-
Ναι σίγουρα το ίδιο δείχνει σε μια οθόνη 22' και το ίδιο σε μια 60' αρκεί να είναι 1080p έτσι;
Τι παιχνίδια παίζεις με το celeron; Quake; -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οι επεξεργαστές δίνουν μια ποιότητα που ίσα ίσα βλέπεται σε PC με 22' οθόνη
ειναι βράδυ... πανε κοιμήσου... εχεις κουραστει και δεν ξέρεις τι γραφεις πλέον...
Ignorance is bliss.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Ναι σίγουρα το ίδιο δείχνει σε μια οθόνη 22' και το ίδιο σε μια 60' αρκεί να είναι 1080p έτσι;
Τι παιχνίδια παίζεις με το celeron; Quake;η αληθεια ειναι οτι στο μονιτορ μπορει να δειχνει αρκετα και καλυτερα , μιας και τα καλα μονιτορ ειναι ανωτερα των περισσοτερων τηλεορασεων
οπως και να χει δε μας ενδιαφερει το μονιτορ οταν προκειται να δουμε ταινια , η εικονα στελνεται στη τηλεοραση
δεν εχει σημασια για το screenshot που σου εβγαλα η οθονη, το ιδιο θα εβγαινε απο οτι οθονη και αν στο τραβαγα..
δε σου τραβηξα φωτογραφια για να δουμε τη ποιοτητα της οθονης μουΥΓ με μια σχετικα ικανη καρτα μπορεις να παιξεις αρκετα πραγματα
-
Πρώτη φορά ακούω αυτό για το 23.976 Τι το 'μαγικό' έχει ένας media player που μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάτι τέτοιο που δεν μπορείς να το κάνεις με ένα τυπικό λογισμικό PC (όπως VLC κτλ.)
(Δεν παίρνω θέση στην παραπάνω συζήτηση, απλά έχω την απορία) -
νομίζω είναι το ίδιο πράγμα το 23.976 με το 24 (υπάρχει και το δηλωμένο 23.978) οπτικά.
Το μόνο που επηρεάζεται στους media players είναι η ροή των υποτίτλων , που αν είναι χρονισμένοι στο 24 π.χ. και η ταινία είναι 23,976, η ταινία θα αργεί ως προς τους διαλόγους.
-
πρώτη φορά ακούω για αυτό που λέει ο tryphon...
εδώ φτιάχνουν media pc σε μικρά κουτιά για σαλόνι και τα προτείνουν και σε εξειδικευμένα site...
Ανάλυσε το μας λίγο φίλε μου διότι σε πρώτη ανάγνωση διαφωνώ με όσα γράφεις! -
Τα media players χρησιμοποιούν επί το πλείστον SoC που είναι εξειδικευμένα μόνο για αυτή τη δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα περισσότερα την κάνουν ιδιαίτερα καλά και συνήθως πολύ καλύτερα από οπουδήποτε PC. Τρέχουν Linux (μπορείς να τα κάνεις mod με διάφορα packages που κυκλοφορούν για να προσθέσεις λειτουργικότητα ανάλογα με τις ανάγκες σου).
Πριν είπα ότι τα SoC της Sigma είναι καλύτερο να προτιμούνται σε σχέση με τα ανάλογα της Realtek για τον ίδιο λόγο (τα Realtek έχουν και αυτά πρόβλημα με 23.976).
Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο με τα fps, είναι και με την ποιότητα αναπαραγωγής όπου τα SoC χρησιμοποιούν dedicated circuitry (hard coded) για να μεταχειριστούν διάφορα φαινόμενα (deblocking, deringing, moskito noise, dejagging) που αφορούν τα video (h.222, h.263, h,264, VC-1, ...) και audio codecs (out of the box). Ένα PC κάνει (αν κάνει) τα παραπάνω ως επί το πλείστον με software και συνήθως λιγότερο καλά (καταναλώνοντας τα κέρατα του).Το 95% των BluRay (και mkv) που κυκλοφορούν έχουν 24/1001 fps (συνδέεται παραδοσιακά με τις τρύπες στο πλάι του φιλμ). Αν κάτι στη αλυσίδα δεν μεταχειρίζεται σωστά αυτό το frames per second τότε θα εχεις dropped frames (η εικόνα πηδάει κάθε τόσο) κάθε χ δευτερόλεπτα όπου το χ εξαρτάται από το fps που η αλυσίδα πραγματικά αποδίδει. Κανένα PC δεν είναι φτιαγμένο για να παρουσιάζει στην οθόνη 23.976 fps, τα PC σου δίνουν 50, 60, 70, κλπ.
