-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
τον φορας γιατι?
εγω μονο μπερε/οπλοσημο/ρουφιανο κρατησα ολα τα υπολοιπα τα εδωσα σε συμφορουμιτη
Γτ παω για κηνυγι (οι αλλοι βασικα εγω βρισκω κανα καλο σημειο και ξαπλωνω , οποτε τον βαζω στο προσωπο να μην πεφτει ο ηλιος )
να σε χεσει καμια αρκουδα θελω να γελαμε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
(αν και δε νομιζω οτι θα θελει να φευγει μακρια απο το στρατοπεδο για πολλη ωρα και να αποχωριζεται το μαυρο του μπερε )
Σιγά το μπερέ, που δεν ήθελε να τον αποχωρίζεται κιόλας.....
-
οι αξιωματικοι ΤΘ ειναι πολυ περηφανοι για το μαυρο τους μπερε
οταν μερικοι ειμασταν με τους μπλε ακουγαμε διαφορα
καλα αμα εβλεπαν τζοκευ μια φορα το φορεσα στην επιλαρχια για να προβαρω τη νεα μου εμφανιση και μονο που δε μου ορμηξε ο ιλχος
μαλιστα μου ειπε 'γιατι κανεις μαλακιες με τη τζοκα? ' και οταν εσκαγαν περαστικοι πεζικαριοι παντα τους 'σκαναρε' και τους ρωτουσε τι θελουν εδω και γιατι φορανε τζοκευ
εσυ παντως μαλλον αναφερεσαι σε πρασινο μπερε.. αλλα και παλι δε νομιζω οτι εχει καποια αξια ο πρασινος μπερες ενος φανταρου μπροστα σε οποιονδηποτε μπερε αξιωματικου
ΥΓ και μιας και ειχαμε πιασει τις προσοχες.. αυτος στο 1:57 και μετα το κανει σωστα? (να βαραει με το δεξι)
αλλοι βαρανε με το δεξι αλλοι με το αριστερο.. βαρας με οποιο βρεις προχειρο εκεινη τη στιγμη '? -
ι αξιωματικοι ΤΘ ειναι πολυ περηφανοι για το μαυρο τους μπερεΥΓ και μιας και ειχαμε πιασει τις προσοχες.. αυτος στο 1:57 και μετα το κανει σωστα?
Ναι. Γενικά αυτή είναι μια προβλεπόμενη ονομασία-απονομή... όχι σαν την προηγούμενη στη ΣΜΥ.
-
βρε Αλεξανδρε να σε ρωτησω και κατι αλλο που εχω απορια..
αυτα τα απειρα παρασημα που εχουν κατι στρατηγοι, απο πού τα απεκτησαν?
-
βρε Αλεξανδρε να σε ρωτησω και κατι αλλο που εχω απορια..αυτα τα απειρα παρασημα που εχουν κατι στρατηγοι, απο πού τα απεκτησαν?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
εχει κανεις κανα τζοκευ που δεν θελει για το κηνυγι??Έχω εγώ, αλλά είναι πολύ βαρύς... Έχει πολλούς μήνες επάνω.....
Φοβάμαι μην πάθεις κανένα αυχενικό (αν τελικά καταφέρεις να το σηκώσεις και να το φορέσεις) -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
πλακα πλακα ολη την ωρα εβλεπα κατι διαβιβαστικα με ηθικες αμοιβες
αμα δηλαδη ειχαμε και κανα πολεμο θα γινονταν σα το σεφερλη οταν εκανε το θεοχαρη
-
Αν τα φορούσαν όλα ακόμα και σε καιρό ειρήνης σαν τον σεφερλή θα ήτανε..
-
πλακα πλακα ολη την ωρα εβλεπα κατι διαβιβαστικα με ηθικες αμοιβες
αμα δηλαδη ειχαμε και κανα πολεμο θα γινονταν σα το σεφερλη οταν εκανε το θεοχαρη
Ακριβώς, βλέπε και
Αυτοι τουλαχιστον μπορει να μην ειναι τελειως άκαπνοι.
-
να ρωτησω και κατι αλλο που ποτε δε ρωτησα τους δικους μου αξιωματικους.. ενα σαν παρασημο που φορουσαν καποιοι οταν φορουσαν την στολη '8γ' τι ακριβως ειναι?
παραθετω και εικονα (αυτο που κρεμεται στην αριστερη τσεπη)
-
Το έμβλημα του Σχηματισμού στον οποίον ανήκει ο στρατιωτικός Γιώργο.
