-
-
Θα συμφωνήσω. Έχω πάρει άριστους μεταχειρισμένους φακούς δυο φορές.
-
Sinanai πουλάει η φωτογράφος που της έδωσα τον 17-40 έναν canon 10-22. Σε ενδιαφέρει να μάθω περαιτέρω;
-
Καλημέρα Δημήτρη (;). Ναι, αμέ... Αν δε σου είναι κόπος κάνε μια ερώτηση, αν και λογικά θα είναι πάνω απ' το budget μου. Συν ότι αν θυμάμαι καλά, αυτός είναι 3.5-4.5, ε; Καλύτερα δεν είναι ένας με σταθερό 2.8 ή έστω 4; Σ' ευχαριστώ!
-
Καλημέρα (ναι Δημήτρη με λένε )
δυστυχώς μόλις ενημερώθηκα ότι πουλήθηκε ο φακός
-
Δεν πειράζει φίλος, ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Καλημέρα Δημήτρη (;). Ναι, αμέ... Αν δε σου είναι κόπος κάνε μια ερώτηση, αν και λογικά θα είναι πάνω απ' το budget μου. Συν ότι αν θυμάμαι καλά, αυτός είναι 3.5-4.5, ε; Καλύτερα δεν είναι ένας με σταθερό 2.8 ή έστω 4; Σ' ευχαριστώ!Καλύτερα το σταθερό διάφραγμα, προφανώς, αλλά και ακριβότερος!
Οι επιλογές σου είναι ο Tokina 11-16/2.8, o Tokina 12-24/4 και ο Sigma 10-20/3.5, και από ότι βλέπω καινούριοι κινούνται γύρω στα 700-800€, οπότε μην περιμένεις να δώσεις λιγότερα από 500€ σε μτχ, ενώ αν 'συμβιβαστείς' με τον Sigma 10-20/4-5,6 π.χ, εφόσον ο καινούριος ξεκινά από 480€, φυσιολογικά θα μπορέσεις να βρεις μτχ στα ~300.Κοιτάς πρώτα τι μπορείς να δώσεις, και μετά τι υπάρχει σε αυτό το ποσό
-
Καλημέρα Σταύρε! Βρήκα αγγελία για τον Tokina στα 300παρά κάτι, που θεωρώ ότι αν είναι καλός αξίζει με 1000, έτσι;
-
Καλημέρα Σταύρε! Βρήκα αγγελία για τον Tokina στα 300παρά κάτι, που θεωρώ ότι αν είναι καλός αξίζει με 1000, έτσι;Τον 11-16; Φυσικά!
Τσέκαρε τον πρώτα όμως. -
Τον 12-24 F4.
-
Συν ότι αν θυμάμαι καλά, αυτός είναι 3.5-4.5, ε; Καλύτερα δεν είναι ένας με σταθερό 2.8 ή έστω 4; Σ' ευχαριστώ!Δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο να προτιμήσεις έναν f4 απο έναν 3.5-4.5 σε ευρυγώνιο ... συνήθως αυτούς τους φακούς τους χρησιμοποιούμε στο ανοιχτό άκρο άπου στην προκειμένη 3.5 καλύτερο απο 4...
Άσε που στους ultra-wide φροντίζουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νετ που σημαίνει συχνά f8/f10 και πάνω...
Η κίνηση σε αυτούς έχει πολύ μικρότερες επιδράσεις και η ταχύτητα δεν είναι ο πρωταρχικός τους σκοπός...
Προσωπικά σε τέτοιο φακό θα προτιμούσα να έχω μεγαλύτερο εστιακό μήκος (8 ή 10mm έναντι 12mm) παρά σταθερό διάφραγμα... -
Συμφωνώ με Μορφέα.
-
http://www.digitalcamerainfo.com/conten ... Review.htm
http://www.photographyblog.com/reviews/ ... x7_review/
http://www.expertreviews.co.uk/digital- ... ix-dmc-lx7 -
Υπαρχουν ακομα σωστοι πολιτες σε αυτη τη χωρα και ας λενε μερικοι για το αντιθετο.. ξεαστηκε η 5D σε καφετερια.. καποια κυρια ειδε το σκηνικο και την πηρε να την φυλαξει... παιρνει τηλεφωνο και εξηγει στον μαγαζατωρα πως να επικοινωνησει ο ενδιαφερομενος ξεχασιαρης.. μαζυ της... ετσι και εγινε.... και η μηχανη ειναι με τον ιδιοκτητη της πλεον...
-
Πολύ αισιόδοξο αυτό...
-
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Υπαρχουν ακομα σωστοι πολιτες σε αυτη τη χωρα και ας λενε μερικοι για το αντιθετο.. ξεαστηκε η 5D σε καφετερια.. καποια κυρια ειδε το σκηνικο και την πηρε να την φυλαξει... παιρνει τηλεφωνο και εξηγει στον μαγαζατωρα πως να επικοινωνησει ο ενδιαφερομενος ξεχασιαρης.. μαζυ της... ετσι και εγινε.... και η μηχανη ειναι με τον ιδιοκτητη της πλεον...Όπως έλεγα και στον Κάβουρα για την 7D, αυτά είναι τα καλά του να'χεις canon... δεν την λιμπίζεται κανένας...
Πέρα απο την πλάκα πάντως μπράβο στην κυριούλα...ειδικά εποχές που είναι θα περίμενε κανείς να έχει κάνει φτερά...
-
Με δυο απλα λογια μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτο το hdr?
Πληροφοριες μπορω να βρω... αλλα επειδη δεν σκαμπαζω θελω2 απλες κουβεντες!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Με δυο απλα λογια μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτο το hdr?Πληροφοριες μπορω να βρω... αλλα επειδη δεν σκαμπαζω θελω2 απλες κουβεντες!
Όσο πιο απλά μπορώ να το γράψω:
3 φωτογραφίες ενωμένες σε μία.
Τραβάς μία σκοτεινή, μία 'κανονική' και μία φωτεινή (σχεδόν καμμένη κάποιες φορές ) και τις ενώνεις με κάποιο πρόγραμμα και παίρνεις τη μία που θες.Στην DSLR (τουλάχιστον αυτή που έχω εγώ) έχει επιλογή που τραβάς τρεις φωτογραφίες σε τρία επίπεδα φωτεινότητας, οπότε απλά πατάς τρεις φορές το κουμπί (που τραβάει φωτογραφίες) χωρίς να κινείσαι και είσαι έτοιμος.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Στην DSLR (τουλάχιστον αυτή που έχω εγώ) έχει επιλογή που τραβάς τρεις φωτογραφίες σε τρία επίπεδα φωτεινότητας, οπότε απλά πατάς τρεις φορές το κουμπί (που τραβάει φωτογραφίες) χωρίς να κινείσαι και είσαι έτοιμος.Πες μου οτι δεν πατάς 3 φορες το κουμπί...
Φωτογραφία. Ασχολείστε;