-
Ernani δεν διαφωνώ ότι ήταν φάουλ το σχόλιο του ΑΣΟΕΕ ΠΟΤΕ! αλλά δεν ήταν ο μόνος που έσπευσε να χέσει στον τάφο των νεκρών.
Αγαπημένη συνήθεια από το 2008...
-
Τι κακο ειπε ο Τζημερος;
-
Δεν ειρωνεύεσαι ένα νεκρό.
Όπως επίσης και δεν πας να χρησιμοποιήσεις το θάνατο του για να πουλήσεις την πραμάτεια σου.Σε αμφότερες τις περιπτώσεις χέζεις στον τάφο του.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πρέπει να ξαναρχίσουν να διδάσκονται βασικά πράγματα στα σχολεία.Τι να σου μάθει και το σχολείο, όταν κάποια πράγματα είναι έξω από την καθημερινότητα του ανθρώπου που είχε ξεφύγει από το μαγκάλι και τη φωτιά και έρχεται η ώρα να γυρίσει σε αυτά είναι λογικό να είναι απροετοίμαστος...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Πρέπει να ξαναρχίσουν να διδάσκονται βασικά πράγματα στα σχολεία.
Τι να σου μάθει και το σχολείο, όταν κάποια πράγματα είναι έξω από την καθημερινότητα του ανθρώπου που είχε ξεφύγει από το μαγκάλι και τη φωτιά και έρχεται η ώρα να γυρίσει σε αυτά είναι λογικό να είναι απροετοίμαστος...
Εγώ, πάντως, έμαθα ότι* 'το μαγκάλι το βγάζουμε έξω όταν πάμε για ύπνο, γιατί μπορεί να πεθάνουμε*', από την παντελώς αγράμματη μακαρίτισσα γιαγιά μου!.. τώρα ακούω ότι πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία και στα ΑΕΙ... ήμαρτον!..
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν ειρωνεύεσαι ένα νεκρό.
Όπως επίσης και δεν πας να χρησιμοποιήσεις το θάνατο του για να πουλήσεις την πραμάτεια σου.Σε αμφότερες τις περιπτώσεις χέζεις στον τάφο του.
Αγνός δαρβινισμός η περίπτωση των φοιτητών. Δεν μπορείς να προστατεύσεις τον ηλίθιο απο τον εαυτό του.
Τουλάχιστον πήγαν χορτάτοι απο τα κοψίδια.
-
νομίζω φίλε j marr είναι ασέβεια προς 2 νεκρούς ,2 νέα παιδιά , να χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις..
μπορεί να έκαναν μαλακία , μπορεί μπορεί.. όμως εντάξει ,ακόμα τα παιδιά δεν τα έχουν κηδέψει και ο καθένας από εμάς πετάει την π@π@ρι@ του.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
νομίζω φίλε j marr είναι ασέβεια προς 2 νεκρούς ,2 νέα παιδιά , να χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις..
μπορεί να έκαναν μαλακία , μπορεί μπορεί.. όμως εντάξει ,ακόμα τα παιδιά δεν τα έχουν κηδέψει και ο καθένας από εμάς πετάει την π@π@ρι@ του..Καμία ασέβεια. Έκαναν μαλακία, πεθάνανε. Απλή καταγραφή των γεγονότων.
Κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν καρφωθεί με κανα παπί χωρίς κράνος κλπ κλπ.
Τώρα επειδή κάθε συγκαμένος προσπαθεί να 'την πεί' και καλά στο Τζήμερο επειδή διαφωνεί πολιτικά είναι άλλη ιστορία και δείχνει το επίπεδο κάθε αριστεροειδούς πιθήκου.
-
Εγω το συγκεκριμενο για το μαγκαλι ,το εμαθα στο σχολειο.
Και ΝΑΙ,ορισμενα πραματα πρεπει να διδασκονται στα σχολεια.
Για το μαγκαλι,για το ρευμα,για το κολυμπι φαγωμενος,για το φιλι της ζωης κ.α. -
το φιλί της ζωής φίλε Χρήστο δεν ισχύει πλέον???
