-
Μπορω να μεταβιβασω σε καποιον υποψηφιο αγοραστη, το 50% της κατοχης ενος αυτοκινητου το οποιο εχω, με καποιο αλλο ατομο? Γνωριζω οτι θεωρητικα αυτο μαλλον γινεται, αλλα δεν μπορω να καταλαβω, ποιος θα μπορουσε να δεχτει να αγορασει κατι τετοιο.
Θελω να ξεμπερδεψω απο τη συμμετοχη μου σε ενα αυτοκινητο, δεν μπορω να συνενοηθω με τον έτερο κάτοχο, δεν θελω να μπλεξω δικαστικα-δεν αξιζει τον κοπο, και σκεφτομαι αν θα μπορουσα να 'πουλησω' σε καποιον το 50% της αξιας του, να παρω καποια χρηματα, και να το ξεφορτωθω. -
Μπορω να μεταβιβασω σε καποιον υποψηφιο αγοραστη, το 50% της κατοχης ενος αυτοκινητου το οποιο εχω, με καποιο αλλο ατομο? Γνωριζω οτι θεωρητικα αυτο μαλλον γινεται, αλλα δεν μπορω να καταλαβω, ποιος θα μπορουσε να δεχτει να αγορασει κατι τετοιο.
Θελω να ξεμπερδεψω απο τη συμμετοχη μου σε ενα αυτοκινητο, δεν μπορω να συνενοηθω με τον έτερο κάτοχο, δεν θελω να μπλεξω δικαστικα-δεν αξιζει τον κοπο, και σκεφτομαι αν θα μπορουσα να 'πουλησω' σε καποιον το 50% της αξιας του, να παρω καποια χρηματα, και να το ξεφορτωθω. -
Να πάρει κάποιος 50% ενός αυτοκινήτου που δεν θα μπορεί να χρησιμοποίησει καν; Γιατί να το κάνει; Βλακεία ακούγεται.
-
και θα αφήσεις τον άλλο τον μλκ να βγάλει το φίδι από την τρύπα?
-
Ρε παιδια, τροπο απαλλαγης ψαχνω, δεν θα πω ψεμματα σε κανεναν.
Θελω να απεμπλακω. Και δεν βλεπω πως μπορει να γινει.
Γι' αυτο λεω, μηπως μπορω να ξεφορτωθω, το 50%, ερημην του αλλου κατοχου, ο οποιος πλεον ειναι ασυνενοητος. Κι εγω εχω ενα αμαξι που δεν το θελω, δεν μπορω να το συντηρησω. Κι αλλος δεν βοηθα να το ξεφορτωθω, αφηνει την κατασταση ετσι, και εμενα αυτο με ρημάζει οικονομικα!Δεν μπορει με το ζορι να το 'κουβαλω' στην πλατη μου θελω-δεν θελω, και να μην μπορω να απαλλαγω! Μου φαινεται αδυνατον!
-
Ψάξε κατά πόσο μπορείς να το χαρίσεις/κάνεις δωρεά στο κράτος. Εκεί να δεις μπλεξίματα ο έτερος ιδιοκτήτης. Για πώληση σε ιδιώτη (εκτός του συνιδιοκτήτη) σε βρίσκω χλωμό ως πάν-χλωμο
-
απο περιέργια , για τι αμάξι μιλάμε...
αν φτάσεις στο αμην και δεν μπορείς να βγάλεις με τίποτα άκρη... δώρησε το σε κανένα τσιγγάνο... ή ακόμα καλύτερα σε κανεναν καταυλισμο ...
-
Στην αναγκη εστω και δωρεα στο κρατος. Αν δεν υπαρξει αλλη λυση.
Αλλα πως θα μπορουσε να γινει η δωρεα αυτη? Με ποια διαδικασια?(καλυτερα να μην πω ακριβως τι αμαξι ειναι, και οι τοιχοι εχουν αυτια καμια φορα...μη φανταστειτε τιποτε high, ενα μεγαλο, 1600αρι 8ετιας, δυσκολοσυντηρητο πια για μενα...)
