-
γράψε λαθος τότε.
-
Ολα ενταξει Joe.
-
Αντιγράφω από προηγούμενα μηνύματα:
«Απλή εφαρμογή του νόμου»
«Θες να καπνισεις; Βγες 5 λεπτά έξω και ξαναμπες. Τόσο απλά»Τι λέτε ρε παιδιά (αστείο, έτσι;) Απλά είναι, όντως τα πράγματα, αλλά στην Ελλάδα τα απλά και τα αυτονόητα δεν ισχύουν. Θα σου πουν:
«Δε θες να καπνισεις; Βγες 5 λεπτά έξω, μέχρι να τελειώσω το τσιγαράκι μου, και ξαναμπες. Τόσο απλά»
Πάντως, μην περιμένετε να σας σεβαστεί ο καπνιστής.
Τώρα που το σκέφτομαι, καλύτερα να μην υπήρχε ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος. Πριν τη θέσπισή του εάν δεν κάπνιζες έλεγες / σκεφτόσουν: «Τόσο καρκίνο έβαλα μέσα μου, και τόση ενόχληση από τη βρομιά του τσιγάρου, αλλά τι να γίνει, δεν υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει». Αντίθετα, τώρα, που υπάρχει νόμος, βάζεις μέσα σου τον καρκίνο και ενοχλείσαι από την κάπνα επειδή όλοι γύρω σου δεν εφαρμόζουν τον νόμο – οπότε περισσότερο ενοχλείσαι όταν, εκτός από τη βρώμα του τσιγάρου, βλέπεις ότι τα δικαιώματά σου είναι ένα τίποτα.
Jacob
-
πάλι τα ίδια θα λεμε...
πώς γίνεται να μπερδεύετε τους νόμους με τους ανθρώπους που θα έπρεπε να ακολουθούν τους νομους;
τα ιδια και τα ίδια, σαν την περίπτωση της θρησκείας και της εκκλησίας...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Απλή εφαρμογή του νόμου.Και μετά ξυπνήσαμε.
-
'Στάχτη' έσοδα 40 εκατ. από το 'τσιγαρόσημο'
Πηγή:www.capital.gr
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
'Στάχτη' έσοδα 40 εκατ. από το 'τσιγαρόσημο'Πηγή:www.capital.gr
Ελλαδάρα ρε!!!!! Ζητώ η Μπανανία!!!
Απορώ βέβαια με τα σχόλια εδώ μέσα (αλλα και παντού) κάποιων υπερμαχων του 'δικαιώματος' του καπνιζειν οπουδήποτε κι οποτεδήποτε...δεν μας λέτε όμως γιατι όταν πάτε σε μια χώρα που οι νόμοι εφαρμόζονται..γιατι σπευδετε να βγείτε έξω από το εστιατόριο/καφετέρια/μπαρ/σινεμά/αεροδρόμιο/ακομακαιγηπεδο να καπνισετε? Γιατι δεν τολμάτε να καπνισετε μέσα? Εκεί δεν εχετε δικαίωμα να προασπιστειτε? Αλλα ξέχασα..αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν μπορείτε να τα κάνετε ε? Τσάμπα μάγκες λέω εγώ!Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ας ρίξω και εγώ δυο-τρεις σκόρπιες σκέψεις για το κάπνισμα.
Στην ζωή μου έχω τελέσει καπνιστής για ένα διάστημα πέντε-έξι μηνών, στο πρώτο έτος της σχολής. Ουσιαστικά ποτέ δεν 'αναβαθμίστηκα' σε τακτικό καπνιστή, καθότι εντός αυτού του διαστήματος δεν τελείωσα κανέναν καπνό , (25άρη holdborn yellow έπαιρνα νομίζω ), είτε τους έδινα, είτε τους πέταγα. Συνεπώς δεν έχω περάσει σε βαρύ στάδιο εξάρτησης και αυτά που θα γράψω παρακάτω είναι σχετικά μετριοπαθή. Αυτά τα δύο-τρία πράγματα που μου έχουν μείνει όμως είναι τα εξής.
