-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν υπάρχει Βορειοευρωπαική χώρα που δεν θα δεις αυτό που περιγράφεις. Αν πας μόνο στα τουριστικά βέβαια μπορεί και να μην το δεις.αρκει να μην εισαι ατυχος σαν και εμενα
-
To 1989 ουσιαστικά είχε ήδη καταρρεύσει το καθεστώς. Τα τυπικά έμεναν μόνο. Κ να φανταστείς ότι τα βίντεο αυτά είναι μετά ακόμα κ από το 1989.
-
Βουλγαρια 1989....
To 1989 ουσιαστικά είχε ήδη καταρρεύσει το καθεστώς. Τα τυπικά έμεναν μόνο...
Αν σου γράψω για αρχές 80 πιάνεται, ή πάλι στα τελειώματα ήταν; Γιατί έχω γνωστούς που σπούδασαν αρχές 80 στην Ιταλία, αλλά και στη Βουλγαρία / Ρουμανία. Ε, και πως να το κάνουμε, η διαφορά ήταν χαώδης - όχι με την Ιταλία, αλλά και με την Ελλάδα. Ν 'αρχίσουμε τα γνωστά - είχαν μετρό, νοσοκομεία, κλπ; Παπάρια είχαν, φτώχεια καταραμένη είχαν, εκτός των ελαχίστων της κομματικής νομενκλατούρας.
Ειλικρινά, παρακολουθώ την συζήτηση, κι απορώ τι προσπαθείς να αποδείξεις τόση ώρα. Κι επειδή έχω ξαναπέσει σε παρόμοια κουβέντα τελευταία, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε αυτοί που επιχειρηματολογούν προσπαθούν να πείσουν πιτσιρικάδες που 'εχουν πλήρη άγνοια της εποχης, είτε ποντάρουν στη μητσοτάκειο ρήση 'σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς'.
-
Σκέφτηκες την περίπτωση αυτά που λένε να τα πιστεύουν στ΄αλήθεια;
-
Άσε με εμένα, εγώ δεν ξέρω τίποτα.
Από την μια έχουμε τον RomanK που έζησε εκεί (δεν είμαι σίγουρος ότι έζησε πολλά χρόνια πάντως... μικρός σε ηλικία πρέπει να είναι) και από την άλλη έχουμε τον iant τον οποίο γνωρίζω και προσωπικά και έζησε εκεί 20 χρόνια ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Βλέπεις λοιπόν πως τα λέει η κάθε μεριά που τα έζησε από κοντά.ΥΓ: Δεν είχαν μετρό και νοσοκομεία; Ρε τους πούστηδοι. Δηλαδή αυτά που είδα στην Σόφια μακέτο (Simitis TM) ήταν!!!
-
ΥΓ: Δεν είχαν μετρό και νοσοκομεία; Ρε τους πούστηδοι. Δηλαδή αυτά που είδα στην Σόφια μακέτο (Simitis TM) ήταν!!!
Εκει διπλα απο το μετρο μεσα στη Σοφια μηπως ησουν τυχερος και ειδες κανα καρο να το σερνουν αλογα?
αν ησουν πολυ τυχερος μπορει να εβλεπες και οτι στα λαντα εβγαζαν τους καθαριστηρες* τον χειμωνα,και τους ξαναβαζαν μονο οταν εβρεχε γιατι τους εκλεβαν.*οι καθαριστηρες ηταν εισαγωγη απο αλλη κομμουνιστικη χωρα
-
Επειδή κάποιοι έχετε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αλλά βλέπετε μεθυσμένους μόνο στη Ρωσία και με την χρονομηχανή σας και πίσω στην ΕΣΣΔ ας πάμε μια βόλτα στο Cardiff του 2005 -2011. Περισσότερα εδώ
και το βιβλίο του καλλιτέχνη Maciej Dakowicz εδώ
Pink Hat - Cardiff, Wales, UK by Maciej Dakowicz, on Flickr -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Επειδή κάποιοι έχετε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αλλά βλέπετε μεθυσμένους μόνο στη Ρωσία και με την χρονομηχανή σας και πίσω στην ΕΣΣΔ ας πάμε μια βόλτα στο Cardiff του 2005 -2011. Περισσότερα εδώ
και το βιβλίο του καλλιτέχνη Maciej Dakowicz εδώ
Pink Hat - Cardiff, Wales, UK by Maciej Dakowicz, on FlickrEastern Europe and the countries that were formerly part of the Soviet Union have the highest rates of alcohol consumption in the world, according to a report by the World Health Organization (WHO).
http://www.ibtimes.com/top-ten-most-dru ... os-706212#
-
Άσε με εμένα, εγώ δεν ξέρω τίποτα.
