-
Ε, ναι. Αρκετά ζορίστηκαν όσοι έπρεπε να δικαιολογήσουν αυτοκίνητα, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, πισίνες, σπίτια 150 τμ.
Δηλαδή, δήλωναν 0-5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και το κράτος δεν τους πίστευε! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ε, ναι. Αρκετά ζορίστηκαν όσοι έπρεπε να δικαιολογήσουν αυτοκίνητα, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, πισίνες, σπίτια 150 τμ.
Δηλαδή, δήλωναν 0-5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και το κράτος δεν τους πίστευε!Αν εξαιρέσουμε τα τρέχοντα έξοδα (ιδιωτικό σχολείο όπως είπες αν και πάλι θα μπορούσε να είναι από αποταμιευμένα ίδια κεφάλαια), η κατοχή ενός περιουσιακού στοιχείου (μεγάλο σπίτι, αυτοκίνητο κλπ) δεν σημαίνει ότι ο κάτοχος είχε μεγάλα εισοδήματα κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Για να μη μιλήσουμε για την ανισορροπία των ίδιων των τεκμηρίων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή, δήλωναν 0-5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και το κράτος δεν τους πίστευε!Λυσεις υπαρχουν να βελτιωθει θεαματικα η κατασταση με τη φοροδιαφυγη (πληρωμες μεσω τραπεζων, εμφαση με διαφορους τροπους στο ηλεκτρονικο χρημα, αυστηροποιηση και συγκεκριμενοποιηση ποθεν εσχες κλπ). Τα τεκμηρια, ειδικα τα συγκεκριμενα, ειναι πραγματικα ντροπη για ευρωπαϊκο κρατος. Ειπαμε, ραγιαδες σε Οθωμανικη επαρχια ειμαστε αλλα 3000 ευρω τεκμηριο διαβιωσης; 5200 για ενα 1400αρι 5ετιας; Ακομα χειροτερα, 5200 για ΚΑΘΕ 1400αρι 5ετιας ανεξαιρετως τι που πως;
Σου φαινεται λογικο εσενα το συστημα αυτο; -
Να σας πω κ.κ.
Παράλογο θεωρώ το ότι επί δεκαετίες οι περισσότεροι Ε.Ε. δήλωναν το αφορολόγητο, ενώ ζούσαν στην πλειοψηφία τους πολύ καλύτερα από τους μισθωτούς. Και ότι αυτό το ανεχόταν το κράτος ως απλή διαπίστωση.
Παράλογο θεωρώ το ότι όσοι έχουν αποκτήσει λίπος, εξακολουθούν να το κρατάνε ως κεκτημένο και καθαγιασμένο, ενώ οι μισθωτοί είναι πάλι τα πρόβατα για κούρεμα ή γδάρσιμο.
Παράλογο επίσης θεωρώ το ότι ποτέ δεν μου πρόσφερε κάποιος τη δυνατότητα περαίωσης, άτοκης εξόφλησης, κουρέματος οφειλών, 4-4-2, μη έκδοσης αποδείξων, εφάπαξ φορολόγησης, χαμηλότερου συντελεστή, εντούτοις θα πληρώνω πάλι μόνος μου, μαζί με τα άλλα κορόιδα. Ενώ ταυτόχρονα έχω δηλώσει κάθε άλλο μου εισόδημα, πάνω στο οποίο επίσης έτρωγα ξύλο.
Ούτε off shore έστησαν οι μισθωτοί, ούτε πέρναγαν στις επιχειρήσεις τους την οικοσκευή και τη διασκέδασή τους ως λειτουργικό έξοδο, ούτε έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό για να παριστάνουν τώρα τους ψόφιους κοριούς.Όχι και τόσο ορθά και δίκαια τα τεκμήρια λοιπόν; Ε, και; Πρώτη φορά είναι;
-
Μάλλον εσύ manosk έχεις πολύ λίπος ακόμα και δεν σε αγγίζουν τα τεκμήρια
-
Καλό το παραμύθι με τους μισθωτούς manosk
Πόσοι βέβαια κάνουν 2η δουλειά μαύρη, πόσοι δε δηλώνουν όλο το μισθό / σύνταξή τους, πόσοι λαδώνονται, πόσοι αποκρύπτουν άλλα εισοδήματα... (οι περισσότεροι από αυτούς δε (έτσι δεν είπες και συ ? 'οι περισσότεροι ΕΕ') εντελώς τυχαία δημόσιοι υπάλληλοι)
Τα τεκμήρια είναι ομολογία αποτυχίας του ελεγκτικού μηχανισμού, και από μόνα τους τα ίδια αποτυχημένα (διότι δεν κάνουν αυτό που λες...), αν δεν το καταλαβαίνεις προσπάθησε πάλι.
