-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
kkkostas ,τα νέου τύπου σύμφωνα με τα Ευρωπαικά πρότυπα διπλώματα έχουν διαφορετική μορφή από τα πρώτα τύπου πιστωτικής κάρτας που εκδόθηκαν?Nαι. Το συγκρινα με ενα φιλαρακι μου που ειχε τυπου πιστωτικης καρτας. Ψιλοδιαφορες (οχι στο μεγεθος), αλλα ναι, διαφερουν λιγο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.....
Τι ηθελα και το εβγαλα?
Το ότι το κατάλαβες εστω και εκ των υστέρων κάτι σημαίνει , είσαι σε καλό δρόμο!!!!
Γιατι, εσυ το ηξερες εκ των προτερων?
Ολα τα ξερει
Σιγουρα!!!! Αφού τα ξέρω!!!!!
-
Ο χρήστης kkkostas έγραψε:
.....
Τι ηθελα και το εβγαλα?
Το ότι το κατάλαβες εστω και εκ των υστέρων κάτι σημαίνει , είσαι σε καλό δρόμο!!!!
Ναι το ήξερα ! Να σου εξηγήσω και το πώς τοήξερα!!!
Επειδή εργάζομαι στον Δημόσιο Τομέα και ξέρω πως λειτουργεί το Δημόσιο, όταν έχω ένα δίπλωμα και λήγει στα 65 μου χρόνια , δηλαδή στην περίπτωσή μου σε πάνω από 20 χρόνια ! Γιατί να δώσω τώρα 100 ευρώ (δεν ξερω πόσο κάνει) για να βγάλω καινούριο, που ξέροντας από Δημόσιο το καινούριο θα έχει λήξει 5 ή 10 ή το πολύ 15 χρόνια!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
.....
Τι ηθελα και το εβγαλα?
Επειδή εργάζομαι στον Δημόσιο Τομέα και ξέρω πως λειτουργεί το Δημόσιο, όταν έχω ένα δίπλωμα και λήγει στα 65 μου χρόνια , δηλαδή στην περίπτωσή μου σε πάνω από 20 χρόνια ! Γιατί να δώσω τώρα 100 ευρώ (δεν ξερω πόσο κάνει) για να βγάλω καινούριο, που ξέροντας από Δημόσιο το καινούριο θα έχει λήξει 5 ή 10 ή το πολύ 15 χρόνια!!!Kαταρχην, μεσα σε 15 χρονια πώς προεξοφλεις οτι δεν θα 'βγει οδηγια' και για τους νυν κατοχους παλαιων διπλωματων οτι πρεπει να τα ανανεωσουν κλπ.? Πώς εισαι σιγουρος οτι δεν θα πρεπει να το ανανεωσεις κι εσυ με νεο Νομο?
Οι λογοι για να αντικαταστησεις το παλαιο (χαρτινο) με νεο είναι προφανεις...κουβαλιεται απειρως ευκολοτερα, χωραει σε τσεπες κλπ κλπ.
Ουτε φυσικα 100 ευρω στοιχιζει η αντικατασταση. 33 ευρω.
Απλα πραγματα.
-
Όταν και άμα μας αναγκάσουν να αλλάξουμε το παλιό, θα το αλλάξουμε.
Προς το παρόν δεν βλέπω κανέναν λόγο να σκάσω ένα μεροκάματο για να πάρω την καρτούλα, μια χαρά κάνεις την δουλειά σου και με το παλιό. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Προς το παρόν δεν βλέπω κανέναν λόγο να σκάσω ένα μεροκάματο για να πάρω την καρτούλα, μια χαρά κάνεις την δουλειά σου και με το παλιό.+1
στο πορτοφολι θα βαλεις την καρτα,στο πορτοφολι εβαζα και το παλιο. -
Την αλλη εβδομαδα πεταω Δανια
Θα χρειαστω rental και ριχνωντας μια ματια σε καποια portal που εχει με αμαξια στο αεροδρομιο, διαβασα τον εξης τρελλο ορο :
Διπλωματα που δεν εχουνε λατινικους χαρακτηρες (πχ. Bla bla..... Greek... brla bla...) πρεπει να συνοδευονται απο διεθνες διπλωμα αλλιως... τον μπΑουλο...Παιζει να φαω καμια τετοια ηττα;
Εδω ακομα και US τις προαλλες δεν ειχανε προβλημα, και θα σκαλωσουνε εντος EU?
