-
nai 1/2 '' ειναι τα καρυδακια σου.
Ενα αλλο που πρεπει να προσεξεις ειναι οτι τα δυναμοκλειδα της 1/2'' εχουν την ικανοτητα να μετρανε μεγαλυτερο ποσο ροπης απο τα 3/8 '' και τα 1/4''δυναμοκλειδα.Πριν αγορασεις δλδ ελεγξε το πεδιο συσφηξης του δυναμοκλειδου.
Με το 1/2'' ομως βαζεις ανταπτορα απο 1/2''-> 3/8'' η και 1/2''->1/4'' και μπορεις να χρησιμοποιησεις και μικροτερου καρε καρυδακια. -
Καλησπέρα παιδες...
ξερει καποιος πως ακριβως δένονται τα καλαμια μεταξυ τους για να φτιάξουμε καλαμωτη???
-
όπα παιδια αλλου ηθελα να το ποσταρω...sorry για το sp@m..
οι υπευθυνοι ας το μεταφερουν η ας το διαγραψουν...
-
Υπάρχει μηχανή που τα δένει με σύρμα, έτσι τα δέναμε κ παλιά που τις φτιάχναμε με το χέρι: Με σύρμα όταν είχαμε λ7, με βουρλίδι όταν δεν είχαμε.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις? -
σε εστειλα πμ...Λιαρα...
στειλε και συ το βουρλιδι να....πατσισουμε!!!
-
Είναι τόσο απλό, που δεν ξέρω πως να σου το εξηγήσω!
Τοποθετούμε τα καλάμια δίπλα το ένα στο άλλο, όσο γίνεται ίσια στο κάτω μέρος. Παίρνουμε σύρμα, λεπτό κ μαλακό, κόβουμε ένα κομμάτι, το τυλίγουμε στα 2 κ το περνάμε στο πρώτο καλάμι. Μετά δένουμε τα υπόλοιπα, στη σειρά, περνώντας το πάνω - κάτω σταυρωτά (δεν χρειάζεται δέσιμο σε κάθε καλάμι). Όταν τελειώσει το πρώτο κομμάτι σύρμα το δένουμε καλά, κ ξεκινάμε με το επόμενο πιάνοντας το τελευταίο δεμένο καλάμι γι' αρχή.
2 σειρές σύρμα, κρατάνε μια χαρά την καλαμωτή.
Ελπίζω να το έγραψα κατανοητά. -
ωρε εσυ καλα τα λες...αλλα 2-3 μου το εχουν αναγαγει σε τεχνογνωσία...
-
Ρε, τι μου θύμισες νυχτιάτικα...
Κατασκευές ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε στο σχολείο. Μόλις συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά σήμερα δεν έχουν παρά ένα μάθημα 'τεχνολογίας' κ μάλιστα στο Γυμνάσιο κ μάλιστα δεν του δίνουν καμία σημασία (στα 2 αγόρια μου την κατασκευή κατέληξα να την κάνω μόνος μου ).
Εμείς από το Δημοτικό κάναμε χειροτεχνία ... χειροτεχνία. -
ναι αυτο ειναι το ενα θεμα...
το άλλο είναι ο καθένας να σε πρηζει ότι δεν κανει να τα δεσεις ετσι...γιατι θα χαλαρωσουν γρηγορα,
ο άλλος όχι κανε τα ετσι που σου λέω εγω για να γινουν στερεα...
αλλος μου λέγε να τα τρυπήσουμε ενα ενα για να περαστει συρμα από μεσα...βέβαια καθε ένας έλεγε την καλλιτεχνια του...αλλα δε δεχόταν αλλον τρόπο εκτος από το δικό του...
Ρε restart όλοι ρε!!!
-
Ξεκίνα καημένε κ κάνε την όπως σου κατέβει, την δεύτερη σίγουρα θα την κάνεις καλύτερη!
(Θα ήθελα να δω αυτόν που είπε για τρύπες στα καλάμια, να κάνει μια χιλιάδα τρύπες σε καλάμια ίσιες, ώστε να περάσει μέσα τους σύρμα άκρη - μπάντα. )
ΥΓ. Αν θέλεις να την κάνεις σταθερή, είναι πολύ ευκολότερο: Βάλε 2 σειρές καλάμια παράλληλες (οριζόντια) πάνω / κάτω, κ πέρνα τα καλάμια κάθετα. Πολύ λίγα δεσίματα με σύρμα, κ φράχτης για το 'κοπριτάκι' για πολλά χρόνια (ειδικά αν τον περάσεις με κανα συντηρητικό).
-
Τι να τον κάνω τον μπαγασα που τον αγαπάω αυτον...
θα πήγαινα μια μερα και θα του έλεγα...να ξεκινήσει τις τρύπες και εγω να περνάω το συρμα!!!
