-
Όλες οι περιοχές, έχουν τον λόγο που αγοράζονται. Κάθε φορά δεν είναι ο οικονομικός παράγοντας.
Η βουλιαγμένη και η βούλα στης περιοχές φιλέτα, έχει κορεστεί.
Έτσι τα απωθημένα ψωνίζουν γειτνιάσεις με φιλέτα, που αγοραστικά έχουν μόνον το εγκεφαλικό πρόβλημα του αγοραστή.
Προσωπικά η θάλασσα είναι η αγάπη μου, μα λέγοντας θάλασσα εννοώ, επάνω στο χειμέριο κύμα. Έτσι είναι το εξοχικό μου!. η βεράντα μου, και κατεβαίνεις τα σκαλιά της μέσα στην θάλασσα.
Εάν λιπών δεν θέλεις, την ξεραΐλα των πέριξ λόφων, ψάχνεις σε άλλες περιοχές.
Τον Αγ. Στέφανο το μνημόνευσα ενδεικτικά. Και σίγουρα στους λόφους του, υπάρχουν απίθανες μεζονέτες. Λόγο δόμησης και σχετικής κλίσης, δεν κινδυνεύεις να σου ξεπεταχτεί πολυκατοικία, και να θαυμάζεις της απλωμένες κιλότες της χοντρής κυρίας!.
Γύρο σου έχεις δάσος πυκνό και μεγάλο, και από το σαλόνι σου, βλέπεις την λίμνη του Μαραθώνα, και στο βάθος την θάλασσα, την Πάρνηθα κλπ.
Κότες δεν υπάρχουν, κατσίκες μόνον στο βουνό!!!!!!........
Βεβαία ο Αγ. Στέφανος είναι ολόκληρη πολιτεία, όπου υπάρχει και το παλιό χωρίο. Μα αυτό είναι κορεσμένο. Έτσι μόνον ανηφορίζοντας ή κατηφορίζοντας υπάρχει κατασκευαστικό ενδιαφέρον, που παραδόξως δεν έχει αδρανήσει.
Έχει μια τεράστια αγορά στον κεντρικό δρόμο, με καλές τιμές όχι βουλιαγμένης. Και από Αθήνα έχεις μια ευθεία εθνική οδό 20+ χιλιόμετρα, χωρίς διόδια.
Έτσι περίπου, υπάρχουν πολλές πολιτείες δεξιά και αριστερά από την εθνική μετά τον κόμβο της Κηφισιάς. Μα αναπτύσσετε και η σταματά και ο Διόνυσος και η δροσιά. Αναπτύσσονται και χαμηλού ύψους συγκροτήματα με δική τους οριοθέτηση.
Και όλα αυτά είναι τυχαία?.
Κρίνουμε και συγκρίνετε, χωρίς να έχετε περάσει, με μόνων μια «λογοτεχνική» εγγραφή?.Όσο για αυτό, «Αλλά είπαμε, internet είναι, ποιός με ξέρει-ποιός με είδε.....» δεν με αγγίζει, διότι μόνων καρφίτσα, δεν έχω βάλει στον Google.
Α. -
Αυτό έγραψα…….
Αυτό ονομάζετε πολιτική αναλγησία. Δεν το εκμεταλλεύομαι, είτε είναι υλικά ανοικοδόμησης στο οικόπεδο, είτε είναι στημένα το ένα επάνω στο άλλο!. Δεν υπάρχουν τα στοιχεία μιας αποπεράτωσης. Δεν παίρνει νερό και ρεύμα, που οριοθετούν την έννοια της κατοικίας. Έχει πληρώσει οικοδομικά μεροκάματα, που ακόμα ανήκουν σε μη αποσβησμένο κεφάλαιο. Χρεώνουν και την πρόθεση του κέρδους?. Κατά συνέπιε πρέπει να φορολογηθούν και τα όνειρα…..
Από την άλλη η λίστα Λαγκαρτ, και τόσοι πολλοί διαπιστωμένοι φοροφυγάδες διαφεύγουν.
Χαρά μου ότι κάτι άρχισε να κουνιέται, αρκεί να γίνει γρήγορα, προτού πεθάνουμε…..Και εδώ διατύπωσα ελπίδες….. δεν δάγκωνα την γλώσσα μου…..
