-
Ο χρήστης kakwskeimena έγραψε:
Eπομενως μπορω μεσω ιντερνετ να κανω μια ασφαλεια για ενα χρονο (με πληρωμη ανα μηνα), και μετα απο 10 μερες να τους παρω τηλ και να την ακυρωσω, απλα χανοντας την πληρωμη του πρωτου μηνα (δηλαδη αν η ασφαλεια κοστιζει 2.000 λιρες, θα χασω την πρωτη δοση των 200)?? Το χαρτι που θα μου στειλουν θα λεει οτι η ασφαλεια ισχυει για ενα χρονο ή οτι εχει πληρωθει μονο η πρωτη δοση?Σωστά. Το χαρτί που εκδίδεται αφορά όλον τον χρόνο. Αν διακόψεις η ασφαλιστική θα σου ζητήσει να επιστρέψεις τα χαρτιά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία τερματισμού της ασφάλειας.
Το ασφαλιστηριο το στελνουν κ αυτο στην διευθυνση που δηλωσα? μετα απο ποσο καιρο? παρεμποδιζει πουθενα την ολη διαδικασια το γεγονος οτι ειμαι Ελληνας πολιτης και οτι το διπλωμα μου ειναι το κλασσικο πορτοκαλι ελληνικο (που ισχυει ομως στην Ε.Ε. κ εχει κ λατινικους χαρακτηρες)?
Ναι, στην ίδια διεύθυνση. Δεν αργεί, καμμιά βδομάδα, άντε 10 μέρες το πολύ. Ορισμένες ασφαλιστικές ρωτάνε τι δίπλωμα έχεις (UK ή EU) αλλά γενικά δεν παίζει πρόβλημα, μπορεί απλά να σε χρεώσουν λίγο παραπάνω.
-
Γεια σας. Να θέσω ένα παρόμοιο θέμα:
Η σύζυγος μου, με έλληνα πατέρα και ρουμάνα μητέρα, εχει δυο υποκοότητες και δυο διαβατήρια, ελληνικό και ρουμάνικο. Μπορεί να αγοράσει αυτοκίνητο (καινουργιο ή μεταχειρισμένο) απο Ρουμανία και να το κυκλοφορούμε στην Ελλάδα με τις ρουμάνικες πινακίδες; Υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης μόνιμης διεύθυνσης στη Ρουμανία. Γνωρίζει κάνεις τι γίνεται με τέλη κυκλ. ασφάλειες κλπ; Φυσικά μιλάμε για αυτοκίνητο με καύσιμο πετρέλαιο ή υγραέριο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων... -
Εφοσον εχεις αγορασει το αυτοκινητο εκει νομιμα, ειναι οκ με τις ετησιες υποχρεωσεις του εκει κι εχει ασφαλεια που ισχυει στην Ελλαδα δε νομιζω να εχιες θεμα....
-
Ευχαριστώ φίλε. Ήδη ετοιμαζω το ταξίδι για Ρουμανία.
-
http://www.arcadiaportal.gr/news/xtupim ... s-oximaton
Τις παραβασεις ομως δεν μας γραφει. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.arcadiaportal.gr/news/xtupima-kata-tis-paranomis-kukloforias-oximaton
Τις παραβασεις ομως δεν μας γραφει.Κατά την διάρκεια των ελέγχων, δεσμεύτηκαν έντεκα (11) οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρικών Αρχών, τα οποία κατείχαν και οδηγούσαν αλλοδαποί, για παραβάσεις του Τελωνιακού Κώδικα.
τι τελωνιακη παραβαση μπορει να εχει κανει ενας Βουλγαρος (?) που εχει αυτοκινητο με αντιστοιχες πινακιδες?
-
Δεν υπαρχει οριο οτι εστω μονιμος κατοικος εξωτερικου δεν μπορει να κυκλοφορει το αυτοκινητο περισσοτερο απο 6 μηνες το χρονο; Αν το κυκλοφορει παραπανω πρεπει να πλρηρωσει προστιμα και να βγαλει ελληνικες πινακιδες.