Μποττομ λαιν, αν θες να δεις (και να ακούσεις) media σωστά, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάτι που είναι φτιαγμένο γι'αυτο το σκοπό (αντί να στήνεις HW/SW κλπ. για ένα χειρότερο και ακριβότερο set up).
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Οι επεξεργαστές δίνουν μια ποιότητα που ίσα ίσα βλέπεται σε PC με 22' οθόνη
ειναι βράδυ... πανε κοιμήσου... εχεις κουραστει και δεν ξέρεις τι γραφεις πλέον...
Ignorance is bliss.
Την τελευταία φορά που ήσουν τόσο σίγουρος, θυμάσαι τι έγινε, ε? Μην σε χάσουμε κανένα τρίμηνο πάλι, κρίμα.
ΥΓ. Ομολογώ ότι δεν το γνωρίζω το θέμα, εξάλλου μόνο ένας τα ξέρει όλα και επιμένει μέχρι τελικής πτώσης.
-
Συγνώμη, δεν ήθελα να ενοχλήσω, συνεχίστε ελεύθερα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Επαιξα με ενα xbox kinect και έπαθα πλάκα! Είναι όντως τόσο καλό η είναι ο ενθουσιασμός της πρώτης επαφής? Το personal trainer της Nike φαίνεται super φαση....
Απλά ενθουσιασμός, είναι τελείως άχρηστο, πράγμα που έχει αποδείξει ο χρόνος..
δεν αναφερομαι στο Xbox γενικοτερα, απο αποψη gaming με το PC ειμαι καλυμενος ετσι και αλλιως
αναφερθηκα στο Kinect που με εντυπωσιασε μιας και ειδα οτι σκαναρε πολυ καλα τις κινησεις του σωματος
για τα πιτσιρικια δηλαδη που ψιλοκολλανε με τα ηπολογιστικα, αν τους εβαζα να τρεχουνε πχ δρομο μετεμποδιων μιση ωιτρα και μετα να πεφτανε κατω ξερα, δε με χαλαγε καθολου -
Ενδιαφέροντα τα όσα γράφεις...
συμφωνώ αρχικά ότι η κατανάλωση ρεύματος είναι apriori μεγαλύτερη σ' ένα πισι.
Από την άλλη με την δική σου λογική το raspberry pi στην νέα έκδοση είναι καλύτερο στην πράξη σαν επιλογή htpc αφού τρέχει λινουξ και καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα συγκριτικά!
Αν εξαιρέσουμε όμως την κατανάλωση ρεύματος ποια είναι η διαφορά στην πράξη;Που πάσχει η htpc υλοποίηση;
Δηλαδή πρακτικά που θα χάσω αν τα frames είναι 24 στην κάρτα γραφικών αντί για 23,978.
Δεν θα έπρεπε να το καταλαβαίνω όταν βλέπω ταινίες με κάποια καθυστέρηση σε εικόνα ή υποτίτλους; Ειδικά σε προβολές σε προτζέκτορες που πολλοί υιοθετούν σε συνεργασία με htpc;
Εν κατακλείδι πρακτικά οι σύγχρονες πολυπύρηνες υλοποιήσεις cpu και οι ισχυρότατες gpu γιατί να υστερούν;
Ομολογώ ότι προσωπικά χρησιμοποιώ τον ενσωματωμένο media player της σαμσουνγκ τηλεόρασης μου για ταινίες σε 1080hd, 3d και μη, ενώ σπανιότερα βλέπω ταινίες στο μάλλον ισχυρό πισι μου. Σε καμία από τις 2 περιπτώσεις δεν συνάντησα πρόβλημα και γι' αυτό απορώ με τις αιτιάσεις σου φίλε tryphon!
