-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλή διασκέδασηΥπάλληλοι ΔΕΚΟ και Δήμων ΔΕΝ περιλαμβάνονται σε αυτά τα νούμερα (768000) πάνε επιπλέον.
Ομως περιλαμβάνονται ΝΠΔΔ (πχ. Νοσοκομεία)Μπορείτε να συνεχίσετε τώρα τη βαθυστόχαστη στατιστική ανάλυση.
-
θα μπορουσε να ειναι και ανεκδοτο το οτι το κρατος ηξερε ποσους πληρωνε, ποσο τους πληρωνε, τι εκαναν, και που βρισκονται
μιλαμε για το ιδιο κρατος που εδινε επι δεκαετιες χιλιαδες συνταξεις σε ΝΕΚΡΟΥΣ
-
Μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν υπηρεσίες αιχμής που πάντα χρειάζονται άτομα και υπηρεσίες άνευ αντικειμένου ή με περιττό αντικείμενο που ακόμα και ένα (1) άτομο είναι εξίσου περιττό, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ένας ξερός αριθμός, πχ 600.000 ή 400.000 είναι κενό γράμμα χωρίς να υπάρχει αντιστοιχία προς ανάγκες. ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. Γιατί, διαφορετικά, κάθε βλαχοδήμαρχος θα πει 'ο Δήμος χρειάζεται 500 άτομα' και κανείς δεν θα μπορεί να του πει ότι μια χαρά βγαίνει με 300.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν υπηρεσίες αιχμής που πάντα χρειάζονται άτομα και υπηρεσίες άνευ αντικειμένου ή με περιττό αντικείμενο που ακόμα και ένα (1) άτομο είναι εξίσου περιττό, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.Ένας ξερός αριθμός, πχ 600.000 ή 400.000 είναι κενό γράμμα χωρίς να υπάρχει αντιστοιχία προς ανάγκες. ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. Γιατί, διαφορετικά, κάθε βλαχοδήμαρχος θα πει 'ο Δήμος χρειάζεται 500 άτομα' και κανείς δεν θα μπορεί να του πει ότι μια χαρά βγαίνει με 300.
ασε μας ρε φιλε, σε λιγο θα ζητησεις οργανογραμματα και αξιολογηση
-
Την αξιολόγηση την έφαγε η μαρμάνκα.
Οργανογράμματα είναι προ των πυλών. Για δήμους κι άλλες κουλές υπηρεσίες για συντρόφους και συναγωνιστές σημαιοφόρους δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά στις σοβαρές κρατικές αρχές θα κοπούν οι περιττές διευθύνσεις σε ποσοστό πάνω από 40% με μεταφορά του προσωπικού σε χρήσιμα πόστα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλή διασκέδασηΥπάλληλοι ΔΕΚΟ και Δήμων ΔΕΝ περιλαμβάνονται σε αυτά τα νούμερα (768000) πάνε επιπλέον.
Ομως περιλαμβάνονται ΝΠΔΔ (πχ. Νοσοκομεία)Αν και το έχεις γράψει τουλάχιστον άλλες 2 φορές και το έχω επισημάνει περισσότερες ας κανω άλλη μια προσπάθεια. Οι υπάλληλοι των δήμων ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.
Στάλθηκε από το WT19i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Σωστά έχεις δίκιο. Δεν θα επαναληφθεί
Για αυτό:
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το εχουμε συζητησει χιλιες φορες (και με τον Ηλια): το νουμερο ηταν γνωστο και ειχε γραφτει και εδω μεσα. Η 'απογραφη' εγινε για προφανεις επικοινωνιακους λογους.εμμένεις στην άποψή σου ?
Ήταν το νούμερο γνωστό ? (506000 νόμιζαν, 768000 ήταν)
Εγινε η όλη ιστορία για επικοινωνιακούς λόγους ?
Υπάρχουν πραγματικοί λόγοι πίσω από την απογραφή ή μπα ? -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οι υπάλληλοι των δήμων ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.Όλοι?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι υπάλληλοι των δήμων ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.
Όλοι?
Είσαι πονηρουλης.
Θα απαντήσω και σε σένα και στον ναςς αύριο πρωί γιατί τωρα θα βάλω το γκομενάκι για ύπνο
Στάλθηκε από το WT19i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Δεν είμαι εγώ πονηρούλης αλλά εσύ, που αν κ ξέρεις την αλήθεια μας ρίχνεις στάχτη στα μάτια.