Από την μια έχουμε τον RomanK που έζησε εκεί (δεν είμαι σίγουρος ότι έζησε πολλά χρόνια πάντως... μικρός σε ηλικία πρέπει να είναι) και από την άλλη έχουμε τον iant τον οποίο γνωρίζω και προσωπικά και έζησε εκεί 20 χρόνια ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Βλέπεις λοιπόν πως τα λέει η κάθε μεριά που τα έζησε από κοντά.ΥΓ: Δεν είχαν μετρό και νοσοκομεία; Ρε τους πούστηδοι. Δηλαδή αυτά που είδα στην Σόφια μακέτο (Simitis TM) ήταν!!!
Δία μου καλέ μου συμφορουμίτη , σέβομαι πολύ τις απόψεις σου άσχετα αν κάποιες φορές συμφωνώ ή διαφωνώ (τις πιο πολλές συμφωνώ.. ).
Αυτό όμως με τον κομμουνισμό , δεν μπορώ να σε νοήσω με τπτ..Σε παρακαλώ απάντησε μου στα παρακάτω- Πες μου μια χώρα στις μέρες μας που έχει κομμουνιστική κυβέρνηση και περνάει πραγματικά καλά ο λαός και είναι ανεπτυγμένη και και και ....
- Με την κρίση που περνάει η χώρα μας (οικονομία , ανεργία , απολύσεις κ.λ.π) , πως δικαιολογείς τόσο χαμηλό ποσοστό στο κόμμα που υποστηρίζεις ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο..
-
ΥΓ: Δεν είχαν μετρό και νοσοκομεία; Ρε τους πούστηδοι. Δηλαδή αυτά που είδα στην Σόφια μακέτο (Simitis TM) ήταν!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Sofia_Metro
Τραμ έχουν
http://en.wikipedia.org/wiki/Sofia_TramwayΓουστάρω που ο καθένας νομιζει οτι οι εμπειρίες του πιάνουν τους πάντες και τα πάντα.Ακόμα και για την Ελλάδα να μιλάγαμε πάλι δεν θα συμφωνούσαμε .
-
http://www.cnbc.com/id/41990305
15 Countries That Consume The Most Alcohol
1 Moldova
2 Czech
3 Hungary
4 Russia
5 Ukraine
6 Estonia
7 Andorra
8 Romania
9 Belarus
10 Croatiaτην πουτανα την Ανδορα γαμω το ξεσταυρι της μας μαγαρισε το τοπ 10.
δεν βλεπω τους βορειοτερους Φιλανδους,Σουηδους,Νορβηγους,Καναδους κλπ στο τοπ 10.Γιατι μερικοι λενε οτι ολοι οι βορειοι το ιδιο πινουν.
Αρα καλα ειδαν τα ματια μου στην Ουκρανια,δεν ετυχε. -
Η συστηματική απομείωση του θέματος σχετικά με το ότι οι δώθε δεν πήγαιναν στους κείθε ούτε για να βαφτιστούν στο Βόλγα, ενώ οι κείθε φόραγαν τσίγκινο σωβρακάκι και πήδαγαν σαν λαγοί ανάμεσα σε νάρκες, ηλεκτροφόρα και σφαίρες για να νιώσουν καπιταλισμό, με την εμμονή στο αν ήταν μπεκρήδες οι κομμουνιστές ή όχι, είναι αρκετά συγκινητική.
Λοιπόν, να σας το λύσω εγώ για να μη στενοχωριέστε: μια χαρά μπεκρόπιναν και οι δώθε και αλκοολικοί ήταν κι απ' όλα.
Ας απαντηθούν τώρα τα άλλα περίεργα.Θα σχολιάσω κάτι φανταστρουμφικό που διάβασα, γιατί δηλαδή δεν πάει ο τάδε σήμερα στη Δύση να γουστάρει και μένει στο ψευτοσοσιαλιστικομπούρδελο Η Ελλάς.
Δηλαδή, ενώ εδώ έχουμε ένα κάποιο καπιταλισμό, έστω μπασταρδεμένο (ή απλά 'ελληνικό'), ρωτάνε οι 'αριστεροί' που διάλεξαν για σπουδές, εργασία και διαμονή όχι κάτι αριστερότερο ή κομμουνιστικότερο, αλλά κάτι καραδεξιότερο και καρακαπιταλιστικότατο, τους 'δεξιούς' γιατί δεν την κάνουν για κάτι το δεξιότερο.
Έπικ. -
μηπως ηταν τιποτα Φιλανδοι, Σουηδοι ντυμενοι σαν Ουκρανοι για να σε μπερδεψουν;
-
-
Aκούστε πλάκα παίδες, η μοναδική φορά που υπήρχε σοβαρή μείωση κατανάλωσης αλκοόλ στην εσσδ, ήταν από το 85 και μετά. Προφανώς όσοι λένε ότι υπήρχε πρόβλημα για δεκαετίες -δεν είχανε αλκοολικούς συγγενείς που πεθάναν από τις βότκες το '70 και δεν ξέρουν και λένε μούφες.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μηπως ηταν τιποτα Φιλανδοι, Σουηδοι ντυμενοι σαν Ουκρανοι για να σε μπερδεψουν;δεν ειχα παει σε ματς Σουηδιας Ουκρανιας για να μπερδευτω απο το κιτρινο μπλε.
