-
ελπιζω να μην σοκαρεσαι απο τη διαπιστωση οτι ειμαστε χωρα των ακρων
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Mπορεί να φανώ προκλητικός τώρα, μπορεί να χαρακτηριστώ ακόμα και μισάνθρωπος, αλλά καμία σχέση. Ένα προβληματισμό εκφράζω και ας πέσετε να με φάτε. Μιλάω για το παιδί που έχασε τα πόδια του στην Κωνσταντινουπόλεως από το τραίνο πρόσφατα και για τον οποίον έγινε και συναυλία συμπαράστασης μόλις χτες. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις ειναι η αντιμετώπιση του γεγονότος ως ατυχία/κακή στιγμή και του θύματος ως αναξιοπαθούντα. Διάολε, σε μια από τις κεντρικότερες διαβάσεις τραίνου βρισκόταν, φυλασσόμενη κανονικά με μπάρες, πώς βρέθηκε στο διάβα του επειδή 'γυρισε να χαιρετήσει έναν φίλο του και δεν το είδε'? Και δε φτάνει αυτό, κανένα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ σάιτ δεν έβαλε μια παραγραφούλα στο τέλος που να λέει 'προσοχή! επειδή η κακιά στιγμή παραμονεύει για όλους, γι' αυτό μην κυκλοφορείτε με τα ποδήλατά σας σαν παρτάλια, σεβαστείτε τον ΚΟΚ και μην προκαλείτε με την οδήγησή σας'.Δυστυχώς κατά πώς φάινεται η νοοτροπία δεν πρόκειται να αλλάξει και γι' αυτό ευθύνονται και τα διάφορα ΜΜΕ, μπλογκς κτλ που παρουσιάζουν την κατάσταση ως 'ποδήλατο vs κακών αυτοκινήτων κτλ', 'οικολογία vs κακοί-ΙΧήδες-που-καταναλώνουν-άσκοπα-ενέργεια' κτλ. Η μόνη ελπίδα που έχω ειναι να ξεφουσκώσει λίγο αυτή η μόδα, για να ξεχωρίσει και η ήρα από το στάρι (να μην τσουβαλιάζουμε, υπάρχουν σαφώς και συνειδητοποιημένοι, απλα έχουν χαθεί λίγο μέσα στη μάζα των freeday), γιατί αν περιμένω να αλλάξει κάτι στην παιδεία των χρηστών, θα περιμένω πάρα πολύ.
Μπορείτε να υποστηρίξετε οτι δεν ειναι έτσι όπως τα λέω, αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο για τους χιλιάδες πραγματικά αναξιοπαθούντες των δρόμων μας καθε χρόνο, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία σαν μια απλή στατιστική. Βλέπεις το να περάσει η νταλίκα από πάνω σου στην Πατρών-Κορίνθου και να σε κάνει λιώμα αφήνοντας τα παιδιά σου ορφανά είναι λίγο... πασέ. Αν ήσουν με ποδήλατο, γινεσαι ήρωας.
Τεσπα, μακάρι το παιδί να ξεπεράσει τα προβλήματά του και μακάρι να είναι ο τελευταιος που παθαίνει κάτι τέτοιο, αλοιμονο αν ευχόμουν κάτι αντίθετο. Οι αλήθειες όμως να λέγονται...
- όσα θες από μένα.
Και μιλώ και ως ποδηλάτης και ως οδηγός αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Ρε κοβαθε 29er σε XL σκελετό? Το λες και αρμα μάχηςToo much?
Bασικά γι' αυτό ρωτάω γιατί μου φαίνεται και μένα περίεργο από άποψη γεωμετρίας και φοβάμαι μηπως τελικα δε θα μπορείς να το κουνήσεις σε καμιά καλή ανηφόρα.
-
Taurus, τίποτα από όσα λες δεν είναι παράλογο, ούτε αναιρεί την τραγικότητα της πολτοποίησης των άκρων ενός νέου και δραστήριου ανθρώπου. Η φράση 'μου έκοψε τα πόδια' έχει κυριολεκτική και μεταφορική εφαρμογή στην περίπτωσή του. Το ότι κάποιοι δραστηριοποιήθηκαν και αγκάλιασαν την προσπάθεια ανάκαμψης/αποκατάστασητς της υγείας του δεν έχει τίποτα το μεμπτό. Όπως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους γονείς ενός τετράχρονου που χρειάζεται επέμβαση στο εξωτερικό και καταφεύγουν σε κοινωφελή ιδρύματα ή στην Εκκλησία για να ενισχυθούν οικονομικά. Το ότι 7 συνάνθρωποί μας σκοτώνονται καθημερινά από τροχαία ατυχήματα δεν πρέπει να μας κάνει αναίσθητα παχύδερμα σε κάθε τέτοια (αντίστοιχη) περίπτωση. Όπως λες και συ, μακάρι να ήταν αυτό το τελευταίο θύμα στην άσφαλτο.
Κώστα, λένε ότι τα 29άρια είναι σκέτοι οδοστρωτήρες. Αφού προσανατολίζεσαι στην αγορά καινούριου μοντέλου, δώσε το παραπάνω κατοστάρικο και πάρε 29άρι. Σε λίγο καιρό θα έχουν καθιερωθεί και συ θα έχεις ξεμείνει με το παλαιάς κοπής. Πράγμα αναπόφευκτο για μένα που ψώνισα μεταχείρο, αλλά αχρείαστο για σένα που μπορείς να βάλεις το χέρι λιιίγο πιο βαθιά στην τσέπη για να πάρεις το πρέπον.
