-
Το αυτοκινητο το ειδα στη καρεντα στο μαρουσι,διπλα απο το Mall.Μαλιστα εχω κλεισει και test drive μεθαυριο,αν και το πιεζω για Σαββατο..
-
Καλησπέρα και από εμένα!
Είμαι σε φάση που σκέφτομαι να αλλάξω το polo μου με ένα λίγο μεγαλύτερο αυτοκίνητο.. Κάναμε και δεύτερο παιδάκι και αφού κατά βάση μέσα στην Αττική κινούμε με αυτό..θα χρειαστούμε ένα λίγο μεγαλύτερο.. Αρχικά μου άρεσε πολύ το V40 σαν αποτέλεσμα.. Επίσης, κοιταξα την A Class (κατά βάση λόγο αστεριού και ίματζ..).. Όμως μετά από σχετική μελέτη κατέληξα ότι συνολικά για τον μέσο έλληνα οικογενειάρχη το Α3 είναι κάτι σαν μονόδρομος..
Εξηγούμε:- έχει το μεγαλύτερο πορτ παγκαζ (μιλάω για το sportback) με διαφορά από τα άλλα δυο...και όταν θέλεις να κουβαλίσεις καρότσια και την προίκα των παιδιών..παίζει μεγάλο ρόλο αυτό..
- έχει τη μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων (με τον 1.8 - και ίσως και τον 1.4 με τα 140 - να μην έχει αντίπαλο..νομίζω..από άποψη απόδοσης-οικονομίας..)
- Έχει το μεγαλύτερο εσωτερικό στα πίσω καθίσματα
- Η τιμή του δεν ξεφεύγει όπως της a class (με μερικά λίγα έξτρα..)
- Επειδή έχω οδηγήσει το 7 g-tronic (σε C 250), μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το S-tronic είναι πιο ομαλό και λίγο πιο γρήγορο..
Από εμφάνιση τα άλλα δυο είναι πιο όμορφα..αλλά το θέμα της εμφάνισης για εμένα έρχεται σε δεύτερη μοίρα..Γιατί τι να το κάνω αν δε με εξυπηρετεί...να το κοιτάζω...???
Να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στις βασικές εκδόσεις (με τους μικρούς κινητήρες)...και δεν έχω άποψη γι' αυτές...
-
Φιλε μου θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!Και απο μένα a3 sportback!Το Volvo..δε πέθανα..Καπώς και η μάρκα μου φαινεται κατώτερη απο την Audi..το a class πολυ ομορφο αλλα 27.000 με τασια;;Δηλαδή μια έκδοση σαν την ambition στο a class ποσο θα φτάσει;Σημειωτέον,το a class το ειδα το καλοκαίρι στη μαρίνα φλοισβου στη πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα.Τα πλαστικά στο εσωτερικό είναι κατώτερα απο το α3..και απο τον 1,6 156 HP της a class..χαλαρά θα πήγαινα στον 1,8 180 HP της Audi,ο οποίος τεχνικά σκοτώνει...0-100 7.1 sec και τελικη 232 km/h!!!Στη ροπη περιμενα κατι καλυτερο αλλα μην ειμαστε και απληστοι!!!Χωροι αναμενονται πολυ καλοι στο α3..Εντω μεταξυ το ειδα στη καρεντα και εμφανισιακα ειναι πολυ ωραιο..Ειδικα την μούρη του την ερωτευτηκα..εσωτερικο δε το συζηταμε,δεν εχει αντιπαλο..Το golf με απογοήτευσε..μεσα-εξω..οπότε και απο μένα μονόδρομος το α3.
-
ειδικά στο εσωτερικό όντως δεν έχει αντίπαλο (μιας και το Leon αντικαθίσταται πλέον)
panosk8 στη λίστα σου ξέχασες να συμπεριλάβεις την 1series. δεν ξέρω αν υπάρχει ειδικός λόγος που το έκανες αυτό, αλλά νομίζω οτι σίγουρα αξίζει μια δεύτερη ματιά.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ειδικά στο εσωτερικό όντως δεν έχει αντίπαλο (μιας και το Leon αντικαθίσταται πλέον)panosk8 στη λίστα σου ξέχασες να συμπεριλάβεις την 1series. δεν ξέρω αν υπάρχει ειδικός λόγος που το έκανες αυτό, αλλά νομίζω οτι σίγουρα αξίζει μια δεύτερη ματιά.
Δεν την ξέχασα. Απλώς έχει δυο βασικά μειωνεκτήματα:
- Παρόλο που βελτιώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη, εξακολουθεί να έχει πολύ μικρούς χώρους.
