-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Ξέρετε τι μου τι σπάει.Ότι αν κάποιος αναφερθεί αρνητικά για ένα αυτοκίνητο κατευθείαν όλοι που έχουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θίγονται λες και αν μιλήσουμε αρνητικά για ένα μοντέλο μιλάμε αρνητικά για εκείνους!
Λίγο κουλ παίδες για λαμαρινες μιλάμε δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.Νομίζω Δημήτρη ότι εσύ πρέπει να κουλάρεις λίγο. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ο μοναδικός σε πρόσβαση τέτοιων πληροφοριών; Αφελές δεν ακούγεται; Και δεν μιλάω για το όποιο πρόβλημα έχουν βγάλει τα Toyota (αν και για αυτά όπως και για άλλες εταιρείες έχω μάθει κατά καιρούς πράγματα), αλλά ειδικά για το Gruppo. Πίστεψε με, οι πηγές μου μάλλον είναι καλύτερες από τις δικές σου.
Πουθενά δεν υποστήριξα ότι είμαι ο μοναδικός.Πολλοί τα γνωρίζουν αλλα λίγοι μπαίνουν σε αυτό το φόρουμ και ακόμη λιγότεροι τα βγάζουν προς τα έξω.Αν οι πηγές σου είναι καλύτερες θα το δεχτώ μόνο αν δουλεύεις στην αντιπροσωπεία της Αλφα Ρομεο και τότε αντε να μου αποδείξεις ότι είσαι αντικειμενικός όταν υποστηρίζεις την 147
Για να κλείσω εμένα μου τη σπάει που σου φαίνεται αδιαλαξία το ότι δεν μπορούμε να θεωρήσουμε λογικό το παράλογο. Απλά δεν μπορούμε.
Λογικό μπορείς να θεωρήσείς ότι νόμίζεις.Εγώ παρέθεσα αυτά που άκουσα (δεν τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια) και ο καθένας κάνει την κρίση του και πιστεύει ότι νομίζει.
-
Πουθενά δεν υποστήριξα ότι είμαι ο μοναδικός.Πολλοί τα γνωρίζουν αλλα λίγοι μπαίνουν σε αυτό το φόρουμ και ακόμη λιγότεροι τα βγάζουν προς τα έξω.Αν οι πηγές σου είναι καλύτερες θα το δεχτώ μόνο αν δουλεύεις στην αντιπροσωπεία της Αλφα Ρομεο και τότε αντε να μου αποδείξεις ότι είσαι αντικειμενικός όταν υποστηρίζεις την 147Λογικό μπορείς να θεωρήσείς ότι νόμίζεις.Εγώ παρέθεσα αυτά που άκουσα (δεν τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια) και ο καθένας κάνει την κρίση του και πιστεύει ότι νομίζει.
Δημήτρη αν θυμάσαι σε προηγούμενο post μου τόνισα ότι δεν φταις εσύ, αφού εσύ απλά τα άκουσες. Από την άλλη όμως δεν κατάλαβα την θέρμη με την οποία προσπάθησες να υπερασπιστείς κάτι που όπως λες άκουσες, πρβάλοντας ως επιχείρημα τις υπόλοιπες πληροφορίες σου σχετκά με το αντκείμενο, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα πειστείς μόνο αν δουλεύω σε αντιπροσωπεία. Δηλαδή μόνο τότε θα ήταν σωστότερες οι πληροφορίες μου από τις δικές σου;
Και για να τελιώνουμε ναι έχω σχέση με αντιπροσωπεία. Και όχι δεν είναι της Alfa Romeo (πόσο μάλλον με την απαράδεκτη ΕΜΙΚΟ την οποία όπως μπορείς να δεις σε άλλα posts έχω κράξει πολλάκις). Μην φοβάσαι την προπαγάνδα από τη δική μου πλευρά. -
Ποιος από εσάς γνωρίζει ότι σε **όλα **τα rav4 mk1 με αυτόματο κιβώτιο πού ήρθαν στην Β.Ελλάδα αλλάχτηκαν τα αυτόματα κιβώτια στην εγγύηση?
Ποιος από εσάς γνωρίζει ότι σε **όλα **τα passat facelifted αλλάζονται τα ψαλίδια γιατί είναι ελαττωματικά?
Ποιος γνωρίζει ότι σε πολλά γκολφ 5 υπάρχει πρόβλημα με το καντράν?Δηλαδή εδώ που μιλάμε για ΟΛΑ τι είναι;
Αν η 147 είχε κατασκευαστικό λάθος (στην Θεσ/νίκη από όλη την υφήλιο...) στα ΜΙΣΑ αυτοκίνητα, τότε η Τογιότα είναι δύο φορές πιο αναξιόπιστη που χαλάσαν όλα;;ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!! Χαλασμένη παρτίδα ήταν στα αυτόματα, αν βέβαια αυτά ευσταθούν.