Πρώτον, δεν το έβρισκα δύσκολο να βγω έξω να καπνίσω. Αντιθέτως, απέφευγα να ενοχλήσω τους συνδαιτυμόνες μου, ανεξάρτητα από το είδος του χώρου όπου βρισκόμουν. Επί παραδείγματι, δεν θεωρούσα απαραίτητο να συνδυάζω κάθε γουλιά από τον καφέ μου με μία τζούρα από το τσιγάρο μου . Πολύ απλά, έκανα ένα τσιγάρο από πριν, στον δρόμο, έστρωνα γεύση και την έβρισκα ωραιότατα, χωρίς να ενοχλήσω κανέναν. Αν ήθελα ένα δεύτερο, ξαναέβγαινα έξω. Πέντε λεπτά έξω, δεν έπαθα τίποτα. Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρω ότι οι θεριακλήδες εντός του μαγαζιού με κοιτούσαν ωσάν να ήμουν ο Ε.Τ.
Δεύτερον, πέρα από τρία-τέσσερα τσιγάρα την ημέρα, δεν με συγκίνησε ποτέ το κάπνισμα. Για αυτόν τον λόγο πήγαιναν βεβαίως χαμένοι οι καπνοί που έπαιρνα. Ακόμα και αυτά όμως, όταν σταμάτησα να καπνίζω, κάθε άλλο παρά μου έλειψαν. Ο καφές και το ποτό και το σεξ και ούτω καθεξής που συνδυάζουν κατά καιρούς οι καπνιστές με το τσιγάρο, είναι μια χαρά από μόνα τους. Μάλιστα, εγώ έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι το τσιγάρο 'ξεκλέβει' την απόλαυση που σου δίνουν αυτές οι καθημερινές συνήθειες, αχρηστεύοντάς τες. Είναι μία ερωμένη που σε θέλει αποκλειστικά δικό της.
Τέλος, ακόμα σε αυτό το σύντομο σε διάρκεια και χλιαρό σε ένταση διάστημα που κάπνιζα, είδα διαφορά, προς το χειρότερο φυσικά, όσον αφορά την υγεία μου. Πολλές φορές ένιωθα ένα ελαφρύ κάψιμο στο θώρακά μου, μύριζε άσχημα η αναπνοή μου, η ποιότητα του ύπνου μου μειώθηκε αισθητά. Επειδή λοιπόν κατάλαβα πολύ νωρίς ότι μόνο κακό προξενεί αυτή η συνήθεια, την έκοψα ολοκληρωτικά, γιατί η χημεία είναι επικίνδυνο πράγμα, και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να εθιστώ. Όσοι εκ των καπνιστών του φόρουμ το κόψατε, όσοι είστε στην προσπάθεια, keep going, ψηλά το κεφάλι!
Αυτά.
-
Ο χρήστης diplomat έγραψε:
Πρώτον, δεν το έβρισκα δύσκολο να βγω έξω να καπνίσω. Αντιθέτως, απέφευγα να ενοχλήσω τους συνδαιτυμόνες μου, ανεξάρτητα από το είδος του χώρου όπου βρισκόμουν. Επί παραδείγματι, δεν θεωρούσα απαραίτητο να συνδυάζω κάθε γουλιά από τον καφέ μου με μία τζούρα από το τσιγάρο μου . Πολύ απλά, έκανα ένα τσιγάρο από πριν, στον δρόμο, έστρωνα γεύση και την έβρισκα ωραιότατα, χωρίς να ενοχλήσω κανέναν. Αν ήθελα ένα δεύτερο, ξαναέβγαινα έξω. Πέντε λεπτά έξω, δεν έπαθα τίποτα. Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρω ότι οι θεριακλήδες εντός του μαγαζιού με κοιτούσαν ωσάν να ήμουν ο Ε.Τ.
-
1 μήνα χωρίς σήμερα
Μαχαίρι, απλά τσαλάκωσα το πακέτο που είχα στα χέρια μου και είπα τέλος μετά από 6 χρόνια!
-
ΙΚΑ / ΕΟΠΠΥ Πειραιά (Μπουμπουλίνας)
Γραφείο ελεγκτή ιατρού
Ο ελεγκτής ιατρός και άλλος ένας τύπος εκεί να καπνίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Είχε ντουμανιάσει το γραφείο.
WTF
Εχω το όνομα του ιατρού και σκοπεύω να πάρω στο τετραψήφιο αύριο για καταγγελία. Ξέρετε αν λειτουργεί ακόμα αυτή η ιστορία; Και αν ναι, γίνεται άραγε τίποτα;
-
Πολύ αμφιβάλλω και για τα δύο αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις...