(Ποτέ δεν με έχει πιάσει τεκμήριο αλλά δεν μπορώ να ακούω @@ριές...)
-
Z06 του χρονου...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μάλλον εσύ manosk έχεις πολύ λίπος ακόμα και δεν σε αγγίζουν τα τεκμήριαΤα υπερκαλύπτει χαλαρά το οικογενειακό εισόδημα. Είναι γελοίο δηλαδή το ποσό για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος.
Παρακαλώ, κάποιος (καμία σχέση μ' εμένα, γενικά μιλάω) με 1 σπίτι ως 150 τμ, ένα εξοχικό 80 τμ, 2 αυτοκίνητα 2000 και 1400 κ.εκ, ιδιωτικό σχολείο για 2 παιδιά, τι τεκμήριο εισοδήματος έχει; Ακούω.
Καλό το παραμύθι με τους μισθωτούς manosk
Πόσοι βέβαια κάνουν 2η δουλειά μαύρη, πόσοι δε δηλώνουν όλο το μισθό / σύνταξή τους, πόσοι λαδώνονται, πόσοι αποκρύπτουν άλλα εισοδήματα... (οι περισσότεροι από αυτούς δε (έτσι δεν είπες και συ ? 'οι περισσότεροι ΕΕ') εντελώς τυχαία δημόσιοι υπάλληλοι)
Τα τεκμήρια είναι ομολογία αποτυχίας του ελεγκτικού μηχανισμού, και από μόνα τους τα ίδια αποτυχημένα (διότι δεν κάνουν αυτό που λες...), αν δεν το καταλαβαίνεις προσπάθησε πάλι.
(Ποτέ δεν με έχει πιάσει τεκμήριο αλλά δεν μπορώ να ακούω @@ριές...)
no shit?!
Δηλαδή δεν είναι αποτυχία η διαχρονική αδικία που οι μισοί πλήρωναν μέχρι πεντάρας κι οι άλλοι μισοί τίποτα, έτσι;Προς Θεού δηλαδή, μην επεκταθεί η αποτυχία και στους Ε.Ε., έτσι;
Τους μισθωτούς που αποκρύπτουν το μισθό τους, θα ήθελα να τους δω. Ιδίως αν το αφεντικό τους θέλει να περάσει το μισθό τους στα έξοδα της επιχείρησης. Για ΔΥ μάλιστα και συνταξιούχους, αυτό θα είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μόνο κάτι γιατροί κλπ που φοροδιέφευγαν σε όλη τους της ζωή δεν δηλώνουν συντάξεις.
Δεύτερες δουλειές; Δηλαδή τι; Τίποτα ελιές στο χωριό; Μπογιατζήδες; Ιδιαίτερα μαθήματα; Νυχτοφύλακες;
Οι λίγοι που το καταφέρνουν ή το συνηθίζουν, τουλάχιστον το μισό τους εισόδημα το δηλώνουν. Από εκεί και πέρα, το παίζουν Ε.Ε. και δεν δηλώνουν το υπόλοιπο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι γελοίο δηλαδή το ποσό για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος.Αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο ποσό; Γιατί πολλοί επιτηδευματίες μπαίνουν ουσιαστικά μέσα τα τελευταία χρόνια αλλά πληρώνουν φόρους λόγω των αγαθών που είχαν αποκτήσει τα παλαιότερα χρόνια. Έτσι βλέπεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με ζημίες που πληρώνουν φόρο εισοδήματος (που δεν έχουν ) λόγω ενός Ι.Χ. 10ετίας και του ατομικού ορίου διαβίωσης των 3000 Ευρώ.