Μήπως υπάρχουν τελικά ιδιαιτερότητες σε ntsc-pal μια και το σαιτ που παραπέμπεις είναι αμερικάνικο; -
Προς ενημέρωσή σας, αποφάσισα για το WD, οι απαιτήσεις μου δεν είναι τόσο σοβαρές ώστε να δικαιολογούν την αυξημένη τιμή του Dune. Οπως είδατε #1 προτεραιότητά μου είναι φωτο και μετά ταινίες ανάλυσης DVD κυρίως που κατεβάζω από το Internet οπότε θεωρώ ότι είμαι καλυμένος.
Μόνο που δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά!
Αλλη, άσχετη ερώτηση:
Εχει κανείς άποψη για SSD 1.8'' με mSATA connector χωρητικότητας 128 ή 256 GB ? Θέλω να αναβαθμίσω το 'σκληρό δίσκο' του notebook μου αλλά στο skroutz βλέπω πολύ μειωμένη διαθεσιμότητα προϊόντων. Οι 2.5'' δεν χωράνε... -
Μπορεί ο tryphon να είναι σπασαρχίδης γενικότερα και να τον μισήτε, αλλά σε αυτο που λέει έχει δίκιο. Και γώ την πάτησα προσπαθώντας να στήσω PC κυρίως για να βλέπω bluray αλλά πήρα τα 3
Είναι αλυσίδα απο hardware και software και αν κάτι δέν συνεργάζεται σωστά το αποτέλεσμα είναι άθλιο όσο τούμπανο και να είναι ο υπολογιστής. Στο PC υπάρχει έλειψη software που να κάνει αναπαραγωγή bluray και αυτά τα 2-3 που υπάρχουν συνεργάζονται σωστά με πολύ συγκεκριμένο hardware μονο. Και άν θέλεις και αναπαραγωγή 3D τότε το πράγμα μπλέκει ακόμα πιό πολύ.
Τελικά πήρα standalone bluray και ησύχασα.
-
σωστά, καμιά φορά η έτοιμη λύση μας λύνει τα χέρια αντί να πηγαίνουμε μέσω Καλαμάτας. Όχι ότι τα άλλα είναι λάθος, αλλά είναι αυτό 'αν πέσω στην περίπτωση;'
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τελικά πήρα standalone bluray και ησύχασα.
Καλά ρε... με τοσα mkv τριγύρω σου και ακόμα βάζεις δισκάκια!?
Αν και με PS3 μέχρι πριν λιγες μέρες ουδέποτε ασχολήθηκα να βαλω να δω bluray. Πάντα με καλύπτει ενα 720-1080p bluray rip...Αντιθέτως ομως απο τότε που εστησα XBMC στο Zotac και εβαλα και το Yatse για remote control μεσω Android... τα έχει σπάσει ο συνδυασμος Εχει γίνει καλύτερο απο τα διαφορα media player και παίζει και τον ρόλο του file server
-
Δηλαδή του προτείνεις να κατεβάζει πειρατικά?
-
To bluray είναι καμια 50αρια γιγα και θα πρέπει να το κατεβάζω μέρες στην αργή σύνδεση μου. Πολύ πιό απλό να πεταχτώ στο videoclub στη γωνία και να πάρω το δισκάκι.
-
Ναι αλλά άλλη ποιότητα έχει ένα blue ray rip στα 10-12-15 gb και άλλο ένα στα 35 γκίγκα+!
Θα μου πεις ότι δεν διακρίνεις διαφορά στα μόνιτορ του υπολογιστή ή οριακά στις μεγάλες τηλεοράσεις να είσαι όμως σίγουρος ότι στο πανί η μεγαλύτερη ποιότητα φαίνεται...δεν σημαίνει ότι επειδή είναι 1080p είναι ίδιο με το blueray...