Αν ξερει κανεις, εστω και περι κρατικης δωρεας...
-
Ίσως αν είχε κάποιο 'ατύχημα' ο άλλος ιδιοκτήτης να αλλάξει γνώμη και να συμφωνήσει να το πουλήσετε.
-
σε χάνω προφανώς....
Ας προσπαθήσω να μαζέψω ότι κατάλαβα!
Πήρες λοιπόν στο παρελθόν κάποιο αυτοκίνητο μαζί με την σύζυγο, ή κάποιο συγγενή σου α' βαθμού(σύνηθες) ή το κληρονόμησες μαζί με άλλους(σπανιότερο)!
Για κάποιο λόγο που δεν μας αφορά, ο έτερος ιδιοκτήτης δεν θέλει ούτε να πουλήσει ούτε ν' αγοράσει το μερίδιο του!
Εσύ θέλεις να το ξεφορτωθείς! Βέβαια δεν μας είπες ποιος κινεί το αυτοκίνητο διότι αν δεν είσαι εσύ τότε μπορείς να πιέσεις ακόμα περισσότερο!
Σε πρώτο επίπεδο σου λέω ότι γίνεται αν -χωρίς να καταλαβαίνω γιατί να το κάνεις κανείς- βρεθεί αγοραστής! Θα χρειαστείς παράβολο 75€ συν το ποσό που θα βγει από το αναλογικό τέλος μεταβίβασης και έχει να κάνει με το ποσοστό ιδιοκτησίας σου και τον κυβισμό του οχήματος. Αν τα ήξερα αυτά θα σου έλεγα ακριβώς τι θα χρειαστεί! (κτέο κλπ)Για 1600άρι υπολόγισε το ποσοστό σου στα 90 ευρώ. Δηλαδή 75€+ χ/100 επί 90! Αν έχεις το 50% στην περίπτωση μας 75+45=120€!Θα ήταν πάντως καλύτερο να τα βρείτε αλλιώς! Αν πρόκειται για συγγενή βάλε κάποιον να τον πιάσει να συνετιστεί! Σε τελική ανάλυση μεταβίβασε το κομμάτι σου σε στενό συγγενή που εκείνος τα βρίσκει για να τελειώνεις! Θα σου στοιχίσει 100€ αλλά μ' εκείνον θα βρει άκρη! Θεωρώ ακραίο να το κάνεις δωρεά στο κράτος και να μπεις σ' ένα παιχνίδι ηλιθιότητας που πάντα κερδίζει ο λιγότερο λογικός!
Αν πρόκειται για πρώην σύζυγο τότε σε συμφέρει να το αφήσεις στον δικηγόρο για να πιέσει καταστάσεις ειδικά μάλιστα να το οδηγεί εκείνος/η! -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ίσως αν είχε κάποιο 'ατύχημα' ο άλλος ιδιοκτήτης να αλλάξει γνώμη και να συμφωνήσει να το πουλήσετε.δεν είναι αστείο αυτό...είσαι λάθος!
-
Χαρισε του το μερίδιο σου .
-
προφανώς δεν το δέχεται Βασίλη!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Ίσως αν είχε κάποιο 'ατύχημα' ο άλλος ιδιοκτήτης να αλλάξει γνώμη και να συμφωνήσει να το πουλήσετε.
δεν είναι αστείο αυτό...είσαι λάθος!
Καλά δε λέω να οργανώσει τη δολοφονία του. Το πολύ πολύ κάποια απαγωγή ή κανένα κομμένο δάχτυλο αν δεις ότι δεν συνετίζεται. Αλλά καλό θα ήταν να αποφύγεις τα ακραία μέτρα.
-
Βάλε αγγελία το μερίδιό σου στο car.gr
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
δεν είναι αστείο αυτό...είσαι λάθος!
