-
Oook! Θα το κάνω!
Ευχαριστώ πολύ ! -
Βαζελινοκουβέντα!
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
:ysterical: Βαζελινοκουβέντα!
Νόμιζα ότι απαγορεύονται τα αθλητικά στο φόρουμ. -
Μέτρησα τη μπαταρία μου σήμερα, 12,35 V. Τα μαντάτα δεν είναι καλά (την έχω όμως 5,5 χρόνια!). Το αμάξι παίρνει μπρος με την πρώτη, αλλά στα τρελά κρύα λίγο ζορίζεται και γενικώς μου φαίνεται ότι η μιζιά έχει λιγό μεγαλύτερη διάρκεια από ότι στο παρελθόν.
Θα την αφήσω όμως κι άλλο...να δω που θα πάει. Κι όταν αρχίσει να δίνει πιο έντονα σημάδια, θα την αλλάξω.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ο bro αγόρασε τον φορτιστή του lidl για τη μπαταρία αυτοκινήτου, αλλά το αμάξι ήταν ακινητοποιημένο για 2 μήνες περίπου, οπότε τώρα τα volt έπεσαν κάτω από 6 κ το μηχάνημα την καταλαβαίνει ως μπαταρία μηχανής κ τη θεωρεί φορτισμένηΓίνεται αν τη βάλει στο αμάξι να πάρει μπρος με καλώδια με τόσο χαμηλά volts?
Τελικά βρέθηκε κατά τύχη ένας 12V φορτιστής (ξεχασμένος κάπου) κ προσαρμόστηκαν τα κλιπσάκια του φορτιστή, οπότε φορτίστηκε η μπαταρία για 12 ώρες με τον φορτιστή λαπτοπ 2Α. Έφτασε τα 12,3 βολτς από τα 6 που ήταν αρχικώς κ τώρα περάστηκε ο φορτιστής lidl που την αναγνώρισε πλέον ως αυτοκινήτου κ συνεχίζει τη δουλειά
ΑΝ δουλέψει η μπαταρία θα σας το πω
-
καλημερα
εδω μεσα ειχε γραφτει καποτε , τι σημαινει αν μετρησουμε την μπαταρια με το βολτομετρο και την βρουμε ας πουμε 11 η 11,5
αν το θυμαται κανεις ας ποσταρει το λινκ, η αν ξερει ας γραψει.παντως νομιζω εκεινη η δημοσιευση θα επρεπε να ειναι κολημενη πανω πανω.
σε μπαταρια φορτηγου το 10.3 που μετρηθηκε σημαινει κατι? εκτος του οτι θελει φορτσμα?ευχαριστω
-
τωρα μετα απο 18 ωρες στο φορτιστακι μου δειχνει 18,7
και συνεχιζει να τραβαει ρευμα.
ειναι δυνατον? η μου εχει χαλασει το βολτομετρο? -
βγαλτη απο το φορτιστη καλητερα
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Mπρός θα πάρει οπωσδήποτε, αλλά μόλις αποσυνδεθεί απο τον 'δότη', μπορεί να παρουσιάζει 'θέματα' κακής λειτουργίας, σαν αυτά που παρουσίασε στον heras.
Ακόμα και με φόρτιση 30-40 λεπτά λειτουργίας του κινητήρα, όταν τον σβήσει, μάλλον δεν θα ξαναπάρει μπρός , ενώ μετά και απο μόνο 2-3 ώρες να προσπαθήσει για επανεκκίνηση, .... δεν.
Μπαταρία που ξεφόρτιστη δείχνει κάτω απο 9v, έχει τελειώσει-δεν 'παίζει' άλλο, ότι και να κάνεις.
ΘΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ !Σωστα και μενα η παλια εδειχνε 9 και φυσικα πηρε την αγουσα ενω η καινουρια που εβαλα 12,5
Σημερα το εβγαλα ξανα βολτα και ειναι και παλι μια χαρα....οποτε οπως ειπατε τωρα ξαναπροσαρμοστηκε ο εγκεφαλος και δουλευουν ολα σωσταIt is **possible **that a battery under 9V may not recoverable (σελίδα 3 στο Recover)
Λίγο παρακάτω αναφέρει το 12,35 και κάτω ===> WEAK
πηγήΕρώτηση:
Διαβάζω στην wiki και μειονεκτήματα για τις AGM:http://en.wikipedia....ki/VRLA_battery
twice the price
Less reliable
Longer recharge time than flooded lead-acid
'Sealed' batteries cannot tolerate overcharging: overcharging leads to premature failure.
Shorter useful life.Για κανονικό αυτοκίνητο μάλλον δεν έχουν νόημα, ούτε ακόμα και αν έχει subwoofer, σωστά; (με έναν ενισχυτή στο παράδειγμα μου).
Κάποια τιμια πρόταση υπάρχει ; (όχι κάτι φτηνιάρικο - value for money ψάχνω)
Τώρα έχω μισοπεθαμένη την delkor 55559 http://www.gr-kiros.gr/2010/sealed/calcium_shark.php -
Μπαταρία αυτοκινήτου 18,7;;; Kαλά δεν έβρασε; Τι φορτιστής είναι αυτός; Για 24αρα την είδε; Κανονικά 11-11,5 είναι ξεφόρτιστη και λογικά να μη παίρνει και μπρός Δε δοκιμάζεις και κανένα άλλο βολτόμετρο, πολύ περίεργα μας τα λες!
