-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
ο δικός μου Δκτής είχε Vectra ίδιο με του ΓΚ και ερχόταν με το τζιπάκι MB GD 240 και οδηγός ήταν φαντάρος, όπως και σε όλες τις μονάδες τις ταξιαρχίας. μετά αναβαθμιστήκαμε και πήραμε toyota 4runner και κολλάγανε στις λάσπες . Τα Μέρκ δεν κόλωναν πουθενά
Ο οδηγός του Ταξχου ήταν Εποπ Λχίας απο την μονάδα μου φυσικά και ο οδηγός του Υπδκτή Ταξχίας στρατιώτης.ο δικός μου είχε XC90 μαύρο, αν του βαζες και ένα κόκκινο σημαιάκι μπροστά τεμενάδες θα έκαναν στην πύλη
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
για υπηρεσιακα αυτοκινητα μιλαω, αν τα οδηγουνε οι διοικητες. ο δικος μου διοικητης ειχε ml
και το οδηγουσε αυτος. ποτε δε το οδηγησε φανταρος. το ιδιο συνεβαινε και σε αλλες μοναδες.Ξέρω ότι μιλούσες για αυτοκίνητα. Απλά σου λέω ότι αν κάποιος γουστάρει να οδηγεί, θα οδηγεί εκείνος ότι όχημα κι αν είναι! Συνήθως πάντως οι Δκτες πάνε σωφεράτζα καθώς προβλέπεται ο συνοδηγός να είναι ανώτερος του οδηγού.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
για υπηρεσιακα αυτοκινητα μιλαω, αν τα οδηγουνε οι διοικητες. ο δικος μου διοικητης ειχε ml
και το οδηγουσε αυτος. ποτε δε το οδηγησε φανταρος. το ιδιο συνεβαινε και σε αλλες μοναδες.Ξέρω ότι μιλούσες για αυτοκίνητα. Απλά σου λέω ότι αν κάποιος γουστάρει να οδηγεί, θα οδηγεί εκείνος ότι όχημα κι αν είναι! Συνήθως πάντως οι Δκτες πάνε σωφεράτζα καθώς προβλέπεται ο συνοδηγός να είναι ανώτερος του οδηγού.
Ο θείος μου σαν Σμχος πήγαινε με το δικό του, μετά σαν Ταξχος πήγαινε με το Octavia και το σημαιάκι
-
octavia για υπηρεσιακο διοικητη με σημαιακι? τιποτα δεν εκανε πεστου. ο δικος μου ειχε ml 250-270 με 55.000χλμ.
το ιδιο και στη λαρισα. οταν αλλαζε λαδι στο ml ειχε ls 400 να θυμαμαι σωστα (με σημαιακι ολα και πινακιδες ΠΑ). -
Ε εντάξει, εκεί στην ΠΑ είστε αριστοκράτες!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε εντάξει, εκεί στην ΠΑ είστε αριστοκράτες!!!Στο Αγρίνιο έχουν Χ5 αλλά οι δεν το βγάζουν για να μην εξάπτουν το κοινό αίσθημα .
Στην 124 ΠΒΕ είχα δεί μια W124 . Επιτέλους και κάτι σοβαρό στην ΠΑ -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Στην 124 ΠΒΕ είχα δεί μια W124 . Επιτέλους και κάτι σοβαρό στην ΠΑ
To 95-96 που ήμουν εγώ το επίσημο αυτοκίνητο ηταν σεατ 124
Τι παντηλίκια είχε φάει το κακόμοιρο στην Μεταφορών
Σε ταξίδι στο Λεωνίδιο με τον υποδιοικητή κόλλησε ενα μπροστινό ρουλεμάν και βγήκαν απο το δρόμο. Από τότε δεν το χρησιμοποιούσαν καθόλου. Ηρθε ενα καινούργιο Μερκ 240 του διοικητή που το είχαν και για επίσημο και αργότερα έφεραν (αν θυμάμαι καλα) ενα αουντι 80 . -
@Thomas_C200K W124 ειχανε ο μοιραρχος και ο Α.Ε. μου. παλια αυτοκινητα και ταλεπωρημενα,
αλλα πολυ αξιοπιστα (υπηρεσιακα, οχι πολιτικα). -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
@Thomas_C200K W124 ειχανε ο μοιραρχος και ο Α.Ε. μου. παλια αυτοκινητα και ταλεπωρημενα,
αλλα πολυ αξιοπιστα (υπηρεσιακα, οχι πολιτικα).Είναι Μέρκ, τι άλλο να πώ??