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Aκούστε πλάκα παίδες, η μοναδική φορά που υπήρχε σοβαρή μείωση κατανάλωσης αλκοόλ στην εσσδ, ήταν από το 85 και μετά. Προφανώς όσοι λένε ότι υπήρχε πρόβλημα για δεκαετίες -δεν είχανε αλκοολικούς συγγενείς που πεθάναν από τις βότκες το '70 και δεν ξέρουν και λένε μούφες.δεν πεθαιναν απο τις βοτκες,απο τα after shave πεθαιναν μολις τελειωναν οι βοτκες.
Αυτα βεβαια συμβαινουν και σε αλλες καπιταλιστικες χωρες,οποτε δεν εχει να λεει κατι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η συστηματική απομείωση του θέματος σχετικά με το ότι οι δώθε δεν πήγαιναν στους κείθε ούτε για να βαφτιστούν στο Βόλγα, ενώ οι κείθε φόραγαν τσίγκινο σωβρακάκι και πήδαγαν σαν λαγοί ανάμεσα σε νάρκες, ηλεκτροφόρα και σφαίρες για να νιώσουν καπιταλισμό, με την εμμονή στο αν ήταν μπεκρήδες οι κομμουνιστές ή όχι, είναι αρκετά συγκινητική.Λοιπόν, να σας το λύσω εγώ για να μη στενοχωριέστε: μια χαρά μπεκρόπιναν και οι δώθε και αλκοολικοί ήταν κι απ' όλα.
Ας απαντηθούν τώρα τα άλλα περίεργα.Θα σχολιάσω κάτι φανταστρουμφικό που διάβασα, γιατί δηλαδή δεν πάει ο τάδε σήμερα στη Δύση να γουστάρει και μένει στο ψευτοσοσιαλιστικομπούρδελο Η Ελλάς.
Δηλαδή, ενώ εδώ έχουμε ένα κάποιο καπιταλισμό, έστω μπασταρδεμένο (ή απλά 'ελληνικό'), ρωτάνε οι 'αριστεροί' που διάλεξαν για σπουδές, εργασία και διαμονή όχι κάτι αριστερότερο ή κομμουνιστικότερο, αλλά κάτι καραδεξιότερο και καρακαπιταλιστικότατο, τους 'δεξιούς' γιατί δεν την κάνουν για κάτι το δεξιότερο.
Έπικ.μπήκες να πεις την τρομπιά σου πρωτομαγιάτικα, δεν άντεξες πουλακι μ
Την συγκεκριμένη πίπα την ανέφερε ο φίλτατος σπύρος, κι εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τον ρωτήσω ακριβώς αυτό που ρώτησε όλο καμάρι όλους τους υπόλοιπους.
Δεν διανοήθηκα ποτέ να το χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα, μόνο ένας βλάκας θα δομούσε την επιχειρηματολογία του πάνω σε κάτι τέτοιο κι εσύ βέβαια, κατα πόδας, δεν νοείται να χάσεις το προβάδισμα -
Μια χαρά ερώτηση ήταν η δική του, η απάντηση ήταν για γέλια (ή pipe ή τρομπιά, όπως προτιμάς).
Όποιος λέει ότι γουστάρει κάτι, το προτιμάει όταν επιλέγει, δεν προτιμάει κάτι που (λέει ότι) δεν θεωρεί καλό.
Αλλιώς γελάει ο κόζμος.Edit!
Έχω κι άλλο (γυρεύοντας πας )Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Διάβασε την μεγάλη περιπέτεια του μαρξισμού, έχει πολλά ενδιαφέροντα και είναι ευπεπτοTo οποίο απευθυνόταν σε κάποιον που έχει προσωπικές εμπειρίες από συγκεκριμένες καταστάσεις.
Δηλαδή, μην πιστεύεις ρε τέτοιε τα μάτια σου κι αυτά που μαθαίνεις από έμπιστους ανθρώπους (τον πατέρα σου, ας πούμε), διάβασε αυτά που έγραψε κάποιος με εύπεπτο τρόπο και σου τα πάσαρε να τα διαβάσεις για να συμπληρώσεις την επαναστατική σου βιβλιοθήκη την ώρα που πας στην καπιταλιστική Ευρώπη για σπουδές, τσάρκες, ζωή με τον pluto που μάζεψαν κάποιοι στην καπιταλιστική σου χώρα.
Γλέντια!
Capitalism vs Communism Mother of all topics