-
Ας ΠΩ και εγω την αποψη μου....
νομιζω ο καλυτερος-ασφαλεστερος τροπος επενδυσησ σε ακινητα, για οσους εχουν και εισπραττουν εισοδημα η τα εκμεταλλευονται, ειναι η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ. Διοτι φορολογικα δεν εκτιθεσαι και πρακτικα μιλωντας ανεβαζεις την αξια του ακινητου και την αποδοση του, ειτε σαν ενοικιο ειτε σαν τιμη πωλησης.
Τι θα κανουν οι στουρναρηδες δηλαδη, θα κουρεψουν τα καινουργια δρυινα πατωματα-κουφωματα-κουζινες-τουαλετες?
Σχολιαστε παρακαλω την αποψη μου.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Ας ΠΩ και εγω την αποψη μου....νομιζω ο καλυτερος-ασφαλεστερος τροπος επενδυσησ σε ακινητα, για οσους εχουν και εισπραττουν εισοδημα η τα εκμεταλλευονται, ειναι η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ. Διοτι φορολογικα δεν εκτιθεσαι και πρακτικα μιλωντας ανεβαζεις την αξια του ακινητου και την αποδοση του, ειτε σαν ενοικιο ειτε σαν τιμη πωλησης.
Τι θα κανουν οι στουρναρηδες δηλαδη, θα κουρεψουν τα καινουργια δρυινα πατωματα-κουφωματα-κουζινες-τουαλετες?
Αν πληρώσεις κανονικά το ΦΠΑ σου και σου κόψουν κανονικά τιμολόγια όσα συνεργεία μπουν μέσα, φτιάξτο όλο να βγάλει τίποτα και το κράτος.
Πάντως την παρούσα στιγμή οι ενοικιαστες απολαμβάνουν τον πλούτο-κοπο των ιδιοκτητών τσάμπα. -
Ανακαίνιση για σπίτι προς ενοικίαση, μόνο αν είναι πάνω απο 30 ετών και μόνο αν εσύ, ως ιδιοκτήτης δεν 'αισθάνεσαι' καλά με το προς εκμετάλλευση ακίνητό σου. Αλλιώς ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-μικροεπισκευές.
Ποιός σήμερα θα σου πληρώσει αξιόλογο ενοίκιο για ένα πλήρως ανακαινισμένο ακίνητο? Ο φεσαδόρος, που αντιπροσωπεύει το 30%+ των σημερινών ενοικιαστών?
Ανακαίνιση σημαίνει κουφώματα-κουζίνες-δάπεδα-μπάνια-υδραυλικά-ηλεκτρολογικά κλπ, κοινώς 400€+ το τμ.
Αυτά ναί, στο σπίτι που κατοικείς, αφού το επίπεδο ζωής που απολαμβάνεις ζώντας σ΄ αυτό, είναι πολύ σημαντικό και -όταν υπάρχουν τα μπικικίνια- η ολική ανακαίνιση είναι must !Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν πληρώσεις κανονικά το ΦΠΑ σου και σου κόψουν κανονικά τιμολόγια όσα συνεργεία μπουν μέσα, φτιάξτο όλο να βγάλει τίποτα και το κράτος.
Αφού εσύ έτσι 'έχτισες'.... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! .... αλλά .... 'δεν νομίζω Τάκη'
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Ας ΠΩ και εγω την αποψη μου....νομιζω ο καλυτερος-ασφαλεστερος τροπος επενδυσησ σε ακινητα, για οσους εχουν και εισπραττουν εισοδημα η τα εκμεταλλευονται, ειναι η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ. Διοτι φορολογικα δεν εκτιθεσαι και πρακτικα μιλωντας ανεβαζεις την αξια του ακινητου και την αποδοση του, ειτε σαν ενοικιο ειτε σαν τιμη πωλησης.
Ανακαινιση για να ζησεις καλυτερα στο ακινητο σου ναι. Για επενδυση ειναι πεταμενα χρηματα εκτος και αν μιλαμε για σουπερ τοποθεσια.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οι πωλήσεις της προηγούμενης δεκαπενταετίας , το 60% ήταν χωρίς δάνειο και το 40 % με δάνειο λιγότερο από το 50 % του τιμήματος . Ηταν όμως σε περιοχή μεσαία προς υψηλή .Παλιότερα τα ποσοστά με δάνειο μειώνονταν και πριν το 1987 , ήταν μηδενικά . Ο κόσμος αγόραζε με μετρητά και γραμμάτια .
Η πλάκα είναι ότι ακόμα και οι τραπεζουπάλληλοι , δεν έχουν καταλάβει , ότι αν δεν δώσουν δάνεια , ώστε να βγάλει χρήμα η τράπεζα , απλά θα πάνε στην ανεργία .Επισήμως ο δανεισμός των στεγαστικών στην Ελλάδα , είναι περίπου 65 δισ , δηλαδή λιγότερο από το 1/3 του κουρεμένου ΑΕΠ του 2012 . Αν δεχθούμε ότι το μέσο δάνειο είναι 100000 € , λίγο γιά μένα , σημαίνει ότι κατά μέσο όρο υπάρχουν 650000 δανεισμένα νοικοκυριά γιά στεγαστικό . Από τα στοιχεία γνωρίζουμε ότι το 2005-2006-2007 , έγιναν περίπου 350000 μεταβιβάσεις και πιό πριν κατά μέσο όρο γίνονταν 70000 μεταβιβάσεις τον χρόνο . Αν δεχθούμε ότι όλοι έπαιρναν δάνειο , τότε τα δάνεια είναι όλες οι συναλλαγές της τελευταίας δεκαετίας .
