-
Λογικα ναι. Δηλωνω ασχετος με το sport τζακια. Χαιρομαι αν βοηθησα
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Φιλε pakopa 45.
Ωραια η κατασκευη σου για την προστασια του τοιχου.Φαινεται το πλεγμα προς την πλευρα του τοιχου.Στη πλευρα της κατασκευης σου που εχει το φυλλο αλουμινιου και η οποια βλεπει προς την σομπα , εχεις βαλει κι εκει πλεγμα, η μηπως το φυλλο αλουμινιου ειναι αρκετο απο μονο του να κρατησει τον πετροβαμβακα στην θεση του.Τελειως κρυος να ειναι ο τοιχος τωρα δεν το νομιζω. Εγω την αναψα μονο μια φορα και οταν ακουμπησα τον τοιχο , το χερι μου αναβε στην κυριολεξια . Η σομπα μου ειναι ονομαστικης ισχυος 10 kw . Tο πλαισιο ειναι απο αλουμινιο η απο σιδερο ; -
Νησιωτης : το φυλλο αλουμινιου κοιταζει τον τοιχο οχι την σομπα. Η σηδερενια κατασκευη ειναι κλειστη ολη απο τη μερια της σομπας. φαντασου πως ειναι μια κορνιζα φωτογραφιας και ερχεται κ θυληκωνει μεσα ο υαλοβαμβακας. Το φυλο αλουμινιου ειναι απαραιτητο να ξερεις, και τους πουλανε κ ετσι, γτ ειναι ανθυγινος ο υαλοβαμβακας ο γυμνος. κ το πλεγμα μπηκε στην πλευρα του τοιχου για να κρατα σταθερη την μονωση. Δεν ξερω αν σε βοηθησα λιγο περι. Αρχικα λεγαμε να το βιδωσουμε ολο αυτο στον τοιχο αλλα μας ηρθε η ιδεα με τα λαμακια τις βασεις κ ετσι ειναι αποσπομενο.
-
Ηλια δεν ειναι καλη λυση η εγκατασταση τζακι λεβητα της kratki που ειναι οικονομικο και με καλα χαρακτηριστικα αποδοσης σε μονοκατοικια στο χωριο(45τ.μ. οπανω οροφος και 75 το ισογειο);Σε προηγουμενη σελιδα ειχες γραψει οτι ειναι τιμια τζακια εχεις αλλαξει γνωμη;για να τα βαλεις χρειαζεται εκτος απο τζακα και υδραυλικο;ειναι επικινδυνο να εχεις ενα τζακι λεβητα στο σαλονι σου και οτι χρειαζεσαι υπαρχουν μεσα στο τζακι;
-
Ησουνα σαφης και πολυ παραστατικος.Μηπως ομως εβαλες αναποδα τον πετροβαμβακα; Το λεω αυτο γιατι η εταιρια KNAUF INSULATION σχετικα με τον πετροβαμβακα chimenea που χρησιμοποιειται στα τζακια ( προφανως και στις σομπες ) λεει΅: >
-
Απο οσο εχω ψαξει αυτο το φυλλο αλουμινιου ειναι φυλλο υδρατμων(εξωτερικες μονωσεις με υγρασια) . δεν εχει προβλημα ετσι οπως το εχω. ειναι κ επιθυμητο γιατι πρεπει ο υαλοβαμβακας να ΜΗΝ ειναι γυμνος σε χωρους κατοικήσιμους γιατι οι ινες στους ειναι κατηγορημενες για αναπνευστικά προβληματα. δεν ξερω αν τα λεω κ λαθος. ας απαντησει κ καποιος αν το γνωριζει διαφορετικα.
