-
αμα τα μπουρια ειναι σωστα, με σωστη οδευση και τα ξυλα επισης δεν ειναι ¨ποτισμενα¨καθαρισμος 1-2 φορες το χρονο ειναι πιθανος. Αν εχεις οριζοντιες διαδρομες ή αμονωτα μπουρια εξωτερικα ή καιας φρεσκα ξύλα, ε τοτε ο καθαρισμος ειναι αναγκαιος συχνα.
-
καλησπερα κι απο μενα εχω την εξης απορια εχω συνδεσει τα μπουρια της ξυλοσομπας μου μεσα στην τουβλοχτιστη καμιναδα του τζακιου μου και θελω να κλεισω περιμετρικα τον αρμο αλλα λογω μη προσβασης μου για να τον κλεισω με τσιμεντο λεω να χρησιμοποιησω αφρο πολυουρεθανης λετε να εχω προβλημα με την θερμοκρασια και να λιωσει; εαν ναι μπορω να βαλω υαλοβαμβακα περιμετρικα του μπουριου και απο πανω τον αφρο;
-
Ο χρήστης markcos7 έγραψε:
καλησπερα κι απο μενα εχω την εξης απορια εχω συνδεσει τα μπουρια της ξυλοσομπας μου μεσα στην τουβλοχτιστη καμιναδα του τζακιου μου και θελω να κλεισω περιμετρικα τον αρμο αλλα λογω μη προσβασης μου για να τον κλεισω με τσιμεντο λεω να χρησιμοποιησω αφρο πολυουρεθανης λετε να εχω προβλημα με την θερμοκρασια και να λιωσει;Δεν νομιζω οτι κανει για υψηλες θερμοκρασιες.
-
οκ μπορω να βαλω υαλοβαμβακα περιμετρικα του μπουριου και απο πανω τον αφρο;
-
-
Ο χρήστης markcos7 έγραψε:
οκ μπορω να βαλω υαλοβαμβακα περιμετρικα του μπουριου και απο πανω τον αφρο;στούποστο με πετροβαμβακα/υαλοβαμβακα και τελος. Αφρος δεν χρειαζεται. Πως θα βγαζεις μετα τα μπουρια για καθαρισμο?
ερωτηση για ειδικους:
σε ενεργειακη σομπα-τζακι ποτε εχουμε μεγιστη θερμοκρασια θαλαμου καυσης, με κλειστους ή ανοιχτους τους αεριδες? Δηλαδη με παρουσια φλόγας ή με τριτογενη καύση?
Αντιστοιχα ποτε υπάρχει μεγιστη αποδοση θερμοκρασιας στο περιβάλλον χώρο? -
Η ξυλοσομπά μου είναι αυτή. http://www.blist.rs/proizvodi/Grejna tela/EkonomikLux.jpg
Είναι της Blist (Σέρβικη) μισή μαντέμι και μισή ατσάλι 7KW με απόδοση 74% και θα τη χρησιμοποιήσω για να ζεστάνω ένα χώρο 46τμ. σχεδόν ενιαίο. Είναι μικρό σαλόνι με 2 πόρτες κουζίνας και υπνοδωματίου να επικοινωνούν κατευθείαν με το σαλόνι χωρίς διάδρομο (χωλ). Η σόμπα έχει κάτω ρύθμιση αέρα (εκει που είναι και ο συλλέκτης στάχτης) και κλαπέτο στην έξοδο για το μπουρί. Δεν έχω ιδέα.
1)Πως την ανάβουμε σωστά. Θέλει παραπάνω από ένα κούτσουρο στην αρχή αφού πάρουν τα δαδιά?
2)Πότε αρχίζω να κλείνω τον αέρα για να σιγοκαίει οικονομικά? Στην αρχή γνωρίζω πως πρέπει να τον έχω τέρμα ανοιχτό και την πόρτα λίγο ανοιχτή για να πάρει.
Όταν πάρει καλά το κούτσουρο ή όταν η σόμπα αρχίζει να τσουρουφλάει τον χαμηλώνω? Με ενδιαφέρει η απόδοση αλλά και η οικονομική χρήση της σόμπας.-
Με το κλαπέτο στην έξοδο του μπουριού τι γίνεται? Το έχω πάντα ανοιχτό ή μπορώ να το κλείνω για να ανεβάζει θερμοκρασία η σόμπα?
-
Η σόμπα πέρα από την πόρτα έχει και πάνω στρογγυλό καπάκι για να βάζεις κούτσουρα όπως οι παλιές. Είναι προτιμότερο να βάζω κούτσουρα από εκεί? Καπνίζει συνήθως λιγότερο από εκεό??
-
Το παράθυρο του σαλονιού το ανοίγω μόνο όταν είναι να ρίξω κούτσουρο? Ή πρέπει να το έχω λίγο σκαστό γενικότερα?
-
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ερωτηση για ειδικους:
σε ενεργειακη σομπα-τζακι ποτε εχουμε μεγιστη θερμοκρασια θαλαμου καυσης, με κλειστους ή ανοιχτους τους αεριδες? Δηλαδη με παρουσια φλόγας ή με τριτογενη καύση?
Αντιστοιχα ποτε υπάρχει μεγιστη αποδοση θερμοκρασιας στο περιβάλλον χώρο?Η σόμπα έχει καλό συντελεστή απόδοσης όταν καίει δυνατά.
Τότε καίγεται όλο το ξύλο και δεν βγάζει καπνό η καμινάδα.Βέβαια μπορεί να είναι προτιμότερο να έχει η σόμπα χαμηλότερο βαθμό απόδοσης και να σιγοκαίει προσφέροντας όμως θερμική άνεση στον ιδιοκτήτη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
+1.
