-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το ποδήλατο των 10 ευρώ!http://www.newsbeast.gr/environment/art ... n-10-euro/
Ωραία ιδέα. Αν και πολύ απότομα πήδηξε από το χαρτοκούτι στο CAD και το σούπερ μοντέρνο τελικό σχέδιο....
Και φρενάρει πιέζοντας τα τακάκια πάνω στη χάρτινη και βαμένη ζάντα;; -
Μαζί με τον κουμπάρο, ξεσκονίσαμε τις αγγελίες για το πρώτο του (μετά το Γυμνάσιο) ποδήλατο. Καταλήξαμε στο ότι η κατηγορία των trekking είναι η ιδανική για κάποιον νεοφερμένο στο χώρο. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Για να μιλήσω με αυτοκινητιστικούς όρους, η κούρσα είναι από Miata και S2000 ως Aventador, τα ΜΤΒ είναι αντίστοιχα με το Grand Vitara και φτάνεις στα dual suspension (εργοστασιακό Wrangler) και στα downhill (φτιαγμένα Land Rover 90 και πανύψηλα Jimny), ένα trekking είναι το αντίστοιχο ενός Tiguan. Πάει, φρενάρει και στρίβει αξιοπρεπώς, πάει στο χώμα (αλλά μην έχεις τρελές απαιτήσεις), είναι ξεκούραστο στην πορεία, δε θα σου βγάλει την πίστη στην κατανάλωση (κούραση). Γενικώς, τα κάνει όλα σε ικανοποιητικό βαθμό αλλά δεν κάνει τίποτα εξαιρετικά.
Κάποιο συνειδητοποιημένος θα το βρει ανούσιο (όπως και το Tiguan άλλωστε), γιατί ξέρει ακριβώς τι θέλει. Για αρχάριο όμως, είναι ιδανικό. Κι όταν με το καλό θελήσει κάτι παραπάνω, που θα απαιτεί περισσότερους συμβιβασμούς, τότε θα υπάρχει πάντα ένα Ideal Μέγιστο για τα χαμαλίκια. -
Ερώτηση. Εγώ που έχω ένα ideal target αλουμίνιο κ καλά και δεν κάνω καθόλου μα καθόλου χώμα, 'λέει' να βάλω τέτοιους τροχούς; Πρέπει να αλλάξω ζάντα επίσης έτσι; 26χ1.95 φοράω τώρα.
Θα έχω εμφανή διαφορά στην ποιότητα και μειωμένη αντίσταση κύλισης;
-
dimsabas πολύ όμορφο. Το Megisto είναι το πιο value4money trekking. Δεν είναι τυχαίο ότι μοσχοπουλάει.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Ερώτηση. Εγώ που έχω ένα ideal target αλουμίνιο κ καλά και δεν κάνω καθόλου μα καθόλου χώμα, 'λέει' να βάλω τέτοιους τροχούς; Πρέπει να αλλάξω ζάντα επίσης έτσι; 26χ1.95 φοράω τώρα.Θα έχω εμφανή διαφορά στην ποιότητα και μειωμένη αντίσταση κύλισης;
φανταζομαι οταν λες 'τροχους', εννοεις ελαστικα, σωστα?
Αν δεν πατας καθολου χωμα, επιβαλεται να βαλεις δρομισια ελαστικα.
η διαφορα θα ειναι κατι παραπανω απο εμφανης. Θα ειναι διαστημικη! -
έχω μια σχετική άγνοια. Το λάστιχο που έγραψα τις διαστάσεις του και είναι στο ποδήλατο τώρα, έχει εσωτερική χάραξη. Απλά τα 'στενότερα' που βλέπω να γίνονται πιο της μόδας, θα 'κάτσουνε' στην υπάρχουσα ζάντα;
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
έχω μια σχετική άγνοια. Το λάστιχο που έγραψα τις διαστάσεις του έχει εσωτερική χάραξη. Απλά τα 'στενότερα' που βλέπω να γίνονται πιο της μόδας, θα 'κάτσουνε' στην υπάρχουσα ζάντα;εξαρταται απο την ζαντα σου, ποιο ειναι το στενοτερο και ποιο το βαρδυτερο λαστιχο που μπορει να παρει
-
Αυτό οπωσδήποτε ΔΕΝ το γνωρίζω, πρέπει να πάω να το δουνε και να μου πουνε.
Έχετε να μου προτείνετε κανένα 'σοβαρό/καλό' ποδηλατάδικο στην περιοχή Πυλαίας/ Τούμπας;
Έχω σταμπάρει ένα απέναντι από το γήπεδο του Άρη και ένα πάνω στη Δελφών, το action bike club νομιζω λέγεται.
-
Zάντα δηλ τροχό δεν αλλάζεις. Είναι χλωμότατο να χωρέσει 28αρης στην θέση 26αρη. Και αν γίνεται δεν θα αλλάξεις μόνο τροχό. Μετάφραση: δεν συμφέρει. Λάστιχο θα αλλάξεις μόνο και θα βάλεις ένα 26 Χ 1.5'. Οχι παρακάτω.
-
μέχρι 1,5 ιντσα μπορείς να βάλεις άνετα.
για μικρότερο παίζει ρόλο και η ζάντα αλλά δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος για κάτι μικρότερο.