-
Ο χρήστης ΜΙΛΤΟΣ έγραψε:
Ηλια δεν ειναι καλη λυση η εγκατασταση τζακι λεβητα της kratki που ειναι οικονομικο και με καλα χαρακτηριστικα αποδοσης σε μονοκατοικια στο χωριο(45τ.μ. οπανω οροφος και 75 το ισογειο);
Σε προηγουμενη σελιδα ειχες γραψει οτι ειναι τιμια τζακια εχεις αλλαξει γνωμη;
για να τα βαλεις χρειαζεται εκτος απο τζακα και υδραυλικο;
ειναι επικινδυνο να εχεις ενα τζακι λεβητα στο σαλονι σου
και οτι χρειαζεσαι υπαρχουν μεσα στο τζακι;Γενικά, θεωρώ το τζάκι καλοριφέρ την καλύτερη λύση. Βάζεις κ ένα μπόιλερ κ έχεις κ ζεστό νερό χρήσης. Αλλά το κόστος ανεβαίνει.
Όχι.
Εννοείται, ποιός θα κάνει την υδραυλική εγκατάσταση, ο χτίστης?
Αν η εγκατάσταση γίνει σωστά, κανένα.
Τι εννοείς 'οτι χρειάζεσαι'? -
Μάλλον κυκλοφορητές, δοχεία διαστολής, ασφάλειες, ups κλπ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κ είναι.
Δεν νομίζω να είναι τόσο καλός αγωγός της θερμότητας το κεραμίδι, αλλά θα ρωτήσω κ θα σου πω. Πόσο μακριά από την καμινάδα είναι το ξύλο και, κυρίως, πόσο είναι το μήκος της καμινάδας από την σόμπα μέχρι τα κεραμίδια?(Δεν είναι μούφα αυτό, είναι μαστός. Μούφα είναι το θηλυκό - θηλυκό.)
μπηκε και το καπελλο , τελειωσαμε με την καμιναδα
Ηλια το συνολικο μηκος πρεπει να ειναι 12μ
εσωτερικο
βαρυ μαντεμενιο μπουρι, 1,5μ υψος 2,5 οριζοντιο
εξωτερικα
2μ οριζοντιο μονομενο και καθετο 6μ μονο ινοξ
στα 5 ακουμπαει στο κεραμιδι της σκεπης (10,5 με 11μ μετα την σομπα)
τι λες Ηλια θα μας κανει καμμια ζημια?
2 οχι καλες φωτο οσο για το μαστος η μουφα , ξαναρωτησα στο μαγαζι των υδραυλικων και μου ειπαν μουφα τι να πω και γω.
free photo hosting
free image hosting -
γιατι εχει γινει ετσι η καμιναδα?
-
Ειναι Akrapovic τιτανιου κ θα μπλεδιασει απο τις θερμοκρασιες.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
γιατι εχει γινει ετσι η καμιναδα?
ποιες θερμοκρασιες? Η καμιναδα ειναι διπλη μονωμενη και στα ενδοτερα της σοφιτας δεν εχει τιποτα τετοιο οπως και στα πρωτα μετρα της αμονωτης μετά τη σόμπα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ειναι Akrapovic τιτανιου κ θα μπλεδιασει απο τις θερμοκρασιες.Γιοσομουρι ειναι
-
Τα γνωστά Γιοσομούρια ε ?
-
-
Re: Ξυλόσομπα
από nEK » 20/11/12 13:50γιατι εχει γινει ετσι η καμιναδα?
nEK
4TF N3 DriverΔημοσιεύσεις: 2230
Last Visit: 20/11/12 14:06
φιλε μου ,οσον αφορα την καμινάδα σου , για σομπα, οι υδραυλικοι που εχω ρωτήσει όλοι την κάθετοι οτι δεν βάζεις καμινάδα στρογγυλή αλλά μόνον καπελο ή μόνο ταφ -
Ο χρήστης politisdim έγραψε:
Re: Ξυλόσομπα
από nEK » 20/11/12 13:50γιατι εχει γινει ετσι η καμιναδα?
nEK
4TF N3 DriverΔημοσιεύσεις: 2230
Last Visit: 20/11/12 14:06
φιλε μου ,οσον αφορα την καμινάδα σου , για σομπα, οι υδραυλικοι που εχω ρωτήσει όλοι την κάθετοι οτι δεν βάζεις καμινάδα στρογγυλή αλλά μόνον καπελο ή μόνο ταφΑν καταλαβα καλα οι υδραυλικοι που ρωτησες δεν συστηνουν στρογγυλη καμιναδα σε σόμπα παρα μονο καπελο ή ταυ.
