-
18΄
-
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το ξανθό είναι ο ορισμός του μούνου.+1
-
Καλησπέρα
Ψάχνομαι για μτχ μέχρι 6000 και έχω καταλήξει (μάλλον) σε Α147 1.6 120ιπ 2003-2006 (δλδ και η fl) και μάλιστα έχω βρει και ΤΙ εκδόσεις σε αυτά τα χρήματα. Δύο πράγματα με κάνουν να το σκέφτομαι 2 φορές,
- η κατανάλωσή της
- αυτές οι φήμες περί αξιοπιστίας κλπ (που συνοδεύουν κάθε τι ιταλικό ίσως και γαλλικό).
Έπειτα θα ήθελα να ξέρω
- τι να προσέξω ειδικά σε μια 147 πριν την αγορά (ψαλίδια και ιμάντες απο ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα τουλάχιστον)
- τι πάγια έχει, δλδ κάθε πότε θέλει αλλαγές σε λαδάκια, υγρά κλπ.
- τα ανταλλακτικά της σε περίπτωση που τα βάζω στο συνεργείο γνωστού μου (είτε ιμιτασιόν είτε φίατ -δεν ξέρω αν ισχύει
αυτό- μιας και είναι στον ίδιο όμιλο) δεν θα μου έρχονται πιο φτηνά από αντιπροσωπεία; - Ως τώρα είχα ένα megane coupe 1.4 95ιπ του 2001 και ήταν 'σκυλί' γενικά, με την 147 θα πρέπει να συνηθίσω σε πιο
ιδιαίτερη φροντίδα έτσι;
Τέλος να πω πως η 147 είναι απωθημένο μου απο παλιά , είμαι στα 28 και θέλω να χαρώ ένα αμαξάκι παιχνιδιάρικο. Ευχαριστώ και ελπίζω να μην κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις!!
Υ.γ: Στα ίδια χρήματα βρίσκω και Alfa Romeo GT δίλητρες αλλά αν εξαιρέσουμε τα τέλη, δεν θα είναι ένα αμάξι που θα ζητάει πολλά παραπάνω χρήματα απο την mainstream 147; Ρωτάω γιατί αν όχι, θα μπορούσα να καθυστερήσω την αγορά για αργότερα ώστε να τσιμπήσω GT 1.8 που είναι ακριβότερη απο μια δίλητρη, με λιγότερα όμως τέλη.
Alfisti wannabe.
-
Ο χρήστης Yiorgis85 έγραψε:
ΚαλησπέραΨάχνομαι για μτχ μέχρι 6000 και έχω καταλήξει (μάλλον) σε Α147 1.4 120ιπ 2003-2006
Δεν υπαρχει 1,4 .
-
Το διόρθωσα μόλις. Απο συνήθεια του megane μου..
-
ΚαλησπέραΨάχνομαι για μτχ μέχρι 6000 και έχω καταλήξει (μάλλον) σε Α147 1.6 120ιπ 2003-2006 (δλδ και η fl) και μάλιστα έχω βρει και ΤΙ εκδόσεις σε αυτά τα χρήματα. Δύο πράγματα με κάνουν να το σκέφτομαι 2 φορές,
- η κατανάλωσή της
- αυτές οι φήμες περί αξιοπιστίας κλπ (που συνοδεύουν κάθε τι ιταλικό ίσως και γαλλικό).
- η κατανάλωση μπορεί όντως να γίνει υψηλή (11+lt) εφόσον πωρωθείς με τον twin spark και τον στροφάρεις συχνά, διαφορετικά μπορείς να την κρατάς στα 9λτ σχετικά εύκολα
- ένα σωστά συντηρημένο αυτοκίνητο δεν θα σε προβληματίσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό της εποχής
Έπειτα θα ήθελα να ξέρω
- τι να προσέξω ειδικά σε μια 147 πριν την αγορά (ψαλίδια και ιμάντες απο ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα τουλάχιστον)
- τι πάγια έχει, δλδ κάθε πότε θέλει αλλαγές σε λαδάκια, υγρά κλπ.
- τα ανταλλακτικά της σε περίπτωση που τα βάζω στο συνεργείο γνωστού μου (είτε ιμιτασιόν είτε φίατ -δεν ξέρω αν ισχύει
αυτό- μιας και είναι στον ίδιο όμιλο) δεν θα μου έρχονται πιο φτηνά από αντιπροσωπεία; - Ως τώρα είχα ένα megane coupe 1.4 95ιπ του 2001 και ήταν 'σκυλί' γενικά, με την 147 θα πρέπει να συνηθίσω σε πιο
ιδιαίτερη φροντίδα έτσι;
Υ.γ: Στα ίδια χρήματα βρίσκω και Alfa Romeo GT δίλητρες αλλά αν εξαιρέσουμε τα τέλη, δεν θα είναι ένα αμάξι που θα ζητάει πολλά παραπάνω χρήματα απο την mainstream 147; Ρωτάω γιατί αν όχι, θα μπορούσα να καθυστερήσω την αγορά για αργότερα ώστε να τσιμπήσω GT 1.8 που είναι ακριβότερη απο μια δίλητρη, με λιγότερα όμως τέλη.
Alfisti wannabe.
- ψαλίδια να τσεκαριστούν για τζόγους και κοπανήματα (συνήθως και ανάλογα τη χρήση αλλάζονται από 80-120.000χλμ) και οι ιμάντες να έχουν αλλαχθεί μαξ ανά 60.000χλμ ή 3ετία (ακόμα καλύτερα να έχει ακολουθηθεί η νεώτερη οδηγία για αλλαγή τους κάθε 50.000χλμ)
- λάδια κάθε 10.000χλμ, φίλτρα κάθε 20.000χλμ, τακάκια μπροστά κάθε 30.000χλμ το μίνιμουμ (ανάλογα τον οδηγό), μπουζί κάθε 100.000χλμ και μια ιδέα του πόσο μπορεί να κοστίζουν όλα αυτά
- ναι
- τίποτα περισσότερο απ' ότι έκανες μέχρι τώρα, απλά ότι προβλέπει ο κατασκευαστής να γίνεται με συνέπεια
Η GT βασίζεται σε μεγαλο ποσοστό στην 147 και τα κόστη τους είναι παρόμοια. H 1.8 έχει μικρές διαφορές στις επιδόσεις με την 1.6 147 αλλά η διαφορά στις τιμές δικαιολογείται από το κουπέ σχήμα. GT δεν θα προτιμούσα τίποτα λιγότερο από μια 2λτ με τον εξαιρετικό JTS.
-
Stefan147 σε ευχαριστώ πολύ !!
Με βοήθησες και ξεκαθάρισα κάποια πραγματάκια!! ο σύνδεσμος κατατοπιστικότατος και έκανα στα γρήγορα και σύγκριση των ανταλλακτικών της 147 με της GT, σχεδόν ή ακριβώς τα ίδια (ανάλογα και με την έκδοση)!! Κάποια ανταλλακτικά είναι must να τα πάρεις γνήσια πιστεύω και κάποια άλλα όχι, οπότε δεν νομίζω να μου ελαφρώσει την τσέπη πολύ μια άλφα όπως τα είδα.
Μόλις βρω κάποια καλά κομμάτια θα τα παραθέσω να ακούσω γνώμες. Τώρα όσο αφορά την κατανάλωση είναι μεγάλη ακόμα και η 9 αλλά παίζει ρόλο και ο τρόπος οδήγησης. Το δικό μου, megane coupe 1.4 95hp του 2001 μοντέλο, οδηγώντας εδώ και καιρό 'οικολογικά' μου έχει μέση κατανάλωση 6,2 /100. Πιστεύω να τα καταφέρω και με την άλφα
-
Το δικό μου, megane coupe 1.4 95hp του 2001 μοντέλο, οδηγώντας εδώ και καιρό 'οικολογικά' μου έχει μέση κατανάλωση 6,2 /100. Πιστεύω να τα καταφέρω και με την άλφαΑυτό δεν παίζει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αν έχεις βλέψεις για τέτοιες καταναλώσεις τότε κοιτάς το λάθος αμάξι. Τα 9 θέλουν απλώς σύνεση, ενώ από κει και κάτω θες αυτοσυγκράτηση μοναχού του Θιβέτ. Όπως και να χει 6 και 7 δεν θα δεις ποτέ ούτε με την 105.
-
χαχα!! Μάλιστα..!! Όχι ντάξ καλά κοιτάω εκτός πόλης πόσο δίνει; γιατί κυρίως αττική οδό κινούμαι ή Βάρης- Κορωπίου.
-
Εκτός πόλης 7.5 με νορμάλ πόδι, το 6.5 είναι εφικτό σε επαρχιακό με 70χαω
-
Ενδιαφέρον..
καλά είναι και τα 6,5 !! -
Ούτε εκεί πέφτει δραματικά η κατανάλωση γιατί το κιβώτιο είναι κοντό και για τα 120 πχ θες 3.500σαλ. Αν πας σταθερά 100-110 τότε μπορεί να δεις και στρογγυλό 8αρι στην κατανάλωσή σου.
Ότι και να γίνει πάντως μην ψαρώνεις από τις τιμές που βλέπεις. Σηκώνουν πολύ παζάρι και αν διαθέτεις όπως λες 6.000€ τότε μπορείς να κοιτάς άνετα και αυτοκίνητα με αρχική 7.000€. Ειδικά από ιδιώτες θα πετύχεις πολλούς απηυδισμένους που παλεύουν μήνες να τα δώσουν και δεν μπορούν.
Αν ήμουν στη θέση σου θα έφτιαχνα ένα shortlist και θα κοίταγα αυτοκίνητα μόνο με αυτά τα χαρακτηριστικά.
-
Έχω ήδη κοιτάξει όλες τις 147 3Θ απο 2003-2007 και έχω βάλει στο μάτι απο ιδιώτες δύο μαύρες ΤΙ με πρόσφατα service και βιβλίο service, βέβαια μέχρι την επιτόπου έρευνα όλα ανατρέπονται.. θα ποστάρω εδώ τις τελικές να μου πείτε!! Στο σύνδεσμο που έστειλες έχω δει αρκετές, τσεκάρω και του 08' τώρα οπότε και βλέπουμε. Πέφτουν 1χιλιάρικο κάτω δλδ ε; αυτό είναι πολύ καλό, γιατί αν βρω μία στα 5000 θα κάνω ένα καλό έλεγχο service - προληπτικό πιο πολύ - με ότι περισσέψει.
-
εμ αυτο ειναι πιο σωστο...να ξερεις τι σου γινεται, και ας ειναι λιγο πιο παληο
-
9 με 9,5 με εγκράτεια ... παπουλίστικα στο άνοιγμα και γυναικεία στο φρενάρισμα
-
-
Ενδιαφέρον..
καλά είναι και τα 6,5 !!θα παρεις 147 για να ταξιδευεις με 70χλμ;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ενδιαφέρον..
καλά είναι και τα 6,5 !!θα παρεις 147 για να ταξιδευεις με 70χλμ;;;
+1
Γιωργή αν θες χαμηλή κατανάλωση πάρε κάτι σε Auris ή Corolla.
H 147 δεν είναι οικονομικό αμάξι για 2 λόγους:
- έλλειψη ροπής χαμηλά
- 5αρι κιβώτιο
Το δεύτερο δε σε ταξίδια σε σκοτώνει.
Για να πας μια πολύ νορμάλ ταχύτητα για εθνική οδό (120-140) πρέπει να είσαι 4.000 στροφές.Από εκεί και πέρα στην 147 θα δεις μεγάλη διαφορά σε γρήγορη οδήγηση, ακόμα και σε σύγκριση με το καλοστημένο Megane.
Θα γουστάρεις πολύ τον ήχο, το τιμόνι, το πάτημα και οτιδήποτε άλλο βιώσεις σε μια γρήγορη βόλτα.Στην ευθεία ΔΕΝ θα είσαι γρήγορος (τώρα που έβαλε turbo και η κουτσή Μαρία), αλλά σε γρήγορους ρυθμούς θα δεις τεράστια διαφορά σε θέμα ενεργητικής ασφάλειας και πρόσφυσης.
-
Παιδιά έχετε δίκιο, ναι μεν η κατανάλωση είναι για τους περισσότερους
απο μας αντικειμενικά μεγάλη σε συνδυασμό με την εποχή που ζούμε και το σκέφτομαι 2 φορές..
αλλά δικαιούμαστε και ένα πάθος νομίζω!! Αν αγόραζα corolla ή auris θα ξενέρωνα
τη ζωή μου και θα μισούσα το αμάξι μου ( σα design πάντα, χωρίς παρεξήγηση στους φίλους Ιάπωνες) χαχαχαΟπότε αν τώρα βάζω πχ 20 ευρώ
θα βάζω 25 αλλά θα γουστάρω.. Έτσι το σκέφτομαι τώρα και τι να πω, δεν νομίζω
να το μετανιώσω αν με αποζημειώσει αλλού η 147. Στη βάρης κορωπίου πχ πολλές φορές πας και με 70
πάντως θες δεν θες.. Ε εθνική σπάνια βγαίνω και συχνότερα Αττική οδό που νταξ θα χουμε ρούφιγμα..
Εναλλακτική έχω το grande punto sporting 6g 95hp που αν και πιο νέο σχέδιο δεν φτάνει την 147
με τιπότα σε glamour αλλά έχει 6,2 κατανάλωση και ακούω βγήκαν καλά αμάξια.. Θα το σκεφτώ καλά..Πάθος ή τσέπη λοιπόν;; Ιδού η απορία..
ΑLFA ROMEO FORUM