-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Στην DSLR (τουλάχιστον αυτή που έχω εγώ) έχει επιλογή που τραβάς τρεις φωτογραφίες σε τρία επίπεδα φωτεινότητας, οπότε απλά πατάς τρεις φορές το κουμπί (που τραβάει φωτογραφίες) χωρίς να κινείσαι και είσαι έτοιμος.
Πες μου οτι δεν πατάς 3 φορες το κουμπί...
βασικά...ναι...
Δεν είδα να γράφει πουθενά το Manual ότι το κρατάω πατημένο και βγάζει 3 φωτογραφίες...Γιατί, κανονικά τι κάνεις?
ΥΓ: εγώ έχω την canon 7D. Το αναφέρω γιατί δεν ξέρω πώς γίνεται στα άλλα μοντέλα (είτε της canon είτε άλλης εταιρίας).
-
Οταν εισαι σε mode bracketting τις βγαζει μονο του και τις 3 με ενα πατημα. Μπορεις δε να ρυμισεις και πραπανω απο 3 τουλαχιστον στην MarkII
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Στην DSLR (τουλάχιστον αυτή που έχω εγώ) έχει επιλογή που τραβάς τρεις φωτογραφίες σε τρία επίπεδα φωτεινότητας, οπότε απλά πατάς τρεις φορές το κουμπί (που τραβάει φωτογραφίες) χωρίς να κινείσαι και είσαι έτοιμος.
Πες μου οτι δεν πατάς 3 φορες το κουμπί...
βασικά...ναι...
Δεν είδα να γράφει πουθενά το Manual ότι το κρατάω πατημένο και βγάζει 3 φωτογραφίες...Γιατί, κανονικά τι κάνεις?
ΥΓ: εγώ έχω την canon 7D. Το αναφέρω γιατί δεν ξέρω πώς γίνεται στα άλλα μοντέλα (είτε της canon είτε άλλης εταιρίας).
Ε ναι... αν έχεις το drive mode σε single shot, λογικό είναι...
Δοκίμασε continuous shooting... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Με δυο απλα λογια μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτο το hdr?
Πληροφοριες μπορω να βρω... αλλα επειδη δεν σκαμπαζω θελω2 απλες κουβεντες!
Όσο πιο απλά μπορώ να το γράψω:
3 φωτογραφίες ενωμένες σε μία.
Τραβάς μία σκοτεινή, μία 'κανονική' και μία φωτεινή (σχεδόν καμμένη κάποιες φορές ) και τις ενώνεις με κάποιο πρόγραμμα και παίρνεις τη μία που θες.Στην DSLR (τουλάχιστον αυτή που έχω εγώ) έχει επιλογή που τραβάς τρεις φωτογραφίες σε τρία επίπεδα φωτεινότητας, οπότε απλά πατάς τρεις φορές το κουμπί (που τραβάει φωτογραφίες) χωρίς να κινείσαι και είσαι έτοιμος.
Ακριβως οπως ηθελα να το ακουσω!!!
Ευχαριστω!!!!
-
Ε ναι... αν έχεις το drive mode σε single shot, λογικό είναι...
Δοκίμασε continuous shooting...Όντως το έχω στο single shot γιατί όταν το έχω στο continuous shot, πολλές φορές τραβάω καταλάθος την ίδια φωτογραφία 2 και 3 φορές (είναι που τραβάει και φωτογραφίες 'αέρα' ) και 'αναγκάζομαι' να μπαίνω στη διαδικασία να τις σβήνω.
ΥΓ: Νόμιζα πάντως ότι στο continuous shot, ότι τραβάει πολλές φωτογραφίες με την συγκεκριμένη φωτορύθμιση που έκανε στο πρώτο πάτημα του κουμπιού, οπότε και να το είχα (κατά λάθος ξεχάσει) στο continuous, το άφηνα και το ξαναπατούσα.
-
Μα γι'αυτό το drive mode σε όλες τις σοβαρές μηχανές αλλάζει με μια κίνηση.... ώστε και με single να τραβάς, τσούπ, να γίνεται continuous...
Επίσης ακριβως για τον λόγο των περιττών κλικ που αναφέρεις υπάρχουν 2 continuous mode... το high που τραβάει όσο πάει και το low που ορίζεις εσύ το frame rate...
Για μένα πχ τη θέση του single shot την έχει πάρει μόνιμα το continuous low (ρυθμισμένο στα 3 ή 4 fps ανάλογα)... αρκετά αργό για να τραβήξεις 1 λήψη αν θες, αλλά πάντα σε continuous για να συνεχίσει να ρίχνει αν το κρατήσω πατημένο...