Γιατί πολλές φορές ακούμε σημεία και τέρατα, αλλά είναι συνήθως είτε υπερβολές (συνέβησαν δηλαδή, αλλά όχι τόσο τραγικά) είτε ανύπαρκτα.
Γιαυτό μίλησα για ράδιο αρβύλα, όχι αναφερόμενος σε σένα προσωπικά, αλλά σε τέτοιες ιστορίες συνομωσίας...Φυσικά θα ξέρεις πως ο κινητήρας τουίν Σπαρκ δεν σχεδιάστηκε για την 147, αλλά έβγαινε από νωρίτερα (και 145/146 τον φόρεσαν, και 156). Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως έναν αξιόπιστο και πολύ καλό κινητήρα τον επανασχεδίασαν για την 147 και κατάφεραν να τον σχεδιάσουν λάθος (για την... Θεσσαλονίκη...)
Υ.Γ. Και το Γκολφ 4 που έχουμε χάλασε το ταμπλώ του σε 1,5 μήνα, αλλάχτηκε στην εγγύηση και ΔΕΝ το θεώρησα αναξιοπιστία του αυτοκινήτου, μέχρι φυσικά να χαλάσει και άλλες φορές σε άλλα σημεία...
-
Dimitri
Απλα, συμφωνα με αυτα που πιστεψες απο αυτον που διηγηθηκε αυτες τις ιστοριες για τα 147 της Θεσσαλονικης, σχηματισα την γνωμη οτι δεν κατεχεις τα βασικα για το πως ενα αυτοκινητο ειναι κατασκευασμενο!Απλα ηταν η γνωμη μου!
Δεν θα αισθανομουνα καλα αν προτεινα στην Μαρια ενα VAG αυτοκινητο!Αυτο το λεω γιατι εχουμε στην εργασια μας και εχω και μερικους γνωστους που εχω και εχουν ενα σωρο προβληματα!Μεγαλα και μικρα!Και μερικα συνημφασμενα με κρυο, αλλα αυτο δεν ειναι επικαιρο για εσας εκει κατω!(πχ, σπαζει σε 1000 κομματια το πισω τζαμι ενα ωραιο κρυο πρωινο αφου βαλεις την ηλεκτρικη θερμανση)!Ακομα δεν εχει συμβει στην Alfasud μου ας ειναι 24 χρονων αυτοκινητο!
Εξαλλου, για 5η χρονια τα Golf ερχονται στην προτελευταια θεση μαζι με Hundai και Renault σαν τα ποιο προβληματικα αυτοκινητα εδω στην Σουηδια!
Η στατιστικη λεει οτι 1 στις 1000 μηχανες χαλαει ανεξηγητα και χωρις λογο!Ανεξαρτητως μαρκας!
Αυτο δυστυχως με το καει λαδια ειναι πραγματικοτητα αλλα οχι μονο για τις Αλφα Ρομεο, αλλα για σχεδον ολες τις μαρκες!Ευτυχως, αυτα που καινε ειναι μειοψηφια, τουλαχιστον για τα Alfa Romeo που γνωριζω!
Εχω ενα περιοδικο μπροστα μου που εχει το γραμμα μιας εταιριας που αγορασανε 15 Audi σαν αυτοκινητα φιρμας και καινε ΟΛΑ υπερβολικα πολυ λαδια!Ειναι 6κυλινδρα!
Μην παιρνεις κατα λεξη αυτα που γραφω σαν εγγυηση και πιστευω οτι και η Μαρια δεν θα με περιμενει να της χτυπησω την πορτα και να της λυσω το τυχον προβλημα της με την 147!Αλλα, το μοντελο αυτο εχει δειξει οτι εχει πολυ λιγωτερα προβληματα απο τα περισσοτερα αυτοκινητα που κυκλοφορουν γυρω μας!Εινα τιμια κατασκευασμενο χωρις να εχει γνωστες κατασκευαστικες αδυναμιες!
Δεν αρκει αυτο για να της το συνιστησω, μια και της ιδιας της αρεσει;
Σπυρος -
Άντε θα το πώ κι εγώ . Τόση ώρα διαβάζω και δεν αντέχω άλλο . Έχω ένα FIAT UNO TURBO. 1400, μοντέλλο 92, αγορασμένο το 2000 με 160.000 χμ και τώρα έχει 350.000. Τούχω βγάλει την ψυχή ,(αλλά είναι εφτάψυχο) έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα (γεωπόνος ΕΛΓΑ) , μέχρι Ρουμανία πήγα (εκτός ΕΛΓΑ) . Σίγουρα εμφανίζει μικροπροβληματάκια, κυρίως ηλεκτρικά, δεν με άφησε ποτέ στον δρόμο ,καίει 1 λίτρο λάδι στα 10.000 χμ, τα 210 κοντερίσια τα πιάνει όπως στην αρχή. και τα σέρβις γίνονται σχολαστικά. Το μόνο πού του λείπει είναι το αιρ κοντίσιον.