Οπότε διάβασα κατά την ασφαλιστική μου ενημέρωση αυτό: «Η ασφάλιση των αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική ακόμα και αν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες. Προβλέπεται μάλιστα ότι θα ξεκινήσουν άμεσα ηλεκτρονικές διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και να αποσταλούν σε όσους κατόχους τους ειδοποιητήρια συμμόρφωσης εντός 8 ημερών.»
Έτσι κάθε ελπίδα για απαλλαγή χαρατσιών στα ‘κενά’, πήγαν στον αέρα….
Α. -
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231237795
Λες και εκει ειναι το προβλημα που δεν αγοροπουλιεται τιποτα
-
Ολοι έχουμε δει ότι όταν η κυβέρνηση σκέφτεται... μείωση φόρων, της τη βγαίνει η τρόικα και δεν γίνεται τίποτα...
Το νεο είναι αυτό :http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/sxedio_gia_ypoxrewtikh_asfalish_akinhtwn.2149769.html
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231237795Λες και εκει ειναι το προβλημα που δεν αγοροπουλιεται τιποτα
Είναι και εκεί!.
Ένας που έχει και κατέχει, στέκετε πάντα στον βατήρα της εκκίνησης με ετοιμότητα. Περιμένει την πιστολιά της κάποιας φορολογικής προσαρμογής - μύωσης, για να πεταχτεί. Αμέσως μετά ξυπνάνε οι «πονηροί», και ανεβάζουν…… ο αγώνας τελείωσε!.
Ο έχων, ξανά κέρδισε, και έχει περισσότερα!.
Ο «πονηρός» πάει πακέτο με τον αργό βλάκα…..
Ο έχων βολιδοσκοπεί, προσυζητάει, και ενεργεί άμεσα. Άλλωστε είπαμε το 3%!. Σήμερα, τα μαθαίνει…… χτες!.
Α. -
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Ολοι έχουμε δει ότι όταν η κυβέρνηση σκέφτεται... μείωση φόρων, της τη βγαίνει η τρόικα και δεν γίνεται τίποτα...Το νεο είναι αυτό :http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/sxedio_gia_ypoxrewtikh_asfalish_akinhtwn.2149769.html
- την 'αναπροσαρμογη' των αντικ. αξιων.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ολοι έχουμε δει ότι όταν η κυβέρνηση σκέφτεται... μείωση φόρων, της τη βγαίνει η τρόικα και δεν γίνεται τίποτα...
Το νεο είναι αυτό :http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/sxedio_gia_ypoxrewtikh_asfalish_akinhtwn.2149769.html
- την 'αναπροσαρμογη' των αντικ. αξιων.
Που ακόμα είναι μέσα στα παραμύθια των ΓΜΜΕ
Α. -
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Ολοι έχουμε δει ότι όταν η κυβέρνηση σκέφτεται... μείωση φόρων, της τη βγαίνει η τρόικα και δεν γίνεται τίποτα...Το νεο είναι αυτό :http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/sxedio_gia_ypoxrewtikh_asfalish_akinhtwn.2149769.html
Και εδώ πρέπει να ξυπνήσουμε!!!!!..... και να μην αερολογούμε!.
Το ΔΝΤ ζητά τα δεδουλευμένα του, αυτά που μας δάνεισε!.
Οι κυβερνόντες παίρνουν της αποφάσεις. Αμαθείς και άσχετοι, και παλιότερα παραβατικοί, 09 και έως 11, μας έχωσαν βαθιά….
Τώρα δείχνουν να ξυπνάμε εθνικά. Η γρηγοράδα είναι το κλειδί, οψόμεθα!.
Α. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τις κατσίκες, τα πρόβατα...
Μαγικές εικόνες που κανένας έγκλειστος σε διαμέρισμα δεν θα ζήσει! Ο koutsan, δεν ξέρει τι χάνει!
Βουλιώτισσα*εξαίρεση η Άνω Γλυφάδα-τερψιθέα- Αγ. Τρύφωνας που σαν περιοχή είναι λίγο χειρότερη από το Χολαργό και κοστολογείται αδρά λόγω συνωνυμίας.
...μπράβο πέραση ο Τρύφωνας!
-
Aλλη μιά μεγάλη επιτυχία του τραπεζικού συστήματος και αυτών που θεωρούν τα ακίνητα κακή επένδυση .
http://www.capital.gr/News.asp?id=1750931
Σημαντικές ζημιές, δηλαδή το 100% του κεφαλαίου τους, εμφανίζονται να έχουν υποστεί Έλληνες ομολογιούχοι της ολλανδικής τράπεζας SNS Reaal η οποία κρατικοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου σε μια υπόθεση με πολλές προεκτάσεις για την Ελλάδα.