Άντε, να δω τι θα μας πεις το πρωί. -
Ειναι και οι υπαλληλοι των θυγατρικων του ΟΣΕ μεσα;;;
-
Οχι φυσικά
Μια στιγμή Εννοείς αυτούς που μετατάχτηκαν σε Υπουργεία ?Αντε καληνύχτα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οχι φυσικά
Μια στιγμή Εννοείς αυτούς που μετατάχτηκαν σε Υπουργεία ?Αντε καληνύχτα
ναι μωρε, κατι ΕΚΛΕΚΤΟΙ πελατες που ηταν υποτιθεται ιδιωτικοι υπαλληλοι και βρεθηκαν να μετατασονται (ΝΥΧΤΑ) σε Υπουργεια και σε φιδοτρυπες του Δημοσιου
δε χρειαζεται να αναφερω μισθους γιατι ειναι ντροπη τετοιες μερες. Απλα να πω οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο τους δεν ειχε καν αντικειμενο επι χρονια...
πηγαιναν χτυπαγαν καρτα, πηγαιναν για ψωνια, επεστρεφαν, πηγαιναν σπιτιαλλοι υπαλληλους που υποτιθεται οτι δουλευαν καθημερινα στην υπαιθρο (οχι εργατες), και ειχαν βγει απο το γραφειο 1-2 φορες σε 8 χρονια
αλλοι μπηκαν σταθμαρχες σε σταθμους που δεν υπαρχουν!!!
ξερω παραδειγματα με ονοματεπωνυμα, οχι 'μου ειπαν', 'ακουσα' και αλλα χαριτωμενα.
οι ΠΡΩΤΟΙ που θα επρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ αξιολογηση, καταγραφη ειναι οι ΔΥ που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! Και υπαρχουν πολλοι που δουλευουν σκληρα και παραμενουν εντιμοι. Αυτοι λοιπον αδικουνται με τις οριζοντιες χατζαρες και την δυσφημιση που τρωει ο κλαδος τους.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ αυτό που βλέπω στη σελ. 97 είναι ότι λέει ότι στις 30/6/2008 λέει ότι υπηρετούσαν 506000 υπάλληλοι χωρίς το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ (πόσοι είναι οι μόνιμοι των ΕΔ ? Να πούμε 50000 ?) και ότι τα στοιχεία ήταν βάσει στοχείων που υποβάλλουν οι φορείς δηλαδή αυτό ακριβώς που σου έλεγα, ό,τι έλεγε ο κάθε βαρώνος το δέχονταν αναγκαστικά διότι δεν είχαν τρόπο ελέγχου.Επίσης, 2 χρόνια μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι απογράφηκαν και βρέθηκαν 768000. Αρα είτε αυξήθηκαν κατά ~200000 σε 2 χρόνια (μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό) δηλ. κατά ~35% είτε όντως χρησιμοποιούσαν κρυστάλλινη σφαίρα. Θαμπή.
Μάλλον θα ήταν πληροφορία εξίσου μεγάλης αξιοπιστίας με το έλλειμα της ίδιας χρονιάς
Στα υπόλοιπα που έγραψα περί της σκοπιμότητας της απογραφής έχεις να σχολιάσεις κάτι ή προτιμάς βολικές θεωρίες 'επικοινωνιακό τρικ' κτλ. κτλ. ?
Η εισηγητικη εκθεση του 2008 δεν περιλαμβανει: στρατιωτικο προσωπικο , συμβασιουχους εργου , αιρετους , επι θητεια, με εμμισθη εντολη , ωρομισθιους/ημερομισθιους και κατι αλλα ψιλα. Δια της μεθοδου ναςς θα θεωρησω οτι ολοι αυτοι ειναι ενα επιπλεον 25% επι των 506 χιλ. Αρα συνολο γυρω στις 632 χιλ το 2008.
ΥΓ Μπα ,λιγο ειναι το 25%. Τεσπα δεν ξερω ποσο ειναι το αθροισμα : (στρατιωτικο προσωπικο + συμβασιουχοι εργου + αιρετοι + επι θητεια + με εμμισθη εντολη + ωρομισθιοι/ημερομισθιοι + αλλα ψιλα) . Ουτε τον αριθμο των προσληψεων σε αυτο το διαστημα ξερω.
ΥΓ-2 παρ΄ολα αυτα , το να μην γνωριζαν τον αριθμο των ΔΥ εξακολουθει να μου φαινεται μη πιθανο αφου η μισθοδοσια τους ειναι μηχανογραφημενη. ή δεν ειναι ? Μη μου πεις οτι ο καθε βαρωνος ελεγε οτι ηθελε. Το καταλαβα.
ΥΓ-3 Το 'Δια της μεθοδου ναςς ' ειναι χιουμορακι
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μια ερώτηση μόνο γιατί έχει ξαναγίνει η κουβέντα και πάντα κατέληγε στο ίδιο κακόγουστο ανέκδοτο.
Τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ που τους λογαριάζετε;
α) ΔΥ
β)ΙΥ
γ)θεία βρέφη -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν είμαι εγώ πονηρούλης αλλά εσύ, που αν κ ξέρεις την αλήθεια μας ρίχνεις στάχτη στα μάτια.