-
Ετσι για την ιστορια...
Εχω εναν γνωστο σε μια εταιρια που την εχουμε σαν πελατες και ο αδερφος του εχει ενα Λανσια Υ μοντελο με καρμπυρατερ(παλαιο) το οποιο εχει κανει 450.000Κμ!Εχει μεγαλη αποσταση μεχρι την δουλεια του!Απλα, δεν εχει αλλαξει ακομα τιποτα στην μηχανη!Και ουτε εχει παραουσιασει κανενα αξιολογο προβλημα!Το χρησιμοποιει στην δουλεια του ΚΑΘΕ μερα απο καπου δεκαετια του 80!
Σπυρος -
Μαρία εγώ πήρα μια 147 τον Οκτώβριο και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος, αν και δεν μπορώ να μιλήσω για θέματα αξιοπιστίας, απο τριγμούς δεν έχει εμφανίσει κάτι ιδιαίτερο εκτός απο έναν στην αρχή που οφείλονταν στο οτι έχουν περαστεί δέρματα και δεν είχαν κουμπώσει καλά ένα κλιψάκι στην πίσω πόρτα που κρατάει το καλώδιο του ηχείο και το οποίο διορθώθηκε άμεσα.
Πάράλληλα οδηγάω και μια corolla της δουλειάς μου και μπορώ να σου πώ οτι παρόλο που στην corolla δεν πληρώνω βενζίνες σχεδόν πάντα παίρνω την alfa.
Πάρτην και θα ευχαριστηθείς κάθε στιγμή οδήγησης
Y.Γ. Με αυτά που γράφω δεν θέλω να υποτιμήσω την corolla,είναι ένα πολύ καλο αυτοκίνητο αλλά εγώ προτιμώ την A.R. -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Ama tin pareis telika tin 147 kleise kai ena diarkias apo tora sto pio kontino sinergio
Μην το ακούς Μαρία! Ζηλέυει επειδή την compact θα την περνάς από πάνω! Που χάθηκες ρε καρτνάση; Σε φάγαν τα συνεργεία ε; Με τους τριγμούς βρήκατε καμιά λύση; Αυτό πάντως με τα πλαστικά που ξεφλούδιζαν ήταν η αποθέωση! ΒMW σου λένε μετά. Fiat Bravo του 1995 μου θύμισε!
Siga iremise re file milas les kai exete kanena 6kilindro tis bmw. Pantos apo provlimata to diko mou bmw einai ison me 0. Kai otan se merika xronakia tha theliso (prota o theos ) na to pouliso ela na ta ksanapoume.
Kai maria pistepse me kalitera kai klise to diarkias pou sou leo giati einai gia to kalo sou -
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Siga iremise re file milas les kai exete kanena 6kilindro tis bmw. Pantos apo provlimata to diko mou bmw einai ison me 0. Kai otan se merika xronakia tha theliso (prota o theos ) na to pouliso ela na ta ksanapoume.
Kai maria pistepse me kalitera kai klise to diarkias pou sou leo giati einai gia to kalo souΈβαλα smilie από δίπλα αν δεν το είδες. Επιπλέον είμαι της λογικής ότι το αμάξι το αγοράζω για μένα, και όχι για τον δεύτερο αγοραστή του. Αν εσένα αυτό σε παρηγορεί μαγκιά σου.
Υ.Γ. Plz αν δεν έχεις πρόβλημα μην γράφεις με greeklish.
-
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Pantos apo provlimata to diko mou bmw einai ison me 0.
Στην θέση σου θα έγραφα κανένα λόττο για να μην χάσω την ρέντα!!
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Άντε θα το πώ κι εγώ . Τόση ώρα διαβάζω και δεν αντέχω άλλο . Έχω ένα FIAT UNO TURBO. 1400, μοντέλλο 92, αγορασμένο το 2000 με 160.000 χμ και τώρα έχει 350.000. Τούχω βγάλει την ψυχή ,(αλλά είναι εφτάψυχο) έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα (γεωπόνος ΕΛΓΑ) , μέχρι Ρουμανία πήγα (εκτός ΕΛΓΑ) . Σίγουρα εμφανίζει μικροπροβληματάκια, κυρίως ηλεκτρικά, δεν με άφησε ποτέ στον δρόμο ,καίει 1 λίτρο λάδι στα 10.000 χμ, τα 210 κοντερίσια τα πιάνει όπως στην αρχή. και τα σέρβις γίνονται σχολαστικά. Το μόνο πού του λείπει είναι το αιρ κοντίσιον.Λατρεμένο αμαξάκι φίλε.