- Δε μου αρέσει σαν αυτοκίνητο.
Στα πολύ θετικά της βέβαια ή εξαιρετική γκάμα κινητήρων της BMW (οι καινούργιοι πετρελεοκινητήρες της είναι άπιαστοι σε απόλυτους αριθμούς αλλά και σαν αίσθηση στην πράξη-μπήκα σε μια 525 που είναι δίλιτρη με 200 κάτι άλογα και το αυτοκίνητο είναι αθόρυβο, χωρίς κραδασμούς και πάει αέρα μέχρι τα 190-200), το στήσιμό της και το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο της ZF (αν και δεν είμε σίγουρος αν η 1 φοράει αυτό το 8-ρη της ZF).
-
Καλημερα στους συνφορουμιτες!Τωρα φιλε panosk8..Να ξαναπω ποσο συμφωνω μαζι σου;;Η σειρα 1 δυστυχως δε βλεπεται..ασε που τα πισω φαναρια μου κανουν λιγο αντιγραφη απο το vw polo(το οποιο μου αρεσει πολυ).Αλλα οι αντιγραφες καθε ειδους με αρρωσταινουν!Παντως μιλησα με καρεντα χτες,το αυτοκινητο δεν ειναι ακομα διαθεσιμο για test drive..Αν και ειχα κλεισει ραντεβου,τελος παντων.Θα ξαναπω ομως σε ολους οτι απο κοντα το αυτοκινητο ειναι πολυ ομορφο..Οι φωτογραφιεα πραγματικα το αδικουν..Ειδικα λευκο που το ειδα..Το φανταζομαι και σε sportback με την panorama ηλιοροφη να κανει αντιθεση λευκο-μαυρο..Θα ειναι κουκλα!!!
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα!
Είμαι σε φάση που σκέφτομαι να αλλάξω το polo μου με ένα λίγο μεγαλύτερο αυτοκίνητο.. Κάναμε και δεύτερο παιδάκι και αφού κατά βάση μέσα στην Αττική κινούμε με αυτό..θα χρειαστούμε ένα λίγο μεγαλύτερο.. Αρχικά μου άρεσε πολύ το V40 σαν αποτέλεσμα.. Επίσης, κοιταξα την A Class (κατά βάση λόγο αστεριού και ίματζ..).. Όμως μετά από σχετική μελέτη κατέληξα ότι συνολικά για τον μέσο έλληνα οικογενειάρχη το Α3 είναι κάτι σαν μονόδρομος..
Εξηγούμε:- έχει το μεγαλύτερο πορτ παγκαζ (μιλάω για το sportback) με διαφορά από τα άλλα δυο...και όταν θέλεις να κουβαλίσεις καρότσια και την προίκα των παιδιών..παίζει μεγάλο ρόλο αυτό..
- έχει τη μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων (με τον 1.8 - και ίσως και τον 1.4 με τα 140 - να μην έχει αντίπαλο..νομίζω..από άποψη απόδοσης-οικονομίας..)
- Έχει το μεγαλύτερο εσωτερικό στα πίσω καθίσματα
- Η τιμή του δεν ξεφεύγει όπως της a class (με μερικά λίγα έξτρα..)
- Επειδή έχω οδηγήσει το 7 g-tronic (σε C 250), μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το S-tronic είναι πιο ομαλό και λίγο πιο γρήγορο..
Από εμφάνιση τα άλλα δυο είναι πιο όμορφα..αλλά το θέμα της εμφάνισης για εμένα έρχεται σε δεύτερη μοίρα..Γιατί τι να το κάνω αν δε με εξυπηρετεί...να το κοιτάζω...???
Να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στις βασικές εκδόσεις (με τους μικρούς κινητήρες)...και δεν έχω άποψη γι' αυτές...