Διαβατηριο εννοειται οτι εχω. -
Εγώ θέλω να αντικαταστήσω το παλιό χάρτινο με το νέο, αλλά ψιλομπερδεύτηκα. Υπάρχουν 2 νέα; Αυτό που κυκλοφορεί σε στυλ κάρτας και το νέο ευρωπαικό; Εγώ ποιό θα βγάλω; Μήπως να περιμένω;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Προς το παρόν δεν βλέπω κανέναν λόγο να σκάσω ένα μεροκάματο για να πάρω την καρτούλα, μια χαρά κάνεις την δουλειά σου και με το παλιό.+1
στο πορτοφολι θα βαλεις την καρτα,στο πορτοφολι εβαζα και το παλιο.+1 και στους 2.
-
Να μην περιμένεις καθόλου,το ενιαίο ευρωπαικού τύπου ήδη εκδίδεται,αλλα βρε φίλε δεν είναι κρίμα ννα δώσεις 33 ευρώ συν τα χρήματα για την φωτό τύπου διαβατηρίου για να το αλλάξεις τη στιγμή που το ροζ είναι σε ισχύ και έγκυρο και στην ΕΕ ,άσχετα αν μερικοί Ευρωπαίοι δυσανασχετούν επειδή τα στοιχεία είναι γραμμένα μόνο στην Ελληνική γλώσσα...
-
Ωραία, thanks για την απάντηση.
Το χρειάζομαι για πρακτικούς λόγους. -
Βγαλε μια σοβαρη πιστωτικη επιτελους
-
.....
Τι ηθελα και το εβγαλα?
Επειδή εργάζομαι στον Δημόσιο Τομέα και ξέρω πως λειτουργεί το Δημόσιο, όταν έχω ένα δίπλωμα και λήγει στα 65 μου χρόνια , δηλαδή στην περίπτωσή μου σε πάνω από 20 χρόνια ! Γιατί να δώσω τώρα 100 ευρώ (δεν ξερω πόσο κάνει) για να βγάλω καινούριο, που ξέροντας από Δημόσιο το καινούριο θα έχει λήξει 5 ή 10 ή το πολύ 15 χρόνια!!!Kαταρχην, μεσα σε 15 χρονια πώς προεξοφλεις οτι δεν θα 'βγει οδηγια' και για τους νυν κατοχους παλαιων διπλωματων οτι πρεπει να τα ανανεωσουν κλπ.? Πώς εισαι σιγουρος οτι δεν θα πρεπει να το ανανεωσεις κι εσυ με νεο Νομο?
Οι λογοι για να αντικαταστησεις το παλαιο (χαρτινο) με νεο είναι προφανεις...κουβαλιεται απειρως ευκολοτερα, χωραει σε τσεπες κλπ κλπ.
Απλα πραγματα.
33€ όχι...εκτός αν κοστολογείς την τετράδα φωτογραφιών για διαβατήριο που χρειάζονται τόσο!
Βάλε και τον φάκελο με λάστιχο που απαιτούν!
40€ λοιπόν...Αυτό που προτείνω εγώ είναι το εξής: όσοι έχετε τα παλιά αφήστε τα όπως είναι! Σίγουρα στο μέλλον θα σας ζητηθεί να πάρετε τα νέα και τότε θ' αναγκαστείτε να τ' αλλάξετε όμως θα κερδίσετε στο χρόνο αλλαγής τα +15 χρόνια!