-
Για να μην κουραζεστε ποιος κλεβει περισσοτερο, δε νομιζω οτι εχει την παραμικρη σημασια. Οποιος και να ειναι (ΔΥ-ΕΕ-ΙΥ), δεν υπαρχει καμια δικαιολογια για να εχουμε ενα αδικο φορολογικο συστημα. Καμια απολυτως, ειδικα οταν υπαρχουν ωραιοτατες εφαρμοσιμες λυσεις για να βελτιωθει το προβλημα και να μην πληρωνουν παντα οι μαλακες που δηλωνουν. Στην τελικη οι αλλοι στα @@ τους, δε δηλωνουν πισινες, δε δηλωνουν σκαφη, κυκλοφορουν χωρις σημα ή παιρνουν πινακιδες Βουλγαριας ή στην τελικη τα γραφουν ολα ωραιοτατα στα @@ τους και δεν κανουν καν δηλωση..
Το οτι γινοταν και γινεται φαγοποτι το ξερουμε ολοι, αν μη τι αλλο στην ιδια κοινωνια ζου(σα)με οποτε οι αναφορες ειναι περιττες. Οπως και οτι ο κοσμος εγραφε στα @@ τον ΚΟΚ δε σημαινει οτι πρεπει να ζητησουμε εξωφρενικα προστιμα τυπου '17000 ευρω προστιμο για μη χρηση ζωνης'. Δε γινεται να χανεται καθε εννοια αναλογικοτητας στη χωρα κι εμεις να ειμαστε ΟΚ μ'αυτο. Δε μπορει να δεχομαστε αδικιες τυπου 5200 τεκμηριο για 1400αρι με ατακες σαν αυτη του Μανου:
Όχι και τόσο ορθά και δίκαια τα τεκμήρια λοιπόν; Ε, και; Πρώτη φορά είναι;
-
Ξέρεις, ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή.
Για ορισμένους, αυτή η συμπεριφορά του κράτους απέναντι στο hard earned money τους είναι πρωτόγνωρη ή εξοργιστική.
Όπως και Αμερική, ας πούμε, που ο κομμουνΟμπάμα θέλει να τους φορολογήσει το εισόδημα υπέρ των βρωμοτεμπέληδων και κοντεύουν να πάρουν τα βουνά.Επειδή λοιπόν ζούμε στην Ελλάδα, η οποία είναι ένα μπορδέλο και μισό, κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί το ίδιο σύστημα. Ε, λοιπόν, το κράτος παίρνει όσα του λείπουν, ας μην τα παίρνει μόνο από τους μισθωτούς και συνταξιούχους πάλι. Συγνώμη που δε συμπάσχω, ε;
-
περιεργο που αποτυχανε τα τεκμηρια. Αφου οι μισοι Ελληνες πιαστηκαν θυματα, ειτε τιμιοι ειτε λαμογιοι
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξέρεις, ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή.Για ορισμένους, αυτή η συμπεριφορά του κράτους απέναντι στο hard earned money τους είναι πρωτόγνωρη ή εξοργιστική.
Όπως και Αμερική, ας πούμε, που ο κομμουνΟμπάμα θέλει να τους φορολογήσει το εισόδημα υπέρ των βρωμοτεμπέληδων και κοντεύουν να πάρουν τα βουνά.Επειδή λοιπόν ζούμε στην Ελλάδα, η οποία είναι ένα μπορδέλο και μισό, κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί το ίδιο σύστημα. Ε, λοιπόν, το κράτος παίρνει όσα του λείπουν, ας μην τα παίρνει μόνο από τους μισθωτούς και συνταξιούχους πάλι. Συγνώμη που δε συμπάσχω, ε;
Είμαι ο πρώτος που θα πει ότι η φοροδιαφυγή πρέπει να παταχθεί αλλά ο πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων είναι μέγιστη !
-
Πού να δεις πόσο αισχρός είναι ο πέλεκυς μόνο επί δικαίων και επί δεκαετίες.
