-
Γεια σας!
Έχω ένα Ford fiesta, και σε λίγο καιρό θα του κάνω τα πρώτα του γενέθλια...
Οπότε, θα πρέπει να δρομολογήσω το κλασσικό, τακτικό ετήσιο Service του.Το πρόβλημα είναι, ότι μηχανολογικά, είμαι άσχετος...
Άρα, πανεύκολη λεία...Υπάρχει τρόπος, την ημερα παραλαβής από το Εξουσιοδοτημένο,
να τσεκάρω ορισμένα πράγματα, έτσι ώστε να νιώσω και να πω : 'χαλάλι, έγινε δουλειά!!'Σας ευχαριστώ παρα πολύ.
-
Γεια σας!
Οπότε, θα πρέπει να δρομολογήσω το κλασσικό, τακτικό ετήσιο Service του.Το πρόβλημα είναι, ότι μηχανολογικά, είμαι άσχετος...
Άρα, πανεύκολη λεία...Υπάρχει τρόπος, την ημερα παραλαβής από το Εξουσιοδοτημένο,
να τσεκάρω ορισμένα πράγματα, έτσι ώστε να νιώσω και να πω : 'χαλάλι, έγινε δουλειά!!'Σας ευχαριστώ παρα πολύ.
-
Γεια σας!
-
Φοβαμαι πως οχι.Μονο αν εισαι γατος μπορεις να τους ελεγξεις.
-
Ο χρήστης anasmzak έγραψε:
Υπάρχει τρόπος, την ημερα παραλαβής από το Εξουσιοδοτημένο,
να τσεκάρω ορισμένα πράγματα, έτσι ώστε να νιώσω και να πω : 'χαλάλι, έγινε δουλειά!!'Ναι, εκείνη τη μέρα πάρε άδεια και κάτσε πάνω από το κεφάλι τους . Για να είσαι σίγουρος οτι δε θα σου κάνουν ζημιά ή να σου βουτήξουν κάποιο καινούργιο ανταλλακτικό.
-
Πήγαινε πάρε προσφορές από 2,3 αντιπροσωπείες και πες τους να σου δώσουν τιμές μόνο για τα προβλεπόμενα και τίποτα παραπάνω! τσεκάρισε ότι όλοι σου αναφέρουν τις ίδιες εργασίες όπως θα πρέπει να συμβεί και αν δεις και κάποιος σου 'φουσκώνει' εργασίες είναι ένα σημάδι. Επίσης σιγουρέψου ότι τα λάδια είναι για τα ίδια χιλιόμετρα όταν συγκρίνεις ώστε να μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Όταν αποφασίσεις και το πας με συμφωνημένη τιμή και εργασίες να τους τονίσεις ότι δεν θα κάνουν το παραμικρό αν δεν επικοινωνήσουν πρώτα μαζί σου να τους δώσεις την έγκριση τηλεφωνικά. Έτσι αν είναι να σου φουσκώσουν κάτι θα το σκεφτούν 2 φορές.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Πήγαινε πάρε προσφορές από 2,3 αντιπροσωπείες και πες τους να σου δώσουν τιμές μόνο για τα προβλεπόμενα και τίποτα παραπάνω! τσεκάρισε ότι όλοι σου αναφέρουν τις ίδιες εργασίες όπως θα πρέπει να συμβεί και αν δεις και κάποιος σου 'φουσκώνει' εργασίες είναι ένα σημάδι. **Επίσης σιγουρέψου ότι τα λάδια είναι για τα ίδια χιλιόμετρα όταν συγκρίνεις ώστε να μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. **Όταν αποφασίσεις και το πας με συμφωνημένη τιμή και εργασίες να τους τονίσεις ότι δεν θα κάνουν το παραμικρό αν δεν επικοινωνήσουν πρώτα μαζί σου να τους δώσεις την έγκριση τηλεφωνικά. Έτσι αν είναι να σου φουσκώσουν κάτι θα το σκεφτούν 2 φορές.Δεν καταλαβαίνω κάτι (το πρώτο 'γκολάκι' απειρίας μου... )
πχ. Παροχή Υπηρεσίας : Αλλαγή λαδιών (χ ευρώ)
Δηλαδή, θα μου αλλάξουν τα παλιά και θα βάλουν καινούργια λάδια.