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
´Εχω μιά ερώτηση σχετικά με την καταδικαστική απόφαση Παπαγεωργόπουλου. Για 2-3 μέρες τώρα ακούω τα πάντα γύρω από την υπόθεση εκτός από κάτι πολύ βασικό. Δεν άκουσα από κανέναν να αναφερθει στο ποιά ήταν τα στοιχεία που εμπλέκουν τον ίδιο τον Παπαγεωργόπουλο. Μιλάνε όλοι για το τί είπε στο δικαστήριο ο ταμίας για το που πήγαιναν τα λεφτά. Τι άλλα στοιχεία υπάρχουν που δείχνουν τον Παπαγεωργόπουλο; Συγνώμη εάν έχει ξανά συζητηθεί και δεν το πήρα χαμπάρι.
Κανεις εδω μεσα δεν εχει διαβασει την δικογραφια προφανως
Παντως και οι μαρτυριες αρκουν για να καταδικαστει καποιοςΤελος, οταν καποιος θελει να διοικει ενα δημο και να διαχειριζεται δημοσιο χρημα,οφειλει να... το κανει, αντι να παριστανει τον κωφάλαλο,το εγω δεν ειδα τιποτα-δεν ακουσα τιποτα ειναι επιχειρημα για παιδακια δημοτικου.Και η βλακεια θα επρεπε να τιμωρειται σε αυτες τις περιπτωσεις (αν δηλαδη δεχτουμε και καλα οτι δεν υπηρχε δολος).
Δεν διαφωνώ. Στην περίπτωση αυτή όμως, που δεν υπάρχουν στοιχεία που βαρύνουν τον δήμαρχο (αν πράγματι δεν υπάρχουν- όπως είπες δεν έχουμε δει τη δικογραφία) το δικαστήριο θα έβαζε το δήμαρχο μέσα για Χ χρόνια για έλλειψη επιτήρησης των οικονομικών του δήμου κλπ, όχι ισόβια , όσο δηλαδή και στον ταμία ο οποίος έχει ομολογήσει. Επίσης θα είχε επιβληθεί ποινή και στον διευθυντή οικονομικών του δήμου και σε άλλα πρόσωπα, και δεν θα είχαν απαλλαγεί απο τις κατηγορίες. Το ερώτημα μου δηλαδή είναι στο που στηρίζεται η απόφαση του προέδρου οτι οι τρεις έστησαν εταιρεία υπεξερέσεων; Αν είναι στη μαρτυρία του ταμία δεν είναι αρκετή για πολλούς λόγους (αναξιοπιστία του μάρτυρα αφού είναι ομολογουμένως ο κλέφτης και προσπαθεί να εμπλέξει και άλλους να σώσει το τομάρι του ενδεχομένως). Φαντάζομαι πως υπάρχουν στοιχεία, αλλιώς η υπόθεση πάσχει και το δευτεροβάθμιο θα αντιστρέψει ή μειώσει την ποινή πολυ εύκολα.
Στο 5μελές εννοείς γιατί το Εφετείο, του 3μελούς συμπεριλαβανομένου, είναι δεύτερος βαθμός. Εγώ πιστεύω πως τον παγιδεύσανε τον άνθρωπο Δεν είχε ιδέα Eπίσης οι δικαστές θα είχαν προσωπικά μαζί του
Εγώ προσπαθώ να σχηματίσω γνώμη αλλά αδυνατώ, ειδικά με τέτοια ειρωνικά σχόλια. Οι δικαστές μπορεί να μην είχαν προσωπικά μαζί του αλλά για μένα ο πρόεδρος έπρεπε να μας ανακοινώσει στο λόγο του ποια τα στοιχεία που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, εστω επιγραμματικα. Οχι μόνο να μας ανακοινώσει το αποτέλεσμα. Να το αιτιολογησει. Ο κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του. Πως αποδείχθηκε στο δικαστήριο;
Για το αν έχει ευθύνες ως δήμαρχος αυτο είναι άλλο. Σίγουρα έχει, και ας μην τσεπωσε ποτέ ούτε ευρώ. Εχουν όμως και καμία 10αρια άλλοι στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Τα λέω αυτά γιατι βρίσκομαι σε παρόμοιο περιβάλλον εργασίας. Εργάζομαι σε τμήμα εσωτερικών ελέγχων μεγάλης εταιρείας στις ΗΠΑ. Για να βάζαμε μέσα τον πρόεδρο της εταιρείας για παρόμοιο σκάνδαλο είμαι σίγουρος πως θα κατηγορούσαμε τουλάχιστον αρκετούς άλλους. Πχ, ποιος είναι ο προϊστάμενος του ταμία; Ο προϊστάμενος του προϊσταμένου; Ποιος είναι ο διευθυντής ελέγχου ; Εκαναν έλεγχο και τα βρήκαν όλα καλα; Γιατι χρησιμοποίησαν τα νούμερα που τους έδωσαν στους ισολογισμούς και δεν έκαναν εξ αρχής καινούργιο έλεγχο; Μήπως το πρόβλημα είδαν οτι ο ταμίας τσίμπαγε απο τα μετρητά κάθε μέρα; Ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες στο ταμείακό σύστημα; Με σοβαρό έλεγχο βρίσκονται όλα.
