-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
[...]δεν θα γινεται ο αγροτης της επαρχιας να μην ξερει που πεφτει το ΙΚΑ [...]οι αγροτες δεν εχουν καμια δουλεια με το ικα
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό από τη Δικαιοσύνη, καθώς κρίθηκε ότι «πρέπει να απορριφθεί διότι στο παρόν στάδιο το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι επαρκές», όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.H Kωνσταντοπούλου φταίει...
δεν φαίνεται, αλλά από το filename φαντάζομαι ποια είναι
Δεν είναι αυτό που νομίζεις.
Όντως!!! Εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων. Οι καλοί και οι 'μαύροι'... να δεις που το έχω ξαναδεί αυτό... Α ναι, Αγγλία, αποικίες κλπ!!!
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Διαβασα στην imerisia.gr οτι το σουπερ μαρκετ δεν συνεργαζεται με τον συγκεκριμενο παραγωγο για την προμηθεια φραουλας ωστοσο ειναι ομως προμηθευτης της σε μπανανες!!! Τι γινεται ρε γμτ τα παιρνει απο 100 μεριες και δεν πληρωνει τους εργατες?? ΦΠΑ -ΦΟΡΟΥΣ πληρωνει τουλαχιστον η και εκει υπαρχει ακρη.
Όχι ότι έχει καμιά σημασία για την υπόθεση, αλλά λένε ότι ο συγκεκριμένος είναι λαχαναγορίτης που νόμιζε ότι θα καλλιεργήσει φράουλες κ θα γίνει πλούσιος, αλλά την έχει πατήσει χοντρά (έχει μπει χοντρά μέσα, πλέον και κυριολεκτικά). Σαν λαχαναγορίτης πουλάει κ άλλα προϊόντα, όπως οι μπανάνες (που όμως δεν καλλιεργεί στην Μανωλάδα).
Και γιατί δεν τό 'λεγες απ' την αρχή, να συμπαρασταθούμε στο ανθρωπάκι?!!.
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
[...]δεν θα γινεται ο αγροτης της επαρχιας να μην ξερει που πεφτει το ΙΚΑ [...]
οι αγροτες δεν εχουν καμια δουλεια με το ικα
Εννοειται,αφου δεν προσλαμβανουν προσωπικο,οι σκουροι στα χωραφια τους ειναι εθελοντες γεωπονοι που κανουν την πρακτικη τους.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είμαστε που είμαστε κόπρανα, να γίνουμε και διάρροια ε; Ωραία λογική μπρο!!!
ειναι ενα βημα προς τα εμπρος, δε μας αρεσει; Οκ, να περιμενουμε την εμπανασταση καποια στιγμη για να λυσουμε ολα τα προβληματα με μιας.
Το βήμα προς τα εμπρός που το είδες; (Ημί)Νομιμοποιώντας μια κατάσταση ανοίγεις τον δρόμο για την πλήρη εφαρμογή της!!!
Μα έλεος ρε γμτ!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είμαστε που είμαστε κόπρανα, να γίνουμε και διάρροια ε; Ωραία λογική μπρο!!!
ειναι ενα βημα προς τα εμπρος, δε μας αρεσει; Οκ, να περιμενουμε την εμπανασταση καποια στιγμη για να λυσουμε ολα τα προβληματα με μιας.
Μ' αρεσει που συζητατε για τυπους σκατων, και εν τω μεταξυ ο ενας εχει χεστρα για αβαταρ...
Τις οιδεν=KERAFINA
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
[...]δεν θα γινεται ο αγροτης της επαρχιας να μην ξερει που πεφτει το ΙΚΑ [...]
οι αγροτες δεν εχουν καμια δουλεια με το ικα
Εννοειται,αφου δεν προσλαμβανουν προσωπικο,οι σκουροι στα χωραφια τους ειναι εθελοντες γεωπονοι που κανουν την πρακτικη τους.
OΓΑ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 40&catID=3
-
Διαβασα στην imerisia.gr οτι το σουπερ μαρκετ δεν συνεργαζεται με τον συγκεκριμενο παραγωγο για την προμηθεια φραουλας ωστοσο ειναι ομως προμηθευτης της σε μπανανες!!! Τι γινεται ρε γμτ τα παιρνει απο 100 μεριες και δεν πληρωνει τους εργατες?? ΦΠΑ -ΦΟΡΟΥΣ πληρωνει τουλαχιστον η και εκει υπαρχει ακρη.
