-
Υπάρχουν 2 ειδών Πλυντήρια αυτοκινήτων:
Αυτόματα
Χώροι που παρέχουν ότι χρειάζεται και το πλένεις μονος σουΠοια είναι τα καλύτερα στην Αθήνα και τα προάστια;
-
Αυτόματα
Χώροι που παρέχουν ότι χρειάζεται και το πλένεις μονος σουΠοια είναι τα καλύτερα στην Αθήνα και τα προάστια;
-
Αυτόματα
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Υπάρχουν 2 ειδών Πλυντήρια αυτοκινήτων:Αυτόματα
Με το χέρι στο βενζινάδικο της γειτονιάς. Το αφήνεις αν έχει πολλή δουλειά. Πας τη βόλτα σου, γυρνάς, πέρνεις το ένα αφήνεις το άλλο και γυρνάς και το πέρνεις βγαίνοντας για βόλτα το βράδυ. 2 αυτοκίνητα με 20 Euro στον πρατηριούχο και 1,5 Euro στα παιδιά που πλένουν καθάρισες.
-
Προτιμώ με σφουγγάρι και κουβά μόνος. Γλιτώνεις τα προαναφερθέντα 21,5 ευρώ (11,5 για 1 αυτοκίνητο), χαζεύεις τα διερχόμενα πιπίνια καθώς πλένεις, και πιάνεις και κουβέντα με τις γιαγιάδες της γειτονιάς που σου λένε τι προκομμένο παιδί που είσαι. Αν έχεις καλές σχέσεις με τους γείτονες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λάστιχο. Η σημασία στη λεπτομέρεια δεν είναι καθοριστικός παράγοντας, μια που αν το πλύνεις την επόμενη μέρα θα βρέξει (νόμος του Murphy). Για πολύ επίμονες βρωμιές το πας κάπου που να έχει πιεστικό. Για εσωτερικό καθάρισμα ρίχνεις μπαλαντέζα από το μπαλκόνι ή από τα κοινόχρηστα και κατεβάζεις ηλεκτρική σκούπα. Αν έχεις πιλοτή ή γκαράζ η διαδικασία απλοποιείται σημαντικά. Αλλιώς πρέπει να παρακαλάς να βρείς θέση κάτω από το σπίτι σου (ή να έχεις πολύ μεγάλη μπαλαντέζα).
(Μάλλον παρέκκλινα λίγο από το αρχικό ερώτημα)
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Αν έχεις πιλοτή ή γκαράζ η διαδικασία απλοποιείται σημαντικά. Αλλιώς πρέπει να παρακαλάς να βρείς θέση κάτω από το σπίτι σου (ή να έχεις πολύ μεγάλη μπαλαντέζα).
(Μάλλον παρέκκλινα λίγο από το αρχικό ερώτημα)Δυστυχώς... Έχω υπόγειο γκαράζ, αλλά χωρίς παροχή νερού, και το βασικότερο, χωρίς αποχέτευση νερού...
Επίσης έχω θέση πάρκιν στην πιλωτή, στο πιο μέσα μέρος και δεν εμποδίζω κανέναν, μένω στον 1ο όροφο και η θέση είναι ΑΚΡΙΒΩΣ από κάτω μου (αρκούν 5 μέτρα σωλήνα!), αλλά επειδή ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει να πλένεις το αυτοκίνητο, φωνάζουν όλοι οι παπούδες που δεν έχουν την αντοχή να πλύνουν μετά, και αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο΄. Λιγότερο (αλλά φωνάζουν και αυτοί) εκείνοι που δεν έχουν θέση πάρκιν...
Και να φανταστείς πως τα νερά ουσιαστικά δεν είναι πρόβλημα, αφού αφενός τα πληρώνω εγώ από την δική μου παροχή, αφετέρου για σαπουνάδες, εκείνοι και από τον τρίτο ακόμα αδειάζουν μπουγαδόνερα!!! Βλέπεις αυτός που έκανε τον κανονισμό δεν σκέφτηκε πως θα υπάρχουν τόσο ανόητοι (κάτσε να σε πιάσει ένας κουβάς βρώμικο μπουγαδόνερο από 10 μέτρα ύψος...), έτσι δεν το απαγορεύει ο κανονισμός...
Ελλάδα αθάνατη!!!
(τουλάχιστον βάζω ηλεκτρική σκούπα στο υπόγειο...)
Εκτός θέματος κι εγώ...
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
χαζεύεις τα διερχόμενα πιπίνια καθώς πλένεις.Γεγονός,αλλά εγώ δε μπορώ να το κάνω λόγω μεγάλης απόστασης του γκαραζ από το δρόμο.
Η σημασία στη λεπτομέρεια δεν είναι καθοριστικός παράγοντας, μια που αν το πλύνεις την επόμενη μέρα θα βρέξει (νόμος του Murphy).
.Αυτός ο καταραμένος νόμος του Μurphy.
