-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ελπίζω να ξεμπερδέψω με ένα χέρι, δεν είμαι για πολλά πολλά
Δε χρειάζεται κοντάρι πάντως, είναι χαμηλοτάβανο και με ένα τραπεζάκι φτάνεις μέχρι πάνωΧωρις κονταρι θα παρεις την μεση σου στο χερι.
Το κονταρι χρειαζεται για ομοιομορφο στρωσιμο του χρωματος απο πανω ως κατω.
Αν κοψεις το χρωμα, πρωτα στα ψηλα μετα στα χαμηλαειναι πολυ δυσκολο να μην σου κανει 'ματιση' το χρωμα -
-
παρε κονταρι ντριφτερ,εχει δικιο ο Νικος.Ουτως η αλλως ειναι φθηνο(5-6 ευρω τα 3μετρα πτυσσομενα)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ελπίζω να ξεμπερδέψω με ένα χέρι, δεν είμαι για πολλά πολλά
Δε χρειάζεται κοντάρι πάντως, είναι χαμηλοτάβανο και με ένα τραπεζάκι φτάνεις μέχρι πάνωΟυτε να το σκεφτεσαι, οπως λενε και οι αλλοι. Ακομα και με κοντάρι μπορει να εχεις θεμα με μεση γιατι οι κινησεις που θα κανεις όντας αμαθητος μπορει να επηρεασουν. Λιγο να ριξεις το βαρος στη μεση αν τα χερια σου δν εχουν συνιθισει, τον ήπιαμαν μετα.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ελπίζω να ξεμπερδέψω με ένα χέρι, δεν είμαι για πολλά πολλά
Δε χρειάζεται κοντάρι πάντως, είναι χαμηλοτάβανο και με ένα τραπεζάκι φτάνεις μέχρι πάνωΧωρις κονταρι θα παρεις την μεση σου στο χερι.
Το κονταρι χρειαζεται για ομοιομορφο στρωσιμο του χρωματος απο πανω ως κατω.
Αν κοψεις το χρωμα, πρωτα στα ψηλα μετα στα χαμηλαειναι πολυ δυσκολο να μην σου κανει 'ματιση' το χρωμαρε σύ είναι πιο πολύπλοκο κι απο lyoness αυτό, thx for the tips
αυτό με τα κοψίματα δεν καταλαβα, πως πρέπει να τα κάνω για να μη φαίνονται σκιές?
έχω πάρει κοντάρι, απλά νόμιζα ότι χρειάζεται μόνο για το ταβάνι
-
Mε αυτά που διαβάζω, με κόβω για 'παλιόσκυλο' .
Και είστε και νέα παιδιά ρε γμτ. Τι μέσες κλπ τσαμπουνάτε ....3 φορές έβαψα σπίτια: γκαρσονιέρα, 3άρι και 5άρι και ποτέ με κοντάρι. Δεν με βολεύει κατ΄αρχήν.....
Σκάλα για το επάνω μερος του τοίχου, λεκάνη χρώματος στο 'πλατύσκαλο' της σκάλας και ρολό χωρίς κοντάρι.
Πάντα 2 χέρια. Μιά φορά 'έστρωσαν' τοίχοι με το 1ο χέρι, ίσως γιατί είχαν ξαναβαφτεί προ 3 ετίας. Όμως, κάποιες μικροεπιφάνειες που ήταν λερωμένες, τις πέρναγα με το ρολό πρίν αρχίσω τα κοψίματα στις άκρες και όταν άρχιζα το ρολό στις μεγάλες επιφάνειες, οι πρόσφατα βαμμένες περιοχές είχαν στεγνώσει και έστρωναν σωστά, χωρίς σκιές.
Και αν περάσεις 2 χέρια, δεν κάνει' μάτιση' το σημείο που αναγκαστικά διπλο-περνάς όταν δουλεύεις ρολό χωρίς κοντάρι. Στο 1 χέρι, ίσως, όπως και στα κοψίματα ...
Εδιτ: Ρε ντρίφτερ, τα κοψίματα γίνονται στις γωνίες με πινέλο 2μιση ιντσών και μετά πιάνουμε το ρολό για την υπόλοιπη επιφάνεια.
