-
από τους θιασωτές του μαζί τα φάγαμε, αυτοκριτική uber alles, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν, τι έκανες αδερφέ τω καιρώ εκείνω, κλπ, η αλήθεια είναι ότι ήθελα να διαβάσω και ένα 'ναι κακώς έπαιρνα το μισθό που έπαιρνα, κακώς πήρα τη σύνταξη που πήρα, κακώς πήρα το εφάπαξ που πήρα'.
Γιατί το να κράζουμε τους άλλους, να θέλουμε να περισταλούν αυτά που δεν μας αγγίζουν, να κοπούν αυτά που δεν μας αρέσουν, εύκολο είναι.
Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να πιστεύει ότι 'ναι ο μισθός μου ήταν ληστεία'; Ναι έπρεπε να πάρω σύνταξη 10 χρόνια αργότερα; Ναι το εφάπαξ που πήρα σας έκλεισε τα ταμεία;
Κάποιος που να ήθελε να πονέσει περισσότερο ο ίδιος για την κοινωνική υγείαΓιατί για μπαταχτσή λαό διαβάζουμε, και σπάταλο κράτος, αλλά από την άλλη αυτός ο μπαταχτσής λαός ο κακός, ο σάπιος, ο ο ο, μας έβγαλε και κάτι διαμερισματάκια που περηφανευόμαστε ότι καλά τα πήραμε και είμαστε και οι τίμιοι και οι θιγμένοι της ιστορίας [Που for what I know καλά έκαναν και τα έβγαλαν ε, δεν είμαι εγώ ο οπαδός του 'μπαταχτσής λαός']
-
Δεν εχουμε πει οτι μιλαμε για την κατσικα του γειτονα ?
Τι ερωτηματα βαζεις τωρα εσυ...... -
Υπάρχουν διαβαθμίσεις και κριτήρια. Μη λέμε τα αυτονόητα πάλι.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
από τους θιασωτές του μαζί τα φάγαμε, αυτοκριτική uber alles, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν, τι έκανες αδερφέ τω καιρώ εκείνω, κλπ, η αλήθεια είναι ότι ήθελα να διαβάσω και ένα 'ναι κακώς έπαιρνα το μισθό που έπαιρνα, κακώς πήρα τη σύνταξη που πήρα, κακώς πήρα το εφάπαξ που πήρα'.Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να πιστεύει ότι 'ναι ο μισθός μου ήταν ληστεία'; Ναι έπρεπε να πάρω σύνταξη 10 χρόνια αργότερα; Ναι το εφάπαξ που πήρα σας έκλεισε τα ταμεία;
Κάποιος που να ήθελε να πονέσει περισσότερο ο ίδιος για την κοινωνική υγείαΕκτος απο τους πολιτικους και τους δικαστικους,κανενας αλλος δεν οριζε τον μισθο του,ειδικα οι ΔΥ.
Τους λεγανε αυτα ειναι,ελατε και παρτε τα.
Οποτε το να σηκωθει πχ ενας υπαλληλος της Βουλης και να πει 'οχι παιρνω πολλα,κοψτε μου 123,93 ευρω ανά εβδομαδα γιατι ετσι θα εξασφαλισουμε την βιωσιμοτητα του χρεους μεχρι το 2050' ειναι περιπου σαν να ασκει εξωτερικη πολιτικη ο σκυλος μου.With that said,μερικοι ακομα να καταλαβετε οτι κανεις δεν εχει να ωφεληθει οταν μειωνεται η κυκλοφορια του χρηματος σε μια οικονομια,αντιθετως ειναι η αιτια οσων προβληματων βιωνουμε σημερα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
With that said,μερικοι ακομα να καταλαβετε οτι κανεις δεν εχει να ωφεληθει οταν μειωνεται η κυκλοφορια του χρηματος σε μια οικονομια,αντιθετως ειναι η αιτια οσων προβληματων βιωνουμε σημερα.
ακομη και αν το κρατος δανειζεται για να πληρωσει τους μισθους αυτους;
ακομη και αν αυτο οδηγησε σε ελλειμμα 24δις το 2008;
ακομη και αν για να καλυφθει το ελλειμμα αυτο χρειαζεται να πληρωσουν ολοι επιπλεον φορους ή αναγκαζεται η πολιτεια να κοψει πορους απο την κοινωνικη πολιτικη;ειμαι σιγουρος οτι το ιδιο εκανες και στην επιχειρηση σου. Εδινες λεφτα με το τσουβαλι στους εργαζομενους, και αν το τσουβαλι δεν ηταν μεγαλο, δανειζοσουν για να τους τα δωσεις
-
Αν εξαιρεσουμε καποια ρετιρε, ουτε υψηλομισθοι ηταν οι ΔΥ, ουτε αυτο φταιει για τα ελλείμματα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
σαφως, το ελλειμμα μηδενιστηκε με πορδες
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εκτος απο τους πολιτικους και τους δικαστικους,κανενας αλλος δεν οριζε τον μισθο του,ειδικα οι ΔΥ.
Τους λεγανε αυτα ειναι,ελατε και παρτε τα.Σε ποια χώρα αναφέρεσαι;
Γιατί άμα αφήσεις χωρίς ρεύμα ένα λαό, χωρίς αερομεταφορές, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς κρατικά έσοδα, χωρίς υγεία κλπ, μια χαρά μπορείς να 'ορίζεις' το μισθό σου και τα προνόμιά σου.
