-
λες και οι μαλακες που πληρωσαν τα τελη, τους περισσευαν ή δεν στερηθηκαν κατι αλλο για να εχουν το δικαιωμα να κυκλοφορουν...
-
Ας μην ξεχναμε βεβαια οτι πολλα (τα περισσοτερα) χωρις πινακιδες και παρατημενα ειναι 2α 3α αυτοκινητα και μεγαλου κυβισμου. Ο ιδιοκτητης μαλλον εχει λυμενο το μεταφορικο του θεμα και απλως διαχειριζεται το στολο του.
Απο την αλλη πλευρα, αυτος που εχει πινακιδες στο μοναδικο 1000αρακι του για να πηγαινει στη δουλεια του (διοτι δεν εχει εναλλακτικη) ισως εχει μεγαλυτερη αναγκη οικονομικη απο αυτον που το εχει παρατημενο.
Η εννοια της κοινωνικης δικαιοσυνης ειναι πολυ βαθεια και δεν ειναι σωστο να εφαρμοζεται αποσπασματικα σε επι μερους τομεις.
πχ, κοβουν ενα επιδομα τυφότητας η αναπηριας, αλλα αν ο δικαιουχος εχει 17 ακινητα με εισοδημα δεν ειναι αδικο.
Ενας αλλοσ αναπηροσ **που δεν εχει κανενα αλλο εισοδημα **στερειται το δικαιωμα στα 400 ευρω, που ισως θα μπορουσαν να του γινουν 600 αν τα εκοβαν απο τον εχοντα? (για τον μη εχοντα ειναι σωτηριο, ειναι για τον εχοντα απλως αδιαφορο, κατι σαν χαρτζηλικι) -
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Τα τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνεις για να έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς το δημόσιο δρόμο. Είτε να το κυκλοφορείς είτε να παρκάρεις. Αν δεν πληρώσεις για ένα αμάξι τέλη δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται πάνω στο δρόμο. Είτε είναι σταματημένο είτε να κινείται.Όχι, για να παρκάρω στο δρόμο ΠΛΗΡΩΣΑ θέση στάθμευσης στο Δήμο.
Δεν μου είπαν ότι επειδή πληρώνω τέλη κυκλοφορίας δεν χρειάζεται να πληρώσω (όταν έχτισα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης).Τα τέλη κυκλοφορίας είναι για να ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το αμάξι.
Η στάθμευση είναι θέμα του Δήμου. Για τη θέση στάθμευσης που ήμουν υποχρεωμένος να δημιουργήσω μέσα στο οικόπεδό μου αλλά δεν την έφτιαξα, πλήρωσα στον Δήμο και κανονικά θα έπρεπε να επιτρέπεται να παρκάρω στο δρόμο χωρίς να έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνεις για να έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς το δημόσιο δρόμο. Είτε να το κυκλοφορείς είτε να παρκάρεις. Αν δεν πληρώσεις για ένα αμάξι τέλη δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται πάνω στο δρόμο. Είτε είναι σταματημένο είτε να κινείται.
Όχι, για να παρκάρω στο δρόμο ΠΛΗΡΩΣΑ θέση στάθμευσης στο Δήμο.
Δεν μου είπαν ότι επειδή πληρώνω τέλη κυκλοφορίας δεν χρειάζεται να πληρώσω (όταν έχτισα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης).Τα τέλη κυκλοφορίας είναι για να ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το αμάξι.
Η στάθμευση είναι θέμα του Δήμου. Για τη θέση στάθμευσης που ήμουν υποχρεωμένος να δημιουργήσω μέσα στο οικόπεδό μου αλλά δεν την έφτιαξα, πλήρωσα στον Δήμο και κανονικά θα έπρεπε να επιτρέπεται να παρκάρω στο δρόμο χωρίς να έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που έχεις μισθώσει/ενοικιάσει μια θέση από το δήμο και την πληρώνεις για να τη χρησιμοποιείς μόνο εσύ. Εγώ αναφερόμουν σε περιπτώσεις που μιλάμε για απλές θέσεις ανά τους δρόμους που δεν μισθώνονται και απλά παρκάρεις.
-
Πάλι με τα αυτονόητα θα ασχολείστε?
Ένα όχημα δίχως πινακίδες είναι το αντίστοιχο του πολίτη δίχως ταυτότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μάζεμα με συνοπτικές διαδικασίες και αποθήκευση για 2 πχ εβδομάδες μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τον ιδιοκτήτη. Σε περίπτωση που δεν ενδιαφερθεί κανείς (για να του κόψουμε και τα ανάλογα πρόστιμα, διότι παρανόμησε!) το οδηγούμε στην ανακύκλωση. Πιο απλά πεθαίνεις. Μάθαμε στην μαλακία και δε λέμε να ξεκόψουμε.