Ούτως ή άλλως στα 65 θα ελεγχθούν όλοι ξανά ενώ εμείς οι μικρότεροι θα περάσουμε για έλεγχο 2-3 φορές με τα σημερινά δεδομένα μέχρι να φτάσουμε τα χρόνια αυτά! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
.....
Τι ηθελα και το εβγαλα?
Απλα πραγματα.
33€ όχι...εκτός αν κοστολογείς την τετράδα φωτογραφιών για διαβατήριο που χρειάζονται τόσο!
Βάλε και τον φάκελο με λάστιχο που απαιτούν!
40€ λοιπόν...Αυτό που προτείνω εγώ είναι το εξής: όσοι έχετε τα παλιά αφήστε τα όπως είναι! Σίγουρα στο μέλλον θα σας ζητηθεί να πάρετε τα νέα και τότε θ' αναγκαστείτε να τ' αλλάξετε όμως θα κερδίσετε στο χρόνο αλλαγής τα +15 χρόνια!
Ούτως ή άλλως στα 65 θα ελεγχθούν όλοι ξανά ενώ εμείς οι μικρότεροι θα περάσουμε για έλεγχο 2-3 φορές με τα σημερινά δεδομένα μέχρι να φτάσουμε τα χρόνια αυτά!Φιλαρακι, εγω εχω κρατημενη την φωτο σε ψηφιακη μορφη, και την εκτυπωνω κατα το δοκουν σε δικο μου εκτυπωτη, οποτε αυτα τα 7 ευρω δεν τα πλήρωσα.. Προσεχε μονο μην πεσεις σε κανα 'μυστηριο' τυπο που θα ελεγχει το διπλωμα (στο εξωτερικο) και καθεσαι να εξηγεις-αναλυεις κλπ κλπ.
Ο φακελος κοστιζει 0.50 ευρω. Ναι, ειναι κι αυτος στα εξοδα, το ξεχασα.
-
καλά κάνεις...απλά πως την έχεις σε ψηφιακή μορφή; Στην έδωσε ο φωτογράφος;
Υποτίθεται ότι έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για να είναι 'τύπου διαβατηρίου' και μία από αυτές είναι να είναι πρόσφατη!
Αυτές έχουν χρήση μόνο σε δίπλωμα και διαβατήριο...πουθενά αλλού προς το παρόν! Για ποιο λόγο την κράτησες λοιπόν;
Να ξέρεις ότι σχεδόν 1 στα 20 διπλώματα επιστρέφει πίσω για νέες φωτογραφίες λόγω απόκλισης από τις αυστηρές προδιαγραφές στην φωτογραφία! Εκεί μετά τις πληρώνεις διπλά για να ξαναβγάλεις τετράδα! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
καλά κάνεις...απλά πως την έχεις σε ψηφιακή μορφή; Στην έδωσε ο φωτογράφος;
Υποτίθεται ότι έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για να είναι 'τύπου διαβατηρίου' και μία από αυτές είναι να είναι πρόσφατη!
Αυτές έχουν χρήση μόνο σε δίπλωμα και διαβατήριο...πουθενά αλλού προς το παρόν! Για ποιο λόγο την κράτησες λοιπόν;
Να ξέρεις ότι σχεδόν 1 στα 20 διπλώματα επιστρέφει πίσω για νέες φωτογραφίες λόγω απόκλισης από τις αυστηρές προδιαγραφές στην φωτογραφία! Εκεί μετά τις πληρώνεις διπλά για να ξαναβγάλεις τετράδα!Ναι φιλαρακι, απο τον φωτογραφο. ΠΑΝΤΑ τις ζηταω. Και οντως, ειναι προσφατη (τις χρειαστηκα για αδειες επαγγελματος κλπ).