Άντε, να δω τι θα μας πεις το πρωί.Το πρωι λοιπον σας λεω οτι (με τα δεδομενα του 2010 και χωρις να γνωριζω αν αλλαξε κατι αργοτερα) το προσωπικο των δημοτικων επιχειρησεων δεν περιλαμβανεται. Ισως λοιπον εκει να εχουμε μια 'τρυπα' λιγων χιλιαδων, σιγουρα ομως δεν προκειται για πενταψηφιο νουμερο, ασε που πολλες εχουν κλεισει πλεον.
Παντως μπροστα στις 125.000, που προερχονται απο ΟΤΑ και περιλαμβανονται, ειναι ψιλοπραγματα.
ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και δημοτικες επιχειρησεις ειναι δεν ειναι 100.000 στο συνολο (κανουν κι αυτοι απογραφη αυτην την περιοδο για να επιβεβαιωσουν το νουμερο )
Οι υπαλληλοι ΔΕΚΟ που μετακινηθηκαν στο δημοσιο προφανως απογραφηκαν οταν πηγαν στη νεα τους θεση.
Το αλλο με τις διευθυνσεις προσωπικου μην το επαναλαμβανεις, εισαι λαθος.Την απαντηση στον ναςς την εδωσε ο dimitris_f: εγω θα προσθετα και τους stagiers που ηταν μπολικοι τοτε και οσους προλαβε να προσλαβει ο Καραμανλης τα 2 χρονια που ακολουθησαν (αρκετους).
Σε καθε περιπτωση και αυτοι ηταν γνωστη ποσοτητα.edit: Α, χρωσταω αλλη μια απαντηση. Η απογραφη οπως εγινε (να μπαινει ο καθενας να βαζει τα στοιχεια του) εγινε για καθαρα επικοινωνιακους λογους. Ετσι κι αλλιως για να οριστικοποιηθουν και να επισημοποιηθουν τα αποτελεσματα χρειαστηκε ενα βαρβατο φιλτραρισμα απο τις διευθυνσεις προσωπικου. Αν θελανε λοιπον να συμπληρωσουν καποια (λιγα) κενα, θα μπορουσαν αθορυβα να διαταξουν τις κατα φορεα και τοπο διευθυνσεις να αποστειλουν τα διαθεσιμα στοιχεια. Οσο για την ερωτηση 'αφου ειχαν τα στοιχεια γιατι εκτεθηκαν με την απογραφη', η απαντηση ειναι διπλη:
α) (καλως ή κακως) υπολογιζαν οτι τα αποτελεσματα θα θαβονταν στις πισω σελιδες των εφημεριδων, αλλα η φασαρια στα δελτια του MEGA και του ΣΚΑΙ θα εμενε στη μνημη ολων και
β) μιλαμε για την ιδια κυβερνηση που στο φορολογικο του '10 καθιερωσε το μπονους της επιστροφης φορου 100 ευρω για καθε 1000 ευρω αποδειξεων χωρις να κανει μια απλη μαθηματικη πραξη να υπολογισει το κοστος και παραλληλα μας διαβεβαιωνε οτι μεσα στο '11 θα επιστρεφαμε στις αγορες Μπροστα σε τετοιο ρεσιταλ βλακειας η απογραφη ηταν πταισμα -
Το αλλο με τις διευθυνσεις προσωπικου το έζησα σε μεγάλο υπουργείο, όπου πήγαινα 3 - 4 φορές τον μήνα επί 5 - 6 χρόνια κ είχα πιάσει φιλίες με διάφορους που δεν συμφωνούσαν με τα τεκταινόμενα. Είδα από κοντά μαζώξεις, προβλήματα, τo struggle ανθρώπων για να εργαστούν κ αυτό άλλων για να μην τους αφήσουν. Τότε κατάλαβα τι σημαίνει δ/νση προσωπικού, τι κάνει κ τι δεν κάνει που θα έπρεπε να κάνει. Κ έζησα κ μερικές (3, αν θυμάμαι καλά) συνεδριάσεις υπουργού - διευθύνσεων προσωπικού περιμένοντας τη σειρά μου, που αν δεν ήταν τραγικές θα είχαν πολλή πλάκα.
Σε κάθε περίπτωση, αν κάνω λάθος θα είμαι ευτυχής. -
Το οτι μπορει να ειναι τραγικοι οι προισταμενοι των διευθυνσεων δεν εχει να κανει με το πληθος τους, αλλα με το ποιος και γιατι τους επελεξε.