-
Συμφωνώ μαζί σου streetKa2 για τα αυτοκίνητα δίχως πινακίδες (αυτό που λες ισχύει τώρα απλά το διάστημα είναι 2-3 μήνες και όχι εβδομάδες) άλλα το παράδειγμα με το πολίτη χωρίς ταυτότητα είναι άκυρο. Αν κάποιος δεν έχει χαρτιά τίποτα ψάχνουν να βρουν ποιος είναι και από που. Δεν τον εκτελούν.
-
Προφανώς και δεν εξισώνεται ο άνθρωπος και ένα αντικείμενο! Απλά ήθελα να τονίσω την σημασία των πινακίδων κυκλοφορίας σε ένα όχημα!
-
Τότε ναι οκ.
-
Eιχα γραψει σε αλλο θεμα αλλα αυτο ειναι πιο καταλληλο και θα ηθελα γνωμες.
Εδω και δυο μηνες περιπου (τελη Δεκεμβρη) απεναντι ακριβως απο τη πολυκατοικια που μενουν οι δικοι μου ειναι μονιμα παρκαρισμενο αυτοκινητο το οποιο δεν εχει κουνηθει καθολου.
Αρχες Ιανουαριου μπηκε και κουκουλα και πριν λιγες μερες με τους αερηδες μπηκαν και σκοινια να κρατουν τη κουκουλα.
Δυστυχως ηρθα Ελλαδα αφου ειχε μπει η κουκουλα και δεν ξερω αν εχει πινακιδες.
Υποψιαζομαι πως οχι μιας και ακινητοποιηση τελος Δεκεμβρη δε μπορει ναναι τυχαια.
Δεν μπορω να ακουμπησω περιουσια αλλου βεβαια ωστε να δω τι γινεται.
Η γειτονια εχει προβλημα παρκαρισματος (κεντρο Πατρας) και ενα ακινητοποιημενο οχημα (btw ακριβως εξω απο την εξωπορτα του ιδιοκτητη) δυσχεραινει τη κατασταση.
Πηρα τη τροχαια να με διαφωτισουν και η συζητηση πηγε ετσι:
Eγω: Το και το, αυτοκινητο...κουκουλα...δυο μηνες.
Τροχαιος: Ειναι σωστα παρκαρισμενο στο πλαι του δρομου και δε ξερετε και αν δεν εχει πινακιδες?
Ε: E...ναι.
Τροχαιος: Μια χαρα ειναι αφου δεν ενοχλει κανεναν, γεια. Κλικ.Εαν εχει πινακιδες, μπορει να το εχει ακινητοποιημενο τοσο διαστημα?
Τι μπορω να κανω? -
Τσέκαρε αν έχει πινακίδες ρε αδερφέ. Δεν είναι κάτι τρομερό. Ακόμα και με ψηλάφηση μπορείς να καταλάβεις αν έχει, δεν χρειάζεται καν να λύσεις τα σχοινιά και να σηκώσεις την κουκούλα.
-
Σωστο, θα το κοιταξω.
-
Και εσύ τι λες ότι δεν ξέρεις αν έχει πινακίδες. Πες ότι δεν έχει. Θα σου ζητήσουν τα ρέστα αν έχει τελικά;
-
παρτου τις πινακιδες αν εχει, βαλτου πλαστες ΑΜΟ και οταν παει να το κινησει παρτον φωτογραφια...και την επομενη του στελνεις τισ πινακιδες του πισω μαζι με τη φωτο και μια πιτσα δωρο.
-
Ειπα οτι δε γνωριζω σε περιπτωση που μου ζητησουν το ονομα μου.
Δε ξερω πως λειτουργει το θεμα και θελω ναμαι τυπικος. -
Τηλεφώνησε στην Δημοτική Αστυνομία και πες τους ότι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην τάδε οδό, τάδε σημείο. Από εκεί και πέρα είναι δικιά τους δουλειά. Να ξέρεις βέβαια ότι εφόσων ο ιδιοκτήτης του έχει βάλει και κουκούλα, σημαίνει ότι 'ενδιαφέρεται' και στη χειρότερη θα το κάνει λίγο παραπέρα και θα πρέπει να ξανακινηθούν οι διαδικασίες από την αρχή.
-
Πρόδρομε εσύ γιατί τους δίνεις ιδέες; Με ποιανού μέρος είσαι; Κι αν είναι ένα ωραίο Opel του '53 και χάρη στο κάρφωμα πάει για σκραπ;
-
Γιατί Νίκο άμα δεν πω τι να κάνει, θα ακούσει κανέναν άλλο που θα του προτείνει να το καταστρέψει για να αναγκαστεί να το πετάξει ο ιδιοκτήτης του...
Πάντως κατά πάσα πιθανότητα καμία 'σύγχρονη' μ****** θα είναι οπότε δεν αγχώνομαι.
-
Eνα passat του 96 (στη καλυτερη) ειναι με κολλημενο το βεντιλατερ που χαλαει το κοσμο.
-
Τότε σου δείνω και την άδεια μου βρε.
-
Τι λε ρε Πρόδρομε, σε τρία χρόνια θα είναι potentially Historic vehicle!
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες