-
Υπάρχει και η παροιμία που λέει 'Κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι πως την αυγή παντρεύεσαι'.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Είναι δικαίωμα του καθενός στην απεργία ρε φίλε, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Τι πάει να πει γίδια δηλαδή?Οταν λεμε απεργουμε ΟΛΟΙ εννοουμε ΟΛΟΙ,οχι οι μαγκες με τις καφετεριες και τα ουζερι ανοιχτα
για να τα κονομησουν,μην πω για MALL κλπ...
Στη Γενικη Παννελαδικη απεργια δεν πρεπει να ειναι τπτ ανοικτο,διαφορετικα κοροϊδευουμε ο ενας τον αλλο... -
Όποιος δεν απεργεί να πάτε να του το σπάσετε.
-
-
Θιχτηκε ο Δενδιας και θα κανει μυνηση στον Guardian
Καταγγελίες για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Βαριά σωματική βλάβη είδαν οι ιατροδικαστές
Απάντηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, που επιχείρησε να καλύψει τα βασανιστήρια που έγιναν στη ΓΑΔΑ σε βάρος συλληφθέντων, απειλώντας μάλιστα να μηνύσει τον Guardian που τα δημοσίευσε, έδωσε μιλώντας στην 'Αυγή' της Κυριακής η δημοσιογράφος της εφημερίδας που έκανε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. 'Η εφημερίδα δημοσίευσε και τις δύο απόψεις' λέει η Μαρία Μαργαρώνη και τονίζει με νόημα ότι πρέπει να γίνει σοβαρή και ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας επιβεβαιώνεται και από τις επίσημες ιατροδικαστικές εξετάσεις που κάνουν λόγο για 'βαριά σωματική βλάβη' από 'αιχμηρό θλων όργανο', μ' άλλα λόγια οι συλληφθέντες δεν έπεσαν και χτύπησαν σε κάποιο πάτωμα... Οι συλληφθέντες εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις, μόλις συμπληρωθεί το υλικό της δικογραφίας, από την οποία έλειπαν βασικά στοιχεία, όπως τα πορίσματα των ιατροδικαστών που παραδόθηκαν στους συνηγόρους αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ανακριτής της υπόθεσης πάντως έχει ήδη στείλει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις στον εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων.
Από τη Μ. Μαργαρώνη ζητήθηκε ένα σχόλιο για τις παραληρηματικές δηλώσεις του Ν. Δένδια στη Βουλή. 'Όσον αφορά το σχόλιο του κ. Δένδια ότι το δημοσίευμα πλήττει την ελληνική δημοκρατία, ένα μόνο θα ήθελα να πω: ότι το καλύτερο πράγμα για την ελληνική δημοκρατία αυτή τη στιγμή θα ήταν να γίνει μια σοβαρή ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες που αφορούν ορισμένα τμήματα της αστυνομίας' είπε η δημοσιογράφος του 'Guardian'.
Απαντώντας επίσης στους υπαινιγμούς του υπουργού ότι το δημοσίευμα ήταν πολιτικά κατευθυνόμενο με το... ατράνταχτο επιχείρημα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα, η Μ. Μαργαρώνη είπε: 'Οι δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται πολιτική ώθηση για να αποφασίσουν να ερευνήσουν τέτοιες καταγγελίες. Ο Guardian, όπως κάνει κάθε σοβαρή εφημερίδα, δημοσίευσε και τις δύο απόψεις, δηλαδή και τις καταγγελίες και τα όσα είπε ο υπεύθυνος Τύπου της αστυνομίας κ. Μανούρας'.
Στο μεταξύ έκπληξη προκάλεσε στους συνηγόρους υπεράσπισης το γεγονός ότι ο Ν. Δένδιας ήταν γνώστης των στοιχείων των ιατροδικαστικών εξετάσεων μιας εκκρεμούς δικογραφίας και μάλιστα πριν αυτές φτάσουν στα χέρια τους. Όπως έλεγαν στην 'Αυγή' της Κυριακής, οι μηνύσεις θα κατατεθούν άμεσα αφού το σχετικό υλικό εντάχθηκε στη δικογραφία αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και σε κάθε περίπτωση η προθεσμία που τους δίνει ο νόμος είναι τρεις μήνες.