Όχι ότι έχει καμιά σημασία για την υπόθεση, αλλά λένε ότι ο συγκεκριμένος είναι λαχαναγορίτης που νόμιζε ότι θα καλλιεργήσει φράουλες κ θα γίνει πλούσιος, αλλά την έχει πατήσει χοντρά (έχει μπει χοντρά μέσα, πλέον και κυριολεκτικά). Σαν λαχαναγορίτης πουλάει κ άλλα προϊόντα, όπως οι μπανάνες (που όμως δεν καλλιεργεί στην Μανωλάδα).
Πολλοι ανακατευονται με δουλειες που δεν γνωριζουν και την πατανε [Κ.Κ. πχ] Με τετοια μεροκαματα γιατι να μπει μεσα οι αλλοι φραουλαδες πως βγαινουν και ζουν.Καπου αλλου τα ετρωγε και μπηκε μεσα η πληρωνε ακριβο νοικι για τα χωραφια. Ας τους πληρωνε απο κερδη των εισαγωγων μπανανας και αφου δεν βγαινει με τις φραουλες ας μην ξανα βαλει να ειναι και κυριος στην πιατσα. Αλλα αμα σου παει καρδια να πυροβολεις τον υπαλληλο σου που δουλευει για σενα για να μην τον πληρωσεις γματα πολυ ασχοληθηκαμε με τετοιας ποιοτητας ΄¨ανθρωπους¨¨. Ασε θα το αναλαβει το υπ.δημ ταξης και θα ξεχαστει και αυτο.
-
... Από το 2008, λέει ο αριστερός επαναστάτης παραπάνω, ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει....
Ας τσιμπησω.
Ουτε ειμαι , ουτε εχω την εντυπωση οτι ειμαι , ουτε εχω ισχυριστει ποτε οτι ειμαι επαναστατης. Και σαν ειρωνεια ειναι της πλακας.Δεν είχα καν δει την δημοσίευσή σου.
Όχι, δεν σου 'την λέω'. Τσάμπα μυγιάστηκες.Δεν μυγιαζομαι ουτε με ενδιαφερει ιδιαιτερα το αν αναφερεσαι στον οποιονδηποτε (εμου συμπεριλαμβανομενου) 'περιγραφικα' (και οχι με το νικ του) με ειρωνικη ή μη διαθεση , αλλα στη σελιδα που ειναι το συγκεκριμενο σχολιο σου μονο εγω εχω αναφερθει (απαντωντας σε σχολιο σου) στο 2008.
ΥΓ Συν το οτι εχεις δει ολες τις αλλες δημοσιευσεις (μιας και εχεις απαντησει σ΄αυτες ) σ΄αυτη τη σελιδα (σελ. 330, του asimov , του nikospappas , του mjacob , του greo η οποια ειναι ακριβως πανω απο τη δικη μου ) εκτος της δικης μου. ΛΟΛΖ
Να λεμε καμια μαλακια , αλλα οχι κι ετσι. -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
...ΥΓ Συν το οτι εχεις δει ολες τις αλλες δημοσιευσεις (μιας και εχεις απαντησει σ΄αυτες ) σ΄αυτη τη σελιδα (σελ. 330, του asimov , του nikospappas , του mjacob , του greo η οποια ειναι ακριβως πανω απο τη δικη μου ) εκτος της δικης μου. ΛΟΛΖ
Να λεμε καμια μαλακια , αλλα οχι κι ετσι.Δεν την πρόσεξα την δική σου, Τεράστιε, συγνώμη!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
ανηκει και αυτο στο γνωστο 'η Ελλαδα ειναι μπαχαλο οποιος θελει κανει οτι θελει'.Αυτό.
Edit
Κ όποιος θέλει λέει ό, τι θέλει από τον καναπέ του, για πράγματα που δεν έχει δει ποτέ.... -
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
Αναρωτιεμαι λοιπον ειναι σωστο ενω αυξανεται ο πληθυσμος της χωρας [παντιοτροπως!]This ? Last year.
