-
Το να αναφέρονται οι ετήσιες καθαρές απολαβές είναι ορθότερο, ιδίως όταν παίζουν περισσότεροι μισθοί, άνω των 12.
Το ακόμα ορθότερο είναι να αναφέρονται 2 ποσά, τα καθαρά και τα μεικτά. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:roll:
Δλδ αν εγω παιρνω το χρονο 20k καθαρα και 14 μισθους, κι εσυ 30k και 12 μισθους, σε τι ακριβως σε εχει βοηθησει αυτη η πληροφορια?Εχει μικρη διαφορα ποτε και ποσο παιρνεις για διαφορους λογους. Το νορμαλ ειναι να τα παιρνεις σε 12 μηνιαιες δοσεις ωστε να ταιριαζουν με τα εξοδα σου -νοικι κλπ. Στο παρελθον το γεγονος οτι επαιρνες 14 μισθους στην Ελλαδα με βασικους και επιδοματα ειχε οδηγησει σε μια εικονικη πραγματικοτητα οπου δηλωναν οτι δουλευουν για 1500 αλλα στο τελος ουσιαστικα επερναν πολυ παραπανω συνολικα για την χρονια.
-
το νόημα του να μην συμβαδίζουν απόλυτα τα έσοδα με τα έξοδα είναι ότι έτσι δημιουργείς καταναλωτικές περιόδους. Σε πολλές αγορές του κόσμου, είτε με 14 μισθούς, είτε με άτυπες περιόδους 'bonus', έχεις κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ο κόσμος έχει πιο πολλά λεφτά στα χέρια του, οπότε και τα ξοδεύει 'μαζικά'.
Δεν είναι απαραίτητα κακό ή λάθος.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν θες πες μου τι ελεγα γιατι ουτε που θυμαμαι για ποιο πραγμα μιλαςΕίπα από την πρώτη στιγμή ποια ήταν η συζήτηση. Επίσης, ότι δεν είμαι βέβαιος ότι ήταν μαζί σου.
Η συζήτηση τότε ξεκίνησε από το ότι ο εργαζόμενος πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για το πόσα (κ να εργάζεται για όσα) βάζει στην τσέπη του τον μήνα (κ τα δώρα ... δώρα). Εγώ είπα ότι πρέπει να το κάνει για όλα όσα 'κοστίζει' στην επιχείρηση (κ να εργάζεται + για κάτι παραπάνω) edit: ετησίως, κ άρχισαν τα όργανα. Ήταν από τις πρώτες μας συζητήσεις ... εεε ... μάχες επί του θέματος. -
αυτο με τα μικτα ειναι η σουπερ μαλακια, εφευρεθηκε για να φαινονται πολλα στο τελος...
οταν πατε στο σουπερμαρκετ να παρετε σαμπουαν με μικτα πληρωνετε? Μην τρελλαθουμε. -
E, να ΄το.
-
Γιαυτό έχει ενδιαφέρον να ζεις στην Ελλάδα. Είναι άγνωστα τα καθαρά που παίρνεις.
Γιατί: Αληθινά καθαρά = Τα εις χείρας μετρηθέντα στο τέλος του μήνα - (ή + ) η διαφορά του φόρου εισοδήματος.Ποτέ δε ξέρεις μέχρι τη τελευταία στιγμή τι θα πληρώσεις για φόρο. Επομένως, ας μου κάποιος που θα βρεί καλύτερα
-
Αν θυμαμαι καλα ililias τοτε εσυ ελεγες οτι πρεπει να κοιταμε και τις κρατησεις που εχουμε, και τις εισφορες του υπαλληλου υπερ του κρατους και τις εισφορες του ερφοδοτη υπερ ασφαλιστικων ταμειων.
Τοτε ειχες διαφωνια με καποιους οτι οταν πας να δουλεψεις τι κοιτας τα καθαρα που καταληγουν στην τσεπη σου η τα λεφτα που κοστιζεις στον εργοδοτη.
Προφανως ο εργαζομενος θα κοιταξει αυτα που θα καταληξουν στη τσεπη του, τα καθαρα.
-
Εξαρτάται.
Αν ο εργοδότης σου (κάποια ΔΕΚΟ ίσως...) 'σου' 'κρατάει' κανα-δυο χιλιάρικα για να πάρεις μια-δυο επικουρικές, μάλλον δεν σ' ενδιαφέρει μόνο το πόσα παίρνεις στο χέρι.
Διαφορετικά, αν σου έκοβαν 'κρατήσεις' και προσδοκώμενες επικουρικές, δεν θα σ' ενδιέφερε καθόλου. -
Μερικοι (νομιζετε οτι) ειστε πολυ εξυπνοι...Κ οτι μονο εσεις εχετε γνωστους, φιλους, γκομενες εκπαιδευτικους, κ κανεις αλλος μας...