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Είναι δικαίωμα του καθενός στην απεργία ρε φίλε, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Τι πάει να πει γίδια δηλαδή?
Οταν λεμε απεργουμε ΟΛΟΙ εννοουμε ΟΛΟΙ,οχι οι μαγκες με τις καφετεριες και τα ουζερι ανοιχτα
για να τα κονομησουν,μην πω για MALL κλπ...
Στη Γενικη Παννελαδικη απεργια δεν πρεπει να ειναι τπτ ανοικτο,διαφορετικα κοροϊδευουμε ο ενας τον αλλο...Ο θανατος σου η ζωη μου. Αν η απεργια δεν ειχε τοσα χρονια χρησιμοποιηθει για την ασκηση πιεσης απο συντεχνιες προς την κοινωνια ισως να ειχε νοημα αυτο που λες. Σημερα πιο πιθανο ειναι μια απεργια στα ματια πολλων να φανει ως ευκαιρια μιας καλης μπαζας. Ξεχναμε μηπως τους μικροπωλητες στις διαφορες απεργιες που πωλουσαν σουβλακια εναντι 3 & 4€ σε ποριεις ανθρωπων ανεργων;;; Γιατι να μην εχουμε μεσα σε εναν κλαδο και αυτους που θα δουν μια γενικη απεργια ως ευκαιρια ενος καλου κερδους. Και ποσο υποκριτικο ειναι απο καποιον που απεργει να ξοδευει την ημερα της απεργιας για shopping therapy και οχι για αγωνα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θιχτηκε ο Δενδιας και θα κανει μυνηση στον GuardianΚαταγγελίες για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Βαριά σωματική βλάβη είδαν οι ιατροδικαστές
Αν γινει ποτε ερευνα για τους μπάτσους οπως αναφέρεται στο αρθρο... με το συμπάθειο κιολας, αλλα τα 3/4 θα πρεπει να πανε φυλακη... Αυτοι οι ανθρωποι ουτως η αλλως ειναι γνωστο πως αν δεν γινοντουσαν μπατσοι, θα ηταν εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Καταγγελίες για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Βαριά σωματική βλάβη είδαν οι ιατροδικαστές
Αν γινει ποτε ερευνα για τους μπάτσους οπως αναφέρεται στο αρθρο... με το συμπάθειο κιολας, αλλα τα 3/4 θα πρεπει να πανε φυλακη... Αυτοι οι ανθρωποι ουτως η αλλως ειναι γνωστο πως αν δεν γινοντουσαν μπατσοι, θα ηταν εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου.
Γιάννη ξέρεις πολλούς; Εγώ έχω αρκετούς φίλους αστυνομικούς και η περιγραφή σου δεν ταιριάζει με κανέναν.
-
Μην εισαι τοσο απολυτος.
-
Γκραν τσουβαλιασμα θα ελεγα. Οι αστυνομικοι εκτελουν διαταγες. Αν αυτο τους κανει εγκληματιες τοτε σε λιγους μηνες που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλαβει την εξουσια ας προχωρησει στον δικο του εκδημοκρατισμο της Ιεραρχιας της Αστυνομιας και ας χαραξει τη νεα του πολιτικη. Αλλα γιατι κατι μου λεει οτι δεν θα αλλαξει τιποτα απολυτως;;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γκραν τσουβαλιασμα θα ελεγα. Οι αστυνομικοι εκτελουν διαταγες. Αν αυτο τους κανει εγκληματιες τοτε σε λιγους μηνες που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλαβει την εξουσια ας προχωρησει στον δικο του εκδημοκρατισμο της Ιεραρχιας της Αστυνομιας και ας χαραξει τη νεα του πολιτικη. Αλλα γιατι κατι μου λεει οτι δεν θα αλλαξει τιποτα απολυτως;;
σιγά μην αλλάξει η κατασταση έτσι εύκολα με το φασισταριό που χει μαζευτεί εκει μέσα
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μα δεν τσουβαλιασα... ειπα τα 3/4. Λιγοι ειναι αυτοι που δεν εχουν 'απορροφηθει' απο την λογικη λειτουργιας της αγέλης... Επισης, αυτα περι διαταγών τα θεωρώ 'τριχες κατσαρες'. Ο καθείς οφείλει να ειναι τυπικά νοημών στην δουλειά του και να μην εκτελεί οτι μαλακία του πετάξουν. Υπάρχει η προσωπική ευθύνη του καθένα που ειναι πέρα απο κάθε διαταγή. Τώρα αν τα ζώα σηκώνουν χέρι σε παπούδια/αναπηρους/ειρηνικους ανθρώπους επειδή ειναι 'διαταγή', δεν θα λυπηθω καθολου αν κάποιος αυριο μεθαυριο τον καψει ζωντανό. Θεια δίκη θα πω...