Κανονικά Merc έπρεπε να είχαν και οι 3 κλάδοι των Ε.Δ. . Τι να κλάσουν οι μπακατέλες τώρα??
Αν είσαι αστεράτος πάρε αστέρι αμάξι . Γι'αυτό πάνε κατα διαόλου -
31-03-2013: Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την παράδοση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οπλισμού, για την ασφαλή φύλαξη των Φυλακών
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, παραδόθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πενήντα (50) τυφέκια G3A3 και ανάλογος αριθμός πυρομαχικών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή φύλαξη των Φυλακών.
WWW.ASTYNOMIA.GRREALZEUS,για φύλαξη στόχων τα G3 είναι καλύτερα από ΜΡ5 που διαθέτουν οι Εξωτερικοί Φρουροί?
-
Αυτό είναι άσχετο με τον ΕΣ. Τι δουλειά έχουν οι κατώτεροι με τον στρατό??
-
Τα mp5 είναι νεροπιστολα, το g3 είναι πραγματικό όπλο για άντρες
Πλάκα πλάκα μήπως να δώσουν κι άλλα στην αστυνομία; Γιατί όταν οι ληστές βγάζουν ΑΚ δε μπορείς εσύ να έχεις όπλα της πλάκας
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
REALZEUS,για φύλαξη στόχων τα G3 είναι καλύτερα από ΜΡ5 που διαθέτουν οι Εξωτερικοί Φρουροί?Το G3 είναι τυφέκιο μάχης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Μεγάλο, βαρύ, πολύ ισχυρό και κατάλληλο για μάχη ανοιχτού πεδίου. Όταν αντιμετωπίζεις έφοδο με άλλα τυφέκια μάχης (ΑΚ-47) σαφώς και είναι κατάλληλο. Βέβαια λόγω όγκου δεν είναι ιδανικό για CQB, εκεί το ΜΡ5 κάνει καλά τη δουλειά του αλλά το διαμέτρημα των 9 χλστ δεν εγγυάται αποτελεσματικότητα απέναντι σε αλεξίσφαιρα. Οπότε για την εξωτερική φρουρά είναι καλό όπλο μιας και μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις και ανοιχτούς χώρους. Εκεί η ευθυβολία αλλά και το μεγάλο διαμέτρημα του G3 είναι μεγάλοι σύμμαχοι.
Επειδή όμως εδώ είμαστε πάμε στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ που συζητάμε αυτό ακριβώς το θέμα.
-
Ποιο ον τοπικ ειναι εδω παρα στο τις οιδεν
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Ποιο ον τοπικ ειναι εδω παρα στο τις οιδενΕ οχι να μαγαρείσουμε το τοπικό για την φραπΕΛ.ΑΣ
-
REALZEUS,όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί φοιτούν στη Σχολή Εθνικής Άμυνας?
-
Όχι όλοι αλλά πολλοί, ειδικά αν θέλουν να προχωρήσουν. Γενικά ο κανόνας είναι ότι όποιο Σχολείο υπάρχει, το περνάμε!
-
Ευχαριστώ...Ρωτάω γιατί όταν ήμουν στο Νευροκόπι,ο διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής ήταν ένας Άνχης(ΤΘ) και έγινε Σχης και πήγε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας...
Αντίστοιχες σχολές είναι η ΣΔΙΣ και η Σχολή ΤΘ,ΠΖ κλπ? -
Οι Σχολές του κάθε Όπλου είναι επικεντρωμένες στο επιχειρησιακό αντικείμενο του συγκεκριμένου Όπλου.
Η ΣΑΤΘ (Σχολή Αξκων ΤΘ) για παράδειγμα είναι επικεντρωμένη στην επιχειρησιακή, τακτική και στρατηγική εκπαίδευση των Αξκων του Όπλου των ΤΘ. Παίζαμε ωραιότατα πολεμικά παίγνια και κάναμε ασκήσεις επί χάρτου και επί αμμοδόχου με ΤΘ Μεραρχίες. -
Το '98 η ΙΜΑ στη Σαμοθράκη είχε Μ60που έκαναν βολή μόνο σε στάση...Και ήρθε αρματαγωγό που έφερε Μ60 που έκααν βολή και σε κίνηση απο τη Βυρώνεια και τα δικά μας τα πήγαν στη Ρόδο,Έτσι άκουσα...
Επίσης στο Ε.Φ 'Κορυφής' είχε διάσπαρτα κάτι πεπαλαιωμένα άρματα..Για ποιό λόγο?
Περί Θητείας [#3]