-
Φιλέλληνας γωνία
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://xasodikis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html
Μια εξαιρετικη αναλυση για την προβοκατσια του Στουρναρα τη μερα της ψηφισης του Μνημονιου 3. Ολο το ζουμι στην τελευταια παραγραφο
τον μανοσκυ τον ρώτησε πριν το δημοσιεύσει ο χασοδίκης?
Ευτυχώς απάντησαν ήδη άλλοι, πιο αρμόδιοι από εμένα. Τα ίδια που είχα γράψει κι εγώ, αλλά δεν έχει σημασία.
-
Για τον Βορίδη λες
-
Για το πόσο παραβιάστηκε το Σύνταγμα από τη συζήτηση για τη μισθοδοσία των εκλεκτών υπαλλήλων.
-
Ξαναρωτω: το νεοκολπο που θακαταθεσει ο Στουρναρας αφορα μονο τη συνταξη των υπαλληλων Βουλης, η καταλαβα λαθος?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για το πόσο παραβιάστηκε το Σύνταγμα από τη συζήτηση για τη μισθοδοσία των εκλεκτών υπαλλήλων.το κείμενο που έβαλε ο ασίμοφ δεν παίζει να το διάβασες ούτε διαγώνια έτσι?
-
Ωραία, κι εγώ σου είχα πει ότι το θέμα ήταν 1. το ξεβράκωμα των φίλων του λαού και της αξιοκρατίας, 2. ο αντιπερισπασμός του τύπου (που έπιασε μ' ένα αγκίστρι δεκάδες ψάρια), 3. σιγά μην εξομοιώσουν τελικά τους υπαλλήλους της Βουλής με τους υπόλοιπους. Μόνο κανας Τζημερος παίζει να το θέλει.
-
Σιγά μην εξομοιώσουν τελικά τους υπαλλήλους του δημοσίου με τους υπόλοιπους. Μόνο κανας Τζημερος παίζει να το θέλει.
-
Ποια είναι αυτά τα θέματα που κατοχυρώνουν το αυτοδιοίκητο της Βουλής; Πρώτιστα, οι αρμοδιότητες, το καθηκοντολόγιο, ο τρόπος πρόσληψης, η ιεραρχία, η υπηρεσιακή εξέλιξη, ο πειθαρχικός έλεγχος και άλλα παρόμοια.
Είναι το ύψος των μισθών του προσωπικού της Βουλής ζήτημα που σχετίζεται με το αυτοδιοίκητο;
Κάποιος μπορεί να πει πως είναι και παραείναι, άλλος πως δεν είναι.
Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι. Αφού η Βουλή δεν έχει δικούς της πόρους, αλλά στηρίζεται, όπως και κάθε άλλη δημόσια αρχή, στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι δυνατόν να ρυθμιστούν αυτά τα θέματα από τον Υπουργό Οικονομικών και οποιοσδήποτε άλλος εμπλεκόμενος φορέας, όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλη περίπτωση.
Είναι, δηλαδή, ανακόλουθο να μπορεί ο Υπουργός Οικονομικών να μειώνει ή να αυξάνει το μισθό του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά να μη μπορεί να ρυθμίσει τη μισθοδοσία ενός δημόσιου υπαλλήλου, επειδή αυτός τυχαίνει να υπηρετεί στις διοικητικές υπηρεσίες της Βουλής.vs
Για να ανακληθούν επομένως αυτά τα προνόμια πρέπει είτε να ανακληθούν οι αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής που τα καθιέρωσαν (πράγμα που γίνεται με νεότερες αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής), είτε να τροποποιηθεί ο Κανονισμός της Βουλής (πράγμα που γίνεται από την ίδια τη Βουλή), είτε και τα δύο. Αν δεν συμβεί αυτό, οποιαδήποτε άλλη νομοθετική παρέμβαση παραμένει χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα όσον αφορά αυτά τα προνόμια.
Προφανώς περισσότερο με ενδιαφέρει το τί και πως , αλλά ούτε καν στο περί δυνατότητας της συγκεκριμένης τροπολογίας να επηρεάσει την μισθοδοσία δεν έπεσες μέσα.
Για τα υπόλοιπα θα σου συνιστούσα να διαβάσεις το κείμενο, γιατί ως νομικός θα αντιληφθείς ακόμα καλύτερο το μέγεθος της πουστίας του Στουρνάρα.
Πιθανόν δε να σε συγκινήσει η δεξιίλα που αποπνέει -
Vs
http://www.koutipandoras.gr/?p=28315
Ελεγκτικό Συνέδριο. Το κατεξοχή εξειδικευμένο δικαστήριο σε θέματα δαπανών του κράτους και λοιπά δημόσια οικονομικά.
Α, και κάτι ακόμα: νόμος της Βουλής > ΠΔ. Και ΠΔ δεν υπάρχει χωρίς νόμο που να επιτρέπει στον ΠτΔ να το εκδώσει. Και νεότερος νόμος καταργεί παλιότερο. Πάω για καϊφέ.