Μόνο την θερμοκρασία του νερού να προσέχεις σαν τα μάτια σου.Μη τυχών ανεβεί και δεν το προσέξεις γιατί θα πάρεις την κυλινδροκεφαλή στο χέρι. -
Εννοεις την μπεμπα ετσι?
Εδω εγραψε ο καλυτερος μηχανικος bmw αρκει να καπνιζεις τσιγαρο εξω απο μια μπεμπα και χαλαει η κυλινδροκεφαλη!!κατι ξερει αυτος!
Σπυρος
ΥΓ>Για την ιστορια
Την Παρασκευη ξαναπηρε ο γερανος το Γκολφ της δουλειας μου!(τριτη φορα, εχει κανει 65.000Χμ)!Βρηκαν ενα σωρο πραγματα που πρεπει να αλλαχτουν!(ξανα EGR αναμεσα στα αλλα, την ειχαν αλλαξει και την πρωηγουμενη φορα!) -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Εννοεις την μπεμπα ετσι?
Εδω εγραψε ο καλυτερος μηχανικος bmw αρκει να καπνιζεις τσιγαρο εξω απο μια μπεμπα και χαλαει η κυλινδροκεφαλη!!κατι ξερει αυτος!
ΣπυροςΓια το Uno turbo μιλούσα!
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
ΥΓ>Για την ιστορια
Την Παρασκευη ξαναπηρε ο γερανος το Γκολφ της δουλειας μου!(τριτη φορα, εχει κανει 65.000Χμ)!Βρηκαν ενα σωρο πραγματα που πρεπει να αλλαχτουν!(ξανα EGR αναμεσα στα αλλα, την ειχαν αλλαξει και την πρωηγουμενη φορα!)Είναι συνηθισμένη βλάβη η EGR για όλα τα αυτοκίνητα.
Εμείς όπου μπορούμε την καθαρίζουμε και αν είναι τυχερός ο πελάτης δουλεύει, αλλιώς την αλλάζουμε. -
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Ama tin pareis telika tin 147 kleise kai ena diarkias apo tora sto pio kontino sinergio
Μην το ακούς Μαρία! Ζηλέυει επειδή την compact θα την περνάς από πάνω! Που χάθηκες ρε καρτνάση; Σε φάγαν τα συνεργεία ε; Με τους τριγμούς βρήκατε καμιά λύση; Αυτό πάντως με τα πλαστικά που ξεφλούδιζαν ήταν η αποθέωση! ΒMW σου λένε μετά. Fiat Bravo του 1995 μου θύμισε!
Kai maria pistepse me kalitera kai klise to diarkias pou sou leo giati einai gia to kalo souκ. tupac είστε εξαιρετικά αστείος
εσείς έχετε την compact; -
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Kai maria pistepse me kalitera kai klise to diarkias pou sou leo giati einai gia to kalo souκ. tupac είστε εξαιρετικά αστείος
εσείς έχετε την compact;Efxaristo gia ta kala sas logia
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
ΥΓ>Για την ιστορια
Την Παρασκευη ξαναπηρε ο γερανος το Γκολφ της δουλειας μου!(τριτη φορα, εχει κανει 65.000Χμ)!Βρηκαν ενα σωρο πραγματα που πρεπει να αλλαχτουν!(ξανα EGR αναμεσα στα αλλα, την ειχαν αλλαξει και την πρωηγουμενη φορα!)Είναι συνηθισμένη βλάβη η EGR για όλα τα αυτοκίνητα.
Εμείς όπου μπορούμε την καθαρίζουμε και αν είναι τυχερός ο πελάτης δουλεύει, αλλιώς την αλλάζουμε.Τι είναι η EGR;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΥΓ>Για την ιστορια
Εμείς όπου μπορούμε την καθαρίζουμε και αν είναι τυχερός ο πελάτης δουλεύει, αλλιώς την αλλάζουμε.Τι είναι η EGR;
Βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων - **electronic **gas recirculation
H αιτία των βλαβών
Ν'αναφέρω ότι συνήθως είναι Bosch ή περιττεύει;
-
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Kai maria pistepse me kalitera kai klise to diarkias pou sou leo giati einai gia to kalo souφαίνεται ότι τη βάζεις μπροστά με ζεστό καιρό μόνο
(που είναι εκείνο το smiley είπαμε; )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Kai maria pistepse me kalitera kai klise to diarkias pou sou leo giati einai gia to kalo souφαίνεται ότι τη βάζεις μπροστά με ζεστό καιρό μόνο
(που είναι εκείνο το smiley είπαμε; )
Λύθηκε λέμεεεε!!!
προβλήματα στις alfa 147