Λοιπον, η αναφορα στους μηνες εγινε για συγκεκριμενο λογο, κ επειδη βαρεθηκα να ακουω για το αν το ωραριο εργασιας ειναι Α ή Β.
Πριν καποια χρονια λοιπον οι εκπαιδευτικοι (γενικα νομιζω, σιγουρα οι δασκαλοι, δηλαδη δημοτικου) εκαναν μεγαλες απεργιες με βασικο αιτημα την εξισωση του βασικου μισθου τους με τον βασικο μισθο των υπολοιπων ΔΥ αντιστοιχης εκπαιδευσης.
Θες να το πουμε μηνιατικο, θες να το πουμε 'χρονιατικο', το αιτημα ηταν αυτο: '1000/μηνα ο αλλος ΔΥ, 1000/μηνα θελουμε κ εμεις'.Ή '12000/ετος ο αλλος ΔΥ, 12000/ετος κ εμεις'. Το ιδιο πραγμα ειναι, οτι ζητουσαν τον ΙΣΟ μισθο με τους αλλους ΔΥ. Κ οταν τους ελεγες 'μεγαλε εσεις δουλευετε 8 μηνες το χρονο, πως ζητατε να παιρνετε τα ΙΔΙΑ (κ οχι ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, για το χρονο εργασιας ανα ετος) λεφτα', κοιταγαν τον ουρανο κ σφυραγαν κλεφτικα.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ αναφερθηκα στο ποσους μηνες εργαζονται. Κ φυσικα συνεχιζουν να σφυρανε κλεφτικα οταν αναφερεται αυτο το θεμα, οπως φυσικα θα υπαρχει κ η ετοιμη απαντηση στο θεμα του ωραριου...Λες κ ειναι οι μονο εργαζομενοι που εχουν εργασια για το σπιτι...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αν θυμαμαι καλα ililias τοτε εσυ ελεγες οτι πρεπει να κοιταμε και τις κρατησεις που εχουμε, και τις εισφορες του υπαλληλου υπερ του κρατους και τις εισφορες του ερφοδοτη υπερ ασφαλιστικων ταμειων.Τοτε ειχες διαφωνια με καποιους οτι οταν πας να δουλεψεις τι κοιτας τα καθαρα που καταληγουν στην τσεπη σου η τα λεφτα που κοστιζεις στον εργοδοτη.
Προφανως ο εργαζομενος θα κοιταξει αυτα που θα καταληξουν στη τσεπη του, τα καθαρα.
Ευτυχώς, έβαλε το λινκ ο drifter κ δεν υπάρχει λόγος να θυμάμαι, αν θέλω να δω τι έλεγα τα ξαναδιαβάζω.
-
Από τις φορές που λες γιατι να υπάρχει συνδικαλισμός?... Ουστ κοπρίτες και μόνο που παίζετε με τον κόπο και την αγωνία χιλιάδων μαθητών , θέλετε κρέμασμα..
-
Με χαρά ο Βενιζέλος ανακοίνωσε 200.000 θέσεις δουλείας με 16ε μεροκάματο. Οι Πακιστανοί παίρνουν 22ε μεροκάματο και οι φτωχοί άνεργοι Έλληνες 16ε για 5 μήνες...
Μα που είναι οι αντιρατσιστές να καταγγείλουν τον ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων;
-
Οι Πακιστανοί δουλεύουν.
-
Έλα, άστα αυτά. Πες που θα ψήσεις αρνί και θ ακουσεις Καζαντζίδη την Κυριακή.
-
Στήνω ηχεία στο μπαλκόνι, δεν βρήκα αρνί ψήνω το σκύλο του γείτονα
-
Στα μπούτια, στα μπούτια
-
Εξηγηστε μου κατι: ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ απεργουν σημερα επειδη 'ειναι πρωτομαγια κ δεν δουλευουμε αυτη τη μερα (κ με ενα εκ των βασικων λογων την αντιθεση τους στη μεταφορα της την επομενη Τριτη), αλλα την επομενη Τριτη που μεταφερθηκε η πρωτομαγια παλι δεν θα δουλεψουν γιατι 'θα ειναι πρωτομαγια'?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εξηγηστε μου κατι: ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ απεργουν σημερα επειδη 'ειναι πρωτομαγια κ δεν δουλευουμε αυτη τη μερα (κ με ενα εκ των βασικων λογων την αντιθεση τους στη μεταφορα της την επομενη Τριτη), αλλα την επομενη Τριτη που μεταφερθηκε η πρωτομαγια παλι δεν θα δουλεψουν γιατι 'θα ειναι πρωτομαγια'?Η πρωτομαγια μεταφερθηκε για τα καταστηματα μονο, οι αλλοι δουλευουν κανονικα.
-
Σήμερα είναι αργία για τον Δημόσιο Τομέα. Ιδιωτικός και τράπεζες εργάζονται αφού θα κάτσουν την Τρίτη του Πάσχα.
Εθιμοτυπικά κάθε χρόνο Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έκαναν πορείες.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....