Και φυσικά σε απαιτητικές καταστάσεις continuous high με το γύρισμα ενός διακόπτη... αλλά ποτέ single (προτιμώ να τραβήξω μια περισσότερη παρά μία λιγότερη )...Πάντως σε συνθήκες καλού φωτισμού και handheld bkt, όσο πιο γρήγορα γίνουν οι λήψεις τόσο μειώνεται η πιθανότητα για μεταβολές στο περιβάλον... δοκίμασε το σε high την επόμενη φορά...
-
Μα γι'αυτό το drive mode σε όλες τις σοβαρές μηχανές αλλάζει με μια κίνηση.... ώστε και με single να τραβάς, τσούπ, να γίνεται continuous...
Επίσης ακριβως για τον λόγο των περιττών κλικ που αναφέρεις υπάρχουν 2 continuous mode... το high που τραβάει όσο πάει και το low που ορίζεις εσύ το frame rate...
Για μένα πχ τη θέση του single shot την έχει πάρει μόνιμα το continuous low (ρυθμισμένο στα 3 ή 4 fps ανάλογα)... αρκετά αργό για να τραβήξεις 1 λήψη αν θες, αλλά πάντα σε continuous για να συνεχίσει να ρίχνει αν το κρατήσω πατημένο...
Και φυσικά σε απαιτητικές καταστάσεις continuous high με το γύρισμα ενός διακόπτη... αλλά ποτέ single (προτιμώ να τραβήξω μια περισσότερη παρά μία λιγότερη )...Πάντως σε συνθήκες καλού φωτισμού και handheld bkt, όσο πιο γρήγορα γίνουν οι λήψεις τόσο μειώνεται η πιθανότητα για μεταβολές στο περιβάλον... δοκίμασε το σε high την επόμενη φορά...
Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!!
-
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια οικονομική (νορμάλ δλδ) κεφαλή για 3ποδο? Βλέπω άπειρες παρόμοιες και...
-
Εξαρτάται από τον τύπο που θέλεις, 3-way με ανεξάρτητη κίνηση ανά άξονα ή ballhead (υπάρχουν και πιο ειδικές, πανοραμικές gimbal κλπ αλλά μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν τώρα) και το φορτίο που καλείται να σηκώσει.
-
τι τρίποδο πήρες τελικά...?
-
τι τρίποδο πήρες τελικά...?Προς το παρόν πήρα ένα μικρό από ebay (copια του gorillapod).
-
έχει κανείς εμπειρία από καλλιτεχνικό γυμνό να με βοηθήσει; γιατί στην πράξη είναι πάντα διαφορετικά.
-
Καν'το ασπρόμαυρο για να μη μοιάζει με τσόντα.
-
Σωστό αλλά σε γενικές γραμμές. Δεν είναι δηλαδή το χρώμα που θα μετατρέψει το καλλιτεχνικό σε πορνογραφικό αλλά το ύφος/η πόζα του μοντέλου. Νομίζω δηλαδή ότι τα όρια είναι μέχρι εκεί που το γυμνό σώμα δεν προκαλεί ερεθισμό αλλά θαυμασμό, εξ'ου και το καλλιτεχνικό.
Βέβαια το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις και να πείσεις μοντέλο για να πειραματιστείς
-
απλώς προσπάθησε να μην πάρεις πάρα πολύ ωραίο μοντέλο... αρχίζουν άλλα προβλήματα μετά...
-
απλώς προσπάθησε να μην πάρεις πάρα πολύ ωραίο μοντέλο... αρχίζουν άλλα προβλήματα μετά...Η στυση δεν ειναι προβλημα!!!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Η στυση δεν ειναι προβλημα!!!
Απο photoshooting το αβαταρ σου...?
-
To the point
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχει κανείς εμπειρία από καλλιτεχνικό γυμνό να με βοηθήσει; γιατί στην πράξη είναι πάντα διαφορετικά.Ενημερωτικά αν δεν το είδες τριγυρνάει ένα workshop επ αυτού (το είδα στο dpgr αλλά είναι down το site τώρα), βέβαια δεν ξέρω αν αξίζει.
-
μάλλον αυτό θα εννοείς
http://www.athensartstudio.gr/news/64-w ... tudio.htmlΣταύρο to the face θες να πεις
Φωτογραφία. Ασχολείστε;