-
Ο χρήστης anasmzak έγραψε:
- Δεν μ'ενδιαφέρει, αφαιρώντας 2 (άχρηστες) Προαιρετικές Καλύψεις, αν το συνολικό Ασφάλιστρο δεν μειωθεί κατά 50%...
Αφενός, και 20% να μειωθεί, μου αρκεί...
Αφετέρου, ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ, στην αίσθηση οτι, ' 'ντάξει μωρέ...', ας πάρουμε και ό,τι 'αέρα' μάς σερβίρουν...
Σωστα αυτα που λες, αλλα πολλοι δεν σκεφτονται ετσι. Επισης πρεπει να λαβουμε υποψη οτι η τυποποιηση των προγραμματων μειωνει τα κοστη και διευκολυνει τη ζωη εταιριων και ασφαλιστων (αν πχ ηταν ολες οι καλυψεις 'ελευθερες', θα γινοταν χαμος στην τιμολογηση, εκδοση, τροποποιηση και ανανεωση των ασφαλιστηριων, επειδη οι αλλαγες θα ηταν πολλες και οι συνδυασμοι απειροι).
Θελεις custom προϊον; Παρε ενα FIAT 500, οπως ακριβως το θελεις, αλλα το πληρωνεις πιο ακριβα.
Θελεις τυποποιηση; Παρε ενα Panda, που βγαινει σε 4 πακετα εξοπλισμου, ειναι 20% φθηνοτερο, αλλα δεν μπορεις να βγαλεις το MP3 και να βαλεις ηλιοροφη...- Αν κατάλαβα καλά, από αυτά που αναφέρετε, εννοείτε οτι :
Χάρη στις extra Καλύψεις του Πακέτου, το τελικό Ασφάλιστρο, είναι πιο οικονομικό,
απ'οτι αν είχα 'ψωνίσει', αποκλειστικά και μόνο, τις Καλύψεις εκείνες που θεωρώ οτι χρειάζομαι...?
**Αυτό βέβαια, από μόνο του, δεν είναι κάπως παράλογο...? **
Η εξηγηση ειναι σε αυτο:
Επίσης κάποιες εταιρίες, όταν επιλέγεις πακέτο, τιμολογούν πιο φτηνά ΚΑΙ την αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα η τιμολόγηση να είναι πιο ανταγωνιστική. Αυτό είναι ένα κίνητρο για την επιλογή προαιρετικών καλύψεων που θα αφήσουν ένα κέρδος και στην εταιρία.
Ακομα κι αν εχεις μειωση, οταν βγαλεις καποιες καλυψεις, αυτη ειναι τοσο μικρη, που συνηθως δεν αξιζει τον κοπο.
- Δεν μ'ενδιαφέρει, αφαιρώντας 2 (άχρηστες) Προαιρετικές Καλύψεις, αν το συνολικό Ασφάλιστρο δεν μειωθεί κατά 50%...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
- Αν κατάλαβα καλά, από αυτά που αναφέρετε, εννοείτε οτι :
Χάρη στις extra Καλύψεις του Πακέτου, το τελικό Ασφάλιστρο, είναι πιο οικονομικό,
απ'οτι αν είχα 'ψωνίσει', αποκλειστικά και μόνο, τις Καλύψεις εκείνες που θεωρώ οτι χρειάζομαι...?
**Αυτό βέβαια, από μόνο του, δεν είναι κάπως παράλογο...? **
Η εξηγηση ειναι σε αυτο:
Επίσης κάποιες εταιρίες, όταν επιλέγεις πακέτο, τιμολογούν πιο φτηνά ΚΑΙ την αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα η τιμολόγηση να είναι πιο ανταγωνιστική. Αυτό είναι ένα κίνητρο για την επιλογή προαιρετικών καλύψεων που θα αφήσουν ένα κέρδος και στην εταιρία.
Ακομα κι αν εχεις μειωση, οταν βγαλεις καποιες καλυψεις, αυτη ειναι τοσο μικρη, που συνηθως δεν αξιζει τον κοπο.
Σας υπέρευχαριστώ...!
Πραγματικά, νιώθω ως 'ελάχιστη υποχρέωση', να σας εκφράσω το θαυμασμό μου, γιατί,
χωρίς να έχετε, το παραμικρό όφελος (...)
αν δεν κάνω λάθος, δραστηριοποιείστε Θεσσαλονίκη, ενώ εγώ μένω στην Αθήνα (...)
Καθήσατε και αφιερώσατε χρόνο, δίνοντάς μου μια σαφέστατη και πληρέστατη απάντηση...!Να 'στε καλά!
- Αν κατάλαβα καλά, από αυτά που αναφέρετε, εννοείτε οτι :
-
Εργαζομαι στον κλαδο, αλλα οχι ως ασφαλιστης.
-
Για να βοηθήσω σε κάτι το οποίο έχει ερωτηθεί 1-2 φορές στο νήμα ,
Τα πακέτα είναι μία εμπορική απλούστευση των εταιρειών με στόχο και σκοπό :
α) την ενσωμάτωση καλύψεων με διαφορετικό συντελεστή επικινδυνότητας ώστε να μειωθεί η δυνητικά ο κίνδυνος επιλογής από τους πελάτες των καλύψεων που εμφανίζουν μεγαλύτερο αριθμό και ύψος ζημιών.
β) την μόχλευση του απόλυτου αριθμού ( τζίρου ) των πωλήσεων. Ορθή αύξηση του τζίρου, μπορεί οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.