-
Χθες 14/2 παρελαβα το νεο μου διπλωμα (αντικατασταση παλαιου τυπου χαρτινο ροζ με νεο τυπου καρτας).Ημερομηνια παραλαβης απο τον αρμοδιο υπάλληλο 3/1/13
Στον κωδικο 4α. (που υποθετω οτι ειναι η ημερομηνια ανανεωσης του διπλώματος) γραφει 10/1/13
Στον κωδικο 4β. (που προφανως ειναι η ημερομηνια ληξης συμφωνα με τους νεους κανονισμους) γραφει 10/1/28 (δηλ. 15 χρονια ισχυ)
Στην πισω πλευρα, στην στηλη 10 γραφει 5/11/96 (οταν το 'πρωτοεβγαλα') και στην στηλη 11 (ισχυει μεχρι) 30/7/43 (οπως και αναγραφοταν στο αρχικο διπλωμα).
Με λιγα λογια, παρολο που ως ημερομηνια ανανεωσης το διπλωμα μου εχει 10/1/13 (πριν δηλ. τις 19/1/13 που υποτιθεται οτι απο την ημερομηνια αυτη κι επειτα τα διπλωματα θα ειχαν ισχυ 15 ετη), η ισχυς του ειναι για 15 ετη. Αλλα στην πισω πλευρα αναγραφει στην στηλη 11 30/7/43. Μπαχαλο
Τι ηθελα και το εβγαλα?
Κανένα μπάχαλο. Απλά η ημερομηνία στην στήλη 11 30/7/43 αναγράφεται γιατί τότε γίνεσαι 65 χρονών και πας για ανανέωση έτσι και αλλιώς. Δηλαδή μπορεί μία προηγούμενη 15ετής ανανέωση να λήγει έστω και ένα χρόνο πριν τα 65, την επόμενη χρονιά που κλείνεις τα 65 θα ξαναπάς για ανανέωση..... Αυτές τις μακακίες κάνουν....
-
Κανονικά δεν έπρεπε να εχουν ένα όριο ηλικίας που μπορείς να οδηγήσεις?
Δηλαδή ειναι τραγικό να βλέπεις 80 χρονών άτομα να οδηγάνε...τους φοβάσαι στο δρομο!!!
Γιατί τους επιτρέπει ο νόμος αυτούς να οδηγάνε? -
Ο χρήστης steliosss94 έγραψε:
Κανονικά δεν έπρεπε να εχουν ένα όριο ηλικίας που μπορείς να οδηγήσεις?
Δηλαδή ειναι τραγικό να βλέπεις 80 χρονών άτομα να οδηγάνε...τους φοβάσαι στο δρομο!!!
Γιατί τους επιτρέπει ο νόμος αυτούς να οδηγάνε?Υποτίθεται ότι μετά τα 65 περνάς απο γιατρούς κάθε 3 χρόνια που πιστοποιούν πως έχεις τις ικανότητες να οδηγείς.
-
BILL ξεκινησες με το σωστοτερο τροπο την προταση σου 'υποτιθεται'....
Και μη κολλάμε στην ηλικία....
καλο ειναι να περναμε ΟΛΟΙ ανα λογικά διαστηματα βασικές εξετασεις για την ικανότητα οδηγησης....
Πχ ανθρωπος στα 60 του με σοβαρό αλτζχαιμερ εχει ακομα εν ισχυ διπλωμα οδηγησης..
ναι οκ κλειδια αυτοκινητου κ.λ.π. εχουν εξαφανιστει δε το συζητω, αλλα για σκεφτειτε το λιγο...
ξερω ΠΟΛΥ λιγους ανθρωπους οι οποιοι απο μονοι τους σταματησαν να οδηγουν γιατι καταλαβαιναν οτι ειναι κινουμενοι χαροι..να το πουμε κι αλλιως...
Πας 18+1 μερα και βγαζεις διπλωμα... και μπορεις καλιστα να παρεις κανα πυραυλο 200+ αλλογα...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