-
Eσύ επιμένεις δλδ ότι αν ψηφιζόταν η τροπολογία του Στουρνάρα την επόμενη μέρα θα άλλαζε το (όποιο) status quo.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Vshttp://www.koutipandoras.gr/?p=28315
Ελεγκτικό Συνέδριο. Το κατεξοχή εξειδικευμένο δικαστήριο σε θέματα δαπανών του κράτους και λοιπά δημόσια οικονομικά.
Α, και κάτι ακόμα: νόμος της Βουλής > ΠΔ. Και ΠΔ δεν υπάρχει χωρίς νόμο που να επιτρέπει στον ΠτΔ να το εκδώσει. Και νεότερος νόμος καταργεί παλιότερο. Πάω για καϊφέ.
Πριν πας για καφέ και για να μη λέμε ανακρίβειες (όχι ότι έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία) :
Προφανώς και υπάρχει ΠΔ χωρίς την ύπαρξη προηγούμενης νομοθετικής εξουσιοδότησης και το διδάσκουν (κυριολεκτικά) στους πρωτοετείς ως 'αυτόνομη κανονιστική αρμοδιότητα της Διοίκησης' (εν προκειμένω του ΠτΔ). Πηγάζει απευθείας από το Σύνταγμα.
Είναι το 43 παρ. 1 Σ (εκτελεστικά διατάγματα) και το 54 παρ. 2 Σ (ΠΔ για τον αριθμό των βουλευτών κάθε βουλευτικής περιφέρειας).
Πριν την αναθεώρηση του 86 ήταν και το 43 παρ. 3 Σ για την έκδοση οργανωτικών (διάρθρωση και λειτουργία) των δημοσίων υπηρεσιών διαταγμάτων που καταργήθηκε όμως το 1986 με την αναθεώρηση του Συντάγματος του ΠΑΣΟΚ (στο πλαίσιο της συνολικής 'αποδυνάμωσης' του ΠτΔ). -
Έλα καημένε τώρα, αφού το γράφεις μόνος σου: πηγάζει απευθείας από το Σύνταγμα, δηλαδή έχει σχετική εξουσιοδότηση ο ΠτΔ, δεν το εκδίδει μόνος του. Είναι αυτό σοβαρό επιχείρημα τώρα;
Για τα παραπάνω (αν μπορεί με νόμο να τροποποιηθεί το ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Βουλής), έχεις γνώμη; Θα ήθελα να την ακούσω.
-
**ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ... με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο... ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.
Επιτέλους, πρέπει ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να μάθουν ποιό είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ποιός είναι ο ΕΧΘΡΟΣ και ποιά είναι η ΛΥΣΗ.
** -
«Ενεση» 650 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τους αυτοκινητόδρομους
Το δάνειο αφορά υποχρεώσεις του Δημοσίου για το οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ενέκρινε την Τρίτη δάνειο 650 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, για τη στήριξη της επανέναρξης της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, γεγονός το οποίο εκτιμάται θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση, την ανάπτυξη και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.Το δάνειο θα αφορά οικονομικές υποχρεώσεις του Δημοσίου για το οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη), με οφέλη και για τις τέσσερις παραχωρήσεις.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η ΕΤΕπ υποστηρίζει συνολικά την προσπάθεια της Ελλάδας, αφού πέρα από το συγκεκριμένο δάνειο, αναμένεται ως το τέλος του χρόνου να εισρεύσουν στη χώρα μας περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις μεταφορές, την εκπαίδευση και την ενέργεια.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=484993 -
Νέος άνεμος στο ΔΟΛ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νέος άνεμος στο ΔΟΛναι, γιατι τα δανεια βρωμησαν
-
Να εφαρμοσθεί άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Διάσωσης του οποίου πολλοί χλευάζουν την υποτιθέμενη απουσία.
Βήμα 1ον Παίρνετε τα λεφτά των Ευρωπαίων (και όσων άλλων σας δίνουν)
Και τέλος:
Βήμα 2ον Ανακοινώνετε ότι σώσατε τη χώρα, θριαμβολογείτε και λέτε για φως στην άκρη του τούνελ. -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Να εφαρμοσθεί άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Διάσωσης του οποίου πολλοί χλευάζουν την υποτιθέμενη απουσία.
Βήμα 1ον Παίρνετε τα λεφτά των Ευρωπαίων (και όσων άλλων σας δίνουν)
Και τέλος:
Βήμα 2ον Ανακοινώνετε ότι σώσατε τη χώρα, θριαμβολογείτε και λέτε για φως στην άκρη του τούνελ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έλα καημένε τώρα, αφού το γράφεις μόνος σου: πηγάζει απευθείας από το Σύνταγμα, δηλαδή έχει σχετική εξουσιοδότηση ο ΠτΔ, δεν το εκδίδει μόνος του. Είναι αυτό σοβαρό επιχείρημα τώρα;Για τα παραπάνω (αν μπορεί με νόμο να τροποποιηθεί το ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Βουλής), έχεις γνώμη; Θα ήθελα να την ακούσω.
Η δικιά σου γνώμη ποια είναι δεν καταλαβα. Διαφωνείς με αυτά που γράφει στο blog o xasodikis?
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)