Αν ειναι ετσι, στις υδραυλικες τους εργασιες, τις ιδιες μαλακιeς λένε και κάνουν? -
λοιπον εχω θεμα με την καμιναδα.
υπενθυμιζω καθετο 1,5μ , οριζοντιο 4μ , 6,5 μ καθετο.
προτου βαλω το καπελλο δουλευε ενταξει , τραβαγε, οχι του σκοτωμου αλλα τραβαγε.
τις 2 μερες που εβαλα το καπελλο , χθες νομιζα οτι ηταν τυχαιο γεγονος , αλλα επαναληφτηκε και σημερα.
λοιπον
αναβω την σομπα με κομματακια απο κληματα (αμπελι) απο πανω λιγα ψηλα ξηλαρακια 1 με 2 cm διαμετρο και απο πανω αλλα 2-3 γυρω στα 4 διαμετρο
παλιοτερα εκανε γρηγορα μεγαλη φλογα.
τωρα οτι καπνος παραγεται μενει μεσα στον θαλαμμο ολος και σβηνει την φλογα
αν ανοιξω την πορτα και βγει ολος ο καπνος στο δωματιο ,και τα ξαναναψω και αρχισει να φουντωνει η φλογα , αρχιζει να δουλευει κανονικα , οσο ζεσταινεται τοσο πιο καλα δουλευει.
δηλ τωρα ειναι μια χαρα.
παιδια κουραστικα και βαρεθηκα , οτι μπορει να παει στραβα θα παει.
ενταξει μαλλον θα βγαλω το καπελλο που το ταπωνει
αντε πανε 35 ε πεταμα , το κακο οταν τα φτιαχνεις ολα μονος σου, αν ειχα φωναξει καποιον για την καμιναδα τωρα θα το επαιρνε πισω.
καληνυχτα. -
@nek LOL
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
λοιπον εχω θεμα με την καμιναδα.υπενθυμιζω καθετο 1,5μ , οριζοντιο 4μ , 6,5 μ καθετο.
προτου βαλω το καπελλο δουλευε ενταξει , τραβαγε, οχι του σκοτωμου αλλα τραβαγε.
τις 2 μερες που εβαλα το καπελλο , χθες νομιζα οτι ηταν τυχαιο γεγονος , αλλα επαναληφτηκε και σημερα.
λοιπον
αναβω την σομπα με κομματακια απο κληματα (αμπελι) απο πανω λιγα ψηλα ξηλαρακια 1 με 2 cm διαμετρο και απο πανω αλλα 2-3 γυρω στα 4 διαμετρο
παλιοτερα εκανε γρηγορα μεγαλη φλογα.
τωρα οτι καπνος παραγεται μενει μεσα στον θαλαμμο ολος και σβηνει την φλογα
αν ανοιξω την πορτα και βγει ολος ο καπνος στο δωματιο ,και τα ξαναναψω και αρχισει να φουντωνει η φλογα , αρχιζει να δουλευει κανονικα , οσο ζεσταινεται τοσο πιο καλα δουλευει.
δηλ τωρα ειναι μια χαρα.
παιδια κουραστικα και βαρεθηκα , οτι μπορει να παει στραβα θα παει.
ενταξει μαλλον θα βγαλω το καπελλο που το ταπωνει
αντε πανε 35 ε πεταμα , το κακο οταν τα φτιαχνεις ολα μονος σου, αν ειχα φωναξει καποιον για την καμιναδα τωρα θα το επαιρνε πισω.
καληνυχτα.Μηπως κλεινει το καπελο κανα πουλακι τσιου και με το πρωτο καπνο φευγει δουλευει στο μετεπειτα καλα η σόμπα?
Σιγουρα ειναι θεμα τραβηγματος, αλλα τι καπελο πήρες? Να μαντεψω περιστερεφομενο?
Ξυλόσομπα