-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Re>: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.Δημοσίευσηαπό nintza » 11/04/13 22:16
μεχρι τωρα τι υπηρχε?μονο δικαστηριο?Μόνο διακστήριο στο όποιο αν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβήσει μέχρι να διεξαχθεί ο παραβάτης βγάλει δίπλωμα και το παρουσιάσει ,αθωώνεται...
Δεν ισχυει αυτο:
Αρθρο 94
- Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο.
Δεν μπορω να καταλαβω ποιο υποτιθεται οτι ειναι το καινουριο τωρα. Κ αν γινοταν στα δικαστηρια αυτο που περιγραφεις κ δεν ειναι ραδιο αρβυλα, τοτε οι δικαστες μας τον παιζουν ανελεητα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επιτέλους! Άντε να δω πότε θα καταλάβει το κράτος ότι ΚΑΙ λεφτά μπορεί να μαζέψει ΚΑΙ να κάνει την καθημερινότητα ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη για όλους μας.Ζω για την στιγμή που θα αλλάξει ο νόμος και θα μπορούν να γράφουν και τα παρκαρισμένα ανάποδα σε μονόδρομους, εκεί και αν υπάρχει χρήμα.
Θες και εσυ την Ιθακη σου.
-
Έφαγα την πρώτη μου κλήση στα 3 χρόνια που οδηγώ.
Ελευσίνα. Είχα παρκάρει στον κεντρικό, λίγα μέτρα από την Πειραιώς. Δεν ήξερα ότι απαγορευόταν. Την ώρα που πάρκαρα είχαν παρκάρει σε όλο το μήκος του δρόμου οπότε πάρκαρα κι εγώ. Όταν πήγα να πάρω το αμάξι, δεν υπήρχε κανένα άλλο όχημα και βρήκα την κλήση στο τζάμι. Εντωμεταξύ ήταν εντελώς γελοίο, πίστευα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φάω κλήση για αυτό το λόγο. Ακόμα γελάω με τη μ@λ@κια μου. Φαντάζομαι ότι όταν πληρώσω το 40αρι θα μου κοπεί το γέλιο. -
Τα έργα κατά μήκος δε τα είδες; Μην ανησυχείς, όλοι που είσασταν παρκαρισμένοι φάγατε κλήση, είτε από τη τροχαία είτε από την δημοτική αστυνομία. Ειδικά στο σημείο που λες, αν κατάλαβα καλά, μπορεί να κολλήσει η κυκλοφορία αν περάσει το πούλμαν των ΚΤΕΛ ή το αστικό.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Τα έργα κατά μήκος δε τα είδες; Μην ανησυχείς, όλοι που είσασταν παρκαρισμένοι φάγατε κλήση, είτε από τη τροχαία είτε από την δημοτική αστυνομία. Ειδικά στο σημείο που λες, αν κατάλαβα καλά, μπορεί να κολλήσει η κυκλοφορία αν περάσει το πούλμαν των ΚΤΕΛ ή το αστικό.Δημοτική αστυνομία ήταν. Το κτελ και το αστικό χωρούσαν άνετα. Πριν το αφήσω, έκατσα μέσα και είδα να περνούν και τα δύο χωρίς καν να σταματούν. Προφανώς δεν επιτρέπεται γενικά η στάθμευση στο σημείο. Δεν το γνώριζα. Είπαμε, βλακεία μου! Έπρεπε να κάνω τη στροφή και να το έβαζα στην πλατεία στο δημαρχείο, άλλωστε από κει πήγαινα. Το πάθημα έγινε μάθημα!
-
Επιτέλους! Άντε να δω πότε θα καταλάβει το κράτος ότι ΚΑΙ λεφτά μπορεί να μαζέψει ΚΑΙ να κάνει την καθημερινότητα ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη για όλους μας.Ζω για την στιγμή που θα αλλάξει ο νόμος και θα μπορούν να γράφουν και τα παρκαρισμένα ανάποδα σε μονόδρομους, εκεί και αν υπάρχει χρήμα.
αρθρο 34 παραγραφος 6....
40ευρω -
Έκανα την τεράστια βλακεία και δεν πλήρωσα μέχρι σήμερα το πρόστιμο που είχα φάει από τη δημοτική αστυνομία. Ημερομηνία προστίμου 26/4/13. Το χαρτάκι λέει ότι εντός 10 **ημερολογιακών **ημερών πληρώνεται το μισό πρόστιμο, δεν εννοεί εργάσιμες να υποθέσω; Τα σ/κ τα μετράει; Γιατί αν ναι, τότε την ερχόμενη Τρίτη όπου και θα είναι ανοιχτά τα ΕΛΤΑ περνάω τις 10 μέρες για 1 μέρα και τρώω το αγγούρι... Γνωρίζει κανείς;
Εντωμεταξύ online πληρωμή προστίμου δημοτικής αστυνομίας διαθέτει μόνο ο δήμος Αθηνών! Ούτε online δεν μπορώ να κάνω κάτι.