Επαναλαμβανω οτι δεν εχω ιδεα σε ποιο υπουργειο αναφερεσαι και δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω. -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Εγώ αυτό που βλέπω στη σελ. 97 είναι ότι λέει ότι στις 30/6/2008 λέει ότι υπηρετούσαν 506000 υπάλληλοι χωρίς το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ (πόσοι είναι οι μόνιμοι των ΕΔ ? Να πούμε 50000 ?) και ότι τα στοιχεία ήταν βάσει στοχείων που υποβάλλουν οι φορείς δηλαδή αυτό ακριβώς που σου έλεγα, ό,τι έλεγε ο κάθε βαρώνος το δέχονταν αναγκαστικά διότι δεν είχαν τρόπο ελέγχου.
Επίσης, 2 χρόνια μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι απογράφηκαν και βρέθηκαν 768000. Αρα είτε αυξήθηκαν κατά ~200000 σε 2 χρόνια (μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό) δηλ. κατά ~35% είτε όντως χρησιμοποιούσαν κρυστάλλινη σφαίρα. Θαμπή.
Μάλλον θα ήταν πληροφορία εξίσου μεγάλης αξιοπιστίας με το έλλειμα της ίδιας χρονιάς
Στα υπόλοιπα που έγραψα περί της σκοπιμότητας της απογραφής έχεις να σχολιάσεις κάτι ή προτιμάς βολικές θεωρίες 'επικοινωνιακό τρικ' κτλ. κτλ. ?
Η εισηγητικη εκθεση του 2008 δεν περιλαμβανει: στρατιωτικο προσωπικο , συμβασιουχους εργου , αιρετους , επι θητεια, με εμμισθη εντολη , ωρομισθιους/ημερομισθιους και κατι αλλα ψιλα. Δια της μεθοδου ναςς θα θεωρησω οτι ολοι αυτοι ειναι ενα επιπλεον 25% επι των 506 χιλ. Αρα συνολο γυρω στις 632 χιλ το 2008.
Ούτε η απογραφή περιλάμβανε τους συμβασιούχους έργου νομίζω και οι stagiers είχαν ήδη φύγει με τη λήξη της σύμβασής τους.
Και πάλι όμως, από 632 χιλιάδες σε 768 χιλιάδες έχει μια κάποια διαφορά για να πεις 'α, μια χαρά ήξεραν πόσους απασχολούσαν άρα η απογραφή ήταν επικοινωνιακό τρικ' διότι τα νούμερα σαφώς και δείχνουν ότι κολοκύθια ήξεραν.ΥΓ Μπα ,λιγο ειναι το 25%. Τεσπα δεν ξερω ποσο ειναι το αθροισμα : (στρατιωτικο προσωπικο + συμβασιουχοι εργου + αιρετοι + επι θητεια + με εμμισθη εντολη + ωρομισθιοι/ημερομισθιοι + αλλα ψιλα) . Ουτε τον αριθμο των προσληψεων σε αυτο το διαστημα ξερω.
Μη στεναχωριέσαι, εδώ δεν το ήξεραν στο Υπ.Οικ, που να το ξέρεις εσύ
ΥΓ-2 παρ΄ολα αυτα , το να μην γνωριζαν τον αριθμο των ΔΥ εξακολουθει να μου φαινεται μη πιθανο αφου η μισθοδοσια τους ειναι μηχανογραφημενη. ή δεν ειναι ? Μη μου πεις οτι ο καθε βαρωνος ελεγε οτι ηθελε. Το καταλαβα.
Δεν αρκεί να είναι μηχανογραφημένη η μισθοδοσία διότι η 'μηχανογράφηση' είναι ξεχωριστή σε κάθε υπουργείο, πρέπει να είναι και διασυνδεδεμένες οι μισθοδοσίες σε ένα κοινό πληροφοριακό σύστημα και να έχουν δυνατότητα αναζήτησης με κοινά μοναδικά 'κλειδιά' (όπως είναι το ΑΦΜ και όπως ΔΕΝ είναι το ονοματεπώνυμο). Το εξήγησα παραπίσω και η απουσία αυτού του μηχανισμού ήταν ΙΜΗΟ η βασική αιτία της απογραφής, όχι το επικοινωνιακό κομμάτι.
ΥΓ-3 Το 'Δια της μεθοδου ναςς ' ειναι χιουμορακι
Καλά κάνεις, ελλείψει στοιχείων είναι ελεύθερος ο καθένας να κάνει υποθέσεις. Συζήτηση κάνουμε, το να φέρει κάποιος στοιχεία που επιβεβαιώνουν την άποψή του είναι θεμιτό, αυτό δε σημαίνει ότι χωρίς στοιχεία η άποψή του είναι για πέταμα ούτε ότι αν δεν έχει στοιχεία πρέπει να γράψει μια διατριβή για να στηρίξει την άποψή του στα πλαίσια ενός διαδικτυακού Forum (που αυτό ζήτησες μερικές σελίδες πιο πίσω και ήταν από αστείο έως απρεπές, όπως το πάρει κανείς).
-
40000 χιλιαδες δεν απογραφηκαν για συνταξη ΟΓΑ....
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....