έχω πολλούς γνωστούς με A3/ Golf 5θυρα και έχουν μείνει ικανοποιημένοι αρκετά για τα οικογενειακά τους δεδομένα αλλά κανένα αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής δεν είναι πραγματικά ευρύχωρο για δύο παιδιά οπότε και κάποια ζευγάρια που έκανα δεύτερο παιδί πήγαν αμέσως σε μακρύκωλα... Αν πράγματι δεν ενδιαφέρεσαι για το οπτικό κομμάτι, μιας και δικαιολογημένα γράφεις, τι να κάνω, να το κοιτάω; θα πρότεινα ένα από τα νέα μικρά sedan του ομίλου όπως αυτά της VW και της SKODA, που έχουν πολύ καλούς εξοπλισμούς και σαφώς καλύτερους χώρους... Αν όμως έχεις βάλει το χέρι στην καρδιά τότε το Α3 και πάλι δεν θα σε ικανοποιήσει αφού δεν είναι αυτοκίνητο που θα ενθουσιάσει στον δρόμο τόσο όσο άλλες προτάσεις τις κατηγορίας του. Δεν ξέρω τα κριτήριά σου πέρα από το ότι έχεις παιδιά... δεν μπορεί να είναι μόνο αυτός ο παράγοντας επιλογής γιατί τότε σου κάνουν μυριάδες άλλα μοντέλα εκτός των παραπάνω... Μπορείς λοιπόν, όπως και θα ήταν λογικό σε μια αγορά, να μας γράψεις τρείς με πέντε σημαντικές παραμέτρους που θα ήθελες το αυτοκίνητο σου να καλύπτει επαρκώς και κάποιο budget για να μπορέσουμε οι εδώ φίλοι να σε βοηθήσουμε καλύτερα; αν θες βέβαια...
-
Σωστός όσον αφορά τα κριτήρια.
Κατά σειρά προτεραιότητας θα έλεγα τα εξής:- Να είναι σβέλτο (δηλαδή να έχει 0-100 από το 9.5 sec και κάτω)
- Πρακτικότητα-χώρους
- Να μου αρέσει
- Να είναι καλό ποιοτικά στο εσωτερικό του (να μην δίνει την εικόνα ψεύτικου)
- Να έχει καλό έως αξιόλογο αυτόματο κιβώτιο
- Να είναι σχετικά πρίμιουμ
Δεν θέλω μεγαλύτερο αυτοκίνητο από αυτή την κατηγορία γιατί για μεγάλες μετακινήσεις και ταξίδια χρησιμοποιώ την XF. Το θέλω για τις μετακινήσεις εντός Αττικής, όπου για να πάω μια βόλτα τα παιδιά είναι αρκετά τα 380 λίτρα.
-
-
Πες μας τωρα ποιο ειναι το Α4 και ποιο το Α3..
-
Τη διαφορά την κάνουν οι καθρέπτες.
-
το 8091 είναι μετά το 3859. και αφού είναι νεοαφιχθέν θα έχει το νεότερο νούμερο.
άρα λύνοντας το σύστημα, το Α3 είναι το δεξιά.
design ακριβείας όχι μλκιες. -
Μεγαλη επιτυχια δηλαδη, το Α3 δειχνει σαν αυτοκινητο μεγαλυτερης κατηγοριας.. ΟΥΑΟΥ!!!
-
Μιλάμε για κατόρθωμα, όχι αστεία.
Γιατί δεν το τελειώνουν μια και καλή το ζήτημα;
Audi XS (A1), S (A3), M (A4), L (A6) και XL (Α8) -
Οι τύποι έχουν καταντήσει αηδία. Είπαμε εταιρικό προφίλ αλλά όχι να παίρνουμε ένα σχέδιο και να το βγάζουμε σε 10 μεγέθη λες και είναι μπλούζα. Πιο πολύ λυπάμαι κάτι μεγαλοστελέχη που θα πληρώσουν Α6 και Α8 και στο πρώτο φανάρι που θα κάτσει δίπλα τους Α4 και Α3 θα κοιτάνε απορημένοι...
-
Vellerefontis' enemies: Added
-
Κουκλι.
-
Σχετικά με τους χώρους που γράφει ο φίλος λίγο πιο πάνω..Τα sedan να μη ξεχνάμε ότι έχουν βαθύ χώρο αποσκευών,αλλα το σχήμα του δε βολεύει πάντα..το α3 sportback προβλέπεται να έχει πολυ καλούς χώρους για τους επιβάτες..οπότε πραγματικά γιατί κάποιος έστω και με δυο παιδιά να παει στο sedan και όχι σε ένα ευρύχωρο hatchback ,που κακά τα ψέματα θα είναι και πιο πρακτικο(μέγεθος,ευκολία στο παρκάρισμα),χωρις να υπολείπεται σε χώρους;Για 100 παραπανω λιτρα χωρου αποσκευων,με αμφιβολη χρηστικοτητα;;Δεν εχουν υψος τα πορτ μπαγκαζ στα sedan.Ασε που οτι βαλεις πολυ μεσα,πρεπει να βουτηξεις για να το βγαλεις.Εκτος αυτου,οταν οδηγώ το avensis του πατέρα μου,νομίζω ότι έβγαλα βόλτα το κρουαζιερόπλοιο...σκέτη μαουνα..
-
-
Audi A3 (2012)