Και σίγουρα να είσαι πολύ πιο ίσος από όλους τους άλλους.Τελικά μάλλον είμαστε η χώρα των Λωτοφάγων.
-
Τα πιο τζάμπα λεφτά φύγαν σε μια συγκεκριμένη ομάδα ΔΥ, τους καθηγητές...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί άμα αφήσεις χωρίς ρεύμα ένα λαό, χωρίς αερομεταφορές, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς κρατικά έσοδα, χωρίς υγεία κλπ, μια χαρά μπορείς να 'ορίζεις' το μισθό σου και τα προνόμιά σου.
Και σίγουρα να είσαι πολύ πιο ίσος από όλους τους άλλους.ακριβως.....και σ' αυτη την τακτικη εχει εστιασει το ενδιαφερον της η τροικα....
απολυσες, μειωσεις απολαβων, παγωμα νεων προσληψεων, αποδυναμωση συνδικαλισμου, φοβος ανεργιας κλπ κλπ.η χωρα ειναι παραδεισος για επενδυσεις και τα αγκαθια πρεπει να κοπουν...
για τον ΔΤ (δημοσιο) τα πραγματα ειναι γνωστα γιατι ολοι μας εχουμε τυχει της εξυπηρετησης των Δημ. υπηρεσιων....
για τον ΙΤ υπηρχαν μεγαλες στρεβλωσεις.
πχ η κοκα-κολα απασχολουσε οδηγους-διανομεις που λογω τριετιων επαιρναν για 5ωρη εργασια 2800 χιλ / μηνα....
τωρα προτρεπει για τυπου εθελουσια, αποζημιωση για 25ετια, 120 χιλ. ζεστα...
παραδειγματος χαριν. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σαφως, το ελλειμμα μηδενιστηκε με πορδεςΤα δις σε Ζιμενς, παμπερς, Βατοπαιδι, υποβρυχια, Ακη κλπ δεν σου φταινε. Η μισθοδοσια σου φταιει. Σωραιος!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
σαφως, το ελλειμμα μηδενιστηκε με πορδες
Τα δις σε Ζιμενς, παμπερς, Βατοπαιδι, υποβρυχια, Ακη κλπ δεν σου φταινε. Η μισθοδοσια σου φταιει. Σωραιος!!!
FAIL
σπαστα και ξαναριξτα. -
Και να τα ξαναριξω ετσι θα βγουν. Αν δε καταλαβαινεις δε φταιω εγω.
-
φυσικα θα ξαναβγουν τα ιδια, πρεπει να ανοιξεις και το αλλο ματι
-
Περί εθελουσίας και σε μεγάλες πολυεθνικές εν Ελλάδι:
Σε πτυχιούχο ΑΕΙ ηλικίας 58 ετών, εργαζόμενο στη μηχανοργάνωση της ΒΙC , που είχε προσληφθεί το 1980, παντρεμένο με 2 παιδιά 22 -25 ετών, προ 2μήνου του δόθηκαν για να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα (και βέβαια τα πήρε ) 82.000€ εφάπαξ και 1.750€ σύνταξη (όλα καθαρά). Ο μισθός του ήταν περί τα 2.200€ ( για επιπλέον εισόδημα απο bonus κλπ, δεν γνωρίζω) και πέρσι μου έλεγε ότι ήθελε άλλα 3-4 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί.
Λόγω του σοβαρού του χαρακτήρος του, δεν πιστεύω ότι λέει 'φίδια', αλλά ... -
αλλά τι;
-
Ξερω περιπτωση νομικου συμβουλου σε τραπεζα που πηρε 2-3 φορες εφαπαξ εθελουσιας 'συνταξιοδοτησης'. Ολα πιθανα ειναι.
-
ποιο είναι το απίθανο κομμάτι στην παραπάνω περίπτωση;
2.200 (καθαρά υποθέτω) με 30όσα χρόνια προϋπηρεσία, σημαίνει ότι έδινε κάποιο σημαντικό κομμάτι σε τπτ εταιρικά προγράμματα 'εφάπαξ' για σύνταξη (και παραμένει περιέργως χαμηλός μισθός). Βάλε ότι αυτά συνδυάζονται και με συμμετοχή της εταιρείας, δεν μαζεύονται μπόλικα δεκάρικα χιλιάδες; Άντε να του έδωσαν και λίγα ακόμα bonus εθελουσίας, μια χαρά εύκολα μαζεύονται τα 85. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ποιο είναι το απίθανο κομμάτι στην παραπάνω περίπτωση;
2.200 (καθαρά υποθέτω) με 30όσα χρόνια προϋπηρεσία, σημαίνει ότι έδινε κάποιο σημαντικό κομμάτι σε τπτ εταιρικά προγράμματα 'εφάπαξ' για σύνταξη (και παραμένει περιέργως χαμηλός μισθός). Βάλε ότι αυτά συνδυάζονται και με συμμετοχή της εταιρείας, δεν μαζεύονται μπόλικα δεκάρικα χιλιάδες; Άντε να του έδωσαν και λίγα ακόμα bonus εθελουσίας, μια χαρά εύκολα μαζεύονται τα 85.αυτο ακριβως.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αλλά τι;Απολύτως τίποτε. Αυτά λέει ο ίδιος, εγώ δεν έχω σχέση με ΙΤ, αν λοιπόν λέει ανακρίβιες, είμαι αθώος.
Λύθηκε η απορία για το αλλά και το ( ) ?¨
Σαν να 'αρπάχτηκες' μου φάνηκε ... :
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....