Καλό κουράγιο .....!!! -
Είναι που τις ταλαιπωρούμε τις μέσες με κάτι απίθανα κόλπα, γι αυτό
Τα κοψίματα προφανώς και γίνονται με πινέλο, απλά πως αποφεύγεται το σκίασμα, αυτό ρώτησα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είναι που τις ταλαιπωρούμε τις μέσες με κάτι απίθανα κόλπα, γι αυτόΤα κοψίματα προφανώς και γίνονται με πινέλο, απλά πως αποφεύγεται το σκίασμα, αυτό ρώτησα
Μη σε νοιζει για τις σκιες, την ωραπου κανεις τα απιθανα κολπα δε θα φαινονται, και μετα θα εισαι πολυ κουρασμενος για να τις δεις. Problem solved.
-
Το ρολλο φτανει μεχρι 1 εκατοστο απο την γωνια του τοιχου, οποτε το κοψιμο γινεται με το πινελο καθετο μεσα στην γωνια και το στρωνεις λιγο στις πλευρες.
Μην παρεις πινελο μεγαλυτερο απο 4-4,5 εκατοστα, θα σε κουρασει. Κοιτα στο βιντεο, αν το κανεις ετσι θα σε παραδεχτω.http://www.xrisima.gr/phtiaxto-pos-gine ... video.html
@dbekos,
Ειναι θεμα ευαισθησιας. Αν εβαφα οπως βαφεις μετα θα ημουν ταβλα για 1-2 μερες. Ενω με το κονταρι απλα πιανονται οι ωμοι λιγο. -
Aμα δεις πόσο σκατά είναι ο σοβάς, θα καταλάβεις ότι δεν έχει νόημα να φτάσω σε τέτοια επιπεδα
-
@ nikospapppas :
Όπως δείχνει στο βίντεο, έτσι δουλεύω κοψίματα στις γωνίες. Και αν πρόσεξες, ο τύπος δουλεύει πινέλο 2μισάρι, που είπα και στον ντρίφτη.
Για να μην σκαρφαλώνω τώρα για φωτό στα γύψινα, πάρε μία απο κόψιμο σε κάσωμα, χωρίς χαρτοταινίες
Είδα Αιγύπτιους μπογιατζήδες, που έβαφαν τους τοίχους σε κάθε πλευρά του δωματίου, αφήνοντας περιμετρικά, στο σοφατεπί-στα γύψινα-ακόμα και στις γωνίες των τοίχων, 3 χιλιοστά γραμμή λευκή (πιθανώς απ΄το υπόστρωμα). Εντυπωσιακότατο αποτέλεσμα.
Και δεν είχα δεί να βάζουν χαρτοταινία. Πως το κατάφερναν ........
Τιπ στο βάψιμο: Κάθε περιοχή κάθετη προς το δάπεδο, την τελειώνεις στο σοφατεπί, βάφοντας πρώτα το άνω μέρος.
Ετσι , τυχόν 'σταξίματα' απο τον επάνω στον κάτω τοίχο, τα 'παίρνει' το ρολό όταν δουλεύεις το κάτω μέρος. -
Για σενα δεν ειχα καμια αμφιβολια, εχω δει δουλεια σου που ποσταρες στο φορουμ , ο ντριφτης ειναι ασχετος ομως και αν παρει 2,5αρι πινελο μετα θα παραπονιεται για συνδρομο καρπιαιου σωληνα
Παναγιωτη, τις μπριζες-διακοπτες καλυτερα βγαλτες και τυλιξε τες με μεμβρανη για να μην τις μασκαρεις με ταινια.
-
Aχεμ, εχω κι απ αυτό, κληρονόμημα του διδακτορικού
Χωρίς χαρτοταινία ουτε καν διανοούμαι πάντως
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Για σενα δεν ειχα καμια αμφιβολια, εχω δει δουλεια σου που ποσταρες στο φορουμ , ο ντριφτης ειναι ασχετος ομως και αν παρει 2,5αρι πινελο μετα θα παραπονιεται για συνδρομο καρπιαιου σωληναΠαναγιωτη, τις μπριζες-διακοπτες καλυτερα βγαλτες και τυλιξε τες με μεμβρανη για να μην τις μασκαρεις με ταινια.
Αυτο μαλιστα, ειναι καλο τιπ.