-
οντως ειχαν το εμβλημα του σχηματισμου στο οποιο ανηκαν , απλα δε το φορουσαν ολοι και ελεγα μηπως ηταν κατι φοβερο ή κανα παρασημο
βασικα ο καθενας φορουσε οτι τον εκανε να νιωθει ανετα
αυτοι που δεν αντεχαν τις αρβυλες και τη παραλλαγη φορουσαν τις 8αρες, αυτοι που ηθελαν πολλες τσεπες και ηταν πιο 'σπορτιφ' (σαν το ταξιαρχο που επαιρνε ολο το στρατοπεδο με τα ποδια καθημερινα ) φορουσαν παραλλαγη
παντως σε ολες τις στολες επαιζε η πουλαδα του αλεξιπτωτιστη σε αντιθεση με τα υπολοιπα σχολεια , μεγιστη ποζερια πιστευω
(παντα προκαλουσε σχολιασμο απο τους φανταρους τουλαχιστον) -
οντως ειχαν το εμβλημα του σχηματισμου στο οποιο ανηκαν , απλα δε το φορουσαν ολοι και ελεγα μηπως ηταν κατι φοβεροβασικα ο καθενας φορουσε οτι τον εκανε να νιωθει ανετα
αυτοι που δεν αντεχαν τις αρβυλες και τη παραλλαγη φορουσαν τις 8αρες, αυτοι που ηθελαν πολλες τσεπες και ηταν πιο 'σπορτιφ' (σαν το ταξιαρχο που επαιρνε ολο το στρατοπεδο με τα ποδια καθημερινα ) φορουσαν παραλλαγη
παντως σε ολες τις στολες επαιζε η πουλαδα του αλεξιπτωτιστη σε αντιθεση με τα υπολοιπα σχολεια , μεγιστη ποζερια πιστευω
να δεις φίλος μου εποπ στην αεροπορία γέλιο που ρίχνει με την πουλάδα από την θητεία του στην στολή της αεροπορίας
-
ηταν αλεξιπτωτιστης και εγινε εποπ στην αεροπορια δηλαδη?
λογικο μου φαινεται να κραταει τη πουλαδα.. αλλα τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση, τον περνουν για ιπταμενο?
-
ηταν αλεξιπτωτιστης και εγινε εποπ στην αεροπορια δηλαδη?λογικο μου φαινεται να κραταει τη πουλαδα.. αλλα τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση, τον περνουν για ιπταμενο?
Εποπ αερονόμος, είχε έξτρα μόρια γιατί υπηρέτησε στις Ειδ. Δυνάμεις
-
Οι πιλότοι είναι όλοι Αξκοι, οι ραδιοναυτίλοι είναι Υπαξ.
ΥΓ: Στα ΤΘ μέγιστη ποζεριά είναι και η αρματοπουλάδα.
-
ασχετο.. δε ξερω για την αεροπορια, αλλα στο ΣΞ οι εποπ/εμθ στη πραγματικοτητα συνεχιζουν και ανηκουν εκει που ανηκαν
κανεις δε μπαινει εποπ και τον κανουν στρατονομο αμεσως .. πρωτα ειναι ΤΘ , ΠΖ , ΥΠ και στη συνεχεια μαζευουν κοσμο απο διαφορα οπλα/σωματα
ομως απο οτι εχω καταλαβει συνεχιζουν και ειναι ΤΘ, ΥΠ , ΠΖ κτλ..
τι ειναι η αρματοπουλαδα?
εγω ειχα ιλαρχο με πουλαδα παντως (και αθηνα ταξχο με πουλαδα)
-
ασχετο.. δε ξερω για την αεροπορια, αλλα στο ΣΞ οι εποπ/εμθ στη πραγματικοτητα συνεχιζουν και ανηκουν εκει που ανηκανκανεις δε μπαινει εποπ και τον κανουν στρατονομο αμεσως .. πρωτα ειναι ΤΘ , ΠΖ , ΥΠ και στη συνεχεια μαζευουν κοσμο απο διαφορα οπλα/σωματα
ομως απο οτι εχω καταλαβει συνεχιζουν και ειναι ΤΘ, ΥΠ , ΠΖ κτλ..
η στρατονομία δεν έχει μόνιμα στελέχη, υπηρετούν για μια 5ετία και μετά πίσω στις μονάδες τους.
Στην αεροπορία αποφάσισαν να πάρουν Εποπ αερονόμους λόγω έλλειψης στρατευσίμων οι οποίοι ανήκουν στις Μοίρες Άμυνας Φρούρησης κάθε αεροδρομίου. -
παντως ενας με τον οποιο δουλευα εγω μου ελεγε οτι στην ελλαδα οι στρατονομοι δεν εχουν καμια αξια στον ΕΣ ,αντιθετα στο εξωτερικο (γιατι ειχε κανει Αφγανισταν) οι στρατονομοι μετρουσαν και τους σεβονταν ολοι οι ξενοι αξιωματικοι
Περί Θητείας [#3]