-
Για πείτε μιά γνώμη. Θέλω να πάρω ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο γενικής χρήσης. Θα είναι λιθίου, ώστε να μην χάνει φόρτιση, μια στις τόσες που το χρειάζομαι. 10.8V νομίζω είναι μιά χαρά για γενικές δουλειές που θέλω, οπότε έχω καταλήξει ανάμεσα σε
ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ BLACK & DECKER 10MM 10.8V LI-ION ΚΑΣΕΤΙΝΑ EGBL108K
http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=TLS.020031
ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ EINHELL RT-CD 10.8V LI-ION BATTERY 1.5AH 4513185
http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=TLS.050515
Το δεύτερο είναι διπλής ταχύτητας, με ροπή 25Nm (έναντι μονής και 12 του πρώτου, λάθος το δηλώνουν 24) και το βρίσκω και κάνα δεκάρικο πιό κάτω (59€). H χρήση καθαρά ερασιτεχνική και περιστασιακή. Να το τσιμπήσω, ή υπάρχει καμιά ένσταση για την Einhell?
-
Έχω το πρώτο, το πήρα δώρο απο ένα σούπερ μάρκετ σε ένα promotion. Δέν το έχω χρησιμοποιήσει και πάρα πολύ αλλά δέν έχω παράπονο. Αρκετά δυνατό και η μπαταρία κρατάει μήνες χωρίς φόρτιση. Αν και δέν είναι κρουστικο, έχω κάνει τρύπες σε τοίχο με αυτό, σε σημείο που κανονικό δράπανο δέν χώραγε.
Κυρίως το έχω χρησιμοποιήσει για να συναρμολογήσω έπιπλα IKEA.
-
αφού ειναι και τα 2 στα 10.8 βολτ,
αν καποιο εχει δωρο μπαταρια πάρε αυτο με τη μπαταρια δωρο...
αυτες κοστίζουν συνήθως...
πάντως και η έινχιλ μια χαρα μαρκα ειναι...
-
Δεν έχουν δεύτερη μπαταρία, απλά το Einhell έχει και αργή ταχύτητα, με διπλάσια ροπή. Μάλλον για αυτό θα πάω...
-
με ροοστάτη ειναι ή με επίπεδα ?
δίνει κανένα από τα 2 τιποτα δωρα?
καμια κασετίνα?
εγω μπαίνω σκρουτζ και best price και τσεκαρω εκει τι παίζει...
μετα γκουγκλάρω και για καμια προσφορα...
για κανα no name δεν ψηνεσαι???βεβαια εγω έχω μια αδυναμία στα makita...
http://www.bestprice.gr/item/2151700097/makita-6281d
http://www.bestprice.gr/item/2152870518/makita-bhp453z
ρίξε μια ματια και εδω...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Δεν έχουν δεύτερη μπαταρία, απλά το Einhell έχει και αργή ταχύτητα, με διπλάσια ροπή. Μάλλον για αυτό θα πάω...Asteris υπαρχει το ιδιο εργαλειο στην einhell με 2 μπαταριες και 20-25 ευρω παραπανω.
-
Οποιος πιανουν τα χερια του ας πει κατι:
Εχουμε μακροστενο παραλληλογραμμο μπανιο με πλατος πχ 2 μετρα και μήκος 4.
Στο βαθος (μικρή πλευρα) υπαρχει μπανιερα που ακουμπα στους τοιχους σε 3 μεριες.
Θελουμε να ξηλωθεί και στη θεση της να γινει ντουσιέρα οικονομική με πλακακια (όχι αγοραστή έτοιμη ντουσιέρα) με διαστάσεις παραπλησιες της μπανιερας πχ 2 μετρα πλατος και 70 βάθος.Πόσο ευκολο το θεωρειτε απο καποιον που μεν πιανουν τα χερια αλλα δεν το εχει ξανακανει?
τι πρέπει να προσεξω? -
Είναι σίγουρα δύσκολο να το φτιάξεις, αλλά πιό δύσκολο, ως μη ειδικός, είναι .... να κρατήσει χρόνια, αφού θα χρειαστείς κατάλληλα υλικά για 'υδατοστεγές' κόλλημα στα πλακάκια, νέα σύνδεση για εγκατάσταση της βαλβίδας αποχέτευσης κλπ, κλπ.
Γενικά, ότι αφορά σε τοποθέτηση πλακιδίων και υδραυλικές εγκαταστάσεις (όχι προφανώς για μικροεπισκευές σε μιά βρύση-ένα καζανάκι κλπ), θεωρώ ότι χρειάζεται τεχνίτης, και μάλιστα 'έμπειρος και εμπιστοσύνης' .
Πλακάκια που ξεκολλάνε και υδραυλικά που 'χάνουν' ===>
Αν βέβαια η κατασκευή θα γίνει σε καμιά παράγκα (άνευ παρεξηγήσεως ) , προσπάθησέ το και .. τι είχες -τι έχασες. -
τραβα στο λερόυ kai pare ayto...
http://www.leroymerlin.gr/images/stories/pdf-files/mpanio/ntousiera.pdf
τα πλακακια ειναι λιγο ζορι...αλλα για μενα καντο εσυ...
το πολυ πολυ να βγουν λίγο στραβα αλλα μη μασας ....
'η ηθικη ικανοποίηση ότι το εκανες εσυ...λέει περισσότερο...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]