Επειδή όμως δεν είναι έτσι η πραγματικότητα των δανείων έχει ως εξής . Μέχρι το 1997 , τα δάνεια σπάνια σε ειδικές περιπτώσεις πέρναγαν την διάρκεια των 15 χρόνων και ποτέ δεν πέρναγαν το 50-60 % της αξίας .
Αυτά τα δάνεια λοιπόν έχουν πρακτικά αποπληρωθεί .
Πάμε στην περίοδο 1997-2004 . Εκεί τα δάνεια άρχισαν να ανεβαίνουν σταδιακά σε ποσοστό επί της αξίας και χρόνο αποπληρωμής , όσο έπεφταν τα επιτόκια . Επειδή όμως οι τιμές ήταν ακόμα χαμηλές δηλαδή το 1997 ήταν περίπου στα 1000 €/τμ , το ποσό του δανείου είναι πρακτικά γιά όποιον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ , ασήμαντο , αφού γιά ένα ποσό 50000 € η δόση είναι κάτω από 200 €/μήνα .Αρα το πρόβλημα στα δάνεια αφορούν την περίοδο 2004-2008 και αυτά τα δάνεια αποτελούν την δεξαμενή του 25 % των δανείων που δεν εξυπηρετούνται .
Δεν έδωσαν πολλά λεφτά λοιπόν οι τράπεζες στην οικοδομή . Εδωσαν πρακτικά , το 60 % όσων έδωσαν στις επιχειρήσεις και το διπλάσιο όσων έδωσαν σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες . Αυτά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία .
Που βρηκες τα στοιχεια για τα 65 δις; Σε καθε περιπτωση τα δανεια ειναι πολλα σε σχεση με τις καταθεσεις οποτε πρεπει να μαζευτουν.
-
To ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα των αναπτυγμένων χωρών .
Είμαστε από πρώτοι μέχρι πέμπτοι στις κατηγορίες στεγασικά , καταναλωτικά , επιχειρηματικά , αλλά και συνολικά .
Κανονικά το ΑΑΑ το έχουμε , αλλά βλέπεις κάποιους τους βολεύει να κοιτάνε μόνο το δημόσιο χρέος .
Ψάξτο στον γούγλη και θα εκπλαγείς .
Εχουμε δυνατότητα να φτάσουμε την ιδιωτική δανειοδότηση και άλλο τόσο την επιχειρηματική , μέχρι το 85 % του ΑΕΠ την κάθε μια και είμαστε στο κουρεμένο ΑΕΠ μας τώρα στο 55 % .
Πριν γράφεις , ψάξε το λίγο .
-
Και στη Ζιμπάμπουε το ιδιωτικό χρέος είναι ιδιαίτερα χαμηλό, κάποιους όμως τους συμφέρει να βλέπουν μόνο το δημόσιο
-
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι η χώρα είχε πραγματικό πρόβλημα χρέους στο 120 % ?
Γιατί δεν κοιτάς το συνολικό χρέος της Ελβετίας που ήταν το 2010 1.200.000.000.000 $ η 229% του ΑΕΠ και 154.063 $ ανά άτομο , ενώ αντίστοιχα η κακόμοιρη Ελλαδίτσα είχε το 2011 532.900.000.000 $ η 174% του ΑΕΠ και 47.636 $ ανά άτομο .
Μήπως τώρα κόπηκαν τα γελάκια ?
Α έχει και την αγαπημένη σου Ζιμπάμπουε 6,975,000,000 $ χρέος , στις 31 December 2012 609 $ ανά άτομο και 103 % του ΑΕΠ
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ernal_debt
-
Έχεις δίκιο, έπεσε ο ουρανός και με πλάκωσε, τελικά η Ελλάδα έχει υγιή και ανθούσα οικονομία και 'κάποιοι' δεν τον βλέπουν εσκεμμένα
-
Συνεχίζεις την κακόγουστη πλακίτσα .
Που διαφωνείς ? Εχουμε η όχι πολύ χαμηλό ιδιωτικό χρέος ?
Εχετε η όχι πολύ υψηλό ιδιωτικό χρέος στην Ελβετία και στην Εσπερία γενικώς ?Διανοείσαι τι θα συμβεί αν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εκεί βρεθούν μπροστά σε μεσαία αύξηση της ανεργίας , όταν χρωστάνε ήδη πάνω από το 70-90 % του μισθού του επόμενου μήνα ?