Οι μπατσοι στην κοινωνια μας οπως εχει διαμορφωθεί στην ουσία ειναι το μέσο επιβολής/καταδυνάστευσης του λαου με οποιοδήποτε 'νόμο' σκεφτούν οι αρχικλέφτες που μας κυβερνουν. Φερουν το προσωπείο της νομιμότητας τεμεκ... Αυτοι εχουν περισσότερη προσωπική ευθύνη απο οποιονδήποτε άλλον πλεον...
-
σιγά μην αλλάξει η κατασταση έτσι εύκολα με το φασισταριό που χει μαζευτεί εκει μέσα
Εχω αρχισει και πιστευω οτι δεν σε ενδιαφερει τιποτα , σχετικα με τα προβληματα της Ελλαδας .
Γελας και ειρωνευεσαι απο τοπικ σε τοπικ ,χωρις κανεναν σοβαρο αντιλογο,απλα περνας τον χρονο σου ευχαριστα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιάννη ξέρεις πολλούς; Εγώ έχω αρκετούς φίλους αστυνομικούς και η περιγραφή σου δεν ταιριάζει με κανέναν.
εσυ μαλλον εχεις γνωρισει, το υπολοιπο της αστυνομιας
αυτο που εχει το προφιλ που δημοσιου υπαλληλου, ξυνω τα αρχιδια μου ολη μερα -
Λες ε; Στην ΔΙΑΣ, στην ΕΚΑΜ και στην Άμεσο Δράση Υπηρετούν όλοι οι φίλοι μου. Ούτε έναν γραφέα δεν ξέρω...
-
δεν έθιξε κανένας την εργατικότητα και το ζήλο τους, ειδικά όταν είναι να δείρουν κόσμο, όποιος το κάνει αυτό είναι κακεντρεχής
-
δεν έθιξε κανένας την εργατικότητα και το ζήλο τους, ειδικά όταν είναι να δείρουν κόσμο, όποιος το κάνει αυτό είναι κακεντρεχήςΤσουβαλιασμα εις τη νιοστη. Αλλη δουλεια δεν ειχε απο το να ασχολειται και να δερνει κοσμο η αστυνομια. Μπλεκουμε ή δεν θελουμε να καταλαβουμε οτι η αστυνομια οπως και ο στρατος και η πυροσβεστικη ειναι σωματα που διοικουνται απο πολιτικα προσωπα αλλα ταγμενα να εξυπηρετουν το Δημοσιο συμφερον.
Και ο Ανδρεας ειχε υποσχεθει να διαλυσει τα ματ... Και δυο χρονια μετα το 1983 τα εβγαλε και παλι στους δρομους. Το τε οι αριστεροι μιλουσαν για αποχουντοποιηση και εκδιωκση των Φασιστων. 30+ χρονια μετα παλι τα ιδια ζητουν. οποτε μηπως το προβλημα δεν ειναι της Αστυνομιας αλλα του στρεβλου τροπου αντιληψης περι Αστυνομιας που συνοψιζεται στο Μπατσοι Γουρουνια Δολοφονοι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δυστυχως αρκετοι που ξερω ειναι ''μπατσοι'' και δυστυχως το ξαναλεω ειναι απο αυτους που το οπλο και η στολη τους μακραινει το μοριο...
-
αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, όχι αυτό
άσε μας ρε χρήστο, η πρώτη φορά είναι
-
Επί ΠΑΣΟΚ/Ανδρέα/ΓΑΠ τα ΜΑΤ έδερναν => SNAFU.
Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες (πορείες-διαμαρτυρίες-απεργίες)