... αφρο ...
Ο αφρός θα πάρει φωτιά κ θα καεί σε πρώτη ευκαιρία, βγάζοντας κ απίστευτη βρώμα.
... Δηλ Ηλια ειναι βλακειες οσα μου ειπαν ; ...
Ναι.
Ρώτα εκεί όπου πήρες την σόμπα, θα σου πουν τα πάντα. Αν δεν, τότε ξαναρώτα μας. -
**>Ο χρήστης Ο κανονισμός έγραψε:
Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
Η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων / υπηρεσιών κάθε είδους χωρίς την πρότερη σύμφωνη γνώμη του Διαχειριστή του 4T-Forum.
[mod]**
-
Μάθε ορθογραφία πρώτα που θες και site.
-
Ηλια, οσα εγραψα για το πισω μπουρι και τις προτασεις για βελτιωση του τραβηγματος της σομπας μου τα ειπε ο εμπορας που μου την πουλησε. Καπως μπερδευτηκα. Θα κανω χρηση της πισω εξοδου κι οπου βγαλει. Ελπιζω να μη γινουμε σαν ρεγγες καπνιστες
-
Παίζει να του είχαν τελειώσει τα μπουριά στην άλλη διάσταση.
Η σόμπα, δεν είχε οδηγίες τοποθέτησης? -
μιας και φτιαχνω την καμιναδα εξω απο το σπιτι βλεπω οτι εκει που θα ενωσω το τμημα που ερχεται απο
μεσα με το εξωτερικο καθετο εχω προβλημα (φτανω σε αρσενικο με αρσενικο)
και εξηγω
οι σωληνες τελειωνουν σε θυληκο και η επομενη συνεχιζει με αρσενικο , στο εξωτερικο καθετο οπως
και ειναι το σωστο για να τρεξουν οι υγροποιησεις κατω στο ταυ.
τις εσωτερικες ομως τις εχω αναποδα , στην σομπα προεξεχει αρσενικο οποτε μπηκε θυληκο σωληνας
μηπως εχω κανει λαθος?
εχω την εντυπωση ομως οτι αυτες οι βαρειες σωληνες που μου εστειλαν δεν χωρουσαν (το αρσενικο τους)
αν υποθεσουμε οτι αυτο που προεξεχει στην σομπα ειναι θυληκο
ελπιζω να ειναι κατανοητο αυτο που εγραψα , γιατι και εγω μπερδευομαι.
προσανατολιζομαι παντως να τα συνδεσω ετσι (δηλ να αφησω το εσωτερικο αναποδα , οπως ειναι)
μιας και το λιγο που δουλεψα περυσι δεν ειχα υγροποιησεις και δεν προσεξα κατι ιδιαιτερο. -
το αρσενικο....μπαίνει μεσα...στο θηλυκο....
για να .....χυνεται....ο καπνός σε....μεγαλυτερο μερος που επικαλύπτει πλήρως το ....κομματι της σωλήνας...
δηλαδη η σωλήνα που φευγει απο τη σόμπα....μπαίνει μεσα σε μια άλλη...
αυτο ειναι το σωστο... -
Στα εσωτερικα που ειναι και μονου τοιχοματος ξεκιναμε με θυληκο στη σομπα. Μετα οταν βγαίνεις εξω αν συνεχισεις με το ιδιο αναγκαστικα πας με την ιδια φορα.
Αν αλλαξεις σε διπλο τοίχωμα, τοτε μεσω προσαρμογης παει το αναποδο.
Ετσι στη περιπτωση σου συνεχιζεις οπως εχει και αναμενεις πιθανες 'διαρροες'. -
Φιλε, η προεξοχη που εχει η σομπα ειναι προφανες οτι ειναι αρσενικο( οτι εξεχει ειναι αρσενικο ). Δεν γινεται να το βαφτισεις εσυ σε θηλυκο.Εξωτερικα αν εχεις καθετα μπουρια μονου τοιχωματος τοτε σε καθε μπουρι η θηλυκη πλευρα βλεπει προς τον ουρανο. Αυτο φυσικα γινεται για να δημιουργειται ενα χωνι και τα υγρα να φτανουν στο κατω μερος και να τρεχουν εξω. Στα διπλου τοιχωματος γινεται το αντιθετο. Δηλ σε καθε μπουρι η εξωτερικη πλευρα που ειναι το αρσενικο θα βλεπει προς τον ουρανο. Αυτο γινεται γιατι ο εσωτερικος σωληνας του διπλου εχει τα ακρα του διαμορφωμενα ακριβως αντιθετα απ οτι ο εξωτερικος. Οπου ο ενας εχει αρσενικο ο αλλος εχει θηλυκο , και αντιστροφα. Κι αυτο γινεται ωστε ο εσωτερικος να σχηματιζει χωνι για τα υγρα που ρεουν προς τη βαση της καμιναδας.
-
Α να χαθείτε ρε, υγρά που τρέχουν, αρσενικά που εξέχουν, ...
Μ' ανάψατε... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Α να χαθείτε ρε, υγρά που τρέχουν, αρσενικά που εξέχουν, ...
Μ' ανάψατε...ΕΕΕμα πολυ θέλει ο ανθρωπος ν'αναψει........κολλαει και με το θεμα μας.
Καλη ζεστασια ......οταν ερθουν τα κρυα.
-
Ηλια πλακα εχεις
αληθεια περυσι τετοιες μερες , αν θυμαμαι καλα , το σιτε ηταν θεμα ημερων να λειτουργησει τι εγινε?
Ξυλόσομπα