-
Aυτό, ως ηλεκτρολόγος είναι το πρώτο που σκεφτηκα
Μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο να λασκάρεις μια βίδα και να βάλεις μια νάυλον σακούλα, παρά να κάνεις ακροβατικά με ταινίες -
Έχει να προτείνει κανείς κάποιο υλικό για αδιαβροχοποίηση πλακέτας ηλεκτρονικών το οποίο να το χύνεις επάνω της σε ημίρευστη μορφή (ας πούμε σα μέλι θα βόλευε) και να κανει μια χοντρή κρούστα πάνω από τσιπάκια, πυκνωτές, αντιστάσεις, τρανζιστορς κλπ, να μην περνάει η υγρασία? Δοκιμασα κάποια σπρέι, δεν ψάχνω κάτι τέτοιο αλλά κάποιον εύκολο τρόπο 'πάκτωσης' (ίσως με ένα τελάρο γύρω-γύρω).
-
Τι ακριβως θες να καταφερεις σαν εφαρμογη?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έχει να προτείνει κανείς κάποιο υλικό για αδιαβροχοποίηση πλακέτας ηλεκτρονικών το οποίο να το χύνεις επάνω της σε ημίρευστη μορφή (ας πούμε σα μέλι θα βόλευε) και να κανει μια χοντρή κρούστα πάνω από τσιπάκια, πυκνωτές, αντιστάσεις, τρανζιστορς κλπ, να μην περνάει η υγρασία? Δοκιμασα κάποια σπρέι, δεν ψάχνω κάτι τέτοιο αλλά κάποιον εύκολο τρόπο 'πάκτωσης' (ίσως με ένα τελάρο γύρω-γύρω).Αυτό που ψάχνεις λέγεται potting compound στα αγγλικά, δέν ξέρω πώς το λένε στα ελληνικά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι, ανάλογα αν το θέλεις για αδιαβροχοποίηση, απορρόφηση κραδασμών, στήριξη κτλ. Αδιαβροχοποίησης πάντως έχει και ο Κάυκας.
Γενικά θα βρείς ένα στεγανό κουτί διακλάδωσης (σαν αυτό) στην κατάλληλη διάσταση για να χωράει την πλακέτα σου, θα περάσεις απο τις τρύπες του κουτιού όλα τα καλώδια που θέλεις να συνδέσεις και όταν τελειώσεις θα το γεμίσεις με αυτό το υγρό, νομίζω είναι δύο συστατικών. Όταν πήξει γίνεται ένα σχετικά σφιχτό ζελέ.
Υπόψιν οτι μετά θέλει πολύ μανούρα και ειδικά χημικά για να το βγάλεις και να καθαρίσεις την πλακέτα σου.
-
Και για ακόμα καλύτερη προστασία θα βάλεις όλα τα καλώδια με τέτοιο τρόπο ωστε να βγαίνουν απο την ίδια πλευρά του κουτιού. Μετά εκεί που θα τοποθετήσεις το κουτί τα καλώδια πρέπει να είναι προς τα κάτω. Έτσι η όποια υγρασία που θα πιάνει στην επιφάνεια των καλωδίων θα φεύγει μακριά απο το κουτί.
-
@ trident1971
Aυτόνομες IR καμερούλες με GSM modules & solar panels που μπαίνουν σε διάφορα σημεία outdoor και τσεκάρουν ότι δεν παίζει καμιά φωτιά. Το χειμώνα τα ηλεκτρονικά υποφέρουν από την υγρασία και πρέπει να 'πακτωθούν' με κάποιο εύκολο και φτηνό κατα προτίμιση τρόπο, διότι τα κουτιά μέσα στα οποία μπαίνουν δεν τα προστατεύουν επαρκώς.
@ dog80
Ναι ένα τέτοιο 'ζελέ' ψάχνω... Δυστυχώς η πλακέτα δε γίνεται να μπει σε κουτί που να την προστατεύει, μόνο να 'πακτωθεί' με κάτι που να καλύπτει τα σημεία στα οποία δεν πρέπει να εισχωρήσει υγρασία.
Το να μπορεί να βγει μετά και να καθαρίσει (αν χρειαστεί ποτέ) είναι θεμιτό μεν αλλά όχι και τρομερά ψηλά στις προτεραιότητες.
Ευχαριστώ.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]