-
Με την υπόθεση έχεις ασχοληθεί καθόλου ή κουβέντα να γίνεται; Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν αποδείχθηκε η ενοχή; Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν αιτιολογήθηκε η απόφαση; ΒΤW δεν πήγε μόνος του φυλακή...
-
Έχουν πέράσει πάνω απ 30 χρόνια από τότε αλλά το θυμάμαι πολύ καθαρά από το Δημοτικο ότι από το μαγκαλι πεθαίνεις. ..
Κρίμα ότι και να πεις, δεν καταπίνεται όμως για τους ανθρωπους τους είναι χαμός δίχως λόγο -
@Aris G
Για να μην παιδεύεσαι, ο πρόεδρος δεν μιλάει προς τους πολίτες. Ο πρόεδρος μιλάει εντός του δικαστηρίου, τα μέσα(ΜΜΕ) ακούν και σου μεταφέρουν αυτά που θέλουν να σου μεταφέρουν. Το πρόβλημά σου επομένως είναι με τα μέσα.
Ειλικρινά δε βρίσκω το λόγο να γράφεις σενάρια όταν κανένας εδώ μέσα δεν ξέρει λεπτομέρειες επί του θέματος.Σημείωση: Άδικος κόπος να συγκρίνεις μια εταιρία του εξωτερικού με το οικονομικό τμήμα ενός δήμου. Και μόνο που τα βάζεις αυτά τα δύο στην ίδια πρόταση θέτεις σε κίνδυνο την ψυχική σου υγεία. Το πώς θα έπρεπε να δουλεύει ο δήμος απέχει παρασάγγας από το πώς δούλευε στην πραγματικότητα το όλο οικοδόμημα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στο 5μελές εννοείς γιατί το Εφετείο, του 3μελούς συμπεριλαβανομένου, είναι δεύτερος βαθμός. Εγώ πιστεύω πως τον παγιδεύσανε τον άνθρωπο Δεν είχε ιδέα Eπίσης οι δικαστές θα είχαν προσωπικά μαζί τουΤο τελευταίο (με δεν) σκέπτεται κάθε λογικός άνθρωπος. Και ότι όσα στοιχεία ξέρουν αναλυτικά (εμείς μαθαίνουμε επιλεκτικά) 'έδεσαν' μιά δίκαιη καταδίκη χωρίς αμφιβολία αθωότητας.
Εν τω μεταξύ διάβασα διάφορα δημοσιεύματα την επόμενη ημέρα για το ποιός και πόσο σπουδαίος 'μάγκας' ήταν ο πρόεδρος δικαστής, πόσο καλά μίλαγε την αργκό ..... Κάπου είδα σήμερα κι όλη τη δήλωση του Παπαγεωργόπουλου. Διαβασα και ότι σε λογαριασμό του ο ταμίας είχε 3,5 εκ Ευρώ και ο Παπαγεωργόπουλος με γυναίκα οδοντίατρο 1 εκ που θεωρούνται ότι δεν δικαιολογούνται ... και ότι τον Παπαγεωργόπουλο τον κάρφωσε (ότι γνώριζε την κατάχρηση) ο ταμίας στη 3η κατάθεση του.