Τα χιλιόμετρα, πού κολλάνε...?Ναι, εκείνη τη μέρα πάρε άδεια και κάτσε πάνω από το κεφάλι τους .
Για να είσαι σίγουρος οτι δε θα σου κάνουν ζημιά ή να σου βουτήξουν κάποιο καινούργιο ανταλλακτικό.Πλάκα κάνεις......
Πόση ώρα διαρκεί, κατά μέσο όρο, ένα service, ειδικά σε καινούργιο αυτοκίνητο...?
Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει ειδικός χώρος που μπαίνει το αμάξι...και δεν μπορείς, να είσαι μπάστακας από πάνω του...... -
Τα χιλιόμετρα, πού κολλάνε...?
Ο ένας μπορεί να σου πει 30e με ημισυνθετικά (τα οποία θα θέλουν αλλαγή σε 10.000 χλμ) και ο άλλος 50e αλλά να σου βάλει συνθετικά για 15-20,000 χλμ .
Πόση ώρα διαρκεί, κατά μέσο όρο, ένα service, ειδικά σε καινούργιο αυτοκίνητο...?
Δεν πιστευω να χρειαστεί πάνω από 1 ώρα . Το θέμα είναι πότε θα το ξεκινήσουν .
Δεν κάνω πλάκα , από συνάδελφο με Peugeot 307 του βούτηξαν κάτι βίδες; αποσβεστήρες κραδασμών από την εξάτμιση και μετα έκανε θόρυβο. Του ζητούσαν 100e για να το φτιάξουν , το πήγε αλλού και είδαν οτι οι συγκεκριμένες είχαν αντικατασταθεί από άλλες , απλές. Κόστος; μηδαμινό το άλλο συνεργείο δεν ήθελε καν να του πάρει χρήματα. -
Κάποιοι κατασκευαστές δίνουν πολλούς τύπους λαδιών και διαστήματα αλλαγής,Πχ μπορεί να δίνουν έναν τύπο λαδιού για αλλαγή κάθε 15,000 κμ και άλλον τύπο για 30,000 προφανώς με διαφορετική τιμή οπότε ο κάθε οδηγός επιλέγει σύμφωνα με τις ανάγκες του.
-
πχ. Παροχή Υπηρεσίας : Αλλαγή λαδιών (χ ευρώ)
Δηλαδή, θα μου αλλάξουν τα παλιά και θα βάλουν καινούργια λάδια.
Τα χιλιόμετρα, πού κολλάνε...?Στην ποιοτητα του λαδιου. Καποια λαδια χανουν τις ιδιοτητες τους πχ στα 5000χλμ , καποια στις 10000χλμ
-
Το να πάρεις μια '24τράωρη' πάντως,δεν είναι άσχημη ιδέα!!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δεν κάνω πλάκα , από συνάδελφο με Peugeot 307 του βούτηξαν κάτι βίδες; αποσβεστήρες κραδασμών από την εξάτμιση και μετα έκανε θόρυβο. Του ζητούσαν 100e για να το φτιάξουν , το πήγε αλλού και είδαν οτι οι συγκεκριμένες είχαν αντικατασταθεί από άλλες , απλές. Κόστος; μηδαμινό το άλλο συνεργείο δεν ήθελε καν να του πάρει χρήματα.Στο rover του πεθερού μου αντικατέστησαν κάποιο μεταλλικό εξάρτημα στον τροχό με πλαστικό. Πως το κατάλαβε; Όλοι οι άλλοι τροχοί είχαν μεταλλικό. Αν δεν έγινε από το εργοστάσιο, προφανώς του το έφαγαν στο service (αν και πολύ παράξενο γιατί κάθεται πάντα πάνω από το κεφάλι τους )
-
το 1ο service ειναι της πλακας... αφου αλλαξουν τα λαδια και κανα φιλτρο, το βαζουν στο διαγνωστικο και μετα καθονται και κοιτανε αν αναβουν ολες οι λαμπες, αν δουλευουν οι διακοπτες , αν δουλευει ο αναπτηρας στο τασακι κλπ κλπ... ετσι τρωνε τις εργατοωρες... οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, τσεκαρε στο βιβλιο service του αυτοκινητου τις προβλεπομενες εργασιες και παρε προσφορες... επειδη δεν κραταει πανω απο 1 με 1:30 ωρα, παρε μια 2ωρη απο τη δουλεια σου και πηγαινε να εισαι απο πανω... και ας λενε βλακειες οτι απαγορευεται και οτι ειναι για τη δικη σου ασφαλεια να μην βρισκεσαι στο χωρο του service... διαβαζοντας το θεμα με τα 'ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ' θα δεις οτι 'συνηθιζεται' πολλα μαστορια, να εχουν δικα τους απογευματινα συνεργεια, οπου χρησιμοποιουν τα ανταλλακτικα που 'βουτανε' απο τη πρωινη εργασια στο εξουσιοδοτημενο....ουτε εγω το ηξερα...!!!