-
Tα 29αρια mtb είναι απίστευτα ΑΣΧΗΜΑ ποδήλατα. Ναι κάνουν την δουλειά τους αλλά θέλω να το γουστάρω και οπτικά.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ρε κοβαθε 29er σε XL σκελετό? Το λες και αρμα μάχης
Too much?
Bασικά γι' αυτό ρωτάω γιατί μου φαίνεται και μένα περίεργο από άποψη γεωμετρίας και φοβάμαι μηπως τελικα δε θα μπορείς να το κουνήσεις σε καμιά καλή ανηφόρα.
πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις βασικά. θέλεις ΧC ή θέλεις κάτι πιο βαρβάτο?
για XC το 29αρι είναι άψογο.
αν θέλεις κάτι πιο άγριο τότε ίσως αναγκαστείς να μείνεις σε 26 διότι τα 29 δεν είναι τόσο εξελιγμένα εκεί και είναι και πανάκριβα.αν πάρεις 29αρι τώρα, θα πάρεις το Giant TranceX 2 29. τα είπαμε. απλώς είναι το καλύτερο και πιο κοντινό στη κατηγορίας τιμής που κοιτάς. οτιδήποτε άλλο θα είναι λάθος.
YΓ στην Ελλάδα και στο μέγεθος που κοιτάς, καλό θα ήταν να κοιτάς και για σκελετό μόνο. μτχ ή καινούριο.
τα περιφερειακά τα μαζεύεις πολύ πιο εύκολα και φθηνά, αν υπάρχει ο σκελετός στο νούμερο σου. -
Μια ερωτηση παιδια..
Πως γινεται η επιλογη ενος καταλληλου ακτινολογου (για ευθυγραμμιση ζαντων) συμφωνα με τις διαστασεις των καψουλιων της ζαντας? Σκεφτομαι να παραγγειλω μεσω ιντερνετ για αυτο ρωταω.. μην παρω κανεναν και μετα δεν ταιριαζει -
Το πιο συνηθισμένο εργαλείο για τις ακτίνες είναι ένα κυλινδρικό πολυεργαλείο με διάφορες οπές στην περιφέρειά του για να καλύπτει όλες τις δυνατές διαστάσεις και να ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά ποδήλατα. Με ένα ξενοιάζεις δηλαδή.
Αυτό είναι ένα τυπικό παράδειγμα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το πιο συνηθισμένο εργαλείο για τις ακτίνες είναι ένα κυλινδρικό πολυεργαλείο με διάφορες οπές στην περιφέρειά του για να καλύπτει όλες τις δυνατές διαστάσεις και να ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά ποδήλατα. Με ένα ξενοιάζεις δηλαδή.
Αυτό είναι ένα τυπικό παράδειγμα.Ευχαριστω φιλε, βασικα το ειχα στα υποψη μου το συγκεκριμενο, ειναι μεν η φτηνοτερη λυση αλλα οχι και η πιο αξιοπιστη (απ'οτι εχω ακουσει).. Βασικα αν θελω να παρω ενα τετοιο : http://www.brx.gr/product/spoke-key-32mm-red , πως καταλαβαινω οτι θα ταιριαζει στην ζαντα μου? Πχ αυτο στην φωτο ειναι 3,2mm.. Και καλα, θα ναι το παχος του καψουλιου αλλα πως το καταλαβαινεις ? Δεν υπαρχει καπου στην ζαντα καποια ενδειξη για να καταλαβεις τι μεγεθος ακτινολογου ταιριαζει?
btw δεν εχω και παχυμετρο -
3.3mm είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές ακτίνες, οπότε θες το green εργαλείο
http://www.ebay.co.uk/itm/Park-Tool-SW1 ... 2c694746e3
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
3.3mm είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές ακτίνες, οπότε θες το green εργαλείοhttp://www.ebay.co.uk/itm/Park-Tool-SW1 ... 2c694746e3
Τελικα φιλε βρηκα εναν αξιολογο ακτινολογο (παρομοιο με αυτο στο link) με 5 ευρω απο τοπικο ποδηλαταδικο. Το δοκιμασα και ταιριαξε, ολα οκ!
-
Tο Σαββατο που μας περασε καναμε την πρωτη φθινοπωρινη ποδηλαταδα, με δυο φιλους μου.
Βεβαια ηταν η πρωτη απο την ανοιξη και ειμασταν και οι τρεις λιγο μαζεμενοι....
Οριστε και το βιντεο απο το δικο μου ποδηλατο -
Αφού δεν έπεσες, πάλι καλά.
-
-
Κουρσάς με mtbίσιο κράνος?
-
Τριαθλητής.
Δεν προστατεύει το ίδιο ένα mtb κράνος ή λόγω έλλειψης καλής αεροδυναμικής το λες; -
Kovathe, το μοναδικό XL full suspension στο car. http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/2630124/
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αφού δεν έπεσες, πάλι καλά.Που να πεσω?
-
Παντού! Με τόσα ψαρέματα στο τιμόνι, με είχε πιάσει η ψυχή μου. Κάθε 10 δευτερόλεπτα φοβόμουν ότι θα σωριαστείς.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Παντού! Με τόσα ψαρέματα στο τιμόνι, με είχε πιάσει η ψυχή μου. Κάθε 10 δευτερόλεπτα φοβόμουν ότι θα σωριαστείς.Σηνυθισμενα τα βουνα απ' τα χιονια.
Παντως τα ηθελα και εγω..... (που πας ρε καραμητρο με το bmx και τα street λαστιχα στο βουνο?)Εχω και αλλο βιντεο με πιο ωραια διαδρομη αλλα η θεση της καμερας (που αρχικα φανηκε καλη) δεν βοηθαει καθολου.
Η ζωή...ποδήλατο!