-
Αν εισαι Αθηνα, στα Χαυτεια τα Σαββατα τα ΕΛΤΑ ειναι ανοιχτα.
-
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ξερουμε αν ειναι παραβαση κ ποσο ειναι το προστιμο, αν μεταφερεις προιόντα προς πωληση, με επιβατικο ΙΧ το οποιο ομως ανηκει στην επιχειρηση? Αν δηλαδη πχ μου χαλασει το φορτηγακι κ θελω να παραδωσω μια παραγγελια σε ενα πελατη, κ χρησιμοποιησω επιβατικο ΙΧ ιδιοκτησιας της επιχειρησης μου.
Καπου εχει παρει το ματι μου κατι για 5 χιλιαρικα προστιμο αλλα α) ΔΕΝ ειναι φορολογικη παραβαση καθως τα προιοντα θα συνοδευονται κανονικα με τιμολογιο, οπως επισης β) δεν νομιζω να ειναι μεσα στο ΚΟΚ αλλα σε καποιες αλλες διαταξεις του Υπουργειο Μεταφορων.
Επιτέλους! Άντε να δω πότε θα καταλάβει το κράτος ότι ΚΑΙ λεφτά μπορεί να μαζέψει ΚΑΙ να κάνει την καθημερινότητα ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη για όλους μας.Αν η δημοτικη αστυνομια του Πειραια, σε συνεργασια ΚΑΙ με τη τροχαια, εγραφαν καθημερινα κ σε φουλ ωραριο μονο τα παρανομα σταθμευμενα που πραγματικα ενοχλουν (διπλοπαρκαρισμα, ραμπες αναπηρων, στροφες γωνιες κλπ), τοτε ο δημος Πειραια δεν θα ειχε κανενα οικονομικο προβλημα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ:Ξερουμε αν ειναι παραβαση κ ποσο ειναι το προστιμο, αν μεταφερεις προιόντα προς πωληση, με επιβατικο ΙΧ το οποιο ομως ανηκει στην επιχειρηση? Αν δηλαδη πχ μου χαλασει το φορτηγακι κ θελω να παραδωσω μια παραγγελια σε ενα πελατη, κ χρησιμοποιησω επιβατικο ΙΧ ιδιοκτησιας της επιχειρησης μου.
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα καθώς το μεικτό δεν σταματάει ΙΧ επιβατικά για έλεγχο εμπορευμάτων και παραστατικών.
-
Μα αυτο λεω κ εγω, το προβλημα θα το εχω σε τυπικο ελεγχο τροχαιας/αστυνομιας κ οχι μεικτου κλιμακιου που θα εχει κ εφοριακο/σδοε μαζι (αυτο δεν εννοεις?). ειναι θεμα του ΥΜΕ κ οχι της εφοριας.
-
Αυτό εννοώ.
Αλλά δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για μεταφορά νόμιμων αντικειμένων σε ΙΧ επιβατικό. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Αν εισαι Αθηνα, στα Χαυτεια τα Σαββατα τα ΕΛΤΑ ειναι ανοιχτα.Πραγματικά με σώνεις!
Μέγαρα μένω αλλά εννοείται ότι θα έρθω Αθήνα αν είναι να γλιτώσω 40€. Ξέρουμε μήπως διεύθυνση;; Γκουγκλάρω ΕΛΤΑ Χαυτεια και δεν βγάζει τίποτα.Εννοείται αν ξέρουμε και άλλα ΕΛΤΑ ανοιχτά το Σάββατο τα λέμε. Αθηναίοι τα φώτα σας.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Πραγματικά με σώνεις!
Μέγαρα μένω αλλά εννοείται ότι θα έρθω Αθήνα αν είναι να γλιτώσω 40€. Ξέρουμε μήπως διεύθυνση;; Γκουγκλάρω ΕΛΤΑ Χαυτεια και δεν βγάζει τίποτα.Εννοείται αν ξέρουμε και άλλα ΕΛΤΑ ανοιχτά το Σάββατο τα λέμε. Αθηναίοι τα φώτα σας.