γ) την ευκολότερη εμπορική πολιτική ( marketing ) για τις πωλήσεις των εταιρειών προς τους πελάτες. π.χ. εκπτώσεις εντός πακέτου. εύκολη ανάγνωση. κλπ.Με τον τρόπο αυτό θα λέγαμε υπερ-απλουστεύοντας ότι οι εταιρίες προσπαθούν να επιτύχουν το : ' και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο ' ...
-
Εάν διακόψει κανείς την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας για ένα διάστημα (πχ 6 μήνες) και στη συνέχεια κάνει νέο συμβόλαιο, υπάρχει πρόβλημα (πχ πρόστιμο);
Σκέφτομαι να το κάνω στο συμβόλαιο της μηχανής καθώς δεν τη χρησιμοποιώ το χειμώνα. -
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Εάν διακόψει κανείς την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας για ένα διάστημα (πχ 6 μήνες) και στη συνέχεια κάνει νέο συμβόλαιο, υπάρχει πρόβλημα (πχ πρόστιμο);
Σκέφτομαι να το κάνω στο συμβόλαιο της μηχανής καθώς δεν τη χρησιμοποιώ το χειμώνα.Κανενα προβλημα, το εχω κανει πολλες φορες.
-
Ξέρω ότι γινόταν μέχρι πρόσφατα, αλλά φίλος που είναι σχετικός με το θέμα μου είπε ότι έγινε ή πρόκειται να γίνει αλλαγή στο σημείο αυτό και ότι θα υπάρχει πρόστιμο για όσους διακόπτουν την ασφάλεια.
Το κάνουν λέει για να αντιμετωπίσουν τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ανασφάλιστων οχημάτων. -
Αν θα γινει αλλαγη στο μελλον δεν ξερω, παντως ακομα γινεται σιγουρα.
-
Γεια χαρά σε όλους, επιτέλους αγόρασα ένα μεταχειρισμένο που είχα βάλει στο μάτι εδώ και πολλά χρόνια.
Θέλω να ρωτήσω το εξής;
Το πήρα την Δευτέρα, εγώ τώρα έχω κάποια ασφαλιστική κάλυψη μέχρι να προλάβω να κάνω αίτηση κλπ,
ή είμαι παντελώς ανασφάλιστως; Θέλω να πώ έχω προσωρινή ασφάλεια για 2 βδομάδες ή κάτι τέτοιο;Ευχαριστώ !!!
-
Ο χρήστης Geotas έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους, επιτέλους αγόρασα ένα μεταχειρισμένο που είχα βάλει στο μάτι εδώ και πολλά χρόνια.
Θέλω να ρωτήσω το εξής;
Το πήρα την Δευτέρα, εγώ τώρα έχω κάποια ασφαλιστική κάλυψη μέχρι να προλάβω να κάνω αίτηση κλπ,
ή είμαι παντελώς ανασφάλιστως; Θέλω να πώ έχω προσωρινή ασφάλεια για 2 βδομάδες ή κάτι τέτοιο;Ευχαριστώ !!!
Καμια ασφαλεια δεν εχεις.Πρεπει να βγαλεις μια αμεσως.
-
Ποπο, ευτυχώς που μου έκοψε και ρώτησα...γυναίκες...τι θέλω και ακούω γυναίκες το κερατό μου, να χτύπαγα να έτρεχα και να μην έφτανα. Ευχαριστώ για την απάντηση!
-
Πάντως δεν είναι από μάντρα και ο προηγούμενος ιδιώτης το είχε ασφαλισμένο μέχρι αρχές Ιανουαρίου, αν αυτό φυσικά αλλάζει κάτι.
-
Ο χρήστης Geotas έγραψε:
Πάντως δεν είναι από μάντρα και ο προηγούμενος ιδιώτης το είχε ασφαλισμένο μέχρι αρχές Ιανουαρίου, αν αυτό φυσικά αλλάζει κάτι.Δεν αλλαζει κατι γιατι η ασφαλεια ηταν στο ονομα του προηγουμενου ιδιοκτητη.
-
Κατανοητό, thanks !
-
Τελικα με τις διαστευρωσεις και τα ανασφαλιστα τι γινετε? ΠΡοχωραει το θέμα?
Διοτι ειμαι μεταξυ ανανεωσης ασφάλισης, τελη κυκλοφοριας ή να παραδωσω πινακιδες? -
Geotas,να ξέρεις οι περισσότερες εταιρείες κάνουν και 3μηνες.....άν όχι όλες...!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Geotas,να ξέρεις οι περισσότερες εταιρείες κάνουν και 3μηνες.....άν όχι όλες...!!Στην ιντερσαλλλονικα εγω κανω τριμηνη
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Geotas,να ξέρεις οι περισσότερες εταιρείες κάνουν και 3μηνες.....άν όχι όλες...!!
Στην ιντερσαλλλονικα εγω κανω τριμηνη
γιαυτο γράφεις στο προς θεσσαλονικείς παιάνα μου!!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Στην ιντερσαλλλονικα εγω κανω τριμηνη
γιαυτο γράφεις στο προς θεσσαλονικείς παιάνα μου!!!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τελικα με τις διασταυρωσεις και τα ανασφαλιστα τι γινετε? Προχωραει το θέμα?Έχω την ίδια απορία. Τον Οκτώβριο αναμενόταν η υπογραφή μίας Υ.Α με την οποία θα πλήρωναν πρόστιμο οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων (http://www.express.gr/news/finance/6428 ... 42803.php3).
Ωστόσο, στο διαδίκτυο δεν έχω βρει τίποτα σχετικό με την εξέλιξη του θέματος.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