-
Ερωτήματα λοιπόν:
--> Πόσο λιγότερο ανταγωνιστική θα ήταν η φράουλα αν τα μεροκάματα ήταν τα προβλεπόμενα;
--> Αντί για φράουλα, υπάρχουν καλλιέργειες που θα μπορούσαν να αποδίδουν καλά με προβλεπόμενα μεροκαματα;
--> Ο j.marr παρέθεσε λινκ από μηχανήματα αυτοματοποίησης της γεωργίας. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
-
ανηκει και αυτο στο γνωστο 'η Ελλαδα ειναι μπαχαλο οποιος θελει κανει οτι θελει'.
Αυτό.
Edit
Κ όποιος θέλει λέει ό, τι θέλει από τον καναπέ του, για πράγματα που δεν έχει δει ποτέ....Τι ενοει ο Edit?
-
Ποιά είναι τα προβλεπόμενα?
Το πρόβλημα δεν είναι τα μεροκάματα, είναι η ανυπαρξία εργατών. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα, όσο θέλουν κάποιοι να το παρουσιάσουν.
ΥΓ
Ο Edit μιλάει για όσους βλέπουν τηλεόραση, ανοίγουν κ 2 - 3 λινκ κ μετά νιώθουν ειδικοί. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
ακτήμοναςΧμμ... Look that word up mate.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ακτήμονας
Χμμ... Look that word up mate.
ops...
Δεν πειράζει όμως, περιλαμβάνει έτσι και τον τύπο της λαχαναγοράς που τα νοίκιασε. -
Ποιά είναι τα προβλεπόμενα?Εννοώ το μίνιμουμ που προβλέπει η νομοθεσία.
Το πρόβλημα δεν είναι τα μεροκάματα, είναι η ανυπαρξία εργατών. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα, όσο θέλουν κάποιοι να το παρουσιάσουν.
Μιλάς για ανυπαρξία Ελλήνων εργατών, ή εργατών γενικά;
-
@Hellenic tifosi
Ανυπαρξία νόμιμων εργατών.
Έλληνες εργάτες γης, στα νούμερα που χρειάζονται εκεί πέρα, δεν υπάρχουν.
Θυμάμαι πιτσιρικάς, αυτά τα κενά (ναι, δεν είναι σημερινό το πρόβλημα) τα καλύπταμε εμείς. Όλο το καλοκαίρι δουλεύαμε, είτε φορτώνοντας καρπούζια, είτε δουλεύοντας σε αμπέλια, ντομάτες, πιπέρια, .... κ είχαμε κ το χαρτζηλίκι μας.dstou, για όλα αυτά έχουμε μιλήσει, αλλά χρειάζονται πρώτα απ' όλα θέληση κ κινήσεις από τις ΔΥ. Έχει δει κανένας τέτοιες κινήσεις? Από το 2008 έχουν γίνει καταγγελίες, κανένας δεν μπορεί να λέει ότι δεν γνώριζε.
Οκ, πολλοί μπορεί να με πυροβολήσουν πάλι, αλλά δεν μπορώ να μην το αναφέρω: Είναι πιθανόν τα μεροκάματα να είναι κ μεγαλύτερα από τα ελάχιστα προβλεπόμενα. Υπάρχει όμως κ περίπτωση στους εργάτες να μην φτάνουν όσα πληρώνουν οι εργοδότες. Δεν έρχονται τυχαία τόσοι εργάτες από την άλλη άκρη της Γης στην (πχ) Μανωλάδα, είναι πιθανό να δουλεύει κύκλωμα. Κ τα λ7 που 'χάνονται' στη διαδρομή εργοδότης -> εργαζόμενος, να καταλήγουν στις τσέπες διεθνών κυκλωμάτων δουλεμπόρων. Αλλά το μότο 'ματωμένες φράουλες' είναι πολύ πιασιάρικο κ πολύ πιο εύκολα καταπόσιμο, κ οι παραγωγοί της Μανωλάδας πολύ πιο εύκολα θύματα. Που να τα βάζει τώρα ο (δεν θυμάμαι ποιός το είπε τελευταίος, νομίζω ο REALZEUS, αν δεν είναι αυτός σόρι) Έλληνας με κυκλώματα μπράβων. Κ μάλιστα διεθνή...
Οι φράουλες της Μανωλάδας [Διάσπαση]