-
χθες το βράδυ βλέπω ένα καχεκτικό κοντοστούπικο ανθρωπάκι να παλεύει να τιθασεύσει τα 2 παιδάκια/εγγονάκια του. το χαβά τους αυτά και μάλλον φυσιολογικό αφού ήταν δεν ήταν 4-5 ετών. μέχρι εδώ καλά...
μετά τους βλέπω να μπαίνουν στο καχεκτικό αμαξάκι τους και σκέκονται δίπλα μου στο φανάρι. κι εκεί κατάλαβα οτι τα βλασταράκια του ακόμα κι αν δεν εχουν κληρονομήσει το βαρύ φορτίο του, δεν πρόκειται να έχουν κι άλλη κατάληξη...
κι επειδή ειμαστε στο θέμα του καπνίσματος, ας κάνει ο καθένας τις υποθέσεις του για το τι είδα να συμβαίνει μέσα στο καρούλι του...
-
δεν θα μου εκανε εντυπωση αν καπνιζε ο παππους. αν καπνιζανε τα παιδια ειναι offside ολη η οικογενεια.
εχω δει 8χρονο να καπνιζει σε γηπεδο ερασιτεχνικου πρωταθληματος ποδοσφαιρου. ο πατερας του
ειχε παει να παρει σαντουιτς στην καντινα και οταν γυρισε, το παιδι συνεχηζε το τσιγαρακι του κανονικα. -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
χθες το βράδυ βλέπω ένα καχεκτικό κοντοστούπικο ανθρωπάκι να παλεύει να τιθασεύσει τα 2 παιδάκια/εγγονάκια του. το χαβά τους αυτά και μάλλον φυσιολογικό αφού ήταν δεν ήταν 4-5 ετών. μέχρι εδώ καλά...μετά τους βλέπω να μπαίνουν στο καχεκτικό αμαξάκι τους και σκέκονται δίπλα μου στο φανάρι. κι εκεί κατάλαβα οτι τα βλασταράκια του ακόμα κι αν δεν εχουν κληρονομήσει το βαρύ φορτίο του, δεν πρόκειται να έχουν κι άλλη κατάληξη...
κι επειδή ειμαστε στο θέμα του καπνίσματος, ας κάνει ο καθένας τις υποθέσεις του για το τι είδα να συμβαίνει μέσα στο καρούλι του...
Χμμμ!... άμα έχεις να κάνεις με κοντοστούπικο και καχεκτικό ανθρωπάκι και επίσης με καχεκτικό αλλά και καρούλι αμαξάκι, τα πάντα μπορούν να συμβούν!..
-
Συμμαθητης μου στο γυμνασιο σπουδασε ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ και σημερα καπνιζει 2 πακετα τη μερα. Ο παθολογος της γειτονιας μου υποδεχεται στο εξεταστηριο του τους ασθενεις κρατοντας στο χερι του ενα ....τσιμπουκι! Τι να πει κανεις !! Καπνιζα στο στρατο και λιγο μετα, μεχρι που καταλαβα οτι ειχα μια βλακωδη βλαβερη εξαρτηση που την πληρωνα σε υγεια και χρημα. Εβλεπα τους καπνιζοντες και δεν καταλαβαινα γιατι το κανουν αυτο. Αμεσως πεταξα στη θαλασσα πακετο καιι αναπτηρα και ησυχασα για παντα εδω και δεκαδες χρονια. Και συνεχιζω και καφε να απολαμβανω και σεξ .
-
πολλοι γιατροι καπνιζουν στο γραφειο οταν εξεταζουν ασθενεις. ειχα παει με μια φιλη σε δερματολογο
και τις λεει να μην καπνιζει πολυ γιατι εχει ξεραθει το δερμα της και τετοια ενω αυτος αναβε stuyvesant μπλε.ειμαι καθαρος 1.5 χρονο περιπου. ειδα μεγαλη διαφορα το 1ο διμηνο που το εκοψε. εχεις πολυ περισσοτερη
ενεργεια για ολα και πολυ καλητερο και ηρεμο υπνο. ειδικα με τον υπνο επαθα μεγαλη πλακα. -
-
True story
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
-
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καπνιστών ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Everyday story
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]