Που στα ματια μου ειναι σωστο. Αν μενεις πανω απο 6 μηνες σε μια χωρα θεωρεισαι η πρεπει να θεωρησαι μονιμος κατοικος και πλεον να βγαλεις τοπικες πινακιδες. Βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις (φοιτητες, κτλ...) -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δεν υπαρχει οριο οτι εστω μονιμος κατοικος εξωτερικου δεν μπορει να κυκλοφορει το αυτοκινητο περισσοτερο απο 6 μηνες το χρονο; Αν το κυκλοφορει παραπανω πρεπει να πλρηρωσει προστιμα και να βγαλει ελληνικες πινακιδες.
Που στα ματια μου ειναι σωστο. Αν μενεις πανω απο 6 μηνες σε μια χωρα θεωρεισαι η πρεπει να θεωρησαι μονιμος κατοικος και πλεον να βγαλεις τοπικες πινακιδες. Βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις (φοιτητες, κτλ...)To περασμα των συνορων ομως ειναι ανοιχτο.Πως θα σου αποδειξουν οτι εισαι σε ενα κρατος πανω απο 6 μηνες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.arcadiaportal.gr/news/xtupima-kata-tis-paranomis-kukloforias-oximaton
Τις παραβασεις ομως δεν μας γραφει.Σημερα το μεσημερι συνοδεια δυο περιπολικων αλλα 6-7,δεν προλαβα να μετρησω καλα γιατι συναντιθηκαμε σε τυφλη στροφη,αυτοκινητα με βουλγαρικες πινακιδες,ειχανε κατευθινση το τελωνειο Κορινθου.Ολα ηταν δεκαετιας και βαλε,toledo mki,scenic mki,vectra mki,renault 19....Μαλλον ανηκουν σε μελαμψους βουλγαρους οι οποιοι μενουν μονιμα στην Ελλαδα και μερικοι απο αυτους διμηουργουν διαφορα προβληματα στην περιοχη και για αυτο εχει πεσει 'συρμα',εδω και δυο μερες και τους ελενχουν και τους κατασχετουν τα αυτοκινητα.
-
Α! ξεχασα να αναφερω οτι μερικοι απο αυτους κυκλοφορουν με παραποιμενες πινακιδες,λευκος τσιγκος με αυτοκολλητα γραμματα,κανονικα τυπωμενες αλλα με ασχετο σχημα γραμματοσειρας για βουλγαρικη πινακιδα και διαφορες αλλες πατεντες.Μαλλον ηταν καιρος να γινει αυτη η κινηση απο πλευρας τροχαιας.Να δω τους ντοπιους μελαμψους ποτε θα τους μαζεψουν τους χαρους με τους οποιους κυκλοφορουν
-
Τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα δεσμευμένα στο τελωνείο Κορινθίας
Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, με ξένες πινακίδες, από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία, βρίσκονται δεσμευμένα στο τελωνείο Κορινθίας, καθώς, κατά τη διεξαγωγή ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του τελωνειακού Κώδικα.Όπως διευκρινίζει ο προϊστάμενος του τελωνείου, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα, καθώς κάποιοι από αυτούς διαθέτουν ΑΦΜ και είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Άλλοι, κατά δήλωσή τους, εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, άσχετα αν αυτό δεν αποδεικνύεται εγγράφως και ζουν στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειες τους.
Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης
Μήπως είναι το ίδιο με την είδηση που ανέβασε ο BILL33? Αλλά εδώ λέει για 30 αυτοκίνητα...
-
Μετά απο έρευνες φαίνεται να βγαινει στο προσκήνιο ότι για πάρα πολλα εισαγόμενα από ΕΕ σε συνεργασία με μπουμπουκια σε θεσεις κλειδια δεν έχει πληρωθει πουθενά ΦΠΑ, ουτε στην Ελλάδα, ούτε στην χώρα από την οποία εισήχθησαν.