-
ποτε μιν αφινεις το αυτοκινητο μονο του στο συνεργειο, παντα θα εισαι απο πανω τους κι αν σου πουν το παρα μικρο παρτο και φυγε, το αυτοκινητο ειναι δικο σου, εσυ πληρωνεις και εσυ κανεις κουμαντο
επειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο στο πρωτο σερβις μου αλλαξανε λαδια-φιλτρο και φιλτρο καμπινας, απο τοτε εχω αλλαξει αλλη μια φορα λαδια και δεν προκειτε να ξανα κανω αλλη φορα το 'προβλεπομενο ετησιο σερβις'
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ποτε μιν αφινεις το αυτοκινητο μονο του στο συνεργειο, παντα θα εισαι απο πανω τους κι αν σου πουν το παρα μικρο παρτο και φυγε, το αυτοκινητο ειναι δικο σου, εσυ πληρωνεις και εσυ κανεις κουμαντοεπειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο στο πρωτο σερβις μου αλλαξανε λαδια-φιλτρο και φιλτρο καμπινας, απο τοτε εχω αλλαξει αλλη μια φορα λαδια και δεν προκειτε να ξανα κανω αλλη φορα το 'προβλεπομενο ετησιο σερβις'
Φανταζομαι εσυ στην δουλεια σου δεν εχεις προβλημα να εχεις τον καθε ενα ,σχετικο ή ασχετο ,πανω απο το κεφαλι σου ή μεσα στα ποδια σου συνεχεια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ποτε μιν αφινεις το αυτοκινητο μονο του στο συνεργειο, παντα θα εισαι απο πανω τους κι αν σου πουν το παρα μικρο παρτο και φυγε, το αυτοκινητο ειναι δικο σου, εσυ πληρωνεις και εσυ κανεις κουμαντο
επειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο στο πρωτο σερβις μου αλλαξανε λαδια-φιλτρο και φιλτρο καμπινας, απο τοτε εχω αλλαξει αλλη μια φορα λαδια και δεν προκειτε να ξανα κανω αλλη φορα το 'προβλεπομενο ετησιο σερβις'
Φανταζομαι εσυ στην δουλεια σου δεν εχεις προβλημα να εχεις τον καθε ενα ,σχετικο ή ασχετο ,πανω απο το κεφαλι σου ή μεσα στα ποδια σου συνεχεια.
γιατι το λες αυτο... ? ο ταμιας στη τραπεζα θα πει στον πελατη ' τραβα πιο περα, γιατι δεν ξερεις απο ταμειο', ο τυλιχτης στο σουβλατζιδικο, ο περιπτερας, ο ταμιας στο σουπερ μαρκετ, ο ελαιοχρωμιστης, ο οικοδομος...??
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
γιατι το λες αυτο... ? ο ταμιας στη τραπεζα θα πει στον πελατη ' τραβα πιο περα, γιατι δεν ξερεις απο ταμειο', ο τυλιχτης στο σουβλατζιδικο, ο περιπτερας, ο ταμιας στο σουπερ μαρκετ, ο ελαιοχρωμιστης, ο οικοδομος...??