Μπορείς να μου πεις τι κάνετε στα ατομικά μηχανάκια των τραπεζών , μόλις μπεί ο μισθός σας στους λογαριασμούς σας ?
-
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_so ... ublic_debt
Με αν και θα η Ελβετία θα ήταν Ελλάδα.
Θα παρατήρησες βέβαια ότι τα κράτη με υψηλό ιδιωτικό δανεισμό είναι τα κράτη με υψηλά ιδιωτικά εισοδήματα.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_public_debtΜε αν και θα η Ελβετία θα ήταν Ελλάδα.
Θα παρατήρησες βέβαια ότι τα κράτη με υψηλό ιδιωτικό δανεισμό είναι τα κράτη με υψηλά ιδιωτικά εισοδήματα.
γιατι εδω ειναι χαμηλα?....απλως ειναι μαυρα...
-
Η εσύ ζεις σε άλλο πλανήτη η δεν ξέρεις τι σημαίνει: 'υψηλά εισοδήματα'
-
Θεωρείς λοιπόν ότι το 120 % δημοσίου χρέους σε μιά χώρα που ΔΕΝ έχει πρακτικά ιδιωτικό χρέος , αλλά έχει περάσει τόσα , είναι συγκρίσιμη με μιά χώρα που είναι διεθνής θησαυροφύλακας , έχει να πολέμήσει 1000 χρόνια , έχει μηδενικές αμυντικές δαπάνες και παρόλα αυτά ενώ το δημόσιο χρέος της είναι μόλις το 50 % του ΑΕΠ της , το ιδιωτικό της είναι 180 % του ΑΕΠ δηλαδή είναι προβληματική χώρα , αφού το όριο είναι 170 % και νομίζεις ότι εκφράζεις σοβαρή θέση ?
Δεν νομίζω .
Στα τέσσερα κριτήρια , συνολικό , δημόσιο , επιχειρήσεων και ιδιωτικό χρέος , η Ελλάδα είναι από τις λίγες πραγματικά ΑΑΑ χώρες .
Αν θές να πιστεύεις την προπαγάνδα , κανένα πρόβλημα .
Αστειότητα βέβαια ότι τα κράτη με υψηλό δανεισμό , είναι με υψηλά εισοδήματα .
Εικονικά . Οταν παίρνεις πολλά , αλλά το κόστος ζωής είναι δυσθεώρητο , πρακτικά παίρνεις λίγα . -
, η Ελλάδα είναι από τις λίγες πραγματικά ΑΑΑ χώρες .Αν θές να πιστεύεις την προπαγάνδα , κανένα πρόβλημα .
Αστειότητα βέβαια ότι τα κράτη με υψηλό δανεισμό , είναι με υψηλά εισοδήματα .
Εικονικά . Οταν παίρνεις πολλά , αλλά το κόστος ζωής είναι δυσθεώρητο , πρακτικά παίρνεις λίγα .Μάλλον ήπιες πρωί σήμερα.
Σε πληροφορώ ότι μου μένουν πολλά λεφτά κάθε μήνα να αγοράζω τις διάφορες μαλακίες που αγοράζω χωρίς καν να χρειάζεται να δουλεύει άλλος στο σπίτι μου. -
Εχουμε δυνατότητα να φτάσουμε την ιδιωτική δανειοδότηση και άλλο τόσο την επιχειρηματική , μέχρι το 85 % του ΑΕΠ την κάθε μια και είμαστε στο κουρεμένο ΑΕΠ μας τώρα στο 55 % .Το νούμερο του χρέους λίγη σημασία έχει. Το θέμα είναι πόσο στριμωγμένος είναι αυτός που χρωστάει... και στην Ελλάδα όλοι είμαστε πολύ στριμωγμένοι.
Οι περισσότερες χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά χρέους είναι πλεονασματικές οικονομίες. Οι Ιάπωνες δηλαδή χρωστάνε τελικά σε άλλους Ιάπωνες και όχι σε Κινέζους όπως εμείς στους Γερμανούς. Αν είσαι ελλειματική οικονομία βαράς κανόνι και με πολύ χαμηλά ποσοστά χρέους πχ. Αργεντινή (νομίζω ήταν πέριξ του 50%) -
Και οι δύο λέτε άλλα από αυτά που σας ρώτησα . Αν χρωστάς τον μισό και πλέον επόμενο μισθό σου , πόσους μήνες άνεργος αντέχεις ? Ακόμα και με επίδομα ανεργίας .
-
Το επίδομα ανεργίας εδώ είναι το 80% του μισθού μέχρι 8000 ευρώ για 18 μήνες.
Η δε ανεργία είναι περίπου στο 3%. -
Ρε Τρύφων ύμαρτον πια
Καμάρι μου άσε μας με την Ελβετία σου, ασε μας εδώ εμάς τους μαμελούκους να χαρούμε τον ήλιο μας, όλο λες λες κατηγορείς , ελπίζω να έχεις καταργήσει την Ελληνική ταυτότητα ..
Αλήθεια ήλιο πουλάνε εκεί?? -
Ήλιο έχει άπλετο στο Σουδάν
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!