Καλά δε λέω να οργανώσει τη δολοφονία του. Το πολύ πολύ κάποια απαγωγή ή κανένα κομμένο δάχτυλο αν δεις ότι δεν συνετίζεται. Αλλά καλό θα ήταν να αποφύγεις τα ακραία μέτρα.
ααααααα! Για τέτοια μικροπράγματα έλεγες;
...και εγώ που νόμιζα ότι καπνίζατε... -
κανόνισε μια μέρα να βρεθείς μαζί του, και φρόντισε να είσαι ο μόνος μάρτυρας της παρουσίας του.
Το αμάξι δώστο σε κάποιον άλλο και βάλτον να κάνει την ΧΨ χοντρή παρανομία που να βαρύνει τον ιδιοκτήτη.
Εσύ θα επικαλεστείς ότι ήσουν με αυτόν που είχε πάρει το αμάξι και πίνατε καφέ, ενώ ούτε που συνάντησες το συνιδιοκτήτη.
Ο συνιδιοκτήτης δεν θα έχει κανένα μάρτυρα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χαρισε του το μερίδιο σου .Πως μπορει να γινει αυτο?
spyros.s, εγω οδηγω το αυτοκινητο.
Συγγενης να δεχτει να αναλαβει να παρει το 50%, εστω και με δωρεα, δεν προκειται να συμβει. Κανεις γνωστος δεν θελει να εμπλακει, με οποιονδηποτε τροπο.
Εξαρχης βλεπω/καταλαβαινω, οτι οι επιλογες, ειναι περιορισμενες.
Ομως, κατι πρεπει να κανω.Να συμμαζεψουμε τα ενδεχομενα, να δουμε πραγματικα ρεαλιστικες επιλογες.
Και παιδια, απο την πληρη αδρανεια...
- που να το αγορασει κανεις δεν θα βρεθει οπως λετε,
- που να το δωσω δωρεα σε συγγενη παλι δεν θα βρεθει,
- που να 'συνετιστει' ο ετερος ιδιοκτητης απο καποιον τριτον δεν υπαρχει τετοια περιπτωση
- εμπλοκη δικηγορου δυσκολο να συμβει σε αυτη την φαση καθως μια ηδη ασχημη κατασταση ασυνενοησιας, δεν θελω να την επιδεινωσω περισσοτερο, αν και οπως ειπωθηκε τετοιες καταστασεις οδηγουν να την πληρωνει ο περισσοτερο λογικος
προτιμω να βρεθει εστω καποιος τροπος, ακομη και δωρεα στο κρατος στο τελος τελος!
Θελω να ξεμπλεξω, και θελω να γινει με τον πιο ανωδυνο τροπο.
Και ειναι αληθεια οτι γνωστοι μου, μου εχουν προτεινει και καποιους ακραιους τροπους(πχ. δωστο σε ενα τσιγγανο κλπ), αλλα δεν θελω να μπλεξω με τετοια μονοπατια.
Απλα να ξεμπερδεψω καπως θελω.
Και επειδη εχω μπλοκαρει με ολα αυτα, το συζητω συλλογικα μαζι σας, μπας και βρεθει μια λυση.Μπορει καποιος να σκεφτει με βαση αυτα τα δεδομενα, τι ειναι καλυτερο να κανω τελικα?
Το μυαλο μου παει παλι στη δωρεα στο κρατος που ειπωθηκε, αλλα ας πει καποιος πως μπορει να γινει.
Δεν μπορει, σε ενα τετοιο φορουμ με χιλιαδες μελη και ειδικους στην αυτοκινηση καποιος θα το χει κανει ή θα ξερει.Αν σκεφτειτε και κατι αλλο εναλλακτικο, ή αλλο τροπο χειρισμου πειτε.
Αντε να δουμε. -
Ρωτα δικηγορο.
Τρόπος πώλησης του 50% ενός αυτοκινήτου