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ειναι δυνατον? η μου εχει χαλασει το βολτομετρο?Mερικοί φτηνοί φορτιστές (σαν τους Einhell στο μεταλλικό σασί) υπερφορτίζουν τις μπαταρίες ακόμα και αν «γεμίσουν».
Δεν έχουν κύκλωμα για να ρίχνουν volt/amper και να συντηρούν τη μπαταρία...Πάντως 18,7 δεν έχω δει ποτέ από τέτοιο φορτιστή.
-
Αποσύνδεσέ την πρίν τα 'σκάγια' μας πάρουν κι εμάς εδώ στην Αθήνα !
Μέτρησε ξανά ανά 3-4 ώρες, 2 φορές μέχρι το βράδυ, εί δυνατόν με άλλο όργανο.
Αν 'πέφτει', σημαίνει ότι είχε υπερφορτίσει και μην ξαναχρησιμοποιήσεις τον ίδιο φορτιστή, αν δεν μπορείς να τον ελέγχεις κάθε 2-3 ώρες, ώστε να τον αποσυνδέσεις μόλις πιάσει 13,5-14 V max.
Αν δεν σιγουρέψεις την ένδειξη , μην τοποθετήσεις τη μπαταρία μέχρι να πέσει στα 13,5 V, γιατί μπορεί να πάθεις ζημιά.ΒTW : Δεν υπάρχουν 24βολτες μπαταρίες στα φορτηγά κλπ βαρέα οχήματα, αλλά μπαίνουν 2 Χ 12V σε σειρά.
Και αν δεν έχεις κατεβάσει-αποσυνδέσει τη μία για φόρτιση, αλλά περιμένεις να φορτίσει τη μία έχοντας και τις 2 σε σειρά, ........
Και δεν νομίζω πως κάνω λάθος ... -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
ειναι δυνατον? η μου εχει χαλασει το βολτομετρο?Mερικοί φτηνοί φορτιστές (σαν τους Einhell στο μεταλλικό σασί) υπερφορτίζουν τις μπαταρίες ακόμα και αν «γεμίσουν».
Δεν έχουν κύκλωμα για να ρίχνουν volt/amper και να συντηρούν τη μπαταρία...Πάντως 18,7 δεν έχω δει ποτέ από τέτοιο φορτιστή.
ναι ειναι ιδιος με αυτον που λες αλλα λιντλ .
εδωσα εντολη να τον βγαλουν απο το ρευμα μιας και δεν ειναι στο σπιτι μου .
αυριο το πρωι θα παω να την μετρησω . παιζει ομως να ειναι χαλασμενο και το πολυμετρο μου (χιλιαδες φορες εχω πει οτι χρειαζομαι ενα καινουργιο πολυμετρο
και εχω δειξει κιολας πιο θελω , οπως και ενα σουγια βικτοριβοχ , και παντα μου κανουν δωρα ρουχα παντοφλες και καλτσες , λες και ειμαι γερος, μεχρι που περισι δοθηκε εντολη οτι δεν θελω δωρα τελος , και οταν γερασω θελω πουρα αβανας και μαλτ ουισκι και οχι παντοφλες)
θα παρω και το πολυμετρο ενος φιλου να δω τι παιζει.παιδια ευχαριστω
οχι ρε ειναι κατεβασμενη , μεχρι εκει μου εκοψε
-
Υπάρχουν φορτιστές με επιλογή 12 ή 24 βολτ ωστε να μπορείς να φορτίσεις και τις δύο μπαταρίες του φορτηγού ταυτόχρονα.
-
ΟΚ!
-
Δεν είναι σπουδαίο γεγονός η αγορά πολύμετρου.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17929&cat=337&page=1
-
Γι' αυτό και υπάρχει η επιλογή των 24αρων volt για να φορτίζουν 'μία' μπαταρία 12v χ2.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δεν είναι σπουδαίο γεγονός η αγορά πολύμετρου.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17929&cat=337&page=1
Πολύ καλό το συγκεκριμένο, autoranging, πολύ λεπτό, και τα probes μπαίνουν μέσα στο σώμα για να πιάνει λιγότερο χώρο. Ιδανικό για να το έχεις πάντα μαζί σου στην τσέπη. Σκέφτομαι και γώ να πάρω το συγκεκριμένο.
Προσοχή μόνο (και αυτό ισχύει για όλα τα πολύμετρα), ποτέ δέν το βάζουμε στη θέση για μέτρηση Ampere αν δέν ξέρουμε τι κάνουμε.
-
Το πολύ πολύ να τα κάψει..... έτσι αχρήστεψα το πρώτο μου πολύμετρο....
Από τότε έμαθα να προσέχω να μην το αφήνω ποτέ σε μέτρηση αμπέρ... -
Εαν το αμάξι μου έχει αυτην την μπαταρία 420 Α 50 Αh τι μπαταρία μπορώ να βάλω ; Νομίζω όχι φυσικά κάτω από αυτά τα χαρακτηριστικά , αλλά και πόσο πάνω; Εχω ακουσει μερικους που βάζουν ποιό μεγάλη μπαταρία κάνει καλό;
Στο παράδειγμα μπορώ να βάλω 52Αh 470Α ;Αυτο στο κασκάι !!!Στο πεζο 107 γραφει μόνο 200/300 Α τίποτε άλλο ουτε μάρκα ούτε τίποτα μπορώ την 45Αh 400A;;;;
Ti σημαινει το 45Αh και τι το 400Α ;;;
Ευχαριστώ!!!!
Μπαταρία αυτοκινήτου...