φούσκωσε τα υπάρχοντα ελαστικά μέχρι -5 psi απο τη μέγιστη που σηκώνουν για να πάρεις μια γεύση πως περίπου θα είσαι με τα στενότερα. -
Εγώ τα 1.5αρια δρομίσια (65psi είναι το τέρμα τους) τα βρήκα σαφώς πιο μαλακά και άνετα από τα φουσκωμένα 2αρια (55psi) που είχα.
-
Πληροφορίες και γενικές κατευθύνσεις για τις διαστάσεις ελαστικών που μπορούν να φορεθούν σε ορισμένη ζάντα, μπορείτε να βρείτε εδώ. Διαβάστε όλη τη σελίδα και ιδίως το τμήμα 'width considerations'.
Εν συντομία, πρέπει να βρείτε πρώτα τις διαστάσεις της ζάντας [όχι μόνο διάμετρο τροχού αλλά και το πλάτος της, και μάλιστα το εσωτερικό (inner width)], και μετά στο πινακάκι να δείτε πού μπορείτε να κινηθείτε ως προς τα λάστιχα.
-
@elteo
Γιατι οχι παρακάτω απο 1.5?Το σημαντικοτερο βεβαια οτι τα ασφαλτινα ειναι ΑΘΟΡΥΒΑ! ειλικρινά οταν καβαλαω mtb με χωμάτινα στην άσφαλτο με εκνευρίζει ο θόρυβος κύλισης.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
@elteo
Γιατι οχι παρακάτω απο 1.5?Το σημαντικοτερο βεβαια οτι τα ασφαλτινα ειναι ΑΘΟΡΥΒΑ! ειλικρινά οταν καβαλαω mtb με χωμάτινα στην άσφαλτο με εκνευρίζει ο θόρυβος κύλισης.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
γιατί 110% δεν θα το υποστηρίζει η ζάντα του.
και γιατί κάτω από 1.5 αρχίζεις και κάνεις συμβιβασμούς σε άνεση και είναι κ πιο επίφοβο σε φουίτ.
-
Χαμός στο ίσιωμα!
Μόλις δύο μέρες μετά την αγορά ποδηλάτου για τον κουμπάρο, η γυναίκα ενός ξαδέρφου με πήρε τηλέφωνο γιατί θέλει να του αγοράσει ποδήλατο για τα γενέθλιά του. Έκπληξη! Αυτά είναι!Ο ξάδερφος δεν είναι πρωτάρης. Έχουμε κάνει κάποιες βόλτες στο βουνό αλλά δανειζόταν της γυναίκας μου. Τρέχει και σε τρίαθλο, αλλά δανείζεται του μπατζανάκη του. Καιρός λοιπόν να αποκτήσει επιτέλους το δικό του.
Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να του προτείνω trekking, γιατί είναι περισσότερο του βουνού και δεν θα τον ικανοποιήσει. Πάμε σε ΜΤΒ λοιπόν και έχω ξεχωρίσει τις εξής 3 επιλογές:
-
http://www.kassimatisbikes.gr/node/1030
Είναι το φθηνότερο, αλλά δεν κλειδώνει η μπροστινή ανάρτηση. Επειδή εκεί που μένει έχει έντονες ανηφόρες, δε θα του αρέσει. -
http://www.action-bikes.gr/ideal-pro-ri ... -2012.html
Με μπροστινή ανάρτηση που κλειδώνει, παραπλήσιο με το προηγούμενο. Πάρα πολύ εμπορική επιλογή, κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί που το αγοράζουν. -
http://www.kassimatisbikes.gr/node/1293
Ο μόνος λόγος για να το προτιμήσει κάποιος είναι το επιπλέον ίματζ της Specialized. Λογικά υστερεί σε σχέση με το Pro Rider σε προδιαγραφές, αλλά υπερτερεί στη μούρη. Επειδή όμως ο ξάδερφος δεν ήταν ποτέ της μούρης, μας βλέπω για το 2.
Κάθε γνώμη (ή αντιπρόταση) ευπρόσδεκτη!
-
-
προσωπικα θα ηθελα να τα δω και τα 3 και θα επαιρνα το πιο ελαφρυ
-
αν του κάνει κάποιο απο αυτά τα νούμερα
http://www.cyclist.gr/product.php?coden ... 0426003111γενικά μην πάρεις χωρίς δισκόφρενα (έστω και μηχανικά).
δεν θα έχει λόγο να το αναβαθμίσει και ούτε θα μπορεί να το πουλήσει χωρίς να το δώσει τσάμπα. -
dimsabas πολύ entry level τα ποδήλατα που κοιτάς. Το βουνό είναι απαιτητικό. Και δεν μιλάμε για καταβάσεις. Μιλάμε για απλά πράγματα. Συμφωνώ για τα δισκόφρενα με τον wb.
-
Γιατί τα λέτε Trekking? Αυτά δεν είναι που έχουν σχάρες, σαμάρια, φανάρια και προφυλακτήρες για περιηγήσεις και βόλτες?
Cross δεν είναι η σωστή ορολογία για το Megisto και τα λοιπά συναφή 28άρια?
-
trekking τα λένε οι ποδηλατάδες και οι γνώστες του χώρου.
δεν ξέρω τι να σου πω
Η ζωή...ποδήλατο!