Ο ταμίας δεν τον έχει να του κάνει υποδείξεις για τον τρόπο που μετράει τα χρήματα, ο τυλιχτής για το πως τυλιγει τους γύρους-σουβλακια κτλ, ο ελαιοχρωματιστης να του δειχνει πως θα βαψει κτλ....
Αν δεν του εχεις εμπιστοσυνη η δεν σου αρεσει η υπηρεσια που παρεχει δεν πας... Τόσο απλά.
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Ο ταμίας δεν τον έχει να του κάνει υποδείξεις για τον τρόπο που μετράει τα χρήματα, ο τυλιχτής για το πως τυλιγει τους γύρους-σουβλακια κτλ, ο ελαιοχρωματιστης να του δειχνει πως θα βαψει κτλ....
Αν δεν του εχεις εμπιστοσυνη η δεν σου αρεσει η υπηρεσια που παρεχει δεν πας... Τόσο απλά.
καλα σοβαρα μιλας....??? δεν κοιτας τι βαζει στο σουβλακι οταν εισαι μπροστα...?? αν κανει λαθος δεν θα επεμβεις??? αν δεν σου βαφει σωστα το σπιτι δεν θα μιλησεις...??? δεν θα του πεις ΠΩΣ να τυλιξει,να βαψει κλπ, αλλα θα ελεγχεις αν γινεται αυτο που εχεις ζητησει.
και ποιος ειπε οτι θα κανει υποδειξεις στον μηχανικο? ο καθενας απο εμας να ελεγχει θελει οτι γινονται αυτα που πρεπει...
εχουμε κανει των μηχανικο αυτοκινητων θεο και δεν θα πρεπει να μιλαμε κιολας...οταν προκειται για την περιουσια μου θα ελεγχω οσο θελω.... αν δεν αρεσει αυτο στους μηχανικαρες να το λενε να πηγαινουμε αλλου.
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
καλα σοβαρα μιλας....??? δεν κοιτας τι βαζει στο σουβλακι οταν εισαι μπροστα...?? αν κανει λαθος δεν θα επεμβεις??? αν δεν σου βαφει σωστα το σπιτι δεν θα μιλησεις...??? δεν θα του πεις ΠΩΣ να τυλιξει,να βαψει κλπ, αλλα θα ελεγχεις αν γινεται αυτο που εχεις ζητησει.
και ποιος ειπε οτι θα κανει υποδειξεις στον μηχανικο? ο καθενας απο εμας να ελεγχει θελει οτι γινονται αυτα που πρεπει...
εχουμε κανει των μηχανικο αυτοκινητων θεο και δεν θα πρεπει να μιλαμε κιολας...οταν προκειται για την περιουσια μου θα ελεγχω οσο θελω.... αν δεν αρεσει αυτο στους μηχανικαρες να το λενε να πηγαινουμε αλλου.
Είσαι σε απόσταση και όχι από πάνω του. Αυτή είναι η διαφορά. Δεν σου είπε κανείς ότι δεν θα μιλήσεις ή ότι θα λάβεις κάτι λιγότερο από το προβλεπόμενο.
Εσύ στη δουλειά σου (όποια και να είναι αυτή ), θα σου άρεσε να έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου να σου μιλάει και να σε εμποδίζει στις κινήσεις σου;
-
To τοπικο εχει ξεκινησει απο εναν ανθρωπο που λεει οτι δεν εχει σχεση με μηχανολογικα. Αρα αυτα που λετε ειναι βερεσε, εφοσον δεν το εχει ο ανθρωπος για να ξερει τι κανει ο μηχανικος, ποσο μαλλον να τον ελεγξει αν το κανει και σωστα.
Επισης οταν καθεσαι πανω απο το κεφαλι καποιου, λιγοι συγκεντρωνονται για να κανουν τη δουλεια τους οπως πρεπει. Δεν ειναι δυστυχως το να καθεσαι μεσα στο συνεργειο πανακεια.
Ετήσιο Service σε Εξουσιοδοτημένο...