Το θέμα φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι Νew York Times, σύμφωνα με τους οποίους μάλιστα τα επίμαχα ομόλογα «διατέθηκαν στην Ελλάδα από την HSBC σε ένα ευρύ κοινό ιδιωτών επενδυτών που περιλαμβάνει από ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και καθηγητές πανεπιστημίου έως στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών».
Οι ζημίες προήλθαν από την απόφαση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών -και πλέον νέου επικεφαλής του Eurogroup- Jeroen Dijsselbloem, να διαγραφούν οι υποχρεώσεις της τράπεζας έναντι των μη εξασφαλισμένων ομολογιούχων (junior bondholders).
Ποιοι ζημιώνονται
Η συνολική αξία των εν λόγω ομολόγων που εμφανίστηκαν ως ελκυστικά στους Έλληνες και, βέβαια, τους Ολλανδούς και άλλους διεθνείς επενδυτές που τοποθετήθηκαν εξαιτίας του κουπονιού της τάξης του 6% που έφεραν, ανέρχεται στα 1,8 δισ. ευρώ.
Το σύνολο του ομολογιακού αυτού χρέους της ολλανδικής κρατικής πλέον τράπεζας διαγράφηκε στα πλαίσια της -άνευ προηγουμένου στην πενταετή ιστορία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, όπως σημειώνουν οι NYΤ- στρατηγικής που εφάρμοσε για την διάσωσή της, ο μόλις δύο μήνες στη θέση του 46χρονος υπουργός οικονομικών, Jeroen Dijsselbloem.
Το ρίσκο
Η SNS Reaal κατέρρευσε υπό το βάρος προβληματικών χρηματοδοτήσεων στο επαγγελτικό real estate της χώρας. Η Ολλανδία, παρά το πολύ καλύτερο έναντι πολλών χωρών της ευρωζώνης δημοσιονομικό και αναπτυξιακό προφίλ της, αντιμετωπίζει θέμα με την αγορά ακινήτων και ειδικότερα κλάδους όπως των γραφείων, όπου το 14% της διαθέσιμης επιφανείας παραμένει αμίσθωτο.
Είναι οι ζημίες από τις χρηματοδοτήσεις αυτές που την οδήγησαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης και έφεραν την κρατικοποίηση της 1η Φεβρουαρίου. Όμως, σύμφωνα πάντα με τους New York Times, πολλοί μικροεπενδυτές που επέλεξαν να τοποθετηθούν σε αυτά τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα δεν αντιληφθήκαν τους κινδύνους.
Οι Έλληνες ομολογιούχοι
Ειδικά για την ελληνική περίπτωση -όπου παράγοντες της αγοράς οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τέτοια στοιχεία εκτιμούν ότι μπορεί να αφορά κεφάλαια που κυμαίνονται μεταξύ 3 και 5 εκατομμυρίων ευρώ- η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει μάλιστα, ότι κάποιοι επενδυτές ενδέχεται να στραφούν δικαστικά, με αγωγές, εναντίον της ελληνικής μονάδας της HSBC η οποία και διέθεσε τα συγκεκριμένα τραπεζικά ομόλογα στο ευρύ κοινό. Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα το εάν άλλες τράπεζες διέθεσαν στην Ελλάδα ομόλογα της SNS Reaal.
Τι απαντά η HSBC Ελλάδος
Το Capital.gr επικοινώνησε με την HSBC Ελλάδος προκειμένου να εξακριβώσει περεταίρω τις λεπτομέρειες της όλης υπόθεσης. Η τράπεζα δήλωσε όμως πως «η HSBC δεν σχολιάζει θέματα πελατών της» ενώ αναφορικά με του ισχυρισμούς που αναφέρονται στο δημοσίευμα των NYT σύμφωνα με τους οποίους τα εν λόγω ομόλογα παρουσιάσθηκαν ως «ασφαλή» τονίζει πως «η HSBC διαθέτει ομόλογα τα οποία αγοράζονται κατ’ εντολή του πελάτη».