-
Ενας πολυ στενος μου φιλος ενδιαφερεται να αγορασει απο τη γερμανια αυτοκινητο 1800 κυβικων μοντελο του 1983. Η τιμη πωλησης του στη γερμανια ειναι στα 1500ευρω. Στο τελωνειο ποσο θα κληθει να πληρωσει ωστε ναι πληρωθει κανονικα το ΦΠΑ και να βγαλει ελληνικες πινακιδες?
-
Υπάρχει περίπτωση να μου πει κάποιος τι φόρους και τέλη θα έχει η εισαγωγή BMW 520 του 2008 ως αναπηρικό ?
Αξία 16-18,000 περίπου
Τι άλλα στοιχεία απαιτούνται για να βγεί το τελικό ποσό . ?
Αναλαμβάνει κάποιος από τους συνφορμουρίστες τέτοια εργασία ? -
Kαλησπέρα σε όλους!
Έχει αρκετό καιρό να γραφτεί κάτι για τρίτεκνους και εισαγωγή αυτοκινήτου από το εξωτερικό και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει, αν άλλαξε κάτι κτλ...
Ένας φίλος (και κουμπάρος) θέλει να πάρει Diesel πολυμορφικό από Γερμανία και αναρωτιέται αν το εισάγει χωρίς επιβάρυνση..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Στο gsis.gr διαβάζω πως τα υβριδικά που πληρούν αντιρρυπαντικής τεχνολογίας της Οδηγίας 94/12/ΕΚ απαλάσσονται από τέλη ταξινόμησης.
Ισχύει το ίδιο και για τα diesel που έχουν εκπομπές CO2 κάτω από 100 ??? -
Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ιδιαίτερη επισκεψιμότητα.. Ο κουμπάρος μου έχει αγοράσει το αυτοκίνητό του από το εξωτερικό εδώ και πάνω από 8 μήνες και απάντηση στο ερώτημά μου δεν έλαβα..
Ελπίζω εσείς να έχετε καλύτερη τύχη με την απορία σας..
Προσωπικά -δυστυχώς- αγνοώ την απάντηση. -
Ένα ερώτημα που μόνο από περιέργεια... θα ήθελα να μάθω!!
Έστω αυτοκίνητο μικρής κατηγορίας, 5πορτο μεν αλλά θεωρημένο ως van στη χώρα που κυκλοφορεί, χωρίς πίσω θέσεις. Δηλαδή κάτι σαν κι αυτό: http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... 43&asrc=st (βλ. τελευταία φωτο)
Αν θέλει κάποιος να το φέρει σαν επιβατικό στην Ελλάδα, δηλαδή να του τοποθετήσει πίσω καθίσματα και να το κυκλοφορεί κανονικά σαν επιβατικό, θα μπορεί να πληρώσει τελωνείο κλπ, ή θα θεωρείται παράνομη η μετατροπή σε επιβατικό εφόσον στην προηγούμενη χώρα κυκλοφορίας του θεωρούταν επαγγελματικό?
-
Παλιοτερα οταν θελαμε να κανουμε το αντιθετο (Επιβατικο στην Γερμανια να ερθει ως επαγγελματικο στην Ελλαδα) πρωτα το γυρνουσαμε εκει ως επαγγελματικο και μετα καναμε την εισαγωγη!
...τωρα δεν ξερω τι παιζει... αλλα δεν νομιζω να γινεται κατι διαφορετικο! -
καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια εταιρεια η οποια αναλαμβανει να σου βρει το αυτοκινητο που θες και οπως το θες απο γερμανια και να αναλαμβανει να στο φερει Ελλαδα με λογικο κοστος...? Γιατι αμα το αναθεσεις αυτο σε καποιον μαντρα πρωτα σου προτεινει ποια ειναι η καλυτερη βαζελινη και επειτα σου λεει ποσο θα σου κοστισει.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.