Περιμένω να δώ κατά πόσο θα έχουμε σύντομα το δικαστή στα ΜΜΕ να μιλάει για τα χόμπυ του. Μετά θα έχω πιό ξεκάθαρη εκτίμηση αν πρέπει να χαίρομαι για μία επιτέλους σοβαρή τιμωρία 'υψηλού' πολιτικού προσώπου.
Και φυσικά το εφετείο, άλλοι 5 δικαστές, θα μειώσει έτσι κι αλλώς την πιθανότητα λάθους, υπερβολής, εμπάθειας προσωπικής ή πολιτικής, ....
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Για ακόμα μια φορά παρατηρούμε αδυναμία κατανόησης της διαφοράς μεταξύ της σημερινής πραγματικότητας και ενός συστήματος που οργανωμένα και με μεθοδικότητα δολοφόνησε εκατομρια ανθρώπους.
Αν δεν ήξερα καλύτερα, θα έλεγα ότι πρόκειται για προσπάθεια υποβάθμισης των γεγονότων του ΠΠΙΙ. Επειδή όμως ξέρω ότι αυτό δεν παίζει, αναγκάζομαι να συμπεράνω ότι έχουμε να κάνουμε με good old fashioned stupidity που όμως λειτουργεί ως βούτηρο στο ψωμάκι όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο εθνικοσοσιαλισμός είναι μια παρεξηγημένη θεωρία.
-
Τελικά η τραγωδία με τους φοιτητές έγινε σχετικά κοντά στο σπίτι μου.
Δράμα και τίποτα άλλο.Προφανώς και υπήρξε άγνοια από τα παιδιά. Αλλά και οι παππούδες μας κάπως έτσι έμαθαν ότι μαγκάλια κλπ δεν μπαίνουν σε μη αεριζόμενους χώρους. Παρατήρησαν ότι όσοι έβαζαν μαγκάλια σπίτι πέθαιναν ή γλίτωναν με τα χίλια ζόρια. Εκτός αν πιστεύετε ότι ήξεραν από καμπύλες δέσμευσης αιμοσφαιρίνης.
Το θέμα είναι άλλο: Αν είχαν κανονική θέρμανση στο σπίτι, θα χρειαζόταν να φέρουν μέσα το μαγκάλι;
-
ενταξει ειναι πολυ απλοικες εως ανοητες οι συσχετισεις του στυλ με φτηνο πετρελαιο θα ζουσαν
ουτε ξερουμε αν θα ειχαν χρηματα και για το φτηνο πετρελαιο πχενταξει φτωχια υπηρχε και θα υπαρχει παντα... αυτο δεν θα επρεπε να εχει συμβει ομως.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για ακόμα μια φορά παρατηρούμε αδυναμία κατανόησης της διαφοράς μεταξύ της σημερινής πραγματικότητας και ενός συστήματος που οργανωμένα και με μεθοδικότητα δολοφόνησε εκατομρια ανθρώπους.
Αν δεν ήξερα καλύτερα, θα έλεγα ότι πρόκειται για προσπάθεια υποβάθμισης των γεγονότων του ΠΠΙΙ. Επειδή όμως ξέρω ότι αυτό δεν παίζει, αναγκάζομαι να συμπεράνω ότι έχουμε να κάνουμε με good old fashioned stupidity που όμως λειτουργεί ως βούτηρο στο ψωμάκι όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο εθνικοσοσιαλισμός είναι μια παρεξηγημένη θεωρία.
Ε, ναι... Γιατί ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας συνέβη εν μια νυκτί και όχι από τέτοιου είδους χρόνια φαινόμενα. Και μετά προσπαθούμε να εξηγήσουμε την άνοδο της ΧΑ αναρωτώμενοι αν περπατούν με το βήμα της χήνας...
Ε, λοιπόν, δεν περπατούν με το βήμα της χήνας πλέον...
-
Ρε συ Ernani....! Παντού, 'φασισμό' βλέπεις....!! Το θεωρείς φυσιολογικό αυτό...? Δε σε προβληματίζει....?
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]