε κ σε εμενα κ σε αλλους ΠΟΛΛΟΥΣ που ημασταν σοβαροι ή εστω σοβαροτεροι.
δεν τα γραφω αυτά ούτε γιατι εχω κάτι μαζί σου ούτε γιατί χαίρομαι με τα προβλήματα των συνανθρώπων μου αλλά οταν η αγορά βογκαει απο το 2008 απορώ πως το συγκεκριμένο αντικείμενο σφύριζε αδιάφορα.
όπως το ακούω, και πέρα απο το αν είναι νόμιμο ή όχι με βάση τα ισχύοντα περί ανταγωνισμού/ολιγοπωλίων/απελευθέρωση κλπ.
το πρόβλημα είναι πιστωτικό.
δλδ ο Παπαστράτος βλέπει όλη την αγορά, βλέπει οτι είναι υπερκορεσμένη και θα συρρικνωθεί, και απο το να του σκάσουν οι δικές του πιστώσεις προτιμά να εξαργυρώσει και να βγει ώστε να σκάσουν στους άλλους.η τράπεζα τι σου λέει. μπορεί να σου καλύψει την εγγυητική με πίστωση έναντι της ίδιας εξασφάλισης?
Ξαναλεω, δεν υπηρχε κανενα τετοιο προβλημα. Ολες οι πιστωσεις που εχει δωσει ο Παπαστρατος στους πρατηριουχους ειναι προς αυτον εξασφαλισμενες απο ε/ε. Αντιθετως εμεις δεν ημασταν εξασφαλισμενοι απο πουθενα. Δηλαδη, στο συγκεκριμενο θεμα που αναφερεις, ηταν ονειρικο σεναριο για τις καπνοβιομηχανιες: 'οι μαλακες οι πρατηριουχοι ριχνουν τα λεφτα τους στο δρομο για να τοποθετουν, προωθουν κ πουλανε τα προιοντα μας, ενω εμεις ειμαστε καλυμμενοι απο παντου'.
.: Περί τσιγάρων, καπνού και τα συναφή... :.