Νέα ευρωπαϊκή στρατηγική;
Αυτό που είναι σαφές είναι πως ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, ο καθ’ ύλη δηλαδή πλέον αρμόδιος της Ε.Ε. για τις διασώσεις των υπερχρεωμένων χωρών και τραπεζών, εμφανίζεται αναφανδόν υπέρμαχος της στρατηγικής που εμπλέκει στις τραπεζικές διασώσεις τους μικρομετόχους και τους μικρο-ομολογιούχους, (τουλάχιστον αυτούς με χρεόγραφα μειωμένης ή ανύπαρκτης εξασφάλισης αφού στην εν λόγω περίπτωση δεν διέγραψε και τις υποχρεώσεις προς τους senior bondholders).
Κάτι που ενδέχεται, όπως αναφέρουν οικονομικοί παρατηρητές, να γίνεται ολοένα και συχνότερα πλέον και αφορά σε μεγάλο βαθμό τους κατόχους επιχειρηματικών ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης.
«Bail in»
Πρόκειται για την ολοένα και ποιο γνωστή πλέον συζήτηση περί «bail in» σε αντιδιαστολή με τη γνωστή έκφραση «bail out» με τη διαφορά μεταξύ των δύο όρων να εντοπίζεται, στην πρώτη περίπτωση, στην επιβάρυνση των επενδυτών και των καταθετών έναντι της επιβάρυνσης του δημοσίου προϋπολογισμού και κατ’ επέκταση των φορολογουμένων, στη δεύτερη.
Αρα όπως μας λένε προσέχετε που βάζεται τα χρήματα σας , αφού πέραν του ποσού των 100.000 που είναι τοποθετημένα σε ταμιευτήριο η απλή προθεσμιακή κατάθεση , στα υπόλοιπα ο κίνδυνος του 'άντε γειά' , είναι πιθανότατος .
-
Πολλα απο τα δανεια ακινητων που εχουν δοθει αλογιστα τωρα παρουσιαζουν προβλημα και οποτε λογικο ειναι μια τραπεζα με τετοιο χαρτοφυλακιο να παει για φουντο. Σε αυτο το περιβαλλον λογικο ειναι οι μετοχοι της τραπεζας να χασουν τα λεφτα τους και οι επομενοι στην σειρα (subordinated bondholders) να τα χασουν επισης. Δυστυχως αυτο θα το βλεπουμε για αρκετα χρονια ακομα.
Επισης ειναι απιστευτη βλακεια για καποιον μεσο Ελληνα να επενδυει τις οικονομιες του σε subordinated bonds ξενης τραπεζας με χαρτοφυλακιο ακινητων ειδικα αλλα και καθε ξενης τραπεζας. Αλλη βλακεια ειναι να βαζεις τις καταθεσεις στην Κυπρο για να τις σωσεις απο την Ελλαδα απο την στιγμη που οι δυο χωρες ειναι τοσο συνδεδεμενες.
-
Στην Κύπρο πλέον από σήμερα έχουμε ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ που φτάνει το 10 % .
Αναμένουμε αν θα το φάνε και στα εδώ υποκαταστήματα τους .Πλέον το νέο σύστημα γιά τις τραπεζικές ζημιές , είναι να πληρώνουν οι κάτοχοι ομολόγων και άλλων προιόντων , οι μέτοχοι και οι καταθέτες και τελευταίοι οι φορολογούμενοι .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στην Κύπρο πλέον από σήμερα έχουμε ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ που φτάνει το 10 % .
Αναμένουμε αν θα το φάνε και στα εδώ υποκαταστήματα τους .Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν τα ανωτέρω μέτρα και ότι αυτές οι θυγατρικές θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό.
http://www.inews.gr/3/kypros-efapax-eis ... heseis.htm
Προς το παρόν φαίνεται ότι δεν ισχύει για τη χώρα μας. -
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα . Οι τράπεζες είναι κυπριακές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα .
Αλλά τα λεφτά που έστειλαν οι Ελληνες στην Κύπρο , λογικά κουρεύονται . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα . Οι τράπεζες είναι κυπριακές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα .
Αλλά τα λεφτά που έστειλαν οι Ελληνες στην Κύπρο , λογικά κουρεύονται .Θα ισχύει δε για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κυπρίους όσο και σε ξένους καταθέτες
http://www.inews.gr/3/kypros-efapax-eis ... heseis.htm?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
?
Είναι για όσους 'περίμεναν'.
-
Σωστά έγραψα λοιπόν, 5 σελίδες πρίν:
Αντε να μαζεύουμε και τα τελευταία λεφτουδάκια που έχουμε απ΄την τράπεζα, πρίν τα βάλουμε ρεφενέ στα ελλείμματα που δημιούργησαν πολλοί 'έμποροι' και 'τραπεζίτες' ...