Όπως και να το κάνουμε το rip κάτι κόβει από το αρχικό... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Ναι αλλά άλλη ποιότητα έχει ένα blue ray rip στα 10-12-15 gb και άλλο ένα στα 35 γκίγκα+!
Θα μου πεις ότι δεν διακρίνεις διαφορά στα μόνιτορ του υπολογιστή ή οριακά στις μεγάλες τηλεοράσεις να είσαι όμως σίγουρος ότι στο πανί η μεγαλύτερη ποιότητα φαίνεται...δεν σημαίνει ότι επειδή είναι 1080p είναι ίδιο με το blueray...
Όπως και να το κάνουμε το rip κάτι κόβει από το αρχικό...Αν δεν εχετε μεγαλες απαιτησεις απο τον ηχο, και σας κάνει και το απλο stereo stream, τοτε το μεγεθος βγαινει αρκετα μικρο. Επιπροσθετα, για να πιασεις διαφορες, πρεπει να έχεις και μηχανηματα με αρκιδια Στην συντριπτικη πλειοψηφια το 720p rip των 4,3GB είναι super αρκετο...
Τελος, ναι... προμοτάρω ευθέως την πειρατεία!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Επαιξα με ενα xbox kinect και έπαθα πλάκα! Είναι όντως τόσο καλό η είναι ο ενθουσιασμός της πρώτης επαφής? Το personal trainer της Nike φαίνεται super φαση....
Απλά ενθουσιασμός, είναι τελείως άχρηστο, πράγμα που έχει αποδείξει ο χρόνος..
δεν αναφερομαι στο Xbox γενικοτερα, απο αποψη gaming με το PC ειμαι καλυμενος ετσι και αλλιως
αναφερθηκα στο Kinect που με εντυπωσιασε μιας και ειδα οτι σκαναρε πολυ καλα τις κινησεις του σωματος
για τα πιτσιρικια δηλαδη που ψιλοκολλανε με τα ηπολογιστικα, αν τους εβαζα να τρεχουνε πχ δρομο μετεμποδιων μιση ωιτρα και μετα να πεφτανε κατω ξερα, δε με χαλαγε καθολουειναι σιγουρα θεαματικο σαν τεχνολογια, απλα ειναι μια χαζη μοδα που τελικα δεν κολλαει με το πραγματικο gaming που σε θελει να καθεσαι και να σαπιζεις σε ενα καναπε, γραφειο κτλ... αν ηθελες να κουραστεις θα πηγαινες να κανεις πραγματικο αθλημα
μονο στο wii ειχε ουσιαστικη επιτυχια , αλλα κυριως απο casual κοινο που πλεον τα εχει να σκονιζονται
για καποιο λογο 'ειδαν' και οι αλλοι 2 οτι αυτο εχει ψωμι και ετρεξαν να βγαλουν τα δικα τους , τα οποια ισως ειναι και καλυτερα απο τεχνικη αποψη ομως δεν τα χρησιμοποιει κανενας developer γιατι δεν εχει νοημα να τα χρησιμοποιησειτελοσπαντων ειναι και αυτο αναμεσα στις προσπαθειες που κανουν μερικοι να δωσουν νεα πνοη στο gaming, ενω αυτο που θα επρεπε να δωσουν ειναι ποιοτικοτερους τιτλους
ο κοσμος δεν εχει ορεξη να αλλαξει το παραδοσιακο χειρισμο.. ουτε προκειται να κουνιεται σαν παρλιακος , ουτε να χαιδευει οθονες (εκτος αν δεν υπαρχει αλλος χειρισμος)controller , ποντικι, πληκτρολογιο ειναι οι μονοι αποδεκτοι τροποι , γιατι ειναι οι πιο ξεκουραστοι τροποι για να ευχαριστηθει κατι το κλασικο κοινο του καναπε και αυτο ειναι το μονο αξιοπιστο κοινο
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]