-
Όταν ήμουν μισθωτός πλήρωνα φόρο (παρακράτηση στην πηγή βασικά) αλλά το όποιο φορολογητέο εισόδημα ήταν τουλάχιστον πραγματικό. Σαν επιτηδευματίας πληρώνω φόρο για εισόδημα που δεν έχω καν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν ήμουν μισθωτός πλήρωνα φόρο (παρακράτηση στην πηγή βασικά) αλλά το όποιο φορολογητέο εισόδημα ήταν τουλάχιστον πραγματικό. Σαν επιτηδευματίας πληρώνω φόρο για εισόδημα που δεν έχω καν.Τώρα. Ή τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
Γιατί παλαιότερα οι επιτηδευματίες δεν πλήρωναν φόρο αφού δήλωναν κάτι αστεία ποσά, υποπολλαπλάσια των πραγματικών εσόδων τους.
(εννοείται ότι δεν μιλάω επί προσωπικού ) -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Όταν ήμουν μισθωτός πλήρωνα φόρο (παρακράτηση στην πηγή βασικά) αλλά το όποιο φορολογητέο εισόδημα ήταν τουλάχιστον πραγματικό. Σαν επιτηδευματίας πληρώνω φόρο για εισόδημα που δεν έχω καν.
Τώρα. Ή τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
Γιατί παλαιότερα οι επιτηδευματίες δεν πλήρωναν φόρο αφού δήλωναν κάτι αστεία ποσά, υποπολλαπλάσια των πραγματικών εσόδων τους.
(εννοείται ότι δεν μιλάω επί προσωπικού )Δεν διαφωνώ.
-
μέχρι πριν 3-4 χρόνια υπήρχαν μαύρα αλλά οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να τα πιάσουν και ο λαός τους έγραφε στ@@ του
τώρα που δεν υπάρχουν ούτε άσπρα θέλουν φόρους σαν να υπάρχουν τα ίδια μαύρα με πριν, ο λαός θα τους ξαναγράψει στ@@ τουόποιος υπουργός σκεφτεί μια ρεαλιστική μέση οδό και την εφαρμόσει, στις επόμενες εκλογές θα πάρει ...................τ@@ του...
ένα γ@μημένο σοβαρό, απλό σύστημα που θα εξαγγελθεί αύριο για να ισχύσει μετά από 2-3 χρόνια και θα το τηρήσει σαν βίβλο όποιος υπουργός βρίσκεται στη Νίκης. αλλά και θα στήσει κρεμάλες στο σύνταγμα για τους παραβάτες......δεν μπορεί να γίνει?
σήμερα ο νέος υπουργός ανέφερε ότι θα εξαγγείλει νέο φορολογικό (δεν πέρασαν μήνες απ' το προηγούμενο) και όπως πάντα θα ισχύει αναδρομικά από την αρχή του έτους.......ρε δεν πάτε να γ@μηθήτε με κανένα της ηλικίας σας ηλίθιοι.....
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Τώρα. Ή τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
(εννοείται ότι δεν μιλάω επί προσωπικού )Και επειδή δήλωναν αστεία ποσά όχι μόνο δεν πληρωναν φόρο αλλά έχουν και προτεραιότητα σε ευεργετήματα όπως τα ΕΕΤΑΑ (ο καθένας με τον πόνο του )
-
Μάνο η λογική σου είναι τετράγωνη. Δηλαδή, εξαιτίας της απουσίας σοβαρού ελεγκτικού μηχανισμού, θα πρέπει να τιμωρηθούν όλοι (εγώ καλούμαι φέτος ως μισθωτός να πληρώσω τα 4πλάσια σε σχέση με τα προηγούμενα έτη);
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πού να δεις πόσο αισχρός είναι ο πέλεκυς μόνο επί δικαίων και επί δεκαετίες.χαιρεκακία
Ετυμολογία
χαιρεκακία < ελληνιστική κοινή < χαίρω + κακίαΟυσιαστικό
χαιρεκακία θηλυκό
το να επιχαίρει κάποιος με το πάθημα ενός άλλουΚατά τ' άλλα εξακολουθείς, όπως και άλλοι, να εξηγείς με εντελώς υπεραπλουστευμένο τρόπο τα προβλήματα και να γενικεύεις. Θέλω να πιστεύω (αν και δυσκολεύομαι αφάνταστα) ότι το κάνεις ανιδιοτελώς, γιατί υπήρχαν μισθωτοί που και δεύτερες δουλειές έκαναν και μαύρα χρήματα έπαιρναν και δεν δήλωναν ολόκληρο το μισθό τους....
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012