δεν ξέρω αν λέει αυτο ο νικος
Κατάστημα: ΠΕΙΡΑΙΑ (ΚΚ)
Διευθύνση: ΦΙΛΩΝΟΣ 36
Ταχ. Κώδικας: 18501
Τηλέφωνο: 2104146101
ΦΑΞ: 2104120391
Ωράριο: 07.30΄-20.00΄
Ωράριο Σαβ.: 07.30΄-14.00΄
Ωράριο Κυρ.:
Υπηρεσίες: ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣhttp://www.elta.gr/el-gr/εύ%C ... F%82.aspx#
-
Επιτέλους! Άντε να δω πότε θα καταλάβει το κράτος ότι ΚΑΙ λεφτά μπορεί να μαζέψει ΚΑΙ να κάνει την καθημερινότητα ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη για όλους μας.Αν η δημοτικη αστυνομια του Πειραια, σε συνεργασια ΚΑΙ με τη τροχαια, εγραφαν καθημερινα κ σε φουλ ωραριο μονο τα παρανομα σταθμευμενα που πραγματικα ενοχλουν (διπλοπαρκαρισμα, ραμπες αναπηρων, στροφες γωνιες κλπ), τοτε ο δημος Πειραια δεν θα ειχε κανενα οικονομικο προβλημα...
Προτείνω λοιπόν σύσταση ομάδας δημοτικής αστυνομίας ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ, αλλά με ποσοστά επί των κλήσεων για παράνομη στάθμευση. Να δίνεται σε κάθε 'αστυνομικό' και από μια ψηφιακή μηχανή της πλάκας με την οποία υποχρεωτικώς θα καταγράφει την παράβαση και λύσαμε το πρόβλημα του παρκαρίσματος όπου απαγορεύεται (και στα πεζοδρόμια φυσικά).
Να δεις για πότε γίνεται το λεκανοπέδιο μια πιο ανθρώπινη πόλη και για πότε μαθαίνουν να σέβονται τα σήματα οι πολίτες. Η οδική παιδεία δεν διδάσκεται στα σχολεία, ούτε με το βιβλιαράκι του ΚΟΚ. Διδάσκεται μέσα από τον παραδειγματισμό της τιμωρίας όσων παρανομούν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πραγματικά με σώνεις!
Ωράριο Κυρ.:
Με βολεύει αυτό της Ομόνοιας, Αιόλου 100. Είναι και κοντά στον ηλεκτρικό οπότε δεν παίζει να χαθώ.
Υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύουν Μ.Σάββατο; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό εννοώ.
Αλλά δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για μεταφορά νόμιμων αντικειμένων σε ΙΧ επιβατικό.Ενδεικτικα αναφερω:
κατα την απεργια των ΦΔΧ, ειχα παει με το ιδιο επιβατικο ΙΧ ιδιοκτησιας της εταιριας μου, να παρω προιοντα απο 3 καπνοβιομηχανιες. Δηλαδη επειδη δεν δουλευαν τα φορτηγα, να παω στις εδρες τους, να φορτωσω τα τσιγαρα ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ κ να τα παω στο μαγαζι μου (ακριβως το ιδιο δηλαδη με αυτο που θελω να κανω εγω, απο εμενα προς τους πελατες μου).
Εφαγα πορτα κ απο τις τρεις: 'αν σε πιασουν, 5 χιλιαρικα προστιμο'.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Πραγματικά με σώνεις!
Ωράριο Κυρ.:
Με βολεύει αυτό της Ομόνοιας, Αιόλου 100. Είναι και κοντά στον ηλεκτρικό οπότε δεν παίζει να χαθώ.
Υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύουν Μ.Σάββατο;Το υποκατάστημα του Συντάγματος είναι ανοικτό και Κυριακή, σύμφωνα με το παραπάνω link. (Φαντάζομαι φυσικά, πως δεν θα είναι και την Κυριακή του Πάσχα... )
-
Πάρτους τηλέφωνο πριν ξεκινήσεις να είσαι σίγουρος
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτό εννοώ.
Αλλά δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για μεταφορά νόμιμων αντικειμένων σε ΙΧ επιβατικό.Ενδεικτικα αναφερω:
κατα την απεργια των ΦΔΧ, ειχα παει με το ιδιο επιβατικο ΙΧ ιδιοκτησιας της εταιριας μου, να παρω προιοντα απο 3 καπνοβιομηχανιες. Δηλαδη επειδη δεν δουλευαν τα φορτηγα, να παω στις εδρες τους, να φορτωσω τα τσιγαρα ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ κ να τα παω στο μαγαζι μου (ακριβως το ιδιο δηλαδη με αυτο που θελω να κανω εγω, απο εμενα προς τους πελατες μου).
Εφαγα πορτα κ απο τις τρεις: 'αν σε πιασουν, 5 χιλιαρικα προστιμο'.
Περίεργο μου φαίνεται. Πολύ περίεργο.
Ίσως στον δικό σας κλάδο παίζει πρόβλημα λόγω λαθρεμπορίου καπνού. Δηλαδή δεν είναι θέμα ΚΟΚ (που δεν έχει τέτοια πρόβλεψη) αλλά εντάσσεται στις διατάξεις περί εμπορίου καπνικών.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.