-
To 'σωστό' που είναι;
-
Επειδή μάλλον κάτι υπονοείς: Πιέστα μπύρες, φάτα στις πο@τ@..ς, τράβα κανα 3μηνο ταξίδι, αλλά μην τα κεράσεις στους φεσαδόρους.
Αν έχεις πάααααρα πολλά, ... τότε δεν έχεις ανάγκη, κέρασε κι εσύ κάτι. Για το καλό του 'έθνους' βρέ αδερδφέ ! -
Ακριβώς . Καθόλου οφ τόπικ δεν είναι . Πιό ον τόπικ δεν γίνεται . Το θέμα εδώ λέει ότι τα ακίνητα είναι ασύμφορη επένδυση και ότι οι άλλες είναι συμφέρουσες .
Και βέβαια με μείωση των αξιών 30-50 % και βαρύτατη φορολόγηση , τα ακίνητα έγιναν ασύμφορη επένδυση , αλλά στις άλλες μορφές επένδυσης είχαμε ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του κεφαλαίου .
Εκτός αν κάποιος έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σε χαμηλής απόδοσης καταθέσεις ταμιευτηρίου σε ελληνικές τράπεζες .Αλλά αν σκεφτούμε πόσα δισ πήγαν πέρσι στην Κύπρο , με χαμηλό επιτόκιο και τώρα κουρεύονται , τότε απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε περίοδο κρίσης όλοι χάνουν , αλλά πάλι τα ακίνητα χάνουν τα λιγότερα .
Γιατί ένας που δεν πιέζεται σήμερα , μπορεί αν αγόρασε το 2005 που ξεκίνησε το θέμα αυτό να έχει σήμερα χάσει ποσοστό της αξίας του ακινήτου του , αλλά αν αγόρασε από το 2002 και πριν , είναι ακόμα στο θετικό πρόσημο η αξία του ακινήτου του , ενώ αν πάμε παλιότερα , υπάρχουν ακόμα μεγάλες υπεραξίες .Εχω μιλήσει και παλιότερα ότι η επένδυση στο ακίνητο , είναι μακροχρόνια επένδυση . Τουλάχιστον 20 χρόνων .
Ακόμα όμως και στην καταστροφή είναι κερδισμένο . Τώρα αν κάποιοι δανείστηκαν άφρονα το 120 % της αξίας της αγοράς τους και αν κάποιες άφρονες τράπεζες , τους δάνεισαν , αυτοί ας αναλάβουν τις ευθύνες τους . Και οι δύο βέβαια .Διάφοροι τραπεζικοί , έλεγαν δεν φταίμε εμείς που δανείζαμε , εμείς να πουλήσουμε θέλαμε . Ετσι είναι το σύστημα .
Τώρα με τις συνενώσεις των τραπεζών , πολλοί από αυτούς , σχεδόν το 20-25 % κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του . Τώρα βέβαια το σύστημα γυρίζει εναντίον τους .Αυτή η χώρα , αυτός ο λαός στερείται καταναλωτικής συνείδησης . Είτε αγοράζει τα πάντα , είτε τίποτα . Κινείται σαν αγέλη .
Αγόραζε τα πάντα στα σπίτια το 2005-6 .
Δεν αγόραζε τότε τα 'ενεργειακά' τζάκια μηδενικής πιστοποίησης και αξιοπιστίας που κόστιζαν 700-1000 € .
Τα αγόρασε μαζικά πριν 4-10 μήνες σε τιμές από 1500-3500 € κάνοντας μάγκες διάφορα λαμόγια .Και ήρθε ένας ήπιος χειμώνας και ο καιρός τους βγάζει κοροιδευτικά την γλώσσα .
Ελάχιστοι έκαναν έναν στοιχειώδη υπολογισμό , ώστε να δούν πόσο πλήρωναν και τι όφελος θα είχαν .
Η πόσο καλύτερο θα ήταν , αν έκαναν πρώτα εξωτερική η εσωτερική θερμομόνωση και άλλαζαν τα κουφώματα με καινούργια , όχι κατ' ανάγκη θερμομονωτικά , μιά και η διαφορά μόνωσης στο σύνολο της όψης , δεν είναι μεγάλη ανάμεσα στα απλά και στα θερμομονωτικά και μείωναν έτσι τις θερμικές τους απώλειες .Κλασσικά ο πανικός ήταν ο μοναδικός σύμβουλος τους .
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!