(επίσης εκτός θέματος)
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Υπάρχουν 2 ειδών Πλυντήρια αυτοκινήτων:Αυτόματα
Σήμερα είδα ένα αυτόματο πλυντηριο στο Ν. Ηράκλειο (κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο) που μοιάζει αρκετά με αυτά που έχουμε στο Τορόντο.
Επειδεί γενικά δεν έχουμε πολύ χρόνο και στην πολυκατοικία δεν υπάρχει βρύση διαθέσιμη στη πυλωτή δεν νομίζω ότι είναι πρακτικό να το πλένεις σπίτι σου (και η πίεση του νερου ειναι χαμηλή) ψάχνω ένα χώρο που σου παρέχει νερό υπό πίεση και σαπουνάδα και το πλένεις μόνο σου (υπάρχουν πολλά στο Τοροντο κόστος από $6 για 6 λεπτά).
Το βενζινάδικο της γειτονιάς είναι λύση καλύτερης ποιότητας αλλά στην περιοχή μου δεν εχει οπότε το πήγα στο Χαλάνδρι (Εθν. Αντ στο BP) αλλά ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο και η περιοχή πάσχει από ηχορύπανση.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
ψάχνω ένα χώρο που σου παρέχει νερό υπό πίεση και σαπουνάδα και το πλένεις μόνο σου (υπάρχουν πολλά στο Τοροντο κόστος από $6 για 6 λεπτά).Στη Θεσσαλονίκη ξέρω που έχει (και φυσικά σε πολύ πιο χαμηλές τιμές) αλλά για Αθήνα δεν μπορώ να βοηθήσω, πάντως αφού έχει εδώ σίγουρα θα έχει και στην Αθήνα.
-
Πληντύρια ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ. Έχει ένα στην Φιλαδελφείας στο Μενίδι κοντά στο στρατόπεδο άλλο ένα γύρω στα 2 Km από εκεί προς το κέντρο του Μενιδίου από την άλλη πλευρά μετά τις γραμμές του ΟΣΕ και Αγ,Παρασκευής στην Αγ.Παρασκευή πριν το SPAR Βερόπουλος (σημ. η φθηνότερη βενζίνη που υπάρχει).
Από τιμές δεν ξέρω κάτι σχετικά λυπάμαι. Κάτι παίζει με μάρκες για να χρησιμοποιείς το πιεστικό!
-
Egw den exw lastixo na to plunw(4os Orofos), gia auto anagazomai na to paw h' se kana filo h' se benzinadiko....Sto benzinadiko apla den to afhnw apo ta matia mou ..olh thn wra eimai apo panw.....Yperbolikos bebaia alla ti na kanw den mporw na tous to afhsw!!!!
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Αυτόματα
Σήμερα είδα ένα αυτόματο πλυντηριο στο Ν. Ηράκλειο (κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο) που μοιάζει αρκετά με αυτά που έχουμε στο Τορόντο.
Επειδεί γενικά δεν έχουμε πολύ χρόνο και στην πολυκατοικία δεν υπάρχει βρύση διαθέσιμη στη πυλωτή δεν νομίζω ότι είναι πρακτικό να το πλένεις σπίτι σου (και η πίεση του νερου ειναι χαμηλή) ψάχνω ένα χώρο που σου παρέχει νερό υπό πίεση και σαπουνάδα και το πλένεις μόνο σου (υπάρχουν πολλά στο Τοροντο κόστος από $6 για 6 λεπτά).
Το βενζινάδικο της γειτονιάς είναι λύση καλύτερης ποιότητας αλλά στην περιοχή μου δεν εχει οπότε το πήγα στο Χαλάνδρι (Εθν. Αντ στο BP) αλλά ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο και η περιοχή πάσχει από ηχορύπανση.
Λίγο πιο κάτω (100 μέτρα) απ' αυτό που λες υπάρχει μια BP. Τα κάνουν όλα πολύ καλά (στο χέρι εννοείται). Με 10,3 Euros έχει καθαρίσει.
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Πληντύρια ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ. Έχει ένα στην Φιλαδελφείας στο Μενίδι κοντά στο στρατόπεδο άλλο ένα γύρω στα 2 Km από εκεί προς το κέντρο του Μενιδίου από την άλλη πλευρά μετά τις γραμμές του ΟΣΕ και Αγ,Παρασκευής στην Αγ.Παρασκευή πριν το SPAR Βερόπουλος (σημ. η φθηνότερη βενζίνη που υπάρχει).Από τιμές δεν ξέρω κάτι σχετικά λυπάμαι. Κάτι παίζει με μάρκες για να χρησιμοποιείς το πιεστικό!
Το άλλο είναι στην Αγ.Μελετίου και Λ.Ιωνίας...
Λέγεται Clean Fun αλλά παλιά λεγόταν ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ
Δεν θυμάμαι πόσο έχει αλλά αν η διαφορά είναι μικρή δεν ξέρω πόσο αξίζει να χρειάζομαι και εγώ μπάνιο μετά !!!
Όντως κάτι μάρκες έχουν...λέτε να αρχίσουμε τα κόλπα